BARIŞ TİCARET “NETWORK”Ü ROMANIN “YOLLARI” (BÜTÜN YOLLAR ROMA’YA!)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
“BATI”NIN KÖKENLERİ EGEDEN ROMAYA 1.
Advertisements

ROMA’NIN SONLARI VE SONRASI
İstanbul’un fethi İstanbul'un Fethi, 29 Mayıs 1453'te, şehri günlerdir kuşatan Osmanlı ordusunun, şimdi İstanbul olarak bilinen, o.
2D. EGE VE ESKİ YUNAN UYGARLIĞI
Hâsılat kavramları Firmaların kârı maksimize ettikleri varsayılır. Kâr toplam hâsılat ile toplam maliyet arasındaki farktır. Kârı analiz etmek için hâsılat.
VAKIFLAR Bir hizmetin gelecekte de yapılabilmesi için belli şartlarda ve resmi bir yolla ayrılarak bir topluluk veya bir kimse tarafından bırakılan mal.
İSLAMİYETTEN ÖNCE TÜRKLERDE EĞİTİM
Wank Manastırı ( Kızıl Manastır) Garmik Vank
FETHİN 562. YILDÖNÜMÜ. İSTANBUL’UN FETHİ TÜRK, İSLAM ve DÜNYA TARİHİ AÇISINDAN BÜYÜK ve ÖNEMLİ BİR OLAYDIR.
ALPER KABASAKAL 6/A 95 SOSYAL BİLGİLER.
Siyaset Sosyolojisi.
ESMA ŞAHİN &BENSU TAŞÇI 7.SINIF OLTU İMAM HATİP ORTAOKULU.
İstanbul’un Fethi’nin Nedenleri Osmanlı Devleti’nin toprak bütünlüğünü bozuyordu. Osmanlı ordusunun İstanbul Boğazı üzerinden Rumeli’ye geçişlerini engelliyorlardı.
Tarihin En Büyük 10 Devleti
TÜRK TARİHİ Anadolu'ya İlk Türk Akınları Malazgirt Savaşı
KİRİŞ YÜKLERİ HESABI.
Gitmek İ stedi ğ im BirÜlke FRANSA. KENDİMİ TANITIYORUM KENDİMİ TANITIYORUM Adı:İncilay Soyadı:Baş Sınıfı:4/c No:1121 Okul:Tezer Taşkıran İ.Ö.O. Ders:Bilişim.
D E V L E T Y Ö N E T İ M İ OSMANLI DEVLETİ KÜLTÜR VE UYGARLIĞI.
Kitabın künyesi Editör:Ahmet Polat Yazan:Daniel Defoe Derleyen:Öykü Zerrem Kapak:Kenan Tunca Dizgi,sayfa ve kapak tasarım:Mat Yapım Redaksiyon-Düzelti:Şebnem.
Demokrasinin Serüveni (Demokrasi İle)
Italya. İ talya, 1861 yılında birli ğ ini sa ğ layana dek tek bir ülke de ğ ildi. İ talya topraklarındaki küçük devlet ve krallıklar birbirleri arasında.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
Resim Performans Ödevi
 Takvim organizasyonu zamanı dilimlere bölerek gün hafta ay ve yıl gibi isimlendirerek yapılır. Takvimde süreler güneş ve ay döngüsü gibi bazı astronomik.
NETWORK YÖNETIMI Ş. Bü ş ra Güngör NETWORK YÖNETIMI NEDIR? Network, sunucu, yazıcı, bilgisayar ve modem gibi veri ileti ş im araçlarının güncel.
Slovakya Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Cumhuriyet Başkenti:Bratislava Önemli şehirleri :Kösice, Zilina Dili:Slovakça Dini:Hıristiyanlık.
Asya Hun Devletinde Devlet Yönetimi
ASYA HUN DEVLETİ. Asya Hun Devleti Tarih bilgilerimize göre Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti Büyük Hun Devleti'dir. Hunlar'ın bilinen ilk hükümdarı.
ASYA HUN DEVLETİ. Asya Hun Devleti Tarih bilgilerimize göre Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti Büyük Hun Devleti'dir. Hunlar'ın bilinen ilk hükümdarı.
 Orhan Bey'in ölümüyle yerine oğlu I.Murat (Hüdavendigar) geçti.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
ORTAÇAĞDA AVRUPA’DA MALİ OLAYLAR
Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
Persler (MÖ ) Ahamenişler Büyük Kyros Satraplar İmar (mouseleum) 483 atina kuşatması, Donanma yenildi Sparta kralı Pausanias Delfi’ye 3 ayaklı.
Metinlerin Sınıflandırması
GÜNEY CEPHESİ MARAŞ ANTEP URFA DESTANLAŞAN DİRENİŞ SÜTÇÜ İMAM
Isıtma Çalışma alanlarında çalışanların terlememesi
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
Helen Birliği/İskender İmparatorluğu
II.İnönü Savaşı Nedenleri I.İnönü Savaşı'nın üzerinden 3 ay geçmeden Yunanlılar tekrardan saldırıya geçtiler.
Ünlü İtalyan aryası Chitarra Romana ( Roma Gitarı) ‘yı Luciano Pavarotti’nin ölümsüz sesiyle, Roma’nın eşşiz güzellikleri eşliğinde dinleyeceksiniz. Bu.
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
HS Miryokefalon Savaşı …
ROMA MİMARLIĞI Peyzajla dengeli bir karşıtlık oluşturacak biçimde yerleştirilmiş heykel kütleleri olarak görülebilecek Yunan mimarlığının aksine Roma mimarisi.
375’te Kavimler göçü sonucu Roma İmparatorluğunun ikiye ayrılması sonucu İstanbul’da kurulmustur. Bizanslılar, Yunan ve Helenizm kültürüyle yoğrulmuş,
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
TOPLUMSAL YAPI Gülen SARI.
ROMA MİMARLIĞI Peyzajla dengeli bir karşıtlık oluşturacak biçimde yerleştirilmiş heykel kütleleri olarak görülebilecek Yunan mimarlığının aksine Roma mimarisi.
Eğitim; bireyin davranışlarında, kendi yaşantısı yoluyla,
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ
ROYAL ONTARIO YAPININ TARİHÇESİ: MİMARİ YAKLAŞIMI: DANIEL LIBESKIND
HAZIRLAYAN AHMET KÜÇÜK
FATİH ELMALI SATILIK: TL
IV. HAFTA: GENEL HATLARIYLA OSMANLI TOPLUM YAPISI
Batı Medeniyeti Batı Roma. BATI ROMA İMPARATORLUĞU Batı Roma İmparatorluğu, Büyük Roma İmparatorluğu'nun M.S. 395 yılında İmparator Theodosius tarafından.
Osmanlı’da Sanat ve Mimarlık Kültürü
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bazı Yunan tapınaklarında korint ve iyon sütun başlıkları birleştirilerek karma ( Kompozit) başlıklar kullanılmıştır. Bu tapınaklarda sütunların.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ROMANESK VE GOTİK DÖNEMDE MEKAN
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KAPİTALİZM VE MODERNLİK
OSMANLI TARİHİ Osmanlı Ekonomisi.
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
UZMAN ASKERLİĞİN VE SADAKATİN ADI: KAPIKULLARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BURASI YAŞAYAN ŞEHİR İZMİR
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü
Sunum transkripti:

BARIŞ TİCARET “NETWORK”Ü ROMANIN “YOLLARI” (BÜTÜN YOLLAR ROMA’YA!) BÜROKRASİ İMPARATOR “KÜLT”Ü “VATANDAŞLIK”

“şu sılanın ufak tefek… “ değil Roma’nın yolları!

Roman “su” yolları

aquaduct

Burası tanıdık olmalı! Bozdoğan (valens)

colosseum

İnside colosseum

Roma’da hayat! Dışta barış İçte sefalet Avuntu: “stadyum!”

Julius Caesar 59 B.C. Roma Konsülü Gaul (Fransa) Askeri komutanı İçerde taht kavgaları Senato Caesar’ı Roma’ya çağırır Ordusu ile Roma’ya yürür Artık “diktatör” dür Julius Caesar

Ve öldürülür! Son sözü?

İç Savaş Yeniden egemenlik kavgaları Octavian (Augustus) Mark Anthony’ye karşı Augustus “Roma İmparatoru” 31 B.C. 400 yıllık yeni bir devir başlamıştır

Roma İmparatorluğu

Helen ve Roma mimarisi Soyut güzellik Ölçülülük Mabetler Bölünmüş mekanlar Mermer ve taş kurşun bağlantılar Tiyatroların auditoriumu tepelerde Scene tek katlı (portatif) İşlevsellik, faydalılık Anıtsallık Hamamlar, tiyatrolar Bütün mekanlar Tuğla ve beton kullanımı ile kubbe Tiyatrolar bağımsız binalar Scene çok katlı

Konstantin 330 da imparator oldu. Byzantium’u inşa ve ihya etti 313’te Milano fermanı ile Hıristiyanlığı legal hale getirdi. Konstantinopolis adını verdiği şehri başkent ilan etti. 395 yılında imparatorluk kesin biçimde “Batı” ve “Doğu” olmak üzere ikiye ayrıldı. 476 yılında imparatorluk alametlerini Doğu İmparatoru Arcadius’a gönderen Batı Roma İmparatorluğu tarihe karışmış oluyordu.

Bizans en geniş sınırları 550 AD.

Devlet Yönetimi

Jüstinyen dönemi (527 565)

Hagia Sophia 532-537 arasında Antemios ve İsodoros Devşirme malzeme 55 m. Yüksekliğinde, 30.31 m. Çapında kubbe 100 x 70 mt. mekan 916 yıl Kilise ve 482 yıllık Cami 7,5 metre çapında levhalar 1935’te müze

1204-1261 4. haçlılar ve latin egemenliği