«Metalurji Teknikerliği» nedir?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
A.İ.B.Ü. GEREDE MESLEK YÜKSEKOKULU
Advertisements

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ Endüstri Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
Araklı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ UZUNÇİFTLİK NUH ÇİMENTO MESLEK YÜKSEK OKULU
TARİHÇE Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü, Bilecik Üniversitesi Mühendislik Fakültesine bağlı olarak tarih ve sayılı resmi gazetede.
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
Tıbbi Laboratuar Teknikeri
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı
YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE ve VERGİ BÖLÜMÜ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
MELİH PEŞİNCİ 4/C 232. NASIL OLUNUR? Liseyi bitirmek. Üniversite sınavlarını kazanmak. Elektronik Mühendisliğini kazanmak ve bitirmek gerekmektedir.
FİZİK MÜHENDİSİ TANIM Doğadaki maddelerin yapısını ve
2006 – 2011 STRATEJİK PLAN SUNUMU
ANESTEZİ TEKNİKERLİĞİ
KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ METAL TEKNOLOJİ ALANI
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü
MEKANİK ANABİLİM DALI TANITIMI
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
WEB PROGRAMCILIĞI.
ELEKTRİK ELEKTRONİK BÖLÜMÜ
İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 239 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'de mühendislik,
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
facebook.com/groups/beunmetalurji.
KURULUŞ Karabük Üniversitesinin 2007 yılında kurulmasıyla, Fen Bilimleri Enstitüsü 3 Yüksek Lisans Programı ile eğitime başlamıştır. Kurulduğu günden.
FATİH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR BÖLÜMÜ Meslekİ Bilgilendirme ve Tanıtım Sunumu.
Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programı.
Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı.
GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Amaç ve Hedefler Amaç: Gelişen teknolojiye ve piyasaya uyumlu, temel bilgilerle donatılmış, karşılaştığı.
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Edinilen Unvan: Otomotiv Teknikeri Edinilen Ünvanın Düzeyi: Önlisans.
Gazi Üniversitesi Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü Tanışma ve Tanıtım Toplantısı
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
İÇ SINAVI.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MİMARLIK BÖLÜMÜNE HOŞGELDİNİZ
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ.
MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ Özgün Değerlerimiz Etkinliklerimiz
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü
Giyim Üretim Teknolojisi Programı
UZAKTAN EĞİTİM.
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
KİMYA TEKNOLOJİLERİ ALANI
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
KARTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BAFRA İSMAİL AHISKALI MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ TANITIM SUNUSU Hazırlayanlar : Hasan YILMAZ Erkan BÜLBÜL.
ÜNİVERSİTE SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ??? ÜNİVERSİTE SEÇERKEN
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU
Makine Mühendisliği nedir?
Giyim Üretim Teknikerliği nedir ??
TOKAT SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
İSKENDERUN MESLEK YÜKSEKOKULU
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: Havacılık Yönetimi.
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
Makine Resim Ve Konstrüksiyon Programı ve amaçları
Çevre teknikeri kimdir?
«Makine Teknikerliği» nedir?
Metalurji Teknikeri nedir?
Çevre teknikeri kimdir?
TIBBi LABORATUVAR TEKNiKLERi PROGRAMI
Sunum transkripti:

«Metalurji Teknikerliği» nedir? Bilgisayar Destekli Çizim Laboratuvarı İSTE İş Dünyası İle Entegrasyon(İDE) Belirli kriterleri sağlayan başarılı öğrenciler, iş dünyasına hazırlık amacıyla başlatılan İDE programı kapsamında endüstri eğitimine gönderilmektedir. METALURJİ PROGRAMI Labaratuvar İmkanları Döküm Atölyesi Metalografi Labaratuvarı Malzeme ve Isıl İşlem Labaratuvarı Bilgisayar Destekli Tasarım (AUTOCAD ve SOLİDWORKS) Laboratuvarı Kaynak Atölyesi (TİG, MİG, MAG, Direnç, Ark ve Oksi-Asetilen Kaynak Makineleri) Kum Labaratuvarı Tahribatlı ve Tahribatsız Malzeme Muayene Labaratuvarı İskenderun Teknik Üniversitesi İskenderun Meslek Yüksekokulu Metalurji Programı 31200 İskenderun, HATAY +90 326 618 2931- 6082 www.iste.edu.tr/imyo «Metalurji Teknikerliği» nedir? Metalurji Teknikerliği; temel fizik prensipleri ve malzeme teknolojilerini kullanarak, mekanik ve mekanik olmayan sistemlerin, bilgisayar destekli çizim, tasarım, analiz, imalat, tahribatlı ve tahribatsız kalite kontrol ile ilgili her türlü çalışmalarını yapan, fiziksel olay ve durumları irdeleyerek problemlere çözümler sunabilen bir meslek dalıdır. Çekme Cihazı Sertlik Ölçme

Basınçlı döküm Pota Ocağı İndüksiyon Ocağı Metalurji Teknikerlerinin Çalışabileceği Sektörler nelerdir? DGS İle Lisans Programlarına Geçiş Demir ve Çelik Dökümhane Kalite Kontrol Çelik Konstrüksiyon Plastik Cam ve seramik Kaynak Metalurji Teknikerinin Çalışma Pozisyonları Nelerdir? Ar-Ge Teknikeri Bilgisayarlı Çizim Teknikeri Planlama Teknikeri İmalattan sorumlu Tekniker Kalite kontrol Teknikeri İşletme Teknikeri Satın alma Teknikeri Depo Teknikeri Döküm Teknikeri İskenderun Teknik Üniversitesi, İskenderun Meslek Yüksekokulu, Metalurji Programı öğrencileri, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile üniversitelerin; Cevher Hazırlama Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği lisans programlarına geçiş yapabilirler. Ön lisans eğitimi müfredatı Bologna sürecine uygun olarak yenilenmiştir. Basınçlı döküm Neden İSTE Metalurji Teknikerliği Programı? Güçlü, deneyimli ve nitelikli akademik kadro Güncel ve dünya standartlarında uyumlu müfredat Üniversitenin şehir içi konumu Sanayi ile yakın işbirliği Mezunlar için yüksek iş bulma oranı İş Dünyası İle Entegrasyon(İDE) sayesinde endüstriye uyum sorununun çözülmesi Erasmus+ programı ile yurt dışında eğitim görme Mezuniyet sonrası DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile lisans, yüsek lisans ve sonrasında doktora eğitimi imkanı Köklü geçmiş, parlak gelecek Sosyal, kültürel ve kulüp faaliyetleri Mezuniyet sonrası kolay iş bulma ve aranılır eleman olma Pota Ocağı İndüksiyon Ocağı