İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğiticisi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
Advertisements

İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Kurma Yükümlülüğü.
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI 1. İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur? İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevli iş güvenliği uzmanlarının nitelikleri, eğitimleri.
İşverenin Risk Değerlendirmesi Yapma Yükümlülüğü ARŞ. GÖR. A. SENA YıLDıRıM.
Page  1. İSİG KURULU 50 ve daha fazla çalışanın bulunduğu 6 aydan fazla süren işlerin yapıldığı tüm işyerlerinde, İş Sağlığı Ve Güvenliği Kurulu! İSG.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 6331
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK YÖNETİMİ BECERİLERİ Ali DOĞAN ST Uzmanı 2016 Yılı Verimlilik Projeleri Değerlendirme.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNÜNDEN KONTROLLER VE BELGELER.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
UNI-SET Toplantı Notları
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE RİSK YÖNETİMİ VE DEĞERLENDİRMESİ
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNÜNDEN KONTROLLER VE BELGELER.
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
Sağlık Gözetimi ve Çalışma Ortamı Gözetimi
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
HOŞGELDİNİZ Taşeron firma denetimleri ve uygulanabilecek yaptırımlar 2- Kontrolör checklistleri 3- Merkez binanın havalandırma sıkıntısındaki.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
Page  2 İSTANBULUZMAN MADDE /5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 2 nci maddesinin üçüncü fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra.
Trakya Üniversitesi Deney Hayvanları Ünitesi Laboratuvarda İşletme Kavramı Prof.Dr. Hakan ERBAŞ.
Konu; İşyeri Etiği 1.SORU 98 2.SORU 99 3.SORU SORU 98 2.SORU 99 3.SORU 100.
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ. Dersin amacı: Çalışma ortamı gözetiminin tanımı, Kapsamı ve İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalışmalarındaki yeri ve önemini.
MADDE 10 – (1) İSGB; en az bir işyeri hekimi ile işyerinin tehlike sınıfına uygun belgeye sahip en az bir iş güvenliği uzmanının görevlendirilmesi ile.
* Her aşamadaki tanılamada, bireyin eğitsel performans düzeyi belirlenir, gelişim alanlarındaki özellikleri değerlendirilir ve bu değerlendirme sonuçları.
Gıda Mühendisli ğ i Laboratuvarlarının İ ş Sa ğ lı ğ ı ve Güvenli ğ i Açısından De ğ erlendirilmesi Mehmet Akif Erkan 1, Gizem Yaylı 2, Emine Rabia Karpuzoğlu.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve İşverenin Sorumlulukları
HUKUK İYİLEŞTİRME TAKIMI ÇALIŞMA RAPORU. Takım Bilgileri İyileştirme Takımının Yapıldığı Daire Başkanlığı: Hukuk Müşavirliği İyileştirme Takımının Adı:
İŞ’TE GÜVENLİK PROJESİ. AMAÇ Proje; ILO ile Türkiye arasında 2015 yılında imzalanan İş Sağlığı ve Güvenliğini Geliştirme Çerçeve Sözleşmesi doğrultusunda;
YOZGAT TAPU VE KADASTRO XXII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ Takım Lideri : Elvan SİVAS Takım Raportörü : İsmail AKSOY Takım Üyeleri :Seval ŞAHİNER Onur EREN Hakan.
U Ş AK FAT İ H ORTAOKULU MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K KURULU.
DOÇ.DR.SAİM OCAK MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ
GEÇİCİ İŞ EKİPMANLARI KONUSUNDA YAPILAN ÇALIŞMALAR
Ünite 2.
PROJE TABANLI ÖĞRENME ATÖLYESİ
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ
İşletmelerde Tesis Yönetimi
Proje Dosyası - Belgeleme - Raporlama
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMLARI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
Öğretimin Uyarlanması
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI
1. isgsis Nedir ? 2. isgsis Kurumunuza Ne Sağlar? 3. Sonuç.
1. isgsis Nedir ? 2. isgsis Özellikleri 3. Kurumunuzda İSGSİS.
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
Modeller SDLC.
RİSK YÖNETİMİ, DEĞERLENDİRİLMESİ VE METODOLOJİLERİ
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ

Açık ocak işletmesinde İSG uygulamaları: Çimento sektöründen bir örnek
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
DİCLE ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
EĞİTSEL VE DAVRANIŞSAL DEĞERLENDİRME- ASSESSMENT Ders 2: Yasal Düzenlemeler Prof. Dr. Tevhide Kargın.
1. isgsis Nedir? 2. isgsis Özellikleri 3. İşletmeniz ve İSGSİS.
Uygulama Ortamına İlişkin Etik Sorumluluklar
İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
Bologna Eşgüdüm Komisyonlarının
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
Eğitim Önemlidir İKS kadrosunun ve çiftçilerin eğitimi İKS sürecinin önemli bir bölümüdür. Hedef çiftçilerin, ve proje çalışanlarının organik çiftçiliğin.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
Sunum transkripti:

İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğiticisi UZMANLARINA ÖNERİLER Fazıl ÖLMEZ Makine Mühendisi A Sınıfı İSG Uzmanı İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğiticisi fazilolmez@gmail.com 20.11.2018 www.ankaraisguvenligi.com

(Çalışmalar takvim içermelidir) 1. Adım Çalışma planı yapın (Çalışmalar takvim içermelidir) En Önemli konu; İSG Mevzuatını çok iyi bilmeliyiz 2

2. Adım İşyerini tanımak Organizasyon şemasını iyi bilin Yöneticileri iyi tanıyın İşyerini fiziki olarak gezin ve tanımaya çalışın 3

İşyerinin tümü ve/veya her bir bölüm için elde edin 3. Adım İşyerinin tümü ve/veya her bir bölüm için elde edin Yerleşim planı Ekipman listesi ve Ürün Bilgileri İlgili standartlar Kimyasal maddeler için MGBF 4

4. Adım İnceleyin – Gözleyin Planlar Prosedürler Prosesler Malzemeler Yapılan işler Ekipmanlar Üretim aşamaları Çalışma ortamları Çalışma koşulları Çalışma yöntemleri Tehlike kaynakları KKD uygulaması 5

5. Adım Kontrol edin Var mı – Yok mu? Varsa; Etkin mi? Sağlık ve Güvenlik İşaretleri Talimatlar Teknik Periyodik kontroller Sağlık Gözetimi kayıtları Doküman (yasal belgeler ve diğer yazılı dokümanlar) 6

6. Adım Rapor hazırlayın Olanlar Olmayanlar Yetersiz olanlar 7

Gereksinimlerinizi belirleyin 7. Adım Gereksinimlerinizi belirleyin Çalışma odası Personel Onaylı defter Yapılacak çalışmalar İşbirliği yapılacak kişi ve birimler 8

Artık uygulama zamanıdır 8. Adım Artık uygulama zamanıdır 9

Çalışan Temsilcisinin/temsilcilerinin seçim veya atama ile görevlendirilmesi, Çalışan temsilcilerinin eğitimi, Onaylı defter yoksa temin edilerek onaylattırılması, Yapılacak çalışmaların bu deftere kaydedilmesi, İSG Kurulu yoksa kurulması,(gerekmesi halinde) Kurul Üyelerinin eğitim, Aylık toplantılarının yapılmasının sağlanması.

Yıllık Faaliyet Raporunun hazırlanması ve onaylattırılması. Risk Değerlendirmesi yapılmışsa kontrol edilerek gerekirse yenilenmesi ve güncellenmesi, Risk Değerlendirmesi yapılmamışsa RD ekibin oluşturulması, Ekip üyelerine RD eğitimimin yapılması, RD nin gerçekleştirilmesi. Genel İSG Kuralları Talimatının hazırlanması ve çalışanların bilgilendirilmesi.

Acil Durum Planlarının varsa kontrol edilerek gerekirse revize edilmesi, yoksa yeniden yapılması. Acil Durum ekiplerinin belirlenmesi ve ekip üyelerinin eğitimi, Alarm ve tahliye denemelerinin (Tatbikat) yapılması İşyerinde çalışanların İSG eğitimlerinin yıllık programlarının hazırlanması ve yapılması.

Makine ve tezgahlarla yapılan çalışmalar için talimat ve prosedürlerin hazırlanması, Çalışanların bilgilendirilmesi. Çalışanların mesleki eğitimlerin sağlanması, İşyerinde bulunan makine ve tezgahlardan gerekli olanların periyodik kontrollerinin yapılmasının sağlanması ve takibi için düzenleme yapılması. İşyerinin ve makine ve tezgahların planlı bakım ve onarımlarının yapılmasının sağlanması ve takibi için düzenleme yapılması.

İşyerinde kullanılan kimyasallar için Malzeme Güvenlik Bilgi formlarının düzenlenmesi, çalışanların kimyasal maruziyetler hakkında eğitilmesi. Çalışma ortamı gözetimi yapılması, Tespit ve tavsiyelerin onaylı deftere yazılması, Uzman, hekim ve işveren veya vekilince imzalanması Ortam ölçümlerinin gerekmesi durumunda yapılmasının sağlanması. (Gürültü, titreşim, gaz, toz, aydınlatma vb.)

Patlamadan korunma dokümanı gerekmesi halinde hazırlatılması, KKD lerin ihtiyaçlarının belirlenmesi, temin edilmesi, çalışanlara dağıtımı ve kullanımının sağlanması. İşyerinde kullanılacak Sağlık ve Güvenlik İşaretlerinin belirlenmesi ve uygun yerlerde kullanılması,

İşyerinde ramak kala olayları ile olması halinde iş kazaları ve meslek hastalıklarının araştırma ve incelemesinin yapılması. Düzeltici faaliyetlerin belirlenerek uygulanması, İş kazası geçiren çalışana işe dönüşünde ilave eğitim verilmesi, Yıllık Değerlendirme Raporunun hazırlanması,

BAŞARILAR DİLERİM 17