Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HS Miryokefalon Savaşı …www.egitimhane.com….

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HS Miryokefalon Savaşı …www.egitimhane.com…."— Sunum transkripti:

1 HS Miryokefalon Savaşı

2 HS Anadolu Selçuklu sultanı 1. Mesut’un ölümü üzerine 1155’te başa geçen 2. Kılıçarslan diğer kardeşlerince hükümdar olarak tanınmamış ayrıca Danişmentlilerde bu anlaşmazlığı körüklemişlerdi.Ancak 2. Kılıçarslan bu zorlukların üstesinden gelmişti.

3 HS Bu arada 1157 yılında Büyük Selçuklu Devleti’nin son hükümdarının ölmesiyle Büyük Selçuklu Devleti dağılmış bu olay Anadolu Selçuklu Devleti’nin daha da güçlenmesine neden olmuş.Ancak Anadolu Selçuklu Devleti’ni yıkmak ve Türkleri Anadolu’dan çıkarmak isteyen Bizans İmparatoru büyük bir ordu hazırlatarak 1176 yılında harekete geçti.

4 HS 2.Kılıçarslan’ın barış teklifini reddeden Bizans İmparatoru Türkmen kuvvetlerinin Bizans sınırındaki yaptıkları akınları bahane ederek Anadolu Selçuklu Devleti topraklarına girdi. Bizans ordusunu günümüzde Kumdanlı denilen dar ve dik Miryokefalon vadisine çeken 2.Kılıçarslan burada Bizans ordusunu büyük bir yenilgiye uğrattı.

5 HS Böylece Selçuklular Bizans İmparatorluğuna karşı Malazgirt zaferinden sonra 2. büyük zaferini kazandı.Miryokefalon zaferinin ardından yapılan anlaşmayla Bizans İmparatorluğu Batı Anadolu savunma hatlarını kaldırmayı ve Anadolu Selçuklu Devleti’ne büyük miktarda tazminat ödemeyi kabul etti.Başka bir deyişle Bizans İmparatorluğu Anadolu Selçuklu Devleti’nin Anadolu’da bulunan üstünlüğünü kabul etmek zorunda kaldı.

6 HS

7 Son… Teşekkürler… Hamza Solak


"HS Miryokefalon Savaşı …www.egitimhane.com…." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları