Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİYOİNFORMATİK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİYOİNFORMATİK."— Sunum transkripti:

1 BİYOİNFORMATİK

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23 5.BÖLÜM İNFORMATİK SORULARI ; (BÜŞRA DENİZ )
Klasik Sorular; 1)Biyoinformatik nedir ? C) Biyolojik , tıbbı, davranışsal, ya da sağlık verilerinin kullanımını genişletmek ve verileri organize etmek, arşivlemek , analiz etmek ya da görselleştirmek için bilgisayara dayalı araçlar ve yaklaşımlarımların araştırılması geliştirilmesi ve uygulanmasıdır. 2) Biyoinformatiğin amaçları nelerdir ? C ) 1) Bilimsel verileri organize etmek 2) Verilerin analiz edilmesini yardımcı olacak araçlar ve kaynaklar geliştirmek.

24 ( D / Y ) Biyoinformatik verileri analiz eder, organize eder .
( D/ Y ) Regülasyon , hücre içi bir sinyalle başlayan karışık olaylardır. ( D / Y ) Evrim araştırmaları biyoinformatiğin çalışma alanından değildir. ( D/ Y ) Genom anlamlandırması genomda bir dna dizisinde bulunan genleri ve diğer biyolojik özellikleri işaretleme sürecidir. ( D/Y ) Biyoinformatik ; fizik , istatistik, algoritma alanlarınıda kapsamaktadır.

25 Gen bulma için biyoinformatikte kullanılan araçlara örnek olarak ………
Gen bulma için biyoinformatikte kullanılan araçlara örnek olarak ……….. ( blast) verilebilir. ………………. ( Protein doklama ) Proteinlerin üç boyutlu yapılarının , biyoinformatikte kulanılan araçlar üzerinde modelleme çalışmalarıdır. Biyoinformatik, modern biyolojiden gelen iki temel bilgi akışını kapsamaktadır . Bunlar ; ……… ( genetik bilgi akışı ) ve ……………. ( deneysel bilgi akışı ) dır.

26 BÜŞRA DENİZ 4B


"BİYOİNFORMATİK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları