Uluslararası Tebligat-1

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ULUSAL GÜVENLİK MİLLİ GÜVENLİK KAVRAMI VE KAPSAMI
Advertisements

Arşiv Kurumların gerçek veya tüzel kişilerin gördükleri hizmetler, yaptıkları haberleşme veya işlemler sonucu meydana gelen ve bir amaçla saklanan Dokümantasyon,
Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü
DIŞ TİCARET BİRİMİ DEİK TEMSİLCİLİĞİ
Ulusal Afet Müdahale Yapılanması ve SAR Operasyon Yönetimi
HUKUKTA ALTERNATİF UYUŞMAZLIK ÇÖZÜM YOLLARI İSVEÇ’TE UZLAŞMA MÜESSESESİ VE TÜRK HUKUKUNDA BENZERİ UYGULAMALAR SEMİNERİ İzmir Eylül 2011.
TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI
İCRA TAKİBİNİN ESASLARI
T.C İÇİŞLERİ BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ
TÜRKLERDE HUKUK SİSTEMİ
UYGUN AVUKATLIK BÜROSU ŞUBAT 2011 BİLGİ NOTU I Temel Kanunlar Değişti; Henüz Yürürlüğe Girmedi.
4734 Sayılı Kanun Madde 10’da Yer Alan “İhale Dışı Bırakılma Durumları”  İle İlgili Sunulacak Belgeler ve Temin Yerleri.
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
MUHASEBE EĞİTİMİ.
Ankara, 25 Mart 2011 Mehmet KAYA Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreteri HSYK’ nın Anayasal Değişiklik Doğrultusunda Yeniden Yapılandırılması.
MİLLİ GÜVENLİK Hazırlayan : Kudret Uğurlu EMİNSOY.
İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı Verilirken Uyulacak Hususlar Alattin ÜŞENMEZ Mali Hizmetler Uzmanı Alattin ÜŞENMEZ.
E.Ü. PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
HUKUKUN DALLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
Kurulun İnceleme ve Araştırması
SANAL DEVLET.
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
B) TÜRK-İSLAM DEVLETLERİNDE HUKUK
Harcama Süreci VE ÖN MALİ KONTROL
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
Tevfik BAYHAN Ramazan DOĞAN İş Müfettişi İş Müfettişi
1 YASED BAROMETRE II 16 EYLÜL 2008 İSTANBUL ULUSLARARASI YATIRIMCILAR DERNEĞİ.
GENEL MAKRO EKONOMİK DEĞERLENDİRME VE 2009 YILI BÜTÇESİ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI 30 Ocak 2009 – İSTANBUL T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ
Monitoring the deprivation of liberty procedure and conditions in Turkey: Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim.
ANAYASA'NIN İLGİLİ HÜKÜMLERİ ANAYASA'NIN İLGİLİ HÜKÜMLERİ KANUNLAR 5176 Sayılı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması.
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Türk Yargı Sistemi
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
NÜFUS MEVZUATI Aile kütüklerinin yenilenmesi
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Zeynep Duran Yasama Uzmanı.
Müracaat ve Şikayetler
Lozan’dan Möntrö’ye Türk Boğazları
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİLEKÇE ve BİLGİ EDİNME HAKKI
Gelir İdaresi Başkanlığı. ELEKTRONİK TEBLİGAT NEDİR? Elektronik Tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği.
2709 sayılı TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI Anayasanın bağlayıcılığı ve üstünlüğü MADDE 11 – Anayasa hükümleri;  Yasama,  Yürütme ve  Yargı organlarını,
YURTDIŞINA GÖNDERİLECEK TEBLİGATLAR
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Kenan Altaş Yasama Uzmanı.
TÜRK VERGİ SİSTEMİ 1. ÜNİTE:
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
 5, 6, 7 inci sınıflara yönelik olarak Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, 28 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye saatiyle saat 10.00’da yapılacaktır.
Standardizasyon.
DAVA İŞLEMLERİ 17 – 21 EKİM 2016.
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI
Temel HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA
YASALAR VE ÖZEL EĞİTİM.
Anlatmacı: Adnan Hadzimusiç
PASAPORT
İkili Sosyal Güvenlik Sözleşmeleri: Genel Bakış
TEBLİGATIN İŞLEVİ Tebligatın adil yargılama hakkının sağlanması ve adaletin gerçekleştirilmesi açılarından ÖNEMLİDİR.
LAW 201 INTRODUCTION TO LAW
HUKUKUN KAYNAKLARI Hukukun kaynakları, asıl kaynaklar ve yardımcı kaynaklar olarak ikiye ayrılır. Asıl kaynaklar: Yazılı ve yazısız kaynaklar Yardımcı.
Kaynaklar Timuçin MUŞUL, Tebligat Hukuku
DİPLOMATİK İMTİYAZ VE MUAFİYETLER (1961 Viyana Sözleşmesi, m. 20 vd.)
SİBER GÜVENLİK ve KRİPTOLOJİ. Asım Emre Kaya Ülkelerin altyapı sistemlerinin siber uzaya bağımlı hale gelmesi ile; -bireyler -kurumlar -devletler siber.
YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ
HUKUKUN DALLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
KURULMASI YASAK OLAN DERNEKLER VE YASAK FAALİYETLER
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
SİBER GÜVENLİK BÖLÜM 6.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Uluslararası Tebligat-1 Tebligat hukuku açısından uluslararası tebligat, Türkiye’den yurt dışında mukim bir muhataba veya yurt dışından (yabancı bir ülkeden) Türkiye’de mukim bir muhataba yapılacak tebligatı ifade eder. Uluslararası tebligat türüne ve niteliğine göre iç hukuk veya uluslararası hukuk kurallarına göre yapılır.

Uluslararası Tebligat-2 Genel olarak yabancı ülkede bulunanlara tebligat, PTT işletmesi dışında, uluslararası tebliğ açısından belirlenmiş yöntemlere uyularak yapılır. Türkiye’den çıkarılacak bir tebliğin yabancı ülkede mukim bir muhataba iç hukuka göre yapılması bazı koşulların varlığına bağlıdır.

Yurtdışındaki Türk Vatandaşlarına Tebligat Muhatap T.C. Vatandaşı ise tebliğ; o yerdeki Türkiye siyasi temsilciliği (büyükelçiliği) aracılığıyla veya konsolosu aracılığıyla o ülkenin mevzuatının izin verdiği yöntemle gönderilecek bildirim yoluyla yapılabilir.

Yurtdışında Resmi Görevde bulunan Türk Memurlarına Tebligat Yabancı ülkede resmi görevli olarak bulunan Türk memurlara tebligat Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yapılır.

Yurtdışındaki Türk Askeri Şahıslara Tebligat Yabancı ülkede görev yapan Türk askeri şahıslarına tebligat bağlı oldukları kuvvet komutanlıkları (hava,deniz veya kara) ve Jandarma Genel Komutanlığı aracılığıyla yapