HAYATIMIZ MATEMATİK. Matematik...ilk duyulduğunda çoğu insanın korktuğu aslında mantık ve zekanın ortak hareket ettiği bir bilimdir.olmazsa olmazdır hayatımızda.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan:Melis Gükrer
Advertisements

PI SAYISI.
ÖNERMELER KÜMELER Matematik Programınd​a 9. sınıftaki değişiklik​ler
ÜÇGENLERİN TARİHÇESİ.
KONU::::::TARİH ŞERİDİ
Pİ SAYISININ TARİHÇESİ
1.BELİRSİZ İNTEGRAL 2.BELİRSİZ İNTEGRALİN ÖZELLİKLERİ 3.İNTEGRAL ALMA KURALLARI 4.İNTEGRAL ALMA METODLARI *Değişken Değiştirme (Yerine Koyma)Metodu.
BANU MUSA (Musa’nın Oğulları) ( )
NİLAY ÖZGÜR ÖZLEM YILMAZ BURCU ECEM İBİŞ
Matematik Cahit arf.
George Friedrich Bernhard Riemann (1826–1866)
TRİGONOMETRİ Trigonometri ,tri (üç),gonon (kenar) ve metry (ölçüm) kelimelerinin birleşiminden oluşmuş bir matematik terimidir.
JOHN NAPIER
ÇEMBER ve DAİRE.
Düzlemsel Şekillerin Alanları Dairenin Çevresi ve Alanı
EULER ( ).
Joseph Louis Lagrange ( ):
T Ü R E V TÜREV ALMA KURALLARI.
Cahit Arf.
MATEMATİK PERFORMANS ÖDEVİ
CEBİRSEL İFADELER.
Kuantum geometrisi nedir ?
HAZIRLAYAN:AYÇA AŞKIN
ÇAĞDAŞ MATEMATİĞİN DOĞUŞU
SONLU ELEMANLAR YÖNTEMİ
CEBİRSEL İFADELER ALIŞTIRMALAR 6. Sınıf.
Bu slayt, tarafından hazırlanmıştır.
THALES.
SONLU ELEMANLARA GİRİŞ DERSİ
BENZERLİK A.A.A Benzerlik Teoremi TEST 2
DİFERANSİYEL DENKLEMLER
Pİ SAYISI.
DİERANSİYEL DENKLEMLER
ÇEMBER.
PİSAGOR BAĞINTISI.
Leonhard Euler.
Hazirlayan:eren Fikret şahin
İçinde değişken bulunduran ifadelere cebirsel ifadeler denir. Örnek: 3x+1, 6x²+23x+7, 2xy+y gibi….
MATEMATİK MÜFREDATI EKLENEN-ÇIKARTILAN KONULAR
İSLAM MATEMATİĞİ.
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler
HACİM ÖLÇME «»»»»»»»»» MATEMATİK.
TÜRK LİRASININ ARKA YÜZÜNDEKİ İSİMLER. 5 TL Ord. Prof. Dr. Aydın Sayılı.
SHY-147 Kapsamında Tanınan Okul Statüsü
Düğüm-Eyer dallanması için ele alınan ön-örneğe yüksek mertebeden terimler eklense davranışı yapısal olarak değişir mi? Bu soru neden önemli Lemma sistemi.
Alan Hesabı.
3 BOYUTLU PARADOKS RESİMLERİ
ATATÜRK MATEMATİK KİTABI GEOMETRİ KİTAP İNCELEMESİ.
AD:TÜLİN SOYAD:KAYA SINIF:7/B NO:168 KONU:Pİ SAYISI DERS:MATEMATİK ÖĞRETMEN:PINAR METİN.
Hesaplama, Grafik ve Veri Oluşturma Araçları Microsoft Excel Tanıtımı
TRİGONOMETRİ Elif Kabasakal.
 Daha küçükken deha olduğunu ortaya koyan Pascal 19 Haziran 1623’te dünyaya gelmiştir ve 19 Ağustos 1662’de hayatını kaybetmiştir. Herhangi bir geometri.
SONLU ELEMANLAR YÖNTEMİ
MTK 409 ÇALIŞMA METHODLARI MÜZİK VE MATEMATİK
 Ünlü bir co ğ rafya, matematik ve astronomi bilim adamı olan harezminin hayatını kısaca özetleyelim. 9.yy.da ya ş ayan harezmi 780 yılında do ğ mu ş.
Cahit Arf Hamza Solak yılında Selanik'te doğdu. Yüksek öğrenimini Fransa'da Ecole Normale Superieure'de tamamladı (1932). Bir süre Galatasaray Lisesi'nde.
Cahit Arf Kerem AKSOY 1910 yılında Selanik'te doğdu. Yüksek öğrenimini Fransa'da Ecole Normale Superieure'de tamamladı (1932). Bir süre Galatasaray.
Uzay ve Uzay Çalışmaları.
SAYI ÖRÜNTÜLERİ ANAHTAR KAVRAMLAR MODELLEME ÖRÜNTÜ SAYI ÖRÜNTÜSÜ ÜS
ELEKTRİK DEVRE TEMELLERİ
Pi(p) Sayısını Tanıyalım
Cahit Arf Hamza Solak.
Arf, İnönü Armağanı'nı (1948) ve TÜBİTAK Bilim Ödülü'nü kazandı (1974). Cebir ve Sayılar Teorisi üzerine uluslararası bir sempozyum 1990'da 3 ve 7 Eylül.
PI SAYıSı. Pi sayısı, bir dairenin çevresinin çapına bölümü ile elde edilen matematik sabiti. İsmini, Yunanca περίμετρον sözcüğünün ilk harfi olan π.
ÇAĞDAŞ MATEMATİĞİN DOĞUŞU. Yaklaşık sekiz asırlık bir dönemde Ortadoğu, İran ve Türkistan’da yürütülen bilimsel faaliyetler Eski Yunan matematiğini işleyerek.
4. HAFTA.
G(s) 2b-1 Laplace Dönüşümü:
DİFERENSİYEL DENKLEMLERİN TARİHSEL GELİŞİMİ
ÇAĞDAŞ MATEMATİĞİN DOĞUŞU
Sunum transkripti:

HAYATIMIZ MATEMATİK

Matematik...ilk duyulduğunda çoğu insanın korktuğu aslında mantık ve zekanın ortak hareket ettiği bir bilimdir.olmazsa olmazdır hayatımızda basit gibi görünen bir çok işi ve işlemi matematik sayesinde yaparız öğrneğin alışverişlerimizde ne kadar para ödememiz ne kadarını geri almamız gerektiğini matematik sayesinde hesaplarız bunlar sadece basit olanlardır

Matematik inşaat alanında tıp ve teknoloji alanında astranomide ve daha birçok alanda kullanılmaktadır bilimin ilerlemesinin bir sebebide matematiktir matematikten korkmayıp azimle çalışırsak hepimiz başarılı oluruz yeterki azimli şekilde çalışalım

Matematik dalıyla uğraşan bilim insanları

CAHİT ARF YILLARI ARASI YAŞAMIŞ OLAN CAHİT ARF CİSİMLERİN KUADRATİK FORMLARININ SINIFLANDIRILMASINDA ORTAYA ÇIKAN KENDİ ADIYLA ANILAN ; ARF HALKALARI ARF SABİTİ ARF KAPANIŞLARI GİBİ TERİMLERİ BULARAK MATEMATİĞE ÖNEMLİ KATKILKILARDA BULUNDU

Harezmi HAREZMI YıLLARı ARASı YAŞAMıŞ BIR BILIM INSANıDıR HAREZMININ EN ÖNEMLI ÖZELLIĞI ISE MATEMATIĞE CEBIR YANI 0 RAKAMıNı KATMıŞ OLMASıDıR

pisagor PISAGOR YıLLARı ARASı YAŞAMıŞ ÖNEMLI BIR BILIM INSANıDıR PISAGOR AYRıCA ISMI ILE ANıLAN PISAGOR TEOREMI OLARAKTA BILINIR BU TEOREMININ TRIGONOMETRIYE ÖNEMLI KATKıLARı OLMUŞTUR

Leonhard euler YıLLARı ARASıNDA YAŞAMıŞ MATEMATIĞIN KRALı OLARAK GÖSTERILIR EULER SAYıSı E TOPLAM HESAPLAMALARı IÇIN KULLANıLAN YUNAN HARFI SIGMA ( Ʃ ) SANAL SAYıLARıN IŞARETI OLAN “I” VE ÇEMBERIN ÇEVRESININ ÇAPıNA ORANıNı IFADE EDEN PI SAYıSıNıN IŞARETI Π BULUMUŞTUR

Matematiğin dalları uzay Cebirsel geometri Diferansiyel geometri Diferansiyel topoloji Cebirsel topoloji Lineer cebir Geometri Trigonometri hesap Aritmetik Analiz Türev Kesirli hesap Fonksiyonlar Trigonometrik fonksiyonlar ana dalları Soyut cebir Sayılar teorisi Cebirsel geometri Grup teorisi Analiz Topoloji