ESKİ ZAMANLARDA TEKNOLOJİ Buse Beren Eğrilmez

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Entegre Savaş Zararlı ve hastalık etmenlerine karşı kullanılan çeşitli yöntemlerin birbirini tamamlayıcı, ekosistemdeki dengeyi koruyucu şekilde uygulanmaları...
Advertisements

İleri Bir Medeniyet: Sümerler Mezopotamya, Yunancada "nehirler arasında" anlamına gelir. Bu bölge, dünyadaki en verimli topraklardan biridir ve bu özelliğiyle.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
Mısır danatında resim ve heykel
AHİLİ K Güçlü bir sivil toplum örgütü. ESKİ BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜMÜZ; AHİLİK Bilindiği gibi Türklerin tarih sahnesine çıkışı neredeyse insanlık tarihi.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
Girişimcilik Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL. Ders Akışı İşletmenin Amaçları İşletme Çevre İlişkisi.
SPORLA İLGİLİ HAREKETLER DÖNEMİ (7-12 yaş)
HAZIRLAYAN VE SUNAN: HAYATİ İBRAHİM GÜVEN. HOŞGELDİNİZ… Konuşmamı ülkemizde misafir ettiğimiz sayın temsilcilere hoş geldiniz diyerek başlamak istiyorum.Ayrıca.
DEVLETLERİN DIŞ POLİTİKA ARAÇLARI
CANLILARIN DAĞILIŞINI ETKİLEYEN PALEOCOĞRAFYA ÖZELLİKLERİ
 LÖSEV, 24 Eylül 2000 tarihinde, lösemili çocuklara özel, modern tıbbın tüm olanaklarını bünyesinde barındıran 2000'li yılların.
Coğrafya Performans Ödevi
ŞEKER(DİABETES MELLİTUS DM) HASTALARININ YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER Şeker ya da diyabet denilen hastalık genellikle kalıtsal ve.
Kamu Mali Yönetimine İlişkin Sorunlar. Türkiye’de kamu yönetiminin karşılaştığı en önemli sorun alanlarının başında mali konular gelmektedir. Mali disiplinin.
ÖRGÜTLERDE İLETİŞİM TÜRLERİ
KONUŞMA VE BİZ Emin ÖZDEMİR. Bizi biz kılan konuşma gücümüzdür.Bu gücü yitirdiğimizde, dilsizleştiğimizi düşünelim. Suskunun dayanılmaz köleliğine düşeriz.Dış.
Hazırlayan: Hakan ULUTAŞ
ARDA KIRTASİYE. Maddelerin titreşerek bulundukları ortama yaydıkları enerjiye ses denir. Canlılar arasında iletişim ses ile gerçekleşir. Ses boşlukta.
AĞAÇLANDIRMA VE GENÇLEÇTİRME ÇALIŞMALARININ BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞE ETKİSİ İsmail KÜÇÜKKAYA Orm. Yük. Müh.
HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ. HARİCİ VERİ DEPOLAMA NEDİR?  Harici Veri Depolama: Verilerimizi saklamak ve gelecekte kullanmak amacıyla kullanılan.
Dopingli büyümenin öteki yüzü:
Dopingli büyümenin öteki yüzü:
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
FOTOSENTEZ HIZINA ETKİ EDEN FAKTÖRLER
DENİZ ÜZERİNDE YAĞIŞ ÖLÇÜMÜ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
Sismik Kırılma (Refraction) Yöntemi Ders 5
 Mısır, Nil Nehri'nin akış yönüne göre Aşağı ve Yukarı Mısır olmak üzere ikiye ayrılmıştır.
PROGRAMLI ÖĞRETİM Tanımı:
Dünden Bugüne Ulaşım.
Doç.Dr.Gülbiye Yenimahalleli Yaşar
FNP GRUBU: fatma ışık, nagehan öztürk, pınar sevindik
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
ERGEN AİLE İLİŞKİLERİ.
İletişimin Zamanda yolculuğu
1.DİJİTAL BASKI MAKİNESİNİ BASKIYA
Sağlık ve kültür Doç. Dr. Melike KAPLAN.
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
Genetik mühendisliğinin pratik uygulamaları
KONU DEĞERLENDİRME TESTİ
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
YAPI KALİTESİ Bitmiş bir yapının kalitesini, yani servis ömrü boyunca güvenliğini belirleyen dört ana unsur; PROJE KALİTESİ Zemin özellikleri dikkate alınmış,
Güvenli İnternet Kullanımı
KANSER.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
BİLGİ TOPLUMU.
Fluvyal Jeomorfoloji Yrd. Doç. Dr. Levent Uncu.
PAZARLAMA YÖNETİMİ PAZARLAMA YÖNETİMİ • PAZARLAMAYA GİRİŞ
SUC FAKTORLERi: EKONOMi
NET 103 ÖLÇME TEKNİĞİ Öğr. Gör. Taner DİNDAR
Kırınım, Girişim ve Müzik
Hayvancılık İşletmelerinde Sürü Yönetimi
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
Biyoinformatik.
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
BÖLÜM 2 BİLİŞSEL GELİŞİM.
İŞ ve Meslek Sosyolojisi
Yazı Sistemleri.
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
Gelişim ve Temel Kavramlar
İcat, Buluş, Keşif, Endüstri ve Endüstri 4.0 Kavramlarını tanıyalım
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Beslenmenin Tarihi.
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

