Josef STALİN’İN Kimdir?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1 ARALIK DÜNYA AİDS GÜNÜ.
Advertisements

ANNE-BABA ÇOCUK İLİŞKİLERİ.
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
PYD’nin Suriye’nin Kuzeyindeki Faaliyetleri ve Türkiye
Siyaset Bilimine Giriş
SES ÇIKARTACAK KİMSE KALMADIĞINDA
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
Emily Brontë. Emily Jane Brontë ( ) Romantizm akımının en güçlü eserlerinden birini yazmış İngiliz edebiyatçı. Emily Jane Brontë ( )
Hersey Serbest Bir Kelebeğin Dersi
Fikir Akımları ve Liderler
ALKOLLÜ İÇKİ İÇMEK VE UYUŞTURUCU KULLANMAK 1
HAYATI, EDEBİ KİŞİLİĞİ VE ESERLERİ
OLİGARŞİNİN TUNÇ KANUNU
ERTUĞRUL ÖZKÖK İzmir doğumlu olan Ertuğrul Özkök, yaklaşık 20 yıl boyunca Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği yapmış önemli bir gazeteci.
İKİ RESİM ARASINDAKİ 6 FARKI ve 1 ORTAK TARAFI BULUNUZ.
Çağdaş Dünya Sanatı.
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
HEKİMLİĞE HAZIRLIK PROJESİ GRUP A1 GRUP A1 “İNSANLIĞA RAĞMEN” “İNSANLIĞA RAĞMEN”
SES ÇIKARTACAK KİMSE KALMADIĞINDA
Relative clause Whose. Kız kardeş i benim sınıfımda olan çocuk A boy whose sister is in my class Onun kız kardeşi Kız kardeşi HIS sister WHOSE sister.
BİR ÖYKÜ.
Ailemizdeki Lider.
SEVGI.
KARARSIZIM ŞEKERİM Yılmaz ÖZDİL Karar verdiğinde kuşatılmış olabilirsin...
G R U P ANGE R D.
ABD Emperyalizmi ve çok uluslu kapitalizmin sözcüsü bir Amerikan dergisi olan TIME’a Recep Tayyip Erdoğan kapak olunca yandaşları havalara uçtu.. Amerikan.
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
ÇİN HALK CUMHURİYETİ AYDIN GÖKMEN.
AK PARTİ GENEL MERKEZ KADIN KOLLARI DIŞ İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI
GLEEN BURATTİ “UMUT İYİ BİR ŞEYDİR, BELKİ DE EN İYİSİ VE İYİ ŞEYLER ASLA ÖLMEZ.” ESARETİN.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SİYASİ PARTİLER. Demokratik yönetim sisteminin temelini oluşturan siyasi partiler, prensip itibariyle birer dernek konumundadırlar.
 Amerika’da 1 Aralık 1955 tarihinde çıkan The Montgomery Advertisement gazetesinde yer alan habere göre Roza adında bir siyahi, otobüste beyaza yer vermediği.
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
Şeytani 10 Papa
OnDördüncü Bölüm Makedonya Doç.Dr. Giray Saynur Derman
ATATÜRK‘ÜN FİKİR DÜNYASI
Marksizm Sunum Planı : Tarihçe Kavramlar Marksizm ve Siyaset Yorumlar.
Marksizm.
IMMANUEL KANT Immanuel Kant, 22 Nisan 1724 Doğu Prusya’nın Königsberg kasabasında doğmuştur. Ünlü alman filozofudur. 12 Şubat 1804 Königsberg ‘de vefat.
Şeytani 10 Papa
Osmanlı Devleti 17. yüzyıldan itibaren toprak kaybetmeye başlamıştır
Adem Göleç Doç.Dr. Katılımcılar: Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Senato Üyeleri 2015 KTMÜ ÖSYM Sınavı Aday Değerlendirme Anketi Sonuçları.
Dünyada ve Türkiye’de İSG
SSCB’NIN KURULUŞU VE BOLŞEVİK İHTİLALİ
. 25 SİHİRLİ FASULYE Bir zamanlar yoksul ve dul bir kadın varmış. Oğlu çok tembel bir delikanlı olduğu için paraları yok denecek kadar azmış. Bir gün.
Fahri Korutürk’ün Hayatı Fahri Korutürk’ün Hayatı Cumhurbaşkanlığı Dönemi ( ) Cumhurbaşkanlığı Dönemi ( ) Demokrasi ve Siyaset Algısı.
Alibaba 12 dolardan 300 milyar dolara…
TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA ÇOCUK SAĞLIĞININ DURUMU
Marka Hikayesi Betül GÜLER
YAKUP KADRI KARAOSMANOĞLU.  27 Mart 1889’da Kahire’de doğdu,  Babasının adı Abdulkadir Bey,  Annesinin adı İkbal Hanım’dır.
KARARSIZIM ŞEKERİM Yılmaz ÖZDİL
ÇOCUK SAĞLIĞI KAVRAMI VE ÖNEMİ ÇOCUK SAĞLIĞINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞINA İLİŞKİN GÖSTERGELER Doç. Dr. Ender DURUALP.
TBMM’den geçmişte ve bugün yer alan kadın milletvekillerimiz
GENÇLERDE UYUM.
Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat, Tanzimat Edebiyatı'nın birçok türünde eserler vermiş yazarlarından Şemsettin Sami tarafından kaleme alınmış bir romandır.
Çocukluğu ve gençlik yılları İlk yerli köy koleksiyonu Orta öğretim Linz tır. On üç yaşındaki babası tüberkülozu kaybetti, on sekiz yaşında, annesini.
I. Dünya Savaşına İtilaf devletleri yanında giren Çarlık Rusya’sı savaş sırasında ekonomik bunalıma girince 1917 de Bolşevik İhtilali çıkmış Çarlık.
EDATLAR (İLGEÇLER) GİBİ EDATI Aslan gibi bir genç.
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünya emekçi kadınlarının kutladığı uluslar arası bir gündür.
ÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ-1
Laikliği Doğuran Nedenler Deniz ÇAPAR Kaan CANLI
Che Guevara Kimdir?
İSMAİL ACUN. ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜZ KUTLU OLSUN Başarımda sen varsın…Kalbim ismini ansın…Saygılar seninle olsun…Sevgili öğretmenim’miz 5 yaşında başlarsın.
Çelebi Grubu.
II. Dünya Savaşı büyük bir yıkıma sebep oldu. 80 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği bu savaş dünya genelinde ekonomik krizlere, ülke sınırlarının.
ROBERT OWEN. Robert Owen, 14 Mayıs 1771'de, Newtown, Montgomeryshire'da doğdu. Dokuz yaşına kadar doğduğu şehirde eğitim gördü. On yaşındayken, bir kumaşçı.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

İçindekiler Josef STALİN’İN Kimdir ? Josef STALİN’İN Hayatı Josef STALİN’İN Gençliği

Josef STALİN Kimdir?

SSCB’nin Vladimir Lenin’in ölümünün ardından güç kazanan en unutulmaz devlet adamı. 30 yıl boyunca ülkeyi diktatörlükle yöneten, ona karşı duranları ölümle, sürgünle cezalandırmaktan bir an bile tereddüt etmeyen lider. Milyonlarca insanın katledilmesinden sorumlu tutulan ve kendisi 74 yaşında öldüğünde ismiyle birlikte hafızalardan silinmeye çalışılan tartışmalı kişilik.

Marksizm üzerine çalışmış olmasına rağmen, bir kesim tarafından faşist liderlerle birlikte anılan isimdir o. Zira 1930’lu yılların sonunda “Büyük Temizlik” adını verdiği katliamıyla da hatırlanmaktadır ila 1.2 milyon kişinin öldürüldüğü tahmin edilen katliamıyla. Gelin, kimilerine göre bir kahraman kimilerine göre de zalim bir diktatör olan Stalin’in hayatını hemen altta inceleyelim ve buna göre kararınızı verin.

Josef STALİN’in Hayatı

18 Aralık 1879’da Gürcistan’ın Gori isimli bir kasabasında dünyaya gelmiş Josef Stalin. Gerçek adı İoseb (Yusef) Vissarionovich Cugaşvili olan Stalin’in babası bir kunduracı, annesi ise çamaşırcı dindar bir kadınmış. Annesinin baskısıyla Ortodoks kilisesinde dini eğitim alan Stalin’in ilk yılları Gürcü milliyetçiliği düşünceleri ile dolu olarak geçmiş. 10 yaşına kadar Rusça dilinde verilen dini eğitime devam eden Stalin’in ana dili Gürcüce olduğu için bu konuda zorlansa da bir şekilde durumun üstesinden gelmeyi başarmış.

12 yaşındayken iki kere at arabası kazası geçiren Stalin’in sol kolu sakatlanmış ve hayatı boyunca hiçbir zaman tam olarak iyileşmemiş. İlk gençlik yıllarından itibaren baş gösteren isyankarlığıyla Stalin, Marksizm ile ilgilenmeye başlamış. Lenin’in eserlerini de okuyan genç Stalin, bir devrimci olmaya karar vererek Rusya Sosyalist Demokrat İşçi Partisi’ne üye olmuş ve örgütte aktif olarak görev almış.

Josef STALİN’in Gençliği

Çalışmalarına Batum’da devam eden Stalin, burada petrol işçilerinin örgütlenmesini sağlamış. Sahip olduğu yeteneği sayesinde insanları kısa sürede etkiliyor ve onları kendi tarafına çekmeyi başarıyormuş. Batum’da bulunduğu sırada düzenlediği bir gösteride (9 Mart 1902) 6000’in üzerinde işçiyle birlikte polis çatışmasına girmiş. Bu gösteride pek çok işçi yaralanırken pek çoğu da hayatını kaybetmiş. Ardından 9 Mart’ta ölen arkadaşları için başka bir yürüyüş daha düzenlemiş.

Josef STALİN Sözleri Naziler Moskova sınırına dayandığında, söylediği sözüdür.

Josef Stalin’in Adolf Hitler’in intihar haberini duyduktan sonra söylediği söz.