Dosyabak.com T.C ……………………. İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ……………… İLKÖĞRETİM OKULU …………………….. ÖĞRETMENİ …………………………….

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BASKETBOL BASKETBOL’DA PAS ÇEŞİTLERİ
Advertisements

BASKETBOL. BASKETBOL İÇİNDEKİLER TEMEL SORU ÜNİTE SORULARI İÇERİK SORULARI ÜNİTE ÖZETİ MÜFREDAT KAZANIMLARI 21.YY KAZANIMLARI TEŞEKKÜRLER.
Öğretim yöntem ve teknikleri
Öğretimde Kullanılan Teknikler (3)
Etkin ve İşbirliğine Dayalı Öğrenme S
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
“Okullar Hayat Olsun” Okullara Oyun Alanlarının Çizilmesi
ÖZGÜVEN NE DEMEKTİR? Kendine güvenmenin ne anlama geldiği konusunda birçok yanlış görüş vardır ve bunlar özgüven kazanmada insanın önünde engel oluştururlar.Kendi.
SINIF YÖNETİMİ Sınıf; eğitim-öğretim etkinliklerinin
Sınıf; paylaşma, uzlaşma, yarışma, rekabet gibi olumlu ve olumsuz ilişki yapılarının görülebileceği bir yaşam alanıdır. Rekabetçi, bireyselci ve işbirlikçi.
Ø Eğitim süreci içersinde öğretim ve yönetim etkinliklerine paralel olarak, öğrencinin eğitimöğretim etkinliklerinden üst düzeyde yararlanmasını sağlamak.
İLKÖĞRETİM DÖNEMİ ÇOCUKLARININ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ
BASKETBOL Hazırlayan Ayşegül YILDIZ.
TOP TUTMA Bir oyuncu tarafından, durarak, yürüyerek, koşarak ve sıçrama suretiyle, yerde yuvarlanan, potada seken ve pas olarak gelen topların tek veya.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRETİM YAKLAŞIMI. İşbirliğine dayalı öğrenme; öğrencilerin sınıf ortamında küçük karma guruplar oluşturarak (cinsiyet, başarı durumu,
“Çocuğunuzun Yaşam Kalitesini Yükseltin”
ROL OYNAMA.
TARTIŞMA YÖNTEMİ.
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRETİM YAKLAŞIMI
REHBERLİK.
BASKETBOL.
Örnek Olay Öğretim Yöntemi
Sosyal Ağların Eğitim Amaçlı Kullanımı
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
Daire Grafiği.
ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
PROGRAM GELİŞTİRME MODELLERİ
Evrim Suna ARIKAN Özlem YAŞAR UĞURLU
İŞBİRLİĞİYLE ÖĞRENME.
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRENME
HEPİMİZ OYNUYORUZ.
MEB HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ EĞİTİMDE YENİ YÖNELİMLER Prof. Dr. Özcan DEMİREL 27 Kasım – 1 Aralık 2006 Mersin.
OYUNCU GELİŞİMİ Adı Soyadı Yaşı Değerlendirme Tarihi Dönem
Melek YILMAZ.   Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde öğrencilerin bilgiye ulaşma ve problem çözme becerilerini kazanmaları önemlidir.  Bunun.
KUBAŞIK ÖĞRENME Sınıf ortamında; küçük karma kümeler oluşturarak
REHBERLİK HAZIRLAYAN Uzm. Psk. Dan. Elif ÇORUHLU
Sınıf bazında seçilen oyunlar
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BÖLÜMÜ
Eğitsel Rehberlik. Rehberlik hizmetlerinin önemli bir işlevi de öğrenmeyi kolaylaştırmak, başarıyı artırmaktır. Bu amaca yönelik yapılan rehberlik hizmetleri.
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ
ÇALIŞAN VE ÇALIŞMAYAN ANNELERİN ÇOCUKLARI ARASINDAKİ İLETİŞİM FARKLARI
Bilimsel düşünme becerileri
Yapılandırmacı kuramın özelliklerini tanıyabilme, Hayat bilgisi dersinde öğretme-öğrenme sürecinin özelliklerini kavrayabilme, Yapılandırmacı kuramın.
SPOR.
MÜZE BİLİNCİ VE MÜZELERLE EĞİTİM
ARKADAŞ İLİŞKİLERİ.
Prizren Üniversitesi Eğitim Fakültesi DERS: Beden Eğitim Metodolojisi KONU:Beden Eğitimi Oyunları EĞİTİM GÖREVLİSİ:Mr. Nuri BRİNA HAZIRLAYANLAR:Aydan KATRPARE.
Doç. Dr. Gülten HERGÜNER. EĞİTİMDE OYUNUN KULLANILMASI  Oyun, bir eğitim aracıdır. Öncelikle temel eğitimin bütün dallarında ve beden eğitimi ve sporda.
Beden Eğitimi Öğretmeni
EĞİTİMDE YARATICI DRAMA
Eğitim Kademelerine Göre Rehberlik Hizmetleri
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE GELİŞİM
Okul Öncesi Eğitim Dr. Burcu Çabuk.
BENİMLE OYNAR MISIN? Yrd. Doç. Dr. Raif ZİLELİ
EGE ÇAĞDAŞ EĞİTİM VAKFI YARATICI YENİLİKÇİ ÖĞRETMEN SEMİNERİ “YARATTIKÇA YAZ ATÖLYESİ” AYDAN AYKAÇ S. YUSUF ÇAĞLAYAN 16 Nisan 2011.
Pedagojİk formasyon sertİfİka programI ÖğreTİM İLKE VE YÖNTEMLERİ Hafta I Prof.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
OKUL SPOR FAALİYETLERİ İLKOKULLAR FİZİKSEL ETKİNLİK OYUNLARI
REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI
Yapılandırmacılık (Oluşturmacılık / Constructivism)
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRETİM YAKLAŞIMI HAZIRLAYANLAR HAVVA KESKİN
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
İşbirliğine Dayalı Öğrenme Yaklaşımı
ÖĞRETİM İLKE ve YÖNTEMLERİ
“Okullar Hayat Olsun” Okullara Oyun Alanlarının Çizilmesi
Basketbol Öğretimi Top tutma Paslaşma Top sürme Atış yapma Hazırlayan A.Kadir Keser Beden Eğitimi Öğretmeni.
Spor hareketleri dönemi
1 EĞİTİMDE YARATICI DRAMA EĞİTİMDE YARATICI DRAMA.
Sunum transkripti:

dosyabak.com T.C ……………………. İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ……………… İLKÖĞRETİM OKULU …………………….. ÖĞRETMENİ …………………………….

dosyabak.com DOSYABAK.COM MESLEKİ ÇALIŞMALARIN BEDEN EĞİTİMİ SUNUMU SINIFLAR ÖLÇME VE DEGERLENDİRMEDE ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ

dosyabak.com YÖNERGELER - Öğretim Yöntem ve Teknikleri - Tartışma yöntemi Rol oynama ve yaratıcı drama - Probleme dayalı öğrenme - Proje tabanlı öğrenme - İşbirliğine dayalı öğrenme - Kavram haritası tekniği - Zihin haritası tekniği - Analoji yöntemi - Örnek olay yöntemi - Beyin fırtınası tekniği - Altı uygulama ayakkabısı-altı düşünme şapkası tekniği,

dosyabak.com KULLANMAK İSTEDİĞİMİZ YÖNTEM VE TEKNİK İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRENME

dosyabak.com 8.SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ DERSİNDE: 14 YAŞ GRUBU ÇOCUKLARININ ÖZELLİKLERİ (8.SINIF) İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRENME TEKNİKLERİNİN ÖZELLİKLERİ

dosyabak.com (Yaş Özellikleri) Her şeylerini arkadaşlarıyla paylaşma eğilimi artar. Ancak bir veya iki arkadaş ile diğerlerinden daha yakın bir ilişkiye girme, onlarla sırdaş olma dav­ranışı baskındır.

dosyabak.com KENDİNE GÜVEN DUYMA Ana-babayla giderek uzaklaşma, buna karşılık arkadaşlarla birlikte her türlü tehlikeyi göze alma, hatta arkadaş grubunda kalma için kendisine ters gelen şeyleri dahi yapma davranışı görülür.

dosyabak.com TEHLİKEYE ATILIM EĞİLİMİ Maceradan zevk alırlar. Tehlikelere göğüs germe, planlar yapma ve uygulamalar çok ilgilerini çeker.

dosyabak.com KENDİNİ KABULLENDİRME İÇ GÜDÜSÜ Örgütlenmiş gruplara giderek daha fazla, ilgi duymaya başlarlar. Bu tür grupların üyesi olma eğilimi bu çağda başlar.

dosyabak.com KİŞİLİK GELİŞİMİ VE DUYGUSAL YAKLAŞIM Kız-erkek karma arkadaş gruplarına yönelirler. Karşı cinse ilgi duymaya başlarlar. Grup içinde karşı cinsten arkadaşlarla birlikte olmaktan zevk alırlar. Fiziki yapılarına, dış görünüşlerine, giyimlerine önem verirler.

dosyabak.com İŞ BİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRENME GRUBU İş Birliğine Dayalı Öğrenme Grubu (Cooperative Learning Group):Ortak öğrenme amaçlarını gerçekleştirmek ve elde edilen verimden tüm üyelerin yarar sağlaması esasına dayanan öğrenme grubudur.

dosyabak.com 8. SINIFLARDA BASKETBOL TEMEL BECERİLERİ

dosyabak.com ADI:Düşür İn Oyunu YERİ: Salon veya Bahçe ARAÇ VE GERECİ:Basketbol Topu SÜRESİ:2-3 tekrar 2 ila 4 dakika SEVİYESİ:14 yaş ve üzeri SAYISI: Bir sınıf AMACI VE EĞİTSEL DEĞERİ:Basketbol uygulamalarına ön hazırlıklarını geliştirebilme

dosyabak.com

GRUP ANLAYIŞINI GELİŞTİRME AÇIKLAMASI: Grup iki eşit takıma ayrılır. Kura neticesi arkadaşlarını sırtında taşıyacak takım belirlenir. Dairedeki oyuncular arasında 2m uzaklık bulunur. Taşıyanlar sırtındaki arkadaşlarının dizlerinin arkasından iki elle sıkıca tutarlar. Onların rahat oturmasından mesuldürler. Taşıyanların sol ayakları çizilen yuvarlak içindedir. Antrenörün elindeki top taşınanlardan birinin eline verilence oyun başlar. Top elde 3sn den fazla kalmadan sol taraftaki taşınana verilir.

dosyabak.com EĞİTSEL NİTELİK Taşıyanlar sol ayaklarını daire dışına çıkarmadan ve yerden kesmeden sırtındakinin top almasını engellemek için değişik istikametlerde sallayabilir. Dengesini kaybederek düşmesinden ve kural dışı davranışlarda (topu geç atma –sol ayağını daire dışına çıkarma vs) oyun devam eder. Kurallara uygun pas vermeyen topu düşüren veya kendisi düşen takım sırttan iner. İç daireyi teşkil eden taşıma pozisyonu alırlar.

dosyabak.com KAZANMA VE KAYBETME İÇ GÜDÜSÜ Antrenörün “bin” komutu ile görevler değişir.top yeni sırta binen takıma verilir. Topun düşürülmeden soldan sıra ile her arkadaşa verilmesi ve bütün yuvarlağa dönmesi sonrası düşürmeden başlayan oyuncuya gelmesi ile o takım lehine bir puan verilir.

dosyabak.com EĞİTSEL OYUNLA ÖĞRETİM YÖNTEMİ ÇEŞİTLENDİRME: Kura neticesi sırta binen takım taşıyıcıların gözlerini elleriyle kapatır. Antrenör sırttakilerden herhangi birine top vererek oyun başlar. Topu alan oyuncunun taşıyıcısının gözleri açılacağından daire içinde istediği istikamete kaçabilir. Gözleri kapalı olanlar da istedikleri istikamete kaçabilirler. Düşürmeden 5 pas yapan takım bir puan alır. Bu oyun iki ayrı dairede iki ayrı takımın zamana karşı veya düşürmeden yarışması şeklinde oynanabilir.

dosyabak.com İŞBİRLİĞİNE DAYALI YAKLAŞIM İş birliğine dayalı öğrenme ortamında, öğrencilerin öğrenme amaçları ortak olup, grup üyelerinden birinin amaçlarını gerçekleştirmesi, gruptaki diğer bireylerin de amaçlarını gerçekleştirmesine bağlıdır. Yani amaç gerçekleştirmesi açısından grup bireyleri arasında pozitif bir ilişki (korelasyon) vardır.

dosyabak.com GRUP ANLAYIŞIYLA KAZANMA VE KAYBETMEYİ ALKIŞLAMA Amaç birliği yapmış olan grup üyelerinden birisinin amacına ulaşması diğerlerinin de amaçlarına ulaşmasına bağlıdır. Tersi bir ifade ile grup üyelerinden birisinin amacına ulaşamaması tüm grubun amacına ulaşamaması anlamı taşır.

dosyabak.com