KOCAELİ SANAYİ ODASI VE SANAYİ GELİŞİMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
OTOYOLU HIZLI TREN HATTININ KALDIRILMASININ
Advertisements

SANAYİ – ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI 21 MART 2007 Kocaeli Sanayi Odası Kocaeli Üniversitesi ( () )
HÜRMAK Plastik Otomotiv Makina İmalat San. ve Tic. A.Ş
Amerikan Ticaret Müsteşarlığı 2013
Lojistik ve Limanlar Komisyonu Abant Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı 22 Kasım 2014.
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı 5. İzmir İktisat Kongresi/1 Kasım 2013
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
Ankara Sağlıkta Yenilikçilik Hareketi İlke Eren SEİS Araştırma Uzmanı
DIŞ TİCARET VE ÖDEMELER DENGESİ
Belçika.
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
Almanya.
Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği
ŞUBAT 2008 İHRACAT RAKAMLARI BASIN TOPLANTISI Türkiye İhracatçılar Meclisi 1 MART 2008 İSTANBUL.
Şubat Ayı İhracat Verileri Basın Toplantısı Erzurum - 1 Mart 2015.
Mart Ayı İhracat Verileri Basın Bülteni Sunumu 1 Nisan 2015.
Prof. Dr. Yusuf ZEREN, Yrd. Doç. Dr. Mehmet MİMAN,
PROJE BAŞLIĞI ENDÜSTRİYEL DANIŞMANAKADEMİK DANIŞMAN STAJYER Firma Logosu ‘’PTS Proje Posteri’’ Powerpoint şeklinde adresine.
Dolaysız Yabancı Sermaye Yatırımı
2015 Nisan Ayı İhracat Rakamları Basın Toplantısı 1 Mayıs 2015 Bayburt.
2015 Mayıs Ayı İhracat Rakamları Basın Toplantısı 1 Haziran 2015 Kocaeli – Film Platosu.
SINAV SİSTEMİ & BÖLÜMLER.
SANAYİNİN 2023 STRATEJİSİ” ESO Yönetim Kurulu Başkanı
2015 Temmuz Ayı İhracat Rakamları Basın Açıklaması 1 Ağustos 2015.
2015 Haziran Ayı İhracat Rakamları Basın Toplantısı 1 Temmuz 2015 Gebze.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GİRİŞİM VE YATIRIM TOPLULUĞU SENATO TOPLANTISI GİRİŞİM VE YATIRIM TOPLULUĞU Akademik Danışman: Prof. Dr. Murat Caner.
2013 – 2014 GAYRİMENKUL SEKTÖR ANALİZİ Hazırlayan : Y. Müh.Murat ERGİN.
SON VERİLERLE TÜRKİYE ve ESKİŞEHİR HARUN KARACAN ESKİŞEHİR TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI 28 TEMMUZ 2009 TARİHLİ MECLİS TOPLANTISI.
Teknoloji Transfer Ofisleri ile İşbirlikleri Abdurrahman TÜRK Sabancı Üni. AİA-İstanbul, Proje Yöneticisi 15 Eylül 2015, Ankara NMP ALANI GENEL BİLGİLENDİRME.
Türk Üniversitelerinde AKTS deneyimi -Arka Planı ve Geleceğe Bakış- Prof. Dr. Lerzan Özkale İTÜ, Bologna Uzmanı I. Bologna Süreci Araştırmaları Kongresi.
KONUM & STRATEJİK FIRSATLAR
Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ.
VE ATIK YÖNETİMİ DESTEKLERİ
Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ.
Copyright ©2004, South-Western College Publishing Uluslar arası İktisat By Robert J. Carbaugh 9th Edition 1. Bölüm: Uluslar arası İktisat.
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
KÜRESELLEŞMENİN BEYİN GÖÇÜNE ETKİSİ VE TÜRKİYE
ŞUBAT İHRACAT RAKAMLARI BASIN AÇIKLAMASI 1 1 Mart 2016.
Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi TÜTED AGİM Nedir? Ar-Ge ve İnovasyon katalizör etki Firmaların Ar-Ge ve İnovasyon yeteneklerini arttırıcı ve hızlandırıcı.
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
MARMARAY’IN YOK EDECEĞİ TARİH
Tükiyenin Dış Ticareti. Ülkelere, bölgelere ve mal grupuna göre dağılımı.
Türkiye’nin dünyaya anlattığı hikayesi imalattaki gücüyle başlıyor, ihracattaki potansiyeli ile devam ediyor..
Küresel Ticaretin Üç Elemanı
Tarihçe 1954 yılında kurulan, ısıtma, soğutma havalandırma, su arıtma ve basınçlandırma alanlarında faaliyet gösteren Alarko Sanayi ve Ticaret A.Ş., 1998.
İSVEÇ KRALLIĞI (2017 YILI SUNUMU)
KREDİ GARANTİ FONU
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ
SON VERİLERLE TÜRKİYE ve ESKİŞEHİR
Teknopark İstanbul Teknopark İstanbul, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO)’nın ana ortaklığında, yerli ve yabancı girişimcilerin.
Dünya’da ve Türkiye’de Halı Üretimi
ULAKNET VE ULAKBİM Atay İSLAMOĞLU
GEBZE D-100 GÜNEY YAN YOL BES PLAZA SUNUM DOSYASI
Türkiye ekonomisi 2016'nın son çeyreğinde %3. 5, 2016 yılında %2
Almanya Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Cumhuriyet Başkenti:Berlin Önemli şehirleri :Hamburg, Münih, Köln, Essen, Frankfurt Dili:Almanca.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN KÜRESEL EKONOMİ İLE ENTEGRASYONU
Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Mersin Üniversitesi
Dünya Kömür Rezervleri:
SAVUNMA SANAYİİNE YAPILAN TEŞVİKLER
Almanya Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Cumhuriyet Başkenti:Berlin Önemli şehirleri :Hamburg, Münih, Köln, Essen, Frankfurt Dili:Almanca.
Almanya Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Cumhuriyet Başkenti:Berlin Önemli şehirleri :Hamburg, Münih, Köln, Essen, Frankfurt Dili:Almanca.
Almanya Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Cumhuriyet Başkenti:Berlin Önemli şehirleri :Hamburg, Münih, Köln, Essen, Frankfurt Dili:Almanca.
TÜRKİYE’DE ULAŞIM SİSTEMLERİ. A.DOĞAL FAKTÖRLER 1.COĞRAFİ KONUM  Ülkemiz konumu itibariyle üç kıta arasında köprü konumundadır.  Bu özelliği ile Kafkaslar,
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
Uluslararası İşletme Yönetimi
YARININ GÜMRÜKLERİ NİZAMETTİN AĞAR
Almanya Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Cumhuriyet Başkenti:Berlin Önemli şehirleri :Hamburg, Münih, Köln, Essen, Frankfurt Dili:Almanca.
Almanya Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Cumhuriyet Başkenti:Berlin Önemli şehirleri :Hamburg, Münih, Köln, Essen, Frankfurt Dili:Almanca.
TÜİK MAYIS İHRACAT RAKAMLARI
TÜİK NİSAN İHRACAT RAKAMLARI
Sunum transkripti:

KOCAELİ SANAYİ ODASI VE SANAYİ GELİŞİMİ

Türkiye Sanayisinin Kalbi *Türkiye’nin en küçük 8’inci ili *Nüfus – 1.883.270 (2017 yılı) *Türkiye İmalat Sanayinden aldığı pay %13 *Türkiye’de toplanan vergiden aldığı pay %12,95 *Türkiye’nin en büyük işletmelerin tercih ettiği il: 80 sanayi kuruluşu Kocaeli Türkiye’nin en büyük sanayi bölgelerinden biridir. *Nüfus → 1.780.055 (2015 yılı)   *Türkiye imalat sanayinde aldığı pay → yüzde 13 *Vergiler → %12,1 (49,3 milyar TL / İstanbul’dan sonra ikinci il) *Kişi başına vergi geliri → 27.684 TL (devlete en fazla kazanç sağlayan il) *500 büyük firmada → 89

Ana Sektörler *Önde gelen sektörler Türkiye Araç Üretiminin - %35,84’ünü, Türkiye Kimya Sanayinin - %27’sini, Türkiye Metal Sanayinin - %19,7’sini karşılamaktadır. Kocaeli’nde önde gelen sektörlerin payı; *Türkiye araç üretiminin → yüzde 40,7’si *Kimya sanayi → yüzde 27 * Metal Sanayi → yüzde 19,7

Dış Ticaret Hacmi 2017 KOCAELİ (milyar USD) TURKEY % İhracat 23,1 157,1 14,7 İthalat 47,5 234,1 20,3 Dış Ticaret Hacmi 70,6 391,3 18,1 2015 yılı verilerine göre;   İlimizin dış ticareti → 59,8 milyar dolar İhracat → 16,9 milyar dolar ithalat → 42,9 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Türkiye dış ticaretinin ise → %17’sini karşılamaktadır.

274 Doğrudan Yabancı Yatırım Doğrudan Yabancı Sermaye 274 Doğrudan Yabancı Yatırım 2.500 civarında sanayi kuruluşunun → 260’ı yabancı sermayelidir. Almanya 58 işletmesi ile birinci sırada yer almaktadır. Almanya’yı ABD, Hollanda, Fransa izlemektedir.

Yatırım Alanları *13 Organize Sanayi Bölgesi *2 Serbest Bölge Bölgemizde 13 Organize Sanayi Bölgesi ve 2 Serbest Bölge bulunmaktadır.

KOCAELİ: Sanayi ve Liman Kenti Ulaşım KOCAELİ: Sanayi ve Liman Kenti *35 liman ve iskele *Sabiha Gökçen havaalanı - 50 Km *Cengiz Topel Havaalanı - 10 Km *TEM Otoyolu ve D100 Kara Yolu *Yüksek Hızlı Tren (İstanbul – Kocaeli – Ankara) *Osmangazi (Körfez Geçiş) Köprüsü Doğal bir liman olan İzmit Körfezinde 35 liman ve iskele bulunmaktadır. İlimizi hem sanayi, hem de bir liman kenti konumundadır.

Yeni Ulaşım Yatırımları *Üçüncü Otoyol Projesi *Güney Otoyolu Projesi *Üçüncü Demiryolu Hattı Projesi *Limanlar ve OSB’lere Demiryolu Kılçık Hat Projesi *Köseköy Lojistik Köy Projesi En önemli özelliği İlimizin Avrupa’yı Anadolu’ya bağlayan geçiş yolu üzerinde konumlanmış olmasıdır. Körfez geçiş köprüsü ile üçüncü otoyol ve bağlantıları tamamlandığında ilin lojistik üstünlüğü daha da artacaktır.

Teknolojik Bilgiye Kolay Erişim İmkanı *2 Üniversite: Kocaeli Üniversitesi& Gebze Teknik Üniversitesi *2 Araştırma Merkezi: TÜBİTAK-MAM & TÜSSİDE *Ulusal Test Merkezi: Türk Standartları Enstitüsü *3 Teknopark: Kocaeli Üniversitesi, GOSB, TÜBİTAK MARTEK *2 Teknoloji Transfer Ofisi: KOÜ TTO ve GTÜ TTO *Bilişim Vadisi Sanayinin bölgemizi tercih etmesi ile birlikte bilimsel gelişme ve araştırma merkezleri Kocaeli’nde kurulmuştur; *2 Üniversite: Kocaeli Üniversitesi& Gebze Teknik Üniversitesi *2 Araştırma Merkezi: TÜBİTAK-MAM & TÜSSİDE *Ulusal Test Merkezi: Türk Standartları Enstitüsü *3 Teknopark: Kocaeli Üniversitesi, GOSB, TÜBİTAK MARTEK *2 Teknoloji Transfer Ofisi: KOÜ ve GTÜ *Muallimköy Bilişim Vadisi İlimiz; üniversiteleri, araştırma merkezleri, teknoparkları ile Ar-Ge çalışmalarının yapılabileceği bir alt yapıya sahip olmasının avantajını yaşamaktadır.

Teşekkürler…