ESKİ ZAMANLARDA TEKNOLOJİ Buse Beren Eğrilmez

Eski Zamanlarda Teknoloji (Tarım) Tarım, günümüzde olduğu gibi eskiden de çok daha önemli bir yere sahipti. Gerçek anlamda tarımın 11.000 yıl önceye dayandığı düşünülüyor. Teknoloji olmadığından dolayı tarımcılık, insan ve hayvan gücü ile yapılıyordu. Güvenilir gıda kaynağı, toplulukların büyümesine olanak tanıdıkça küçük topluluklar büyük krallıklara dönüştü.

Eski Zamanlarda Teknoloji (Tarım) Modern tarımda hayvanların yerini makinalar almıştır. Tarımdaki teknolojik gelişmelerle, aynı tarladan alınan verimde büyük artışlar sağlanmıştır.

Eski Zamanlarda Teknoloji (Mühendislik) Tarihin akışı ile, medeniyetin gelişimine paralel olarak mühendislik biliminde de ilerlemeler yaşanmıştır. M.Ö 3000 yıllarından itibaren basit araçlar, yerlerini daha karmaşık ve faydalı alet ve gereçlere bırakmıştır. Bu ilerleyişe piramitlerin inşasını, su değirmenlerini ve gemilerin yapımını örnek olarak gösterebiliriz.

Eski Zamanlarda Teknoloji (Mühendislik) Günümüzde mühendislik biliminde her gün bir ilerleme söz konusudur. İnsanın varoluşundan günümüze kadar mühendislik bilimi uzun bir yol katetmiştir. Toplumların refah seviyesinin ilerlemesinde en önemli faktörlerden olan mühendislik bilimi, tarihteki yoluna son hızıyla devam etmektedir.

Eski Zamanlarda Teknoloji (Tıp) İnsanlar çok eski çağlardan beri yakalandıkları hastalıklardan kurtulmak için çareler aramışlardır. Ama insan vücudunun ve organların işleyişi konusundaki araştırmalar çok yavaş ilerlediği için, doğru tedavi yöntemlerinin bulunması ve uygulanması binlerce yıl almıştır. Eski insanlar, şifalı bitkilerden ve diğer doğal maddelerden oldukça etkili ilaçlar yapmayı biliyorlardı.

Eski Zamanlarda Teknoloji (Tıp) Tıptaki modern icatlarla, ortalama insan ömrü, her geçen gün artmaktadır. Geçmişte ölümcül olan birçok hastalık, tedavi edilebilir hale gelmiştir. Bugün tıp alanında neler biliyor ve yapabiliyorsak, bunları insanlık tarihi boyunca tıbba hizmet etmiş olan insanlara borçluyuz.

Eski Zamanlarda Teknoloji (Ulaşım) İlk insanlar ulaşmak istedikleri yere yürüyerek gitmekte zorlanınca hayvanları evcilleştirdiler. Yük taşımak veya daha çok insan taşımak için, at arabalarını kullanıyorlardı. Deniz ulaşımında yelkenli ve kürekli tekneler kullanılıyordu. Bu araçlar, büyük okyanusları aşmak için uygun değildi.

Eski Zamanlarda Teknoloji (Ulaşım) Motorlu araçların icadıyla ise hayatımız daha da kolaylaştı. Geçmişte ulaşım amaçlı kullanılan fayton,bisiklet ve sandal, teknolojinin gelişimiyle yerini otomobil, tren, gemi ve uçaklara bırakmıştır. Günümüzde en konforlu ve en hızlı ulaşım aracı olarak şüphesiz uçaklar görülmektedir.

Eski Zamanlarda Teknoloji (Kitaplar) Kitaplar, ilk zamanlar elle yazıldıysa da, zamanla daha çok kimsenin faydalanabilmesi için çoğaltma yolları araştırıldı. Taş ve ağaç üzerine oyulan çeşitli damgalar ve kalıplar geliştirildi. Böylece baskı tekniği ve matbaa ortaya çıktı.

Eski Zamanlarda Teknoloji (Kitaplar) Matbaa insanoğlunun gelişiminde köklü değişimlere neden olmuştur. İnsanları birbirine bağlayan bir iletişim aracı durumuna gelmiştir. Bilginin paylaşılması, uzak diyarlara aktarılması konusunda insanların gelişimi ve bir üst seviyeye çıkması konusunda önemli rol üstlenmiştir. 

SON