Makine Mühendisliği nedir?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ 1 Genel İsim: İlyas Toktaş
Advertisements

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
İÇİNDEKİLER Önsöz Şirket Profili Çalışma Alanlarımız
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ Endüstri Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
TARİHÇE Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü, Bilecik Üniversitesi Mühendislik Fakültesine bağlı olarak tarih ve sayılı resmi gazetede.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNİN MÜHENDİSLİK DÜNYASINDAKİ YERİ
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Edirne Koleji Rehberlik Servisi Elektrik-Elektronik Mühendisliği MF-4 Edirne Koleji Rehberlik Servisi.
HARRAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
MELİH PEŞİNCİ 4/C 232. NASIL OLUNUR? Liseyi bitirmek. Üniversite sınavlarını kazanmak. Elektronik Mühendisliğini kazanmak ve bitirmek gerekmektedir.
FİZİK MÜHENDİSİ TANIM Doğadaki maddelerin yapısını ve
MÜHENDİSLİK MESLEĞİ VE EĞİTİMİNİN SINIRLARI H. ABDULLAH, M. A. YALÇIN, N. SAZAK, M. YILDIZ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH. BÖLÜMÜ.
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 239 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'de mühendislik,
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI MESLEK LİSELİLER İSTEDİĞİ ÜNİVERSİTEYE GİDEBİLECEK!!!!
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
BIŞKEK, HAZIRAN FAKÜLTE HAKKINDA BILGILER Fakülte Hakkında Bilgiler Fakülte Dekanı: Prof. Dr. Ulan Brimkulov.
METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
KURULUŞ Karabük Üniversitesinin 2007 yılında kurulmasıyla, Fen Bilimleri Enstitüsü 3 Yüksek Lisans Programı ile eğitime başlamıştır. Kurulduğu günden.
Tekstil Mühendisliği Bölümü EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ.
Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programı.
GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Amaç ve Hedefler Amaç: Gelişen teknolojiye ve piyasaya uyumlu, temel bilgilerle donatılmış, karşılaştığı.
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bornova,
ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLERİNİN GÜNEŞ ENERJİSİ SEKTÖRÜNDEKİ YERİ Yrd.Doç.Dr. F.Görkem Üçtuğ Bahçeşehir Üni. Enerji Sis. Müh. Öğr. Üyesi Enerji Sis. Müh.
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİMÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ.
Gazi Üniversitesi Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü Tanışma ve Tanıtım Toplantısı
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
Yüzüncü Yıl Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü
İÇ SINAVI.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (EEM)
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ.
MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ Özgün Değerlerimiz Etkinliklerimiz
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA……
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
İnşaat Mühendisliği Bölümü
LAKPOS - 28 Kasım İstatistikleri
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘e’
Erasmus Öğrenci Değişim Programı çerçevesinde bölümümüz öğrencilerine:
KİMYA TEKNOLOJİLERİ ALANI
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
KARTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘p’
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
«Metalurji Teknikerliği» nedir?
Giyim Üretim Teknikerliği nedir ??
“İŞSİZLİKLE MÜCADELEDE MESLEKİ EĞİTİMİN ÖNEMİ”
İSKENDERUN MESLEK YÜKSEKOKULU
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: Havacılık Yönetimi.
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
Makine Resim Ve Konstrüksiyon Programı ve amaçları
Çevre teknikeri kimdir?
«Makine Teknikerliği» nedir?
Metalurji Teknikeri nedir?
Çevre teknikeri kimdir?
Sunum transkripti:

Makine Mühendisliği nedir? İSTE İş Dünyası İle Entegrasyon(İDE) İSTE Makine Mühendisliği Bölümünden mezun olan öğrencilerimizi iş dünyasında başarılı personeller haline dönüştürebilmek adına başlatılan İDE programı, kısa süre içerisinde iş adamları tarafından yoğun ilgi gören bir uygulama haline dönmüştür. MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Laboratuvar İmkanları Ölçme Laboratuvarı Metalografi Laboratuvarı Malzeme ve Isıl İşlem Laboratuvarı Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD) Laboratuvarı Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği (HAD) Laboratuvarı Termo – Akışkanlar Laboratuvarı Takım Tezgâhları Laboratuvarı İskenderun Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü 31200 İskenderun, HATAY +90 326 613 5600- 2403 www.iste.edu.tr/makm Makine Mühendisliği nedir? Makine mühendisliği, temel fizik prensipleri ve malzeme teknolojileri kullanarak mekanik sistemlerin tasarım, analiz, imalat ve bakımı ile ilgili çalışmalar yapan ve fiziksel olay ve durumları matematiksel olarak modellemek suretiyle problemlere analitik çözümler sunabilen mühendislik disiplinidir. Makine mühendisliği programı, her türlü mekanik sistemlerin ve enerji dönüştürüm sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi, üretiminin planlanması ve bakım konularında eğitim ve araştırma yapar.

Makine Mühendisinin Çalışabileceği Sektörler Nelerdir? Makine mühendisliği programı, her türlü mekanik sistemlerin ve enerji dönüştürüm sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi, üretiminin planlanması ve bakım konularında eğitim ve araştırma yapar. Makine Mühendisliği Programı; Mekanik bilimi, Nanomekanik, Makine teorisi ve dinamiği, Isı ve Enerji Bilimi, Malzeme bilimi, Konstrüksiyon, İmalat, Mekanik tesisat, Mühendislik Matematiği temellerine dayanmaktadır Biyoteknoloji alanında İmalat sanayi İnşaat sektörü Kimya, Gıda ve İlaç sanayi Enerji sektörü Tekstil sektörü Makine Mühendisinin Çalışma Pozisyonları Nelerdir? Ar-Ge'den sorumlu mühendis Dizayndan sorumlu mühendis Planlamadan sorumlu mühendis İmalattan sorumlu mühendis Kalite kontrolden sorumlu mühendis Bakımdan sorumlu mühendis İşletmeden sorumlu mühendis Lojistikten sorumlu mühendis Neden İSTE Makine Mühendisliği Bölümü? Güçlü, deneyimli ve nitelikli akademik kadro Güncel ve dünya standartlarında uyumlu müfredat Üniversitenin şehir içi konumu Sanayi ile yakın işbirliği Mezunlar için yüksek iş bulma oranı İş Dünyası İle Entegrasyon(İDE) sayesinde endüstriye uyum sorununun çözülmesi Erasmus+ programı ile yurt dışında eğitim görme ve yurt dışından gelen öğrencilerle iletişim kurma imkanı Mezuniyet sonrası yurt dışında yüksek lisans, doktora eğitimi imkanı Köklü geçmiş, parlak gelecek Sosyal, kültürel ve kulüp faaliyetleri Sıcak aile ortamı Mezuniyet sonrası kolay iş bulma ve aranılır eleman olma Eğitim Programı İskenderun Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünde Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Programları bulunmaktadır. Lisans eğitimi müfredatı Bologna sürecine uygun olarak yenilenmiştir.