1. Konfigürasyon oluşturma

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ZAYIF AKIM DEVRELERİ.
Advertisements

EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
PROGRAMLAMA DİLLERİNE GİRİŞ Ders 11: Birden Çok Form ile Çalışma ve Menü Oluşturma Yrd. Doç. Dr. Altan MESUT Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği.
SUNU HAZIRLAMA PROGRAMI: powerpoint
TOPLU MAİL GÖNDERİM PROGRAMI ATOMIC MAIL SENDER KULLANIM KLAVUZU.
LUCA BILGISAYARLı MUHASEBE PROGRAMı Öğr. Gör. Coşkun Aliyazıcıoğlu KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Şubat
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
CSS ile Konumlandırma Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
Cihan Toprak Begüm Kökçü.  Planlama aşamasında, projenin hedeflerini gerçekleştirmek için uygulanabilir bir plan yapılır. Bunu yapmak için, projenin.
1. Ders Bir, İki ve Üç Yazarlı Eserlerin Kataloglanması Prof. Dr. Bülent Yılmaz Arş. Gör. Tolga Çakmak.
2. CNC TAKIM TEZGÂHINDA PARAMETRELER
9. HAFTA 25 Nisan2016. Fonksiyon M-Dosyaları Fonksiyon dosyaları ilk satırda “function” kelimesi bulunan “.m” uzantısı bulunan dosyalardır. MATLAB içinde.
Grafik ve Animasyon-II FLASH CS5 Öğr.Gör. Onur BULUT.
Grafik ve Animasyon-II FLASH CS5 Öğr.Gör. Onur BULUT.
Bölüm 3 : Yapay Sinir Ağları (MatLab) Artificial Neural Network
YÖNLENDİRME. Yönlendirme ● Statik ● Dinamik ● Kaynakta yönlendirme ● Hop by hop yönlendirme.
Açlığını Gider Detaylı Kullanım Kılavuzu
EBSCOhost Collection Manager Arama Profilleri
BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA DERSİ
Excel 2007.
OLAYLAR (EVENT).
FONKSİYONLAR.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ
Kullanıcı Kılavuzu Temel Arama help.ebsco.com.
LOGGER PRO ile GRAFİK ÇİZMEK
KDV BEYANNAMESİ / MUHTASAR BEYANNAME / KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ / GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ’NDE ORTAK ÖZELLİKLER F5 PENCERESİ Beyannamelerde yer alacak.
Altera ile proje hazırlama
SES ve Vıdeo Ekleme.
1.DİJİTAL BASKI MAKİNESİNİ BASKIYA
Ayarlarını Değiştirme
LİKİT KARŞILIĞI ÖDENEK KAYDI
Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Ve Teknoloji Yüksek Okulu
Portal.itkib.org.tr sayfasına daha önce kayıt olmadıysanız ‘Üye Ol’ linkine tıklayarak lütfen kayıt olunuz.
Çiğdem ÇOBAN Bilgisayar Mühendisi
DIGIKENT Kent Yönetim Platformu Elektronik Belge Yönetimi
SUNUM PROGRAMLARI (Bölüm 2)
VELİLER İÇİN ANKET GİRİŞİ
RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ
Klavye Kullanımı.
Tez Veri Girişi Ulusal Tez Merkezine, Tez Döneminde olan ve Danışmanı ile Tez konusunu belirleyip, Enstitümüzün onayından geçen tüm öğrenciler giriş yapmak.
İnternet Tarayıcı Programlar
My EBSCOhost Kişisel Klasörünün Kullanımı
HARRAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI Çiğdem ÇOBAN
Temel Bilgisayar Bilgileri
MİKRODENETLEYİCİ KONTROLLÜ KOŞU BANDI
PARAMETRİK HİPOTEZ TESTLERİ
Gmail Hesabı Nasıl Alınır?
MİKROİŞLEMCİLER VE MİKROBİLGİSAYARLAR
TOPLU POSTALAMA İŞLEMİ İÇİN ETİKET OLUŞTURMA VE YAZDIRMA
Prof. Dr. Eşref ADALI Doç. Dr. Şule Gündüz Öğüdücü Sürüm-B
AC500 Eğitim Sunumları 2. Ladder Editörü.
AC500 Eğitim Sunumları 4. CP600 Başlangıç.
Bilgisayar II 26 Nisan-7Mayıs Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
Resim Convert Etmek ve CPC Ekranında Göstermek!
Bilgisayar Bilimi Koşullu Durumlar.
AC500 Eğitim Sunumları 3. Değişken Tanımlama.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunucu Bilgisayara Eğitim Yazılımı Yüklemek İçin;
Değerler ve Değişkenler
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
“Kimlik Bilgileri” kısmında Kişisel Bilgiler girilir ve “Kaydet” butonuna basılarak,bilgiler kaydedilir. Tüm Bilgilerin girişi eksiksiz yapılmadır.
MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ RESMİ OKULLAR İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ EXCEL OTOMATİK E POSTA TANIMLA PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU.
VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU
Marmara Üniversitesi Mekatronik Tezli YL Programı
BİLGİSAYAR (4) Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU
MTM216 GÖRSEL PROGRAMLAMA
SES KOMUT TANIMA İLE GEZGİN ARAÇ KONTROLÜ
A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü
Sunum transkripti:

1. Konfigürasyon oluşturma 120320 AC500 Eğitim Sunumları 1. Konfigürasyon oluşturma

Konfigürasyon oluşturma ABB plc’ler programlanırken direkt olarak CoDeSys programı kullanılmaz. PLC konfigürasyonunu Control Builder Plus programı ile yapılmaktadır. Control Builder Plus simgesine çift tıklayarak programı açın

Konfigürasyon oluşturma Yeni proje oluşturmak için tıklayın Program yandaki sayfa şeklinde açılacaktır. Sağ taraftaki sayfa internet bağlantınız olduğunda www.abb.com/plc adresini göstermektedir.

Konfigürasyon oluşturma Açılan pencerede proje ismini ve projenin oluşturulacağı yeri girdikten sonra “AC500 project”i seçip “OK” butonuna basın

Konfigürasyon oluşturma Açılan pencerede kullanacağınız CPU tipini seçin ve “Add device” butonuna basın

Konfigürasyon oluşturma CPU parametre ayarları Entegre IO ayarları CPU yanına takılan IO modüllerinin ayarları Seri port ayarları Ethernet ayarları

Konfigürasyon oluşturma CPU parametreleri ne çift tıkladığınızda aşağıdaki pencere açılacak. Bu pencereden CPU ile ilgili ayarlar yapılabilir. En çok yapılan ayar CPU içinde pil kullanılmaması durumunda pil’in durumunu kontrol eden fonksiyonun iptal edilmesidir. Bunun için “Check Battery” kısmındaki Value değerini Off yapın

Konfigürasyon oluşturma CPU üzerindeki IO ların kalibrasyonu için IO (Onboard IOs) kısmına çift tıklayarak girin.

Konfigürasyon oluşturma Girişlerin Value kısmından istenilen filitre değeri ayarlanabilir. Standart olarak 8 ms’lik bir filitre değeri ayarlanmıştır. Standart kullanım için herhangi bir ayar yapmaya gerek yoktur.

Konfigürasyon oluşturma IO’lara değişken isimleri atamak için “Mapping” kısmını açın IO’lara istediğiniz isimleri “Variable” sütununun altında istenilen giriş veya çıkışa denk gelen yere çift tıklayıp buralara yazarak verebilirsiniz.

Konfigürasyon oluşturma Örnek olarak yanda ilk girişe “acil stop”, ikinci girişe “start butonu” bağlanmıştır. (kanal adreslemeleri 0 dan başlamaktadır) Yine ilk çıkışa “kırmızı lamba”, ikinci çıkışa da “yeşil lamba” bağlanmıştır. IO ların ve değişkenlerin isimlendirilmesi sırasında dikkat edilecek noktalar şunlardır: Değişken isimleri rakam ile başlayamaz If, then, for, next gibi programlama dillerine özgü anahtar kelimeler kullanılamaz İsim içinde boşluk bırakılamaz Türkçe karakter kullanılamaz.

Konfigürasyon oluşturma CPU’nun sağ tarafına IO kartı eklemek için “IO_Bus” kısmına sağ tıklayıp “Add Device” seçeneğini seçin

Konfigürasyon oluşturma CPU’nun sağ tarafına IO kartı eklemek için “IO_Bus” kısmına sağ tıklayıp “Add Device” seçeneğini seçin

Konfigürasyon oluşturma Çıkan pencereden kullanmak istediğiniz IO kartlarını seçip “Add Device” butonuna tıklayarak projenize ekleyin. İstediğiniz IO kartlarını ekledikten sonra “Close” butonu ile pencereyi kapatın. Tüm IO kartları (S500 veya S500-eCo) tüm CPU serileri (AC500 veya AC500-eCo) ve uzak IO sistemleri (profibus, profiNet, CS31, v.b.) ile uyumludur. İstenilen modül istenilen sıra ile ister CPU’ların yanında ister uzak IO sisteminde kullanılabilir.

Konfigürasyon oluşturma Yandaki konfigürasyonda AC500-eCo CPU’ya bir tane S500, bir tanede S500-eCo IO modülü eklenmiştir. DC523 IO modülünün giriş çıkışlarını konfigüre etmek için modülün üzerine çift tıklayıp “Mapping” kısmını açın

Konfigürasyon oluşturma DC523 modülünde dijital giriş veya çıkış olarak istediğiniz gibi konfigüre edebileceğiniz 24 kanal bulunmaktadır. Bir kanalı giriş veya çıkış olarak atamak için entegre IO’ların kalibrasyonunda olduğu gibi ilgili kanalın satırındaki “Variable” sütununun altına istenen isimler yazılır. Yandaki örnekte DC523 modülünün ilk iki kanalı bir valfin konum sensöründen gelen girişler olarak konfigüre edilirken 3. ve 4. kanalı yine bir valfin komut sinyalleri olarak konfigüre edilmiştir.

Konfigürasyon oluşturma “Mapping” sekmesini açmadan önce konfigürasyon penceresinden IO kanallarının hangi sinyal tipi için kullanılacağını seçin. (IO modülleri üzerinden herhangi bir switch veya jumper ayarı yoktur.) Analog giriş kartları konfigüre etmek için yine kartın üzerine çift tıklayın.

Konfigürasyon oluşturma Giriş tipleri konfigüre edildikten sonra “Mapping” kısmını açıp konfigüre ettiğiniz kanallara istediğiniz isimleri verebilirsiniz.

Konfigürasyon oluşturma Oluşturmuş olduğunuz konfigürasyonu programlama editörüne atmak için “AC500” yazan yere çift tıklayın. Konfigürasyon değişikliklerinde PLC durur. Program değişikliklerinde PLC durmadan çalışmaya devam eder. Dikkat edilmesi gereken nokta CoDeSys editörü önceden açılmışsa eski konfigürasyon yerine yenisinin yazılabilmesi için CoDeSys’in “login” durumunda olmaması gerekir

Konfigürasyon oluşturma Görüldüğü gibi değişkenler otomatik olarak programlama editörüne aktarıldı. Bundan sonra programlama yaparken direkt olarak “valf_acik”, “valf_kapali” şeklinde vermiş olduğumuz isimler kullanılacak. Programlama yaparken editör değişken adreslerini otomatik olarak oluşturur. IO veya program içinde kullanılan değişken adreslerinin tanımlanmasına gerek yoktur.

KT ELEKTRIK-ELEKTRONİK MÜH. HİZ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Çarşı Mh KT ELEKTRIK-ELEKTRONİK  MÜH. HİZ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Çarşı Mh. Coşku Sk. No.5 Yakacık 34876 Kartal Istanbul Tel. +90 216 671 0714  Fax.+90 216 671 0715