HZ.ADEM İ N HAYATI Hz. Adem;ilk Peygamber ve ilk insandır. Allah O’nu topraktan yaratmı ş, sonra ruhundan üfleyerek can vermi ş tir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hz. İDRİS [a.s].
Advertisements

Nasip olur mu bir daha kavuşmak ey şehr-i ramazan
Birisi her gece kalkıp Allah‘ı anıyor, O'na dua ediyordu
MELEKLERE İMAN A) MELEKLERİN TARİFİ
AHLAKİ TUTUM VE DAVRANIŞLAR
İÇİNDEKİ FEYİZ VE BEREKET
SESLİDİR with the hope you to feel the pain before that you have not realized until the teror had reached to you. Terör size ulaşmadan anlayamadığınız.
Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, birçok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.
BAHÇELİEVLER MÜFTÜLÜĞÜ KUTLU DOĞUM PROGRAMINA HOŞ GELDİNİZ
Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, bir çok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V.).
- Sevgi ve Merhamet Örneği: Hz. Yusuf
Sevdiklerinizle ve sevenlerinizle Sıhhat ve afiyet içinde elemsiz-kedersiz, huzurlu bir bayram idrak etmenizi ve nice bayramlara kavuşmanızı, Ve idrak.
DÜNYA’MIZ NASIL OLU Ş TU? Güne ş Sistemi'nin Güne ş 'e uzaklık açısından üçüncü sıradaki gezegeni. Üzerinde ya ş am barındırdı ğ ı bilinen tek do ğ al.
KUR'AN-I KERİM ' İN MATEMATİKSEL MUCİZELERİ
ÇAYIROVA İNSANA HİZMET DERNEĞİ
MELEKLERE İMANIN, FERT VE TOPLUM HAYATINDAKİ ETKİLERİ
Semavi Kitaplara İman Hilal DEMİRTAŞ.
Ders: Temel Dini Bilgiler Konu: Peygamberlik
KUR’AN-I KERİM’İN İÇ DÜZENİ
KURAN VE YORUMU 10. SINIF 4. ÜNİTE pedagojiformasyon.com.

TÖVBE VE BAĞIŞLAMA 12.SINIF 2.ÜNİTE.
ÜNİTE 2 TÖVBE VE BAĞIŞLAMA.
KELAM 5. ÜNİTE MELEKLER 1. MELEKLERİN VARLIĞI
CİN ALİ FACEBOOK İLE TANIŞIYOR
KUTLU DOĞUM HAFTASI Nisan 2015
CEYHUN YILDIZ 7/C&955 KONU:VARLIKLAR ALEMİ.
Tüketilen Terminoloji: “Sağlıkta İsraf” kavramının israfı
Kur’an’a Göre Cin ve Şeytan
KUR’AN’ IN ANA KONULARI
RASÛLÜLLAH’TA SABIR.
Peygamberlerin İnsanlardan Seçilmesinin Nedenleri
İncil kelime olarak müjde, talim ve öğretici anlamlarına gelmektedir. Allah (C.C.) Teala Hz. İsa aracılığıyla Yahudilere gönderilmiştir. Ancak Yahudiler.
EDA DİKİCİ SOSYOLOJİ 2. ÖĞRETİM G
İnsan İradesi ve Kader İnsanı diğer varlıklardan ayıran en temel özellikler, -akıl -irade AKIL, iyiyi kötüden, güzeli çirkinden, doğruyu yanlıştan ayırt.
PEYGAMBERLER TARİHİ.
Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Peygamberlere İman “Peygamber kendisine Rabbi tarafından indirilene iman etti, müminler de. Her biri Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine.
ECEL VE ÖLÜM BEHÇET GÜNDÜZ İZMİR
Kitaplara İman “…Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr ederse şüphesiz derin bir sapıklığa düşmüştür.” (Nisa suresi,
KURAN (İNDİRİLİŞ SÜRECİ, İÇ YAPISI)
Kur’an’daki peygamber kıssalarının her biri, insanoğlu var oldukça var olacak hayati bir problemin çözüm anahtarını verir. PEYGAMBER KISSALARI Âyetlerimiz.
Prof. Dr. Şadi Eren.
Bugün neler öğreneceğiz?
MELEKLERE İMAN.
İNSAN NİÇİN YARATILDI?.
HIRISTIYANLIK. Hristiyanlık, 1.YY da Hz. İ sa’nın tebli ğ iyle ba ş lamı ş tır. Hz. İ sa’nın do ğ du ğ u yıllarda Filistin, Roma’nın hâkimiyeti altında.
Veda hutbesi Ey insanlar sözlerimi iyi dinleyin!
MELEK-CİN-ŞEYTAN/RAMAZAN-ORUÇ DENEME SINAVI SORULARI
Kur'an-ı Kerîm'in üçüncü suresi. Sure, Medine'de nazil olmuştur. Surenin 33. ayetinde Musa (a.s.)'in babası İmrân'dan bahsedildiği için İmrân Âilesi anlamına.
Diğergamlık nedir?. Kendisinin ihtiyacı olduğu halde başkasını kendi nefsine tercih etme duygusu, Cömertliğin bir üst derecesi ve hatta ondan da daha.
RAMANZAN GÜMÜ Ş SOY BEN İ D İ NLED İ G İ N İ Z İ Ç İ N TE Ş EKKÜR ERDER İ M.
PEYGAMBERİN HAYATI SUNU.
İ slamda ibadetin amacı ve önemi. İ badetin insanlar için önemi nedir?  Kur’an-ı Kerim’in temel konularından biri de ibadettir. İbadet; Allah’a sevgi,
Kırmızı Kutucuklardan Anahtar Kelimeyi Bulunuz.
6. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ BİLGİ YARIŞMASI
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
İNSAN NE İÇİN YARATILDI ?
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
 Doğum yeri Kudüs'tür.  Hem peygamber hem de kraldır.  Allah tarafından kendisine Zebur isimli kutsal kitap indirilmiştir.
HASET VE KISKANÇLIK HASTALIĞI HAZIRLAYAN:Enes Ziya Maraşlı.
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı 6. SINIF 1. ÜNİTE Ünite Konuları için tıklayınız.
Deniz arda ög 341 7/E. Hz. İsa’nın doğumu ve yaşama hakkında bilinmesi gereken her şeyi kısaca bu içerikte bulabilirsiniz. Hz. İsa nasıl dünyaya geldi?
Sunum transkripti:

HZ.ADEM İ N HAYATI

Hz. Adem;ilk Peygamber ve ilk insandır. Allah O’nu topraktan yaratmı ş, sonra ruhundan üfleyerek can vermi ş tir. Kur’an-ı Kerim’de Hz. Adem’in yaratılı ş ı ile ilgili pek çok ayet-i kerime vardır. O, insanlı ğ ın babasıdır. Yaratıldı ğ ı zaman Allah meleklere Hz. Adem’e secde etmelerini emretmi ş, ancak cin taifesinden olan ş eytan yani iblis, “beni ate ş ten, Adem’i ise topraktan yarattın. Ben ondan daha kıymetli ve ş erefliyim. O’na secde etmem” demi ş ve Allah’ın emrine itaatsizli ğ i sebebiyle Cennetten ve Allah’ın rahmetinden kovulmu ş tur. Hz. Adem’in ayak izi

Allah Hz. Adem’e e ş olsun diye Hz. Havva’yı da yaratmı ş ve onlara e ş yanın isimlerini ö ğ retmi ş tir. Cennette huzur içinde ya ş ayan Hz. Adem ve Havva ş eytanın hilesine kanarak Allah’ ın yasakladı ğ ı meyveyi yiyince Cennetten çıkarıldılar. Yeryüzüne indirildiler. Hatalarını anlayınca büyük bir pi ş manlık duyup tövbe ettiler. Allah onların samimi tövbelerini kabul edip kendilerini affetti. Hz. Adem’e Peygamberlik verdi. Onları yeryüzünde kendisinin halifesi yaptı, insanlı ğ ı onlardan türetti. Hz. Adem’in oğlunun mezarı

Allah’ın Hz. Adem’i yoktan var etmesi O’nun sınırsız güç ve kudretini göstermesi bakımından çok önemlidir. Allah bir ş eyin olmasını murad edince ona ancak “Ol” der, o da oluverir. Bu iskelet, Hz. Adem’in iskeleti olarak biliniyor. Ama bu sadece bir söylenti

KUR’AN’DA BAHS İ GEÇEN AYETLERDEN BAZILARI Şüphesiz Allah katında İsa'nın durumu, Adem'in durumu gibidir: Onu topraktan yarattı. Sonra ona "ol" dedi. O da oluverdi. (3, 59) Allah Adem'e bütün varlıkların isimlerini öğretti. Sonra onları meleklere göstererek, "Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi bana bunların isimlerini bildirin" dedi. Hani meleklere, "Adem için saygı ile eğilin" demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu

"Ey Âdem! Sen ve eşin cennette kalın. Dilediğiniz yerden yiyin. Fakat şu ağaca yaklaşmayın. Yoksa zalimlerden olursunuz." (7, 19) Nihayet şeytan ona vesvese verip şöyle dedi: "Ey Adem! Sana ebedilik ağacını ve yok olmayan bir saltanatı göstereyim mi?"

BEN İ D İ NLED İĞİ N İ Z İ Ç İ N TE Ş EKKÜRLER ARKADA Ş LAR