ONKOLOJİ HEMŞİRELİĞİNİN ÖZENDİRİLMESİ için STRATEJİLER

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Zehra KORUK Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Advertisements

ÖZEL İBNİ SİNA ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ’NE
LİSANSÜSTÜ EĞİTİMDE STAJ EĞİTİMİNİN YERİ VE ÖNEMİ
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU.
Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği
HASTANE ETİK KURULLARI
HEMŞİRELİK VE EBELİK KONSEYİ (HEK)
*Semra MUTLU **Yasemin AKBAL ERGÜN
HASTA EĞİTİMİ (SAĞLIK EĞİTİMİ)
BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ  Çalışma hayatı süresince bilgi, beceri ve verim düzeyini yükseltici plânlı eğitim etkinlikleridir.  Çalışma.
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ NEDEN ? NASIL?
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
İLERİDE OLMAK İSTEDİĞİM MESLEK
H.Ü. ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ 1.Ocak – 15.Şubat 2012
NEDEN Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ? .
KAPSAMLI SAĞLIK BAKIMI
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
23. Klinik bilgi sistemleri
BİR ÖZEL HASTANEDE ÇALIŞAN HEMŞİRELERİN
Kaynaklar 1- Aile Hekimliğinin Kilometre Taşları, Millis Ve Willard Raporları, Aktürk Z., Dağdeviren N. (Çeviri Editörleri). Türkiye Aile Hekimliği Uzmanlık.
Dönem VI
Eğitim Üst Kurulu Toplantısı
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ
Öznur OKAY Mali Hizmetler Uzmanı
VI. ULUSAL TIP EĞİTİMİ KONGRESİ Gizem Tomaşan, UTEK 2010 VI. Ulusal Tıp Eğitimi Kongresi 2-5 Haziran 2010, Adnan Menderes Üniversitesi, AYDIN Akreditasyonda.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Stratejik Plan Taslağı.
BERGAMA 70.YIL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2. GRUP Prof. Dr. Selma ÇİVİ Prof. Dr. Dilek GÜLDAL Doç. Dr. Yeşim UNCU Yrd. Doç. Dr. Nazlı ŞENSOY Yrd. Doç. Dr. Muharrem.
AİLE HEKİMLİĞİ TANIMI VE İLKELERİ
Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Yönetim ve Organizasyonu
Yrd Doç Dr Mehmet KARATAŞ Tıp Tarihi ve Etik AD
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
Yöntem, Proje Ekibi, Araştırma Olanakları, Yaygın Etki/Katma Değer
İ.Ü.CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
HEMŞİRE NE YAPAR?.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
İkinci Dil Olarak Türkçe Öğretimi
AYDIN ÇOCUK MAHKEMESİ İSMAİL ÇEKİN PEDAGOG
OKUL HEMŞİRESİNİN GÖREV YETKİ SORUMLULUKLARI
22 Mayıs 2014 Tarih ve resmi gazeteye göre.
İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 “İstanbul Tıp Fakültesi’nde Eğitim Merkezi’nden Anabilim Dalına”
İŞYERİ HEMŞİRESİNİN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI
HEMŞİRELİK HİZMETLERİ YÖNETİMİ
Türkiye deki hemşirelik yasası ilk kez 2. 3
HEMŞİRENİN EĞİTİMCİ ROLÜ
DANIŞMANLIK Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 191.
ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.  ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDE  Türk Milli Eğitiminin genel amaçlarına ve temel ilkelerine bağlı,
Aile Hekimliğinde Sürekli Sağlık Bakımı
HEMŞİRELİK HİZMETLERİ YÖNETİMİ Yönetim ile ilgili ilk çalışmaların manastırlarda, “Abel” adı verilen rahibeler tarafından, bakım hizmetlerinin yanında.
Sağlık Fiziği Anabilim Dalı. Program Adı: Sağlık Fiziği Programın bağlı olduğu Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü Bağlı olduğu Anabilim Dalı: 2012 den.
HEM Şİ RE L İ DERLER İ M İ Z YRD. DOÇ. DR. SEV İ M ÇEL İ K.
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR II
YAZ STAJI BİLGİLENDİRMESİ
DÜNYA’DA VE TÜRKİYE’DE ÇOCUK SAĞLIĞININ DURUMU ÇOCUK HEMŞİRELİĞİ
HEMŞİRELİK NEDİR??? DOÇ. DR. SEVİM ÇELİK.
AFETLERDE TRİAJ HEMŞİRELİĞİ
HALK SAĞLIĞI HEMŞİRELİĞİ İNTÖRN DERSİ
ÇOCUK ONKOLOJİ HEMŞİRESİNİN ROLLERİ VE HEMŞİRELİK STANDARTLARI.
Psikiyatri hemşireliği tarihçe, standartlar, roller Prof. Dr
DOÇ. DR. GONCA POLAT ARŞ.GÖR.CİHAN ASLAN TIBBİ SOSYAL HİZMET DERSİ
DOĞUBEYAZIT GEVHER NESİBE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMI VE TEMEL ÖZELLİKLERİ. AMAÇ Bu oturum sonunda katılımcıların; Aile Hekimi ve Aile Hekimliğinin tanımını yaparak bugünkü durumunu.
Mezunlarımızın İş İmkanları Nelerdir?
HEMŞİRELİK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ BAŞHEMŞİRE Ayla KARAPINAR
Dönem VI
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
Farmakovijilans Sorumlusu
Hemşirelik Kayıtları Planlama aşamasında hemşirelik girişimleri saptanırken, bunlardan kimlerin, hangi işlevlerden sorumlu olacağı ve ne zaman yerine.
TIBBi LABORATUVAR TEKNiKLERi PROGRAMI
Sunum transkripti:

ONKOLOJİ HEMŞİRELİĞİNİN ÖZENDİRİLMESİ için STRATEJİLER PROF. DR. NURGÜN PLATİN KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ 7. TÜRK TIBBİ ONKOLOJİ KONGRESİ 21-25 MART 2018 ANTALYA

ONKOLOJİ HEMŞİRELİĞİNİN ÖZENDİRİLMESİ için STRATEJİLER ONKOLOJİ SERVİSİ NASIL BİR YER?

ONKOLOJİ HEMŞİRELİĞİNİN ÖZENDİRİLMESİ için STRATEJİLER BURASI BANA NE ÖĞRETTİ?

ONKOLOJİ HEMŞİRELİĞİNİN ÖZENDİRİLMESİ için STRATEJİLER BURASI BENDEN NE GÖTÜRDÜ?

ONKOLOJİ HEMŞİRELİĞİNİN ÖZENDİRİLMESİ için STRATEJİLER NE YAPILMALI?

NE YAPILMALI? HEMŞİRENİN ÖZ BAKIMINA ÖZEN GÖSTERMESİ Egzersiz, diyet, iş dışı etkinliklere katılım, okuma, meditasyon, sorumlu bencillik

NE YAPILMALI? 2. KLİNİĞE YÖNELİK EĞİTİME ÖZEN GÖSTERİLMESİ Baş etme stratejileri, bakım-iletişim stratejileri, sınır koyma, aile sistemini tanıma, çalışma yaşamındaki kişilerle sorunların çözümü, etik çatışmaların çözümü

NE YAPILMALI? 3. İŞ ORTAMINA YÖNELİK ÖZEN GÖSTERİLMESİ Çalışanların destek grubu, sanat tedavisi, gevşeme teknikleri, masaj, stres yönetimi, baş etme becerileri geliştirme, iş çatışmalarını azaltma, işten ayrılmaları azaltma, disiplinler arası eşgüdümü sağlama, iş doyumunun yaşandığı anda danışmanlık verme, travmaların yaşanmasından sonra danışmanlık verme ve bilgi paylaşma

NE YAPILMALI? 4. DOKTOR-HEMŞİRE İLİŞKİSİNİN YÜKSEK NİTELİKTE OLMASININ VERDİĞİ GÜÇ 5. HEMŞİRELERİN OTONOMİLERİNİ YÜKSELTMEK için; İÇ VE DIŞ ÇALIŞMA ORTAMI ÖDÜLLERİ, AKRAN İLİŞKİLERİ, AİT HİSSETME, ÖZ YETERLİLİĞİ GELİŞTİRME 6. ALANDA İLERLEME, BÜYÜME OLANAKLARI SAĞLAMA

NE YAPILMALI? 7. SAĞLIK BAKIMINDA OTONOMİNİN OLDUĞU YENİ ROLLERİN ÖNERİLMESİ

Uzman Hemşire ve Yetki Belgesine Sahip Hemşireler SAĞLIK BAKIMINDA OTONOMİNİN OLDUĞU YENİ ROLLERİN ÖNERİLMESİ - HEMŞİRELİK YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete:8.3.2010 - Sayı: 27515 ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Uzman Hemşire ve Yetki Belgesine Sahip Hemşireler Uzman hemşire MADDE 7 – (1) Lisans mezunu hemşirelerden; yurtiçinde hemşirelik anabilim dallarında ve bunların altında açılan lisansüstü eğitim programlarından mezun olan ve diplomaları Bakanlıkça tescil edilen hemşireler ile yurtdışında bu programlardan mezun olup, diplomalarının denklikleri onaylanan ve diplomaları Bakanlıkça tescil edilen hemşireler alanlarında uzman hemşire olarak çalışırlar. (2) Uzman hemşireler, temel hemşirelik rollerinin yanı sıra uzmanlığını yaptığı alana yönelik klinik bilgi, beceri, sağlık araştırmaları, danışmanlık hizmetleri, sağlık eğitim hizmetlerinin programlanması, uygulanması ve değerlendirilmesinde sorumluluk alır, uygular ve değerlendirir. “(3) (Ek fıkra:19.4.2011-27910) Uzmanlık alanı ile ilgili kapsamlı sağlık değerlendirmeleri yapar. Hemşirelik bakımını planlar, uygular ve yönetir. Bakımda istenen hedeflere ulaşılamaması durumunda, yeni stratejiler geliştirir. (4) (Ek fıkra:19.4.2011-27910)Hastalara uygulanan tıbbi tanı ve tedavi işlemlerine ilişkin karşılaşılan kritik durumlarda, uygun kararın verilmesinde hemşirelere danışmanlık yapar, meslekî gelişimleri açısından hemşirelere yardımcı olur. (5) (Ek fıkra:19.4.2011-27910)Hasta ve ailesinin eğitimini planlar. Hastaları, bakım ve tedavi yöntemleri ile olası yan etkileri hakkında bilgilendirir. Hastaların güncel ve güvenilir sağlık bilgisine ulaşmasını sağlar. (6) (Ek fıkra:19.4.2011-27910)Uzmanlık alanı ile ilgili ve etik konularda kişi, kurum ve kuruluşlara danışmanlık ve bilirkişilik yapar. Çalıştığı kurumda araştırmalarla ilgili etik komitede görev alabilir.” Yetki belgesine sahip hemşireler MADDE 8 – (1) Hemşirelik mesleği ile ilgili özellik arz eden birim ve alanlarda yetki belgesine sahip ve bu alanlara ilişkin hemşirelik bakım hizmetlerinden sorumlu hemşiredir. (2) Yetki belgesine sahip hemşirelerin görev, yetki ve sorumlulukları, sahip oldukları yetki belgeleri ve çalıştıkları özellikli alana göre Bakanlıkça düzenlenir.

TEŞEKKÜR EDERİM