BİYOTEKNOLOJİ.  Biyoteknoloji; hücre ve doku biyolojisi kültürü, moleküler biyoloji, mikrobiyoloji, genetik, fizyoloji ve biyokimya gibi do ğ a bilimlerinin.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MOLEKÜLER SİSTEMATİK NEDİR ? NEREDE VE NASIL KULLANILIR?
Advertisements

SİSTEM YAKLAŞIMI Çağdaş yönetim ve organizasyonlar sistem yaklaşımından esinlenerek tasarlanır. Günümüzde, sistem kavramına yer vermeyen bir yönetim ve.
Program Öğrenci Sayıları Eğitim Öğrt Eğitim Öğrt. GÜZBAHARGÜZ Tezli Yüksek Lisans Tezsiz Yüksek Lisans Doktora.
BİYOLOJİ BİLMİNE GİRİŞ VE BİLİMSEL YÖNTEM BASAMAKLARI
ÇALIŞMA PROGRAMI ÇALIŞTAY 2009–2
GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR (GDO)
GDO’LU YİYECEKLER.
GENETİK MÜHENDİSLİĞİ ve BİYOTEKNOLOJİ
TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ
1984 YILINDA “ GIDA KALİTE VE SAĞLIK KONTROLU” PROGRAMI ADI ALTINDA EĞİTİM-ÖĞRETİME BAŞLADI YILINDA DÜNYA BANKASI II. ENDÜSTRİYEL EĞİTİM PROJESİ.
EKOSİSTEM.
BİYOKİMYAYA GİRİŞ VE BİYOMOLEKÜLLER
HAZIRLAYAN:AHMET KUTLAY
KANIN BİLEŞİMİ VE İŞLEVLERİ
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
MUTASYON ve MODİFİKASYON
Hazırlayan:K.Merve GÜNAY
EFTADE PINAR GÜR Organik Kimya
BİYOSENSÖRLER.
1 Her şekil 3 kişiyi gösterir. 3 Her şekil 3 meyveyi gösterir.
FARKLI HÜCRE ÖRNEKLERİ
İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 239 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'de mühendislik,
Günümüz genomik çağında modern tıp
HOŞGELDİNİZ HOŞGELDİNİZ UĞURBAYRAMOĞLU. BİYOENFORMATİK  biyolojik problemlerin çözümünde bilişim teknolojilerinin kullanılması.
Biyoteknoloji ve Gen Mühendisliği
Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar
BİYOLOJİYİ KEŞFETMEYE HAZIR MISINIZ?
Biyokimyaya Giriş ve Biyomoleküller
BİYOLOJİNİN ALT BİLİM DALLARI
Biyoinformatik.
ETİYOLOJİ.
Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve İnsana Etkileri.
Modern Genetik Uygulamaları
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü.
EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bornova,
KL İ N İ K TIBB İ LABORATUVARLAR. B İ YOK İ MYA LABORATUVARI Laboratuvarın ço ğ unlukla en büyük kısmını oluşturan biyokimya bölümü, vücut sıvılarının.
Tarım Türleri Öğrenme Hedefleri Tarımın Farklı Türlerini Tanımlamak
Coğrafya Performans Ödevi
biyoteknoloji ve önemi
BİYOTEKNOLOJİ UYGULAMALARININ İNSAN HAYATINA ETKİLERİ
Biyo-teknoloji nedir? Biyo-teknoloji uygulama alanları nelerdir? Biyo-teknoloji olumlu ve olumsuz yönleri? Biyo-teknoloji tarihçesi? Biyo-teknoloji alanında.
BİYOKİMYA ANABİLİM DALI
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlileri Akademik Kurulu 30 Kasım 2016 Ayşegül AYTEKİN.
MODERN GENETİK UYGULAMALARI. MODERN GENETİK UYGULAMALARI.
TET AR-GE PROJE PAZARI PROJEBAHARI5
BESLENME VE DİYETETİKTE
C- TİCARİ ÜRÜNLER VE BİYOTEKNOLOJİ
Çinko Çinko; bitki, hayvan ve mikroorganizmaların dokularının büyümesi, çoğalması ve yenilenmesini sağlayan,vücudumuzda çok fazla enzimin yapısında yer.
CANLILIK HÜCRE İLE BAŞLAR
Gen Mühendisliği ve Veteriner Hekimlikte Biyoteknoloji
Rekombinant DNA Teknolojisi ya da Genetik Mühendisiliği
ENDÜSTRİYEL ENZİMLERİN REKOMBİNANT DNA TEKNOLOJİSİ ile ÜRETİMİ Turgut ZENGİN
ENDÜSTRİYEL ENZİMLERİN REKOMBİNANT DNA TEKNOLOJİSİ ile ÜRETİMİ Turgut ZENGİN.
BİYOLOJİDE ÖZEL KONULAR
Biyoinformatik.
Gen Teknolojilerinin Diğer Uygulama Alanları. GEN KLONLAMASI Gen klonlamasında önemli olan aşamalar kısaca şöyledir (genel prensipler). 1) Gen taşıyan.
OLUMLU ETKİLERİ OLUMSUZ ETKİLERİ TEKNOLOJİ NEDİR.
Doç. Dr. Ayşe TOSUN KM 337 BİYOKİMYAYA GİRİŞ Doç. Dr. Ayşe TOSUN
BİYOİNFORMATİK.
Konular ve dersler.  Yaşam Bilimi Biyoloji  Bilimsel Bilginin Doğası ve Biyoloji : TAMAM  Bilim ve bilimsel bilginin özellikleri  Biyolojinin tarihsel.
 İlkdefa, 1919 yılında, Karl Ereky tarafından kullanılan Biyoteknoloji teriminin o zamanki tanımı, anlamı ve kapsamı, günümüze kadar gelişen modern tekniklerin.
BITKI VE HAYVANLARDA KLONLAMA. GEN KLONLAMA Seçilmiş bir genin bir vektör (plazmit veya virüs) içerisine eklenerek bir bakteriye aktarılması ve sonra.
- BİTKİ DOKU KÜLTÜRLERİ -
Biyoteknoloji İçin Mikrobiyoloji 1
İÇERİK BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİ VE BİTKİLERDE UYGULANAN BİYOTEKNOLOJİK YÖNTEMLER TARIMDA BİYOTEKNOLOJİ UYGULAMALARININ OLASI DEZAVANTAJLARI BİTKİ DOKU KÜLTÜRÜ.
BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİ ve GÜNÜMÜZE YANSIMALARI
Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ile Terapötik Protein Üretimi
TIBBi LABORATUVAR TEKNiKLERi PROGRAMI
Sunum transkripti:

BİYOTEKNOLOJİ

 Biyoteknoloji; hücre ve doku biyolojisi kültürü, moleküler biyoloji, mikrobiyoloji, genetik, fizyoloji ve biyokimya gibi do ğ a bilimlerinin yanı sıra makina mühendisli ğ i, elektrik-elektronik mühendisli ğ i ve bilgisayar mühendisli ğ i gibi mühendislik dallarından yararlanarak, DNA teknolojisiyle bitki, hayvan ve mikroorganizmaları geliştirm ek, do ğ al olarak var olmayan veya ihtiyacımız kadar üretilemeyen yeni ve az bulunan maddeleri (ürünleri) elde etmek için kullanılan teknolojilerin tümüdür.makina mühendisli ğ ielektrik-elektronik mühendisli ğ ibilgisayar mühendisli ğ imühendislikDNA teknolojisiylebitkihayvanmikroorganizmalarımaddeleriteknolojilerin

 Biyoteknoloji, temel bilim buluşlarını kısa sürede yararlı ticari ürünlere dönüştürebilmesiyle bir anlamda kendi talebini de yaratabilir. Bu yönüyle de di ğ er teknolojilerden ayrılır. Örne ğ in sıcak su kaynaklarında yaşayan bakterilerin birinden elde edilen yüksek sıcaklı ğ a dayanıklı bir enzim, günümüzde uygulama ve temel bilim çalışmalarının ayrılmaz bir parçası olan PCR'nin önemli bir girdisidir. Biyoteknoloji uygulamaları; mikrobiyoloji, biyokimya, moleküler biyoloji, hücre biyolojisi, immünoloji, protein mühendisli ğ i, enzimoloji ve biyoproses teknolojileri gibi farklı alanları bünyesinde toplar. Bu nedenle de biyoteknoloji birçok bilimsel disiplinle karşılıklı ilişki içinde gelişir.bakterilerinenzimtemel bilimPCRmikrobiyolojibiyokimyamoleküler biyolojihücre biyolojisiimmünolojiprotein mühendisli ğ ienzimolojibiyoproses

BBitki, hayvan veya mikroorganizmaların tamamı ya da bir parçası kullanılarak yeni bir organizma (bitki, hayvan ya da mikroorganizma) elde etmek veya var olan bir organizmanın genetik yapısında arzu edilen yönde de ğ işiklikler meydana getirmek amacı ile kullanılan yöntemlerin tamamına Biyoteknoloji denmektedir.

BBiyoteknoloji, insan, hayvan ve bitki hücrelerinin fonksiyonlarını anlamak ve de ğ iştirmek amacıyla uygulanan çeşitli teknikleri ve işlemleri tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Canlıların iyileştirilmesi ya da endüstriyel kullanımına yönelik ürünler geliştirilmesini, modern teknolojinin do ğ a bilimlerine uygulanmasını kapsar.

 Uygulamalar arasında;  İ nsan sa ğ lı ğ ına yönelik olarak proteinlerin üretilmesiproteinlerin  Bazı hormon, antikor, vitamin ve antibiyotik üretilmesihormonantikorvitaminantibiyotik  Çok zor şartlara sahip çevrelerde (sıcak, kurak,tuzlu...) yaşayan organizmaların enzimlerini ve biyomoleküllerini saflaştırarak bunların sanayide kullanılmasıenzimlerinibiyomoleküllerini  Yeni sebze ve meyve üretimisebzemeyve  İ nsandaki zararlı genlerin elemine edilmesigenlerin  Aşı, pestisit, tıbbi bitki üretimi [1] Aşıpestisit [1]  İ nsanın zarar görmüş veya işlevini kaybetmiş organ ve dokularının de ğ iştirilmesi için yapay organ ve doku üretimi vs.

SON