Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ONLARDA ÇOCUKTU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ONLARDA ÇOCUKTU."— Sunum transkripti:

1 ONLARDA ÇOCUKTU

2 LİONEL MESSİ

3

4 Messi, 24 Haziran 1987 tarihinde Arjantin'in Santa Fe eyaletine bağlı Rosario şehrinde dünyaya geldi. Babası, 1958 doğumlu fabrika işçisi Jorge Horacio Messi; annesi ise yarı zamanlı temizlikçi Celia Maria Cuccittini idi.

5 Babasının ataları İtalya şehri Ancona kökenliydi ve bu atalardan Angelo Messi, 1883'te Arjantin'e göçmüştü. Öte yandan Lionel Messi'nin, Rodrigo ve Matias adlı iki ağabeyi; Maria Sol adlı da bir kız kardeşi vardır.

6 Messi 5 yaşında, babasının antrenörlüğünü yaptığı Grandoli adlı futbol takımında forma giymeye başladı. 1995'te, doğduğu şehir Rosairo'nun takımı Newell's Old Boys 'un altyapısına geçti.

7 11 yaşında kendisine büyüme hormonu eksikliği teşhisi konuldu
  yaşında kendisine büyüme hormonu eksikliği teşhisi konuldu. Primera División Argentina ekiplerinden River Plate, Messi'nin tedavisine yardım etmek istese de aylık 900 $'lık tedavi masrafını karşılayacak paraları olmadığını söylediler. Barcelona'nın sportif direktörü Carles Rexach, Messi'nin Lleida, Katalunya'daki akrabaları sayesinde kendisinin yeteneğinden haberdardı ve bir müddet sonra oyuncu ile babasına deneme süreci önerdi.

8 Deneme sürecinin ardından Messi'ye, İspanya'ya taşınması halinde sağlık masraflarını karşılayacağını yazan bir sözleşme önerdi.Kısa süre sonra ailesiyle birlikte Avrupa'ya taşındı ve kulübün genç takımında oynamaya başladı.

9 Messi, Barcelona forması altındaki ilk maçına 16 Kasım 2003 tarihinde daha 16 yaş 145 günlükken hazırlık maçında Porto'ya karşı çıktı. Bundan bir yıl sonra Frank Rijkaard, 16 Ekim 2004 tarihinde Espanyol maçında Messi'ye forma şansı verdi ve Messi, daha 17 yaş 114 günlükken ilk lig maçına çıktı. Messi, böylece La Liga maçına çıkan en genç oyuncu oldu.

10 İlk golünü ise 1 Mayıs 2005 tarihinde Albacete'ye karşı 17 yaşında attı. Messi, böylece La Liga'da gol atan en genç Barcelona'lı futbolcu oldu. Messi, eski teknik direktörü Rijkaard hakkında: "Ben daha 16 yaşındayken bana güvendi. Benim kariyerimi başlattı. Bu anı hiç bir zaman unutamadım." sözlerini söyledi.

11 Dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen ve 2009 yılında hem Barcelona hem de kişisel olarak tüm ödülleri kazanmayı başaran ve şu an 22 yaşında olan Messi, France Football Dergisi’nden Altın Top, FİFA’dan da 2009’un En İyi Futbolcusu ödülüne layık görüldü. 

12 Arjantinli yıldız, takımıyla ise İspanya Süper Kupası, İspanya Kral Kupası, İspanya Ligi, UEFA Süper Kupası, Şampiyonlar Ligi ve son olarak da FİFA Dünya Kulüpler Kupası’nı kazanmıştı.

13

14 ARDA İÇEL 3-A


"ONLARDA ÇOCUKTU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları