PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Advertisements

ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA NAKLEN VEYA AÇIKTAN YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL.
EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MEZUNLARIMIZ 1 ÖĞRENCİMİZ TIP FAKÜLTESİ 1 ÖĞRENCİMİZ HUKUK FAKÜLTESİ 1 ÖĞRENCİMİZ MİMARLIK 1 ÖĞRENCİMİZ İNŞAAT MÜHENDİSLİK.
2010 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ ÖSYS Birinci Aşama Yükseköğretime Geçiş Sınavı YGS Puan TürüTürkçeSosyal Bilimler Temel Matematik Fen.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ERZ İ NCAN ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü.
YGS NEDİR? LYS NEDİR?.
ÖZEL YÖNELİM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MAMAK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ YGS BİLGİLENDİRME VE MOTİVASYON SEMİNERİ FARUK SÜZER PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
. Hülya SUFRACI PSi. Dan ve Reh. Öğr YGS- LYS 2015 Fahrettin Arar Çok Programlı Anadolu Lisesi.
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
75. Yıl şehit üsteğmen murat erdem çok programlı LİSESİ
SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
 SINAV.  YGS’ de 6 çeşit puan türü vardır. YGS-1 ve YGS-2 eski sistemdeki Sayısal YANİ MF puan türleridir.  YGS-3 ve YGS-4 eski sistemdeki Sözel.
1 YGS Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı LYS Lisans Yerleştirme Sınavı.
YGS - LYS Üniversite Girişte İki Aşamalı Sınav Sistemi.
Üniversite Seçerken... Akademik/ Profesyonel Kadro Burslar (OSYM/ Başarı Bursları) Kent/ Kampüs Üniversitesi Yabancı Dil Eğitimi Akademik Olanaklar o Bölüm.
2013- ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
2014 SINAV SİSTEMİ.
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ. Daha iyi ölçme yapabilen, Öğrencilerin orta öğretim başarı puanını dikkate alan, Farklı puan türleriyle öğrencileri.
HANGİ ALAN-HANGİ MESLEK?
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI
 Diploma notları 50 ile 100 puan arasında olacaktır.Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplanırken diploma notları 5 ile çarpılacak ve OBP 250 ile 500 arasında.
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
YGS-LYS SUNUMU.
2015 YILI ÜNİVERSİTELERDE ÖZEL YETENEK PROGRAMLARI VE ŞARTLARI *Özel yetenek gerektiren programların sınavları ile seçme ve yerleştirme işlemleri yükseköğretim.
LYS ADAY BİLGİLERİ SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
ÇANKIRI GAZİ MESLEKİ VE TEKINİK ANADOLU LİSESİ NOT:Bu sunu sitesinden faydalınarak hazırlanmıştır.
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 1. BASAMAK SINAVI.
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015/2016 BAHAR DÖNEMİ PROGRAMLARI.
LYS ADAY BİLGİLERİ SINAV ADITARİHSAAT LYS-1 ( MATEMATİK ) LYS-2 ( FEN BİLİMLERİ ) LYS-3 ( EDEBİYAT-COĞ. )
ŞUBAT ÖSYS TERCİH DANIŞMANLIĞI İzmit Rehberlik ve Araştırma Merkezi
2016 ÖSYS TERCİH DANIŞMANLIĞI YGS-LYS
GENEL BİLGİLER YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir. İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama LYS 5 oturumda yapılacaktır.
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCISI OLUNUR ? NASIL.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 1. AŞAMA2. AŞAMA YGS LYS.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1-Üniversitelere Akademik Kadro Tahsis Edilmesi YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
2547 sayılı kanunun 33. madde a bendine göre: “ Araştırma görevlileri, yükseköğretim kurumlarında yapılan araştırma, inceleme ve deneylerde yardımcı.
ORTAÖ Ğ RET İ M KURUMLARI BÜ Ş RA ATICI REHBER Ö Ğ RETMEN.
Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) GÖLCÜK RAM REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BÖLÜMÜ 2016.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 3- Ö ğ retim Üyeli ğ ine Yükseltilme ve Atanma YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
ULUDERBNET SABANCI ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2016
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI’NA HOŞGELDİNİZ… Daire Başkanı Saadet İLBAY.
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
2016/2017 ÖSYS TERCİH HAZIRLIK SUNUMU
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
ALAN – DERS SEÇİMİ.
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNE HOŞGELDİNİZ
ÇANAKKALE REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI(YKS)
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
ESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YGS ve LYS.
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YGS-LYS SINAV SİSTEMLERİ SUNUSU
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Üniversite Yönetim Kurulu Rektörlüğe Bağlı Bölümler
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
2547 SAYILI KANUNUN EK 38. MADDESİ
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI AKSARAY REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
2547 SAYILI KANUNUN EK 38. MADDESİ
İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ TANITIMI
Sunum transkripti:

PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI ALES PUAN TÜRÜ Araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda, ilan edilen bölüm/anabilim dalı/program hangi alandan öğrenci alıyorsa o alandaki ALES puan türü kullanılacaktır. Örneğin İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı için ilan edilen araştırma görevlisi kadrosuna «Yönetim ve Organizasyon’da doktora yapıyor olmak» şeklinde bir ilana çıkılsın. Bu ilana başvuran Yönetim ve Organizasyon’da doktora yapan ancak Endüstri Mühendisliği lisans mezunu olan araştırma görevlisi adayının İşletme bölümü Eşit Ağırlıklı puanla öğrenci aldığı için EŞİT AĞIRLIKLI ALES Puanını kullanması gereklidir. 27.12.2018 PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI 2. Öğretim görevlisi kadrolarına başvurularda; adayın, lisans mezuniyeti hangi alanda ise o alandaki ALES puan türünü ya da ilan edilen bölüm/anabilim dalı/program hangi alandan öğrenci alıyorsa o alandaki ALES puan türünü ADAY tercihine göre kullanabilecektir. * Örneğin Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Programında ilan edilen bir öğretim görevlisi kadrosuna « Kamu Yönetimi lisans mezunu olmak ve lisans sonrası alanında en az iki yıl deneyime sahip olmak» şartıyla ilan çıkılsın. Bu ilana başvuran öğretim görevlisi adayları ya lisans mezunu oldukları alan olan Kamu Yönetimi bölümünün Eşit Ağırlıklı ALES Puanını ya da ilan edilen program olan Yerel Yönetimler programının öğrenci aldığı alandaki puan türü olan Sözel Ağırlıklı ALES Puanını kullanacaklardır. 27.12.2018 PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI 2. Öğretim görevlisi kadrolarına başvurularda; adayın, lisans mezuniyeti hangi alanda ise o alandaki ALES puan türünü ya da ilan edilen bölüm/anabilim dalı/program hangi alandan öğrenci alıyorsa o alandaki ALES puan türünü ADAY tercihine göre kullanabilecektir. * Örneğin Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programında ilan edilen bir öğretim görevlisi kadrosuna « Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri lisans mezunu olmak ve lisans sonrası alanında en az iki yıl deneyime sahip olmak» şartıyla ilan çıkılsın. Bu ilana başvuran öğretim görevlisi adayları ya lisans mezunu oldukları alan olan Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünün Eşit Ağırlıklı ALES Puanını ya da ilan edilen program olan İş Sağlığı ve Güvenliği programının öğrenci aldığı alandaki puan türü olan Sayısal Ağırlıklı ALES Puanını kullanacaklardır. 27.12.2018 PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI 3- Özel yetenekle öğrenci alan programlar ile yabancı dil puanı ile öğrenci alan programlardan mezun olanların öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına başvurularda herhangi bir ALES puan türünü kullanabilecektir. *Örneğin Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Diller Anabilim Dalında ilan edilen öğretim görevlisi kadrosunda «İngilizce Öğretmenliği lisans mezunu olmak ve lisans sonrası alanında en az iki yıl deneyime sahip olmak» şartıyla ilan çıkılsın. Bu ilana başvuran öğretim görevlisi adayları hangi alandaki ALES Puanı yüksekse o puan türünü kullanabileceklerdir. 27.12.2018 PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI 3- Özel yetenekle öğrenci alan programlar ile yabancı dil puanı ile öğrenci alan programlardan mezun olanların öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına başvurularında herhangi bir ALES puan türünü kullanabilecektir. *Örneğin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği Anabilim Dalında ilan edilen öğretim görevlisi kadrosuna «Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği lisans mezunu olmak ve lisans sonrası alanında en az iki yıl deneyime sahip olmak» şartıyla ilan çıkılsın. Bu ilana başvuran öğretim görevlisi adayları hangi alandaki ALES Puanı yüksekse o puan türünü kullanabileceklerdir. 27.12.2018 PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI 4- Eğitim Bilimleri Bölümünde yer alan anabilim dallarındaki (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık hariç) araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda, adayın lisans mezuniyeti hangi alanda ise o alandaki ALES puan türünün kullanılacaktır. * Örneğin Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalında ilan edilen bir araştırma görevlisi kadrosuna «Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme’de tezli yüksek lisans yapıyor olmak» şartıyla ilan çıkılsın. Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme’de tezli yüksek lisans yapıp bu ilana başvuran; Matematik Öğretmenliği lisans mezunu olan araştırma görevlisi adayı Sayısal Ağırlıklı ALES Puanını, Türkçe Öğretmenliği lisans mezunu olan araştırma görevlisi adayı Sözel Ağırlıklı ALES Puanını, Sınıf Öğretmenliği lisans mezunu olan araştırma görevlisi adayı Eşit Ağırlıklı ALES Puanını kullanacaklardır. 27.12.2018 PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI 5-Açıköğretim programlarından mezun olanların, öğretim görevlisi kadrolarına başvurularında; mezun oldukları programın örgün eğitimle öğrenci aldığı alandaki ALES puan türünü veya ilan edilen bölüm/anabilim dalı hangi alandan öğrenci alıyorsa o alandaki ALES puan türünü tercihlerine göre kullanabilmesine, * Örneğin Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Programında ilan edilen bir öğretim görevlisi kadrosuna « Kamu Yönetimi lisans mezunu olmak ve lisans sonrası alanında en az iki yıl deneyime sahip olmak» şartıyla ilan çıkılsın. Bu ilana başvuran alan puanı şartı aranmayan açıköğretim Kamu Yönetimi programından mezun olan öğretim görevlisi adayı, Kamu Yönetimi programı örgün eğitimle Eşit Ağırlıklı ALES Puanıyla öğrenci aldığı için ya Eşit Ağırlıklı ALES Puanını ya da ilan edilen program olan Yerel Yönetimler programının öğrenci aldığı alandaki puan türü olan Sözel Ağırlıklı ALES Puanını kullanacaklardır. 27.12.2018 PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI 6- Alan türü değişen lisans programlarından mezun olanların, lisans öğrenimine başladıkları alandaki ALES puan türünü veya mezun oldukları programın ilan tarihinde öğrenci aldığı alandaki ALES puan türünü tercihlerine göre kullanabilecektir. 1999 yılından önce Hukuk, Kamu Yönetimi, Sosyoloji, Uluslararası İlişkiler gibi programlar Sözel puan türüyle öğrenci alırken 1999 yılında Eşit Ağırlıklı puan türüyle öğrenci almaya başlamıştır. * Örneğin Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği programında ilan edilen öğretim görevlisi kadrosuna «Hukuk Fakültesi lisans mezunu olup alanında lisans sonrası en az iki yıl deneyime sahip olmak» şartıyla ilana çıkılsın. 1997 yılında Sözel puanıyla Hukuk lisans öğrenimine başlayan öğretim görevlisi adayı Sözel Ağırlıklı ALES Puanını ya da Hukuk Fakültesinin şuan öğrenci aldığı Eşit Ağırlıklı ALES Puanını veya ilan edilen program olan İş Sağlığı ve Güvenliği programının öğrenci aldığı alandaki puan türü olan Sayısal Ağırlıklı ALES Puanını kullanabileceklerdir. 27.12.2018 PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Meslek yüksekokullarındaki ALES muafiyeti bulunan programlarda çıkılacak ilanlarda ALES muafiyetinin uygulanabilmesi için ilana LİSANS MEZUNU OLMAK ve MUAFİYET ALANIYLA İLGİLİ LİSANS SONRASI EN AZ İKİ YIL DENEYİME SAHİP OLMAK Şartıyla çıkılması gereklidir. Örneğin Aşçılık programındaki ilana «Lisans mezunu olup lisans sonrası aşçılık alanında en az iki yıl deneyime sahip olmak» şartıyla çıkılması halinde ALES muafiyeti uygulanacaktır. Ancak ilana «Gastronomi veya Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans mezunu olup lisans sonrası alanında en az iki yıl deneyime sahip olmak» şartıyla çıkılması halinde ALES muafiyeti UYGULANAMAYACAKTIR. 27.12.2018 PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI