KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
. Çankırı Karatekin Üniversitesi
Advertisements

Duke University Press Elektronik Koleksiyon ve Servisler.
Web sitemizden kütüphane hizmetleri ve kaynaklarının kullanımı konusunda tüm bilgilere erişebilirsiniz.
Araştırma platformlarından yararlanmak için öncelikle ne aradığımıza karar vermemiz gerekiyor. Eğer aradığımız kaynak bir makale ise Elektronik Kaynaklar.
tarihi itibariyle Kütüphanemiz "Yordam 2001" Kütüphane Otomasyon Programı ile çalışmaktadır. Web sayfamızda ( yerleştirilen.
EBSCO Discovery Service
360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için
MATHSCINET KULLANIM KILAVUZU
KÜTÜPHANE BİLGİ VE BELGE OTOMASYONU
Merkez Kütüphane Kütüphane Otomasyon Sistemi Ödünç Alınan Yayınların İnternet Üzerinden Uzatılması Ve Rafta Olmayan Yayının Ayırtılması
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
KÜTÜPHANE OTOMASYON SİSTEMİNİN KULLANIMI
KIRIKKALE UNIVERSITESI KUTUPHANE VE DOKUMANTASYON DAIRE BASKANLIGI.
tarihi itibariyle Kütüphanemiz "Yordam 2001" Kütüphane Otomasyon Programı ile çalışmaktadır. Web sayfamızda ( yerleştirilen.
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI ESER İSTEK KILAVUZU.
KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI ILL = KÜTÜPHANELER ARASI ÖDÜNÇ İSTEK KILAVUZU.
Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ KATALOG TARAMA
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ
Bu menü, ILL, Katalog, Konu başlıkları, Kütüphane Yönergesi dışında kalan tüm sayfalarda aktiftir Araştırma sürecinizi kolaylaştırmak, kütüphane kaynaklarına.
E-Journal A.M.S. (EJAMS) Kütüphaneciler için e-dergi koleksiyonlarının yönetiminde, kullanıcılar için ise bu koleksiyonlardan yararlanmada kolaylık sağlar.
Kütüphane Web Sayfası Kullanıcı Eğitimi
KullanicI Analİzİ Ünİversİteler - S.B. Eğİtİm ve AraştIrma Hastanelerİ
BELGE SAĞLAMA HİZMETLERİ
Web sayfamızda bulunan «Hiper Kitap» butonun tıklayınız.
Online Resources From Oxford University Press Bu sunum Oxford Scholarship Online hakkında kısa bir bilgi sunmaktadır. Oxford Scholarship Online ‘in ne.
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ KULLANICI/KÜTÜPHANECİ EĞİTİMİ GRUBU Kullanıcı/Kütüphaneci Eğitimi Grubu ANKOS çatısı altında 2002’de.
WILEY InterScience WILEY InterScience. Erişim Adresi:
ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ
İstanbul Medipol Üniversitesi
. Çankırı Karatekin Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı.
American Mathematical Society MathSciNet Mathematical Reviews
KOÇ ÜNİVERSİTESİ SUNA KIRAÇ KÜTÜPHANESİ
Kitap Uzatma İşlemi ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI.
Springerlink.com Emel Kaynak Mikro Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANELERİ EĞİTİM TOPLANTISI.
©Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Araştırmalarınızı nasıl ve nereden yapıyorsunuz ?
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Katalog Tarama İşlemi.
ANKOS Kullanım İstatistikleri Kullanım İstatistikleri Çalışma Grubu ANKOS 7.Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz Teknik Üniversitesi.
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Eser İstek.
ELEKTRONİK KOLEKSİYON GELİŞTİRME VE YÖNETİMİ Bülent Karasözen ODTÜ 41. Kütüphane Haftası 31 Mart 2005.
TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Araştırma Faaliyetleri ve Bilimsel İçeriğe Erişimde Cahit Arf Bilgi Merkezi & Dünden Bugüne TÜBİTAK EKUAL.
Giresun Üniversitesi Katalog Tarama
Springerlink.com Emel KAYNAK Stm-Info Bilgi Hizmetleri ve Yayıncılık
Tarım Politikası Dersi-Uygulama Yayın Arama/Tarama
Bilgi Kaynağı Olarak Veri Tabanları
İDARİ BİRİMLER GENEL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI Mayıs Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı.
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Veri Tabanları (Uluslararası) Nazan Özenç Uçak Güz.
ESER İSTEK (KİTAP SİPARİŞİNDE BULUNMA) Kütüphanenin ana sayfasından Giresun Üniversitesi Katalog Tarama tıklanır. Gelen ekranda Oturum Aç sekmesi seçilir.
WEB’DEN KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ KART DOLUMU KILAVUZU. WEB’DEN DOLUM AŞAMALARI Webden dolum için öncelikle internet tarayıcımızın adres Kısmına
AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM KULLANMA KILAVUZU.
Kütüphane ve Dokümantasyon
KÜTÜPHANELER YURT İÇİ KÜTÜPHANELER Üniversite Kütüphaneleri
ULUSAL AKADEMİK AĞ ve BİLGİ MERKEZİ
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
KÜTÜPHANE OTOMASYON SİSTEMİNİN KULLANIMI
GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ
EBSCO eBooks Uygulaması
Bilimsel Bilgiye Erişim
EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı
Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı
TOROS ÜNİVERSİTESİ 2017/2018.
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
Bitirme tezi nasıl yazılır
Sunum transkripti:

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

KÜTÜPHANEMİZ, 2007 yılında kurulan Karabük Üniversitesi Kütüphanesi, 3000 basılı dergi ve kitaptan oluşan dermesini, bugün 60.000’e yaklaşan bir sayıya ulaştırmıştır. Günümüzde 3.752.000 elektronik kitap, 93.038 elektronik dergi, 110 basılı dergi çok sayıda gazete ve başka materyallerle birlikte toplamda 6.000.000 civarında basılı ve elektronik kaynağa erişimimiz bulunmaktadır.

Elektronik Kütüphane Sistemleri KİOSK CİHAZI (KATALOG TARAMA CİHAZI) Kiosk Cihazında, kullanıcılarımız yalnızca kütüphane kataloğunda bulunan basılı-elektronik kitap ve dergilerin künye bilgilerine ulaşırlar. Başka hiçbir web ara yüzüne erişim imkanı olmayan bu cihazlar tamamen katalog tarama hizmetine sunulmaktadır.

Elektronik Kütüphane Sistemleri SELF CHECK CİHAZI (OTOMATİK ÖDÜNÇ-İADE KİTİ) Kütüphanemizde üye kaydı bulunan kullanıcılarımız, Self Check Cihazı ile; raftan bulduğu ve almak istediği kitabı, hiçbir personel yardımı olmadan ödünç alabilir ya da günü gelmiş olan kitabı iade edebilir.

Elektronik Kütüphane Sistemleri CEP KÜTÜPHANEM UYGULAMASI Android ve iOS işletim sistemleriyle uyumlu çalışabilen «Cep Kütüphanem» uygulaması, kullanıcılarımızın en çok başvurdukları ara yüzlerden bir tanesidir. Bu uygulama sayesinde, kullanıcılarımız kütüphaneye gelmeden kitap sürelerini cep telefonlarından uzatabilir, başkasının üzerindeki bir kitabı ayırtabilir ya da satın alınmasını istediği kitap ya da kitapların siparişini yapabilir. Gelişmiş bir Kütüphane Otomasyon Sistemi olan YORDAM otomasyon programı ile bire bir uyumlu çalışan bu mobil uygulama hem kullanıcılarımızın, hem çalışanlarımızın işlerini oldukça kolaylaştırmıştır. Ayrıca Bu sistemle 192 üniversite ve kurumun kataloğuna erişilebilmekte ve tarama yapılabilmektedir.

2018 YILINDA ABONE OLUNAN VERİTABALARI 1- AMERİCAN CHEMİCAL SOCİETY 2- EBSCOHOST: eBook Academic Collection 3- Hiperkitap (eBook Collection) 4- HUKUK TÜRK 5- KNOVEL (Mühendislik) 6- MATHSCİNET (Matematik) 7- TOTAL MATERİA (Malzeme Bilimi-Mühendisliği-Kimya) 8- TURCADEMY 9- UP TO DATE (Tıp) 10-EDS (Ebsco Discovery Service)

ULAKBİM-EKUAL Aracılığıyla Erişimimize Sunulan Veritabanları 1- BMJ 2- CAB 3- EBSCHOST veritabanları 4- Emerald 5- IEEE 6- iThenticate 7- JSTOR Archive Journal Content 8- Mendeley 9- Nature dergileri 10- OVID-LWW 11- ProQuest Dissertations & Theses 12- Science Direct 13- Scopus 14- SpringerLink 15- Taylor & Francis 16- Turnitin 17- Web of Science 18- Wiley Online Library

AÇIK ERİŞİM KAYNAKLAR ve KEŞİF ARACI KÜTÜPHANEMİZİN WEB SAYFASINDAN ERİŞEBİLİRSİNİZ www.kutuphane.karabuk.edu.tr YÖK TEZ KATALOGU DERGİ PARK EDS (KEŞİF ARACI) AÇIK ERİŞİM KÜTÜPHANELERİ (Kütüphane web sayfasında bulunan Açık Erişim Veritabanları Linkinin altında çok sayıda veritabanına erişim sağlayabilirsiniz)

E-KİTAPLAR EBSCO Ebook Collection (159.000 den fazla e-kitap) Turcademy (Türkçe-İngilizce sosyal, fen ve sağlık bilimleri alanında 2500’e yakın e-kitap) Hiper Kitap (Her alanda genel bir içeriğe sahip 15000 e-kitap vardır) Ebook Central (400’e yakın e-kitap vardır)

E-dergi Veritabanlarımız JSTOR (Temel bilimler, sanat, edebiyat, matematik, ekonomi, dil, istatistik, müzik, ekoloji, botanik vb alanda yayınlanmış 3904 tam metin dergi erişimi vardır) NATURE (İktisat, ekonomi, finans, sosyal bilimler, hukuk, yönetim bilimleri, filozofi ve hukuk alanlarında yayın yapan 47 dergiden oluşmaktadır) SCİENCE DİRECT (İçeriğinde; Biyokimya, Biyoloji, İktisadi ve İdari Bilimler, Kimya, Tıp, Yer Bilimleri, Ekonomi, Mühendislik ve Teknoloji, Çevre Bilimleri, Malzeme Bilimi, Matematik ve Bilgisayar, Mikrobiyoloji ve İmmunoloji, Sinir Bilim, Farmakoloji ve Toksikoloji, Fizik, Sosyal Bilimler alanlarında yayınlanmış 2280 dergi ve 30 kitap serisi bulunmaktadır)

SPRİNGER Link (İçeriğinde; Kimya , Fizik, Astronomi, Mühendislik, Çevre Bilimleri, Matematik, Bilgisayar, Yer Bilimleri, Tıp, Ekonomi, Hukuk gibi konularda 2289 dergi ve 483 açık erişim dergi bulunmaktadır) Taylor&Francis (Tarım, Kimya, Mühendislikler, Coğrafya, Hukuk, Matematik, Tıp ve Sosyal Bilimler alanlarında 1.000'den fazla dergi, 1.800'den fazla kitap ve 20.000 konu başlığı ile hizmet veren bir veritabanıdır.) WİLEY ONLİNE LIBRARY (Wiley Online Library hemen hemen her alanda 1997’den günümüze yaklaşık 1.485 dergiye ve yaklaşık 125 açık erişim dergiye tam metin erişim imkanı vermektedir.) IEEE (Dünyanın en büyük mühendislik organizasyonu olarak bilinen IEEE’de 413 dergi, 12220 konferans serisi ve 3341 standart bulunmaktadır)

DİĞER E-kaynaklar Mendeley (Referans Yönetim Aracı) Turnitin (İntihal Analiz ve Yazım Stili Geliştirme aracı) iThenticate (İntihal Analiz Aracı) Web of Science (Bibliyografik Atıf İndeksi) Scopus (Bibliyografik Atıf İndeksi) ProQuest Dissertations&Theses (Avrupa ve Amerika başta olmak üzere bir çok ülkede yayınlanmış 2.000.000’dan fazla Yüksek Lisans ve Doktora Tezi vardır)

Üniversitemizin İnternet Hizmetinden Yararlanabilmek İçin Yeni Kayıt Yaptıran Öğrencilerin Yapması Gereken İşlemler 1- e-mail adresinizin aktivasyonunu sağlamak: Her kullanıcıya (öğrenciye) tanımlanmış bir e-posta hesabı vardır. E-posta: isimsoyisimöğrenci.karabuk.edu.tr Şifre: Kbu99999999999 (TC Kimlik No) 2- İnternet şifrenizi almak Aşağıdaki linki açtığınız zaman doldurmanız gereken bir form bulunmaktadır. Bu formda sizin kişisel bilgileriniz ve belirleyeceğiniz internet şifresi bilgilerini girmelisiniz. Bilgilerinizi eksiksiz doldurduğunuzda girmeniz gereken bir güvenlik vardır. Yukarıda aktive etmiş olduğunuz mail adresinize güvenlik kodu gönderilir ve siz bu kodu girerek internet şifrenizle üniversitenin wi-fi ağına bağlanabilirsiniz. http://rds.karabuk.edu.tr/uyetakip/islemler/yeniuye_adim1.html

3-Kütüphane kaynaklarına uzaktan erişim sağlamak (Chrome Tarayıcısında Proxy Ayarları) Aşağıda bulunan pasif linki kopyalıyorsunuz. Chrome tarayıcısının sağ üst köşesinde bulunan üç noktaya tıklıyorsunuz (Google Chromu Özelleştirin ve Kontrol Edin) Sırayla aşağıdaki adımları izliyorsunuz Ayarlar Proxy Ayarlarını Aç Yerel Ağ Ayarları Otomatik Yapılandırma Komut Dosyası Kullan seçeneğini işaretleyerek aşağıdaki linki açılan kutucuğa yapıştırıyorsunuz http://sistemnetwork.karabuk.edu.tr/proxy/pac/proxy4kutuphane.pac