YILI LONDRA Hawking ailesi Londra’da bulunduğu sıralarda ikinci dünya savaşı gündemdeydi. Babası Frank Hawking bir biyoloji uzmanı, annesi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞTE ADALET VE DOĞRULUK
Advertisements

Öğretmen okulun ilk gününde, 5
Adı Fleming’di ve fakir bir çiftçiydi.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
TELEVİZYON VE BİLGİSAYAR
Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, birçok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.
Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, bir çok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.
Amy kendini iyi hissetmiyordu ama okula gitti. Başağrısı ve nezlesi vardı. Okula geldiğinde sınıfta Natasha’nın yanına oturdu. Ancak Natasha nin da iyi.
BAŞARILI İNSANLARIN HAYAT HİKAYELERİ
Sosyal bilgiler proje ödevi
HOBİLERİMİZ VE BİZ Kazanım: Hobilerin insan hayatındaki önemini belirtir. 11. Sınıf 26 nolu kazanım etkinliği.
YARATICI DÜŞÜNME VE YARATICILIK
AİLE Bir toplumda hukuki temele dayalı evlilik ve akraba bağlılığı (anne, baba, çocuklar, büyükanne ve baba ile yakın akrabalar) oluşmuş, aynı mekanda.
İMRAN KERİMOV.
Charlotte Brontë, 21 Nisan 1816’da Yorkshire, İngiltere’de doğdu
ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTAOKULU KESTEL / BURSA
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
İskoçya’da yoksul mu yoksul bir çift yaşardı. Fleming'di adı
Tavşanlar ülkesinde o gün okullar açılıyormuş
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
4 Mart 1965 Afganistan Kabil'de bir diplamatın oğlu olarak doğdu. Ailesi, 1980'de Amarika Birleşik Devletleri'nde siyasi sığınma hakkı elde etti.
Adı Fleming’di ve fakir bir çiftçiydi.
İNSANIN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İHTİYACI
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
STEPHEN HAWKING 8 OCAK ….
Ekim 1985 günü Anvers yakınlarındaki Mol kasabasında Sivaslı bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Kafkasya kökenli olan Hadise'nin annesi Sivas'ın.
YASEMİN KARACA NAMI DİĞER ‘YASO’
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
E WILLIAM BLAKE.
ERGENLE İLETİŞİM.
Frank Lloyd WRIGHT Ulas YILDIRIM (TOBB ETU-Sanat ve tasarım)
İKİ ERKEK KARDEŞ.
ONLARDA ÇOCUKTU.
TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI
GLEEN BURATTİ “UMUT İYİ BİR ŞEYDİR, BELKİ DE EN İYİSİ VE İYİ ŞEYLER ASLA ÖLMEZ.” ESARETİN.
1.ÜNİTE BİR KAHRAMAN DOĞUYOR ÖZET
ATATÜRK’Ü TANIYALIM Ayten IŞILDAĞ.
BEST SUMMER EVER. EMBASSY SUMMER  Campbell House.
PARA BİRİKTİRİYORUM.
Kemal sunal’ ın hayatı 1944 yılında İstanbul’da doğdu. Vefa Lisesi’nden mezun oldu. Sanat hayatı, “Zoraki Tabip” adlı tiyatro oyunuyla başladı.
Eğitimin ve Toplum.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
NECİP FAZIL KISAKÜREK.
CUMMHURİYET VE ATATÜRK
CUMHURİYET VE ATATÜRK
BİRİKİM YAPACAĞIM.
İnsan ve sorumluluk Bu dünyayı ayakta tutmamız için sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekmektedir.
Adem Göleç Doç.Dr. Katılımcılar: Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Senato Üyeleri 2015 KTMÜ ÖSYM Sınavı Aday Değerlendirme Anketi Sonuçları.
KAVİMLER GÖÇÜ SBEP
AtatürkAtatürk Hazırlayan:Duygu Jan ABACI 3/A Sınıfı Öğrencisi No:140.
Tıpta Değerler Eğitimi Zekeriya AKTÜRK Prof. Dr. / 131.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1881 yılında, Selanik'te Kocakasım Mahallesi, Islahhane Caddesi'ndeki üç katlı pembe.
BARIŞ MANÇO’NUN HAYATI
HORBO ve Babası Çolak Memo!. BİRİNCİ Dünya Savaşı'nda Suriye cephesinde kolundan vuruldu; namı oradan geliyordu. Savaştan sonra dağa çıktı; eşkıya oldu.
ARALIK 2016 ÖZEL ATABEK ANAOKULU.
Adı Fleming’di ve fakir bir çiftçiydi.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
EDATLAR (İLGEÇLER) GİBİ EDATI Aslan gibi bir genç.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Bilgisayar Ve Cep Telefonunun Zararları. KONULAR Göz problemleri Okuldaki ders durumumuzu düşürme Sosyalleşme üzerinde etkisi Beyin hücrelerini öldürür.
YILI LONDRA Hawking ailesi Londra’da bulunduğu sıralarda ikinci dünya savaşı gündemdeydi. Babası Frank Hawking bir biyoloji uzmanı, annesi.
AİLE Bir toplumda hukuki temele dayalı evlilik ve akraba bağlılığı (anne, baba, çocuklar, büyükanne ve baba ile yakın akrabalar) oluşmuş, aynı mekanda.
Kazanım Sosyal rollerin zaman içerisindeki değişimini inceler.
SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN ZİHİNSEL,DUYGUSAL VE SOSYAL SAĞLIĞIN ERGEN BİREYLER AÇISINDAN ÖNEMİ.
HALİDE EDİP ADIVAR.
İSTİKLAL SAVAŞI GERÇEKLERİ DUMLUPINAR
Affedersiniz. Afiyet olsun Bol şanslar. Çok yaşa.
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
Sunum transkripti:

1942 YILI LONDRA Hawking ailesi Londra’da bulunduğu sıralarda ikinci dünya savaşı gündemdeydi. Babası Frank Hawking bir biyoloji uzmanı, annesi İsabel Hawking ise otuzlu yıllarda kominist bir partinin üyesisiydi. Hamile olduğunu öğrenen İsabel çoçuğunu Londra’da dünyaya getirmenin iç savaştan dolayı emniyetli olmadığını düşünüyordu. Bu nedenle Hawking ailesi Oxford’a taşınma kararı aldı

1942 YILI OXFORD İsabel ve Frank Hawking çiftinin oğlu olarak 8 Ocak 1942 yılında dünyaya gözlerini açtı

1942 YILI LONDRA Stephen 2 aylıkken annesi onu geri Londra’ya, savaş saldırılarının içine götürdü. Stephen iki yaşındayken komşularının evine bir roket isabet etti. Hawking ailesinin evide zarar gördü.Neyseki o zaman Hawkingler evde değildi.

1946 YILI LONDRA Stephen Hawking küçük bir çoçukken kız kardeşi Mary ile

1950 YILI ALBANS 8 yaşına geldiğinde Kuzey Londra’dan 20 mil uzaktaki Albans’a taşındılar 11 yaşına geldiğinde Albans o Kuluna kayıt yaptı.

Okul sıralarında sağlıklı, enerjik,başarılı bir öğrenci idi. Okulda ise sınıfın eğlendirdiği, kızdığı, ara sıra zorbalık ettiği,bazılılarının gizlice saygı duyduğu,çoğunun uzak durduğu öğrenciydi. Stephen ilgi alanları aynı olan küçük bir grubun üyesiydi. Hepsi birlikte 3/A sınıfının en parlaklarının çekirdeğini oluşturuyordu. Bu grup birbirlerinin evinde toplanıp yalnızca klasik müzik dinleyip eresi günün ödevlerini yapıyorlardı.

Bir başka hobileri ise kart oyunları icat edip oynamaktı. Kartları arkadaşları hazırlarken ortaya çıkmakta olan embiryonik(gelişmemiş) bilim adamı ve mantıkçı Hawking kuralları geliştirirdi.Stephen ve arkadaşları kart oyunlarından çabuk sıkıldılar ve maket uçak ve elektronik aletler yapmaya başladılar. Hawking hiçbir zaman ellerini beyni kadar iyi kullanamadı.

1954 YILI ALBANS ALBANSTAKİ EVLERİN ÖNÜNDE

12 yaşında ilerde bilim adamı olacağına dair arkadaşları ile iddiaya bile girdi 13 yaşında kendine bir kahraman belirledi. İleri sürdüğü fikirlere tepki toplayan ve Cambridge’deki hocalık görevi elinden alınan ünlü filozof Bertrand Russell.

Albans ‘tan mezun olduktan sonra babasının eski okulu olan Oxford kolejine devam etti Oxford’a girmek hiçte kolay değildi