Bilgi ve İletişim Teknolojileri. Bu derste...  İnternet nedir?  İnternetin kısa tarihi  İnternet adresi nedir?  Webde arama  Yer işaretleri/imleri.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Advertisements

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dersi
İnternet Tarayıcı Programlar
İNTERNET.
BİLGİ VE HABERLEŞMESİNİN ÖNEMİ
Bilgisayar Dosya Uzantıları
İNTERNET VE İLETİŞİM.
İNTERNET ADRESLERİ.
INTERNET ve AĞLAR.
Mail açarken dikkat edilmesi gerekenler
E posta = e mail Elektronik posta.
INTERNET EXPLORER TEMEL İŞLEMLER GOOGLE ARAMA TEKNİKLERİ
Elektronik Posta E-posta /
İnternet Uygulamaları
WWW Geniş Dünya Ağı ( World Wide Web ) LAN
EXCEL FORMÜLLERİ Hazırlayan Kağan GÜL.
HTML (HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE) TEMEL ETİKETLERİ
DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi
BAĞLANTI (KÖPRÜ) OLUŞTURMA
FERHAT KADİR PALA SACİDE GÜZİN MAZMAN
İNTERNET ADRESLERİ Ahmet SOYARSLAN biltek.info.
E-Posta Nedir?.
İnternet. İnternet...  dünya çapında bir bilgisayar ağı  bilgi süper otoyolu (information super highway)
Internette iki çe ş it adresleme kullanılır. IP numarası herhangi bir bilgisayar internete ba ğ landı ğ ı anda, dünya üzerinde sadece ona ait olan bir.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BALIKESİR / BANDIRMA – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları.
İNTERNET TARAYICI (WEB BROWSER) PROGRAMLARI
BİT’İNİ KULLANARAK BİLGİYE ULAŞMA VE BİÇİMLENDİRME
İNTERNET VE İLETİŞİM.
İNTERNET.
İNTERNET ADRESLERİ VE YAPISI
İNTERNET ADRESLERİ.
ORDU BAŞÖĞRETMEN ANADOLU LİSESİ
INTERNET EXPLORER TEMEL İŞLEMLER GOOGLE ARAMA TEKNİKLERİ
İNTERNET ADRESLERİ.
LAN (Yerel Alan Ağı) Nedir?
Bilgisayar Ağı Nedir?.
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
Ev adreslerimiz Adresler ne işe yarar?
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
WEB TASARIMI İNTERNET TEKNOLOJİLERİ.
İnternet Nedir? Hazırlayan: Fatih ARIKAN Bilişim Teknolojileri Öğrt.
Fatih Karaokur - Computer Teacher
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri Çağlar Gülcek.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
İNTERNET.
İNTERNET ADRESLERİ Ahmet SOYARSLAN biltek.info. İNTERNET NEDİR? İnternet, birçok bilgisayar sisteminin birbirine bağlı olduğu, dünya çapında yaygın olan.
 Internet’e bağlı kuruluşlar değişik gruplara ayrılabilir ve bir kuruluşun internet adresi, o kuruluşun ait olduğu guruba göre ilgili kısaltmalar içerir.
İNTERNETİN TEMELLERİ İnternet Kavramı İnternet Tarayıcı İnternet Adresi.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri Çağlar Gülcek.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ 1 MODÜL : WEB TASARIM. HTML 2.
İNTERNET ADRESLERİ.
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
İNTERNET ADRESLERİ.
İnternet Tarayıcı Programlar
İNTERNET VE BİLGİ AĞLARININ KULLANIMI
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
Ağ Nedir IP Adresi DNS Sunucu
INTERNET nedir? Bu slayda şirket ambleminizi eklemek için
İNTERNET ADRESLERİ. İNTERNET NEDİR? İnternet, birçok bilgisayar sisteminin birbirine bağlı olduğu, dünya çapında yaygın olan ve sürekli büyüyen bir iletişim.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
Bilgisayarların birbirine bağlanması ve bir ağ oluşturmasının temel amacı veri alışverişi yapabilmekti. Yani bir nevi haberleşmeyi sağlamaktı.
Sunum transkripti:

Bilgi ve İletişim Teknolojileri

Bu derste...  İnternet nedir?  İnternetin kısa tarihi  İnternet adresi nedir?  Webde arama  Yer işaretleri/imleri  Elektronik posta işlemleri  Sosyal Medya Ortamları

İnternet nedir? Kısaca "ağların ağı" olarak da ifade edilen internet dünya çapında milyonlarca bilgisayarı birbirine bağlayan bir sistem olarak tanımlanabilir.

İnternet Adresi Nedir? İnternet sitelerinin adresleri genellikle www ön takısı ile başlamakta ve ülke uzantısı ile bitmektedir. Örneğin, Ülke Kodu Alan Adı Kuruluş Türü

Alan Adı Uzantıları Web Sitesi Türleri com.trYalnızca ticari faaliyet gösteren kişi ve kuruluşlar org.trVakıf, dernek, kar amacı bulunmayan oluşumlar ve benzeri sivil toplum örgüt ve kuruluşları av.trSerbest avukatlar, hukuk büroları ve avukatlık ortaklıkları gov.trT.C. Kamu kurumu ve kuruluşları bel.tr İ l, ilçe ve belde belediye teşkilatları pol.trEmniyet teşkilatı mil.trT.C. Askeri kurum ve kuruluşları k12.trT.C. Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı’nca onaylanmış ilkö ğ retim, lise ve dengi okullar edu.trT.C. Yüksek Ö ğ retim Kurumu’nca onaylanmış yüksek ö ğ retim kurumları

KodÜlke trTürkiye uk İ ngiltere ch İ sviçre ruRusya nlHollanda frFransa noNorveç flFillandiya hrHırvatistan brBrezilya KodÜlke jpJaponya it İ talya caKanada idEndonezya deAlmanya il İ srail se İ sveç grYunanistan yuYeni Yugoslavya bgBulgaristan Ülkelere Ait İnternet Kodları

Örnek web site adresleri Bu web sitesi Türkiye’de bulunan Boğaziçi Üniversitesi’ne ait bir web sitesi adresidir. Bu web sitesi Türkiye’de bulunan bir devlet kuruluşuna ait bir web sitesi adresidir. Bu web sitesi Amerika ’da bulunan bir ticari kuruluşun web sitesi adresidir. (Not: internet alan isimleri dağıtan kuruluş Amerika’da bulunduğundan dolayı Amerika kökenli sitelerde herhangi bir uzantı kullanılmamaktadır.)

Örnek web site adresleri Bu web sitesi Amerika’da bulunan bir üniversiteye ait bir web sitesi adresidir. Bu web sitesi adresi internet kurallarını düzenleyen gönüllü bir kuruluşun web sitesi adresidir. Bu web sitesi Türk Silahlı Kuvvetlerinin resmi web sitesi adresidir. Bu web sitesi bağımsız iletişim ağı platformunun adresidir

Web arama Arama motoru, internet üzerinde bulunan içeriği aramak için kullanılan bir mekanizmadır.

Web arama En popüler arama motorları;  Google  Yandex  Yahoo!  MSN Search search.msn.com

Yer işaretleri/ imleri  Bir Web Sayfasını Yer İmi Olarak Seçmek Şişli Meslek Yüksekokulu internet sitesini yer imi olarak seçmek ve sık kullanılanlara eklenmek isteniyorsa, adresi internet tarayıcı programının adres çubuğuna yazılır ve sayfanın açılması sağlanır. Sayfa açıldıktan sonra internet tarayıcı programının Sık Kullanılanlar menüsüne eklemek için “Yıldız” butonuna tıklanır (Şekil 1.4). Şekil 1.4. Bir web sayfasının sık kullanılanlara eklenmesi

Elektronik Posta İşlemleri

Elektronik Posta Nedir?  Elektronik posta, internetle birlikte insanların iletişim kurmaları amacına hizmet eden protokoldür.  E-posta, bilgisayar ağları üzerinden kişilerin birbirleriyle yazılı olarak iletişim kurmasını sağlayan teknolojidir.

E-posta adresi Kullanıcı adı İngiliz alfabesindeki harflerden oluşmaktadır. Türkçe ya da özel karakter içeren kullanıcı adları oluşturulamaz. ş, ç, ı, ü, ö gibi harfler *, !, #, %, = gibi özel işaretler kullanılmaz

E-posta gönderimi Ders programı Cc: Mesajınızı 'Kime' kutucu ğ una yazdı ğ ınız alıcının/alıcıların dışında başka alıcılara gönderip onları bilgilendirmek istiyorsanız, bu alıcıların adreslerini 'Cc' kutucu ğ una yazınız. Bcc: 'Kime' veya 'Cc' kutucuklarına e-posta adreslerini yazdı ğ ınız alıcılar haricinde mesajınızı almasını istedi ğ iniz alıcılar varsa Bcc kullanılır. Buraya yazılan e-posta adresleri di ğ er alıcılar tarafından görülmez.