Araç lastiği Güvenliği

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MATEMATİĞİN HAYATIMIZDA ROLÜ VAR MIDIR?
Advertisements

Araç lastiği Güvenliği
1 Araç lastiği Güvenliği SAFETY is the number 1 value of the company!!! Louis Raspino, President & CEO.
Filonuza ait tüm detayları kayıt altına alın.
EMNİYET KEMERİ TAKMANIN ÖNEMİ
Örnek Sorular Kapalı Alanlarda Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği Basınçlı Kaplarla Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği.
Hazırlayan: Ali ATMACA
OKULUMA GÜVENLİ GİDİYORUM PROJESİ
LASTİKLER.
MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSLARI
LASTİK GÜVENLİĞİ BİR ÇOĞUMUZ HER GÜN MOTORLU ARAÇLARIMIZI KULLANIYORUZ VE GENELLİKLE ARAÇLARIMIZIN HAYATİ ÖNEM TAŞIYAN PARÇALARINDAN BİRİ OLAN LASTİKLERE.
YAGMURLU HAVALARDA GÜVENLİ SÜRÜŞ
ARACINIZ KIŞA HAZIR MI? TEAM ACADEMY.
ARAÇ BİLGİSİ VE EKONOMİK ARAÇ KULLANMA
Bir Japon psikoloji profesörü, Isamu Saito oturmuş
FORKLİFT KULLANMA EĞİTİMİ
GRAFİKLER.
Kütle Nedir? Kütleyi Nasıl Ölçeriz?
BETON ve BETON BİLEŞENLERİ SEMİNERİ
TAKİP MESAFESİ HIZIN YARISI KADAR METREDİR
Fayda maksimizasyonu Tercihler
KÜÇÜK TASARRUFLAR BÜYÜK KAZANÇLAR
BÜYÜYEN TEHLİKE: SİBER ZORBALIK
ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ NASIL SAĞLAYABİLİRİZ?
UZUN VE SAĞLIKLI YAŞAMANIN ANAHTARI:
EMNİYET KEMERLERİ Emniyet kemerleri, kromlu kalın kösele kayışlarından veya keten, pamuk dokuma veya uygun diğer bir malzemeden yapılmış olacaktır.
Meslek Giysi mi Aksesuar mı? Şenel KARAMAN Psikolog
MADDENİN ÖLÇÜLEBİLİR ÖZELLİKLERİ
Ocakta Gerekli Hava Miktarı
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü
MADDENİN ÖLÇÜLEBİLİR ÖZELLİKLERİ
BİLGİ VE GÜVENLİK Hakan TÜZER B.T. Öğretmeni.
Aktif ve Pasif Güvenlik Sistemleri
ÜSTYAPI YÜZEYLERİNİN YUVARLANMA DİRENCİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
Ulaşım; Deniz yolu, hava yolu, demir yolu ve kara yolu ile sağlanmaktadır. Ulaşım türleri arasında en yoğun kullanılan kara yolu ulaşımıdır. Kara yollarında.
PREFABRİK SARNIÇ İZMİR YÖNDER KOLEJİ. AMAÇ VE HEDEF Prefabrik su sarnıcı projesi tarım ve yerleşim alanlarında su ihtiyacının ekolojik dengeyi bozmadan,
BS Ana Kucağı Müzikli Whimsical Wonders Bu yeni ana kucağı eller serbest özelliği sayesinde anne için daha fazla hareket imkanı sunar. ÜRÜN ÖZELLİKLERİ.
Baby Einstein Aktivite Merkezi Müzik ve Işıklı Rhythm of the Reef Bebeğinizin çok seveceği okyanusun derinliklerini keşfetme ve yolda yeni arkadaşlar edinme.
BS Aktivite Merkezi Müzikli Oball Bounca Bebeğiniz için etkileyici eğlence sunan etkileşimli Oball ™ oyuncakları ve hoplatma minderi! ÜRÜN ÖZELLİKLERİ.
 her sorunun bir doğru cevabı, bir çeldiricisi iki tanede kendi içinde doğru fakat kesinlikle cevap olamayan şıkkı vardır.
MOTORLU ARAÇLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
MOTORLU ARAÇLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 1. Motorlu Araçlar 1.Yolcu Taşıma (Otobüs, minbüs vb..) 2.Yük Taşıma (Kamyon, tır, tanker vb…) 3.İş Makineleri.
İSTATİSTİK II Hipotez Testleri 3.
Örnek: Kalple ilgili bir çalışmada 25 yaşındaki 24 erkek ve 40 yaşındaki 30 erkeğin sistolik kan basınçları ölçülmüştür. Elde edilen verilere göre 0.05.
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK
1-) Uyuşturucu ve keyif verici maddeleri alarak araç kullandıkları tespit edilenler için aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır? A) Eylemin gerektirdiği.
BÖLÜM 2 ARAÇ SINIFLANDIRMA
Güvenli bir merdiven inşa etme
Aksaray SRC Sanayi Mah. Şoförler odası Tel:
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
GEMİLERDE DİP YAPISI TEK DİPLİ GEMİLER ÇİFT DİPLİ GEMİLER.
KİM 116 Laboratuvar Güvenliği Prof. Dr
PATLAMA MUKAVEMETİ TESTİ
GÜVENLİ GEÇİŞ YERLERİ.
Algoritmalar II Ders 8 Açgözlü Algoritmalar.
BÖLÜM-6: YAŞAM BOYU SPORDA AEROBİK EGZERSİZLER YAŞAM BOYU/HERKES İÇİN
MATEMATİKTE TAM SAYILARI ÖĞRENİYORUZ
Bugün neler öğreneceğiz?
 Teknoloji nedir denildiğinde karşımıza ilk olarak; insanların ihtiyaçlarına yönelik yardımcı araç ve gereçlerin yapılıp üretilmesi için gerekli olan.
Barınak Kaz yetiştiriciliğinde maliyetli ve özel bir barınağa gereksinim yoktur. Kazlar genelde besinin ilk haftasında rahat ve su geçirmez bir barınağa.
MOBİL KAZIK ÇAKMA MAKİNESİ
KAZA FELAKET TRAFİK KAZASI VE İLKYARDIM.
KAZA YERİ İLKYARDIM ÖNLEMLERİ VE ARAÇ İLKYARDIM ÇANTASI.
Yaşam Boyu Spor ve Aerobik Egzersiz
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
GÜNEŞ SİSTEMİ İnsanlar çok eski çağlardan beri gökyüzünü merak etmişler. Gökyüzünde birbirinden farklı gök cisimlerinin olduğunu fark etmişler. Yıldızlar,
EMNİYETLİ SÜRÜŞ (DAHA İYİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Askerlerin harp oyunlarıyla,
TEST.
Sunum transkripti:

Araç lastiği Güvenliği SAFETY is the number 1 value of the company!!! Louis Raspino, President & CEO

1 LASTİK GÜVENLİĞİ Bir çoğumuz her gün motorlu araçlarımızı kullanıyoruz ve genellikle araçlarımızın hayati önem taşıyan parçalarından biri olan lastiklere gerekli kontrolleri yapmıyoruz.

LASTİK GÜVENLİĞİ Maalesef bazılarımız bu kötü alışkanlığı çok geç kaldıktan sonra değiştirebiliyor.

TIRE SAFETY Lastiklerin yanaklarına damgalanan üretim yılından itibaren 4 yıl sonra kullanım ömrünü tamamladığını biliyor muydunuz?

LASTİK GÜVENLİĞİ Bir lastikteki son kullanma tarihini bulmak çok kolay, eğer lastiğin yanağını kontrol ederseniz, üzerine damgalanmış 4 haneli bir sayı görürüsünüz, bu sayı üretildiği hafta ve yıla denk gelir, son kullanma tarihi bu tarihten sonra 4 yıldır.

LASTİK GÜVENLİĞİ Bu sayılar, bu lastiğin 2007 yılının 7. haftası üretildiğini gösteriyor, yada şubat 2007de denebilir, son kullanma tarihide dolayısıyla 2011 şubat olacaktır. 0 7 0 7 Yılın 7. haftası “Şubat” Üretim tarihi 2007

LASTİK GÜVENLİĞİ Son kullanma tarihi geçmiş lastikler daha fazla patlama riski taşır, ve ciddi yada ölümcül kazalara sebebiyet verebilir. Bu yüzden kullandığımız lastiklerin son kullanım sürelerini kontrol edip bilmemiz bizim faydamıza olacaktır.

LASTİK GÜVENLİĞİ Bir diğer önemli ve bizim çoğu kez atladığımız husus ise benzin istasyonlarında, 28 psi olması gereken basıncı 24-26 ya kadar düşürüp gerekçe olarakta “nasıl olsa uzun yolda sürtünmeden dolayı ısınacaklar ve tekrar aynı değere ulaşacaklardır gerekçesidir” BÖYLE BİR ŞEYE İZİN VERMEYİN

LASTİK GÜVENLİĞİ Lastiğin yanında ayrıca o lastik için izin verilen azami basınç değerleri de yazılıdır, bazı lastiklerin azami basıncı 32 PSI iken bazılarının ki 44PSI olarak ve bazende 50 PSI olarak belirlenmiştir. Kendi lastiğinizin izin verilen azami basınç değerini kontrol edin, lastiklerinizi izin verilen azami değerin birkaç pound altına kadar şişirebilirsiniz ama çok fazla da azami değere yakın olmamalıdır..

LASTİK GÜVENLİĞİ Farklı lastikler farklı hava basınçları için tasarlanmışlardır. Lastiğinize ait azami basınç değerini lastiğin yanağındaki janta yakın küçük sayıda görebilirsiniz. Asla bu basınç değerini aşmayınız. MAX PRESS ACCEPTABLE 32 PSI 28 PSI 44 PSI 35 PSI 50 PSI 44 PSI (44 psi) Azami Basınç

Basado en Neumáticos tamaño P235/75/R15 LASTİK GÜVENLİĞİ Düşük basınçlar lastik ısısını artırır, Kızılötesi fotoğrafta yüksek hızda test edilen lastiklerde basınç azaldıkça lastiğe hasar verebilecek ısıların oluştuğunu göstermektedir. Basado en Neumáticos tamaño P235/75/R15

LASTİK GÜVENLİĞİ Bir diğer önemli hususta lastiklerimize yüklediğimiz yükün miktarının göz önünde tutulmasıdır,bir çok defa lastiklerimizde oluşturacağı zorlamayı düşünmeden araçlarımızı haddinden fazla yükleriz,aşırı yüklemeler lastiğin patlamasına ve kaza oluşmasına sebep olabilir.

Máxima Capacidad de Carga por Neumático LASTİK GÜVENLİĞİ Máxima Capacidad de Carga por Neumático Yandaki tabloda lastik başına azami yük taşıma kapasitesini kilogram ve pound olarak göstermektedir.

Yük endeksi 109 azami yük kapasitesi 2271 lbs 1030 kg. LASTİK GÜVENLİĞİ Yük endeksi 109 azami yük kapasitesi 2271 lbs 1030 kg.

LASTİK GÜVENLİĞİ Ayrıca lastiğin tasarlandığı hız değeri de bir harf ile yük endeksinin yanında belirtilir. Yandaki tabloda harflerin hangi hızlara denk geldiğini km/saat ve mil/saat cinsinden belirtilmiştir.

LASTİK GÜVENLİĞİ Bir çoğumuz geçmişte lastik satın aldık bize ölçüleri sorduklarında eskisinin üzerindekileri okuyup söyledik, peki ama ne anlama geliyor bu sayılar?

Milimetre cinsinden lastiğin genişliği LASTİK GÜVENLİĞİ Milimetre cinsinden lastiğin genişliği Yolcu aracı lastiği Radyal Lastik P 265 / 60 R 18 En boy oranı, lastiğin yüksekliğinin genişliğine oranı 60% olarak gösterilmiş bu gösterimde. 18 İnç Jant

A B C LASTİK GÜVENLİĞİ ISI MUKAVEMETİ Simbolo Symbol Area A Hot area Area Caliente B Normal Area Area Normal C Cold Area Area Fria “Temperature” yani ısı yazısının sonraki harfler lastiğinin ısıya dayanıklılığını gösteriyor. Lastikler en yüksek ısı dayanıklılığı için A dan başlayarak düşüğe doğru A,B,C diye sıralanırlar.

LASTİK GÜVENLİĞİ ÇEKİŞ GÜCÜ Çekiş gücü lastiğin ıslak bir zeminde durabilme yeteneğidir. “Traction A” değerine sahip bir lastik, ıslak bir yolda sizi diğer düşük dereceli bir lastikten daha kısa mesafede durabilme imkanı sunar. Çekiş değeri yüksekten düşüğe “AA”, “A”, “B” ve C olarak sıralanmıştır.

LASTİK DİŞLERİ / DESGASTE LASTİK GÜVENLİĞİ LASTİK DİŞLERİ / DESGASTE Bu sayı size lastiğinizin diş değerini verir. 400 değerine sahip bir lastik 200 değerine sahip bir lastikten iki kat daha uzun ömürlü olmalıdır.

LASTİKLER HAKKINDA BİLMEMİZ GEREKENLER LASTİK GÜVENLİĞİ LASTİKLER HAKKINDA BİLMEMİZ GEREKENLER Üretim tarihi Azami hava basıncı değeri Çekiş gücü Diş derinliği Her bir lastik için yük taşıma değeri Hız derecelendirmesi Isı mukavemeti Lastik ölçüleri

LASTİK GÜVENLİĞİ Bu bilgilerin sizin için faydalı olmasını ümid ediyoruz, Güvenli ve mutlu günler dileriz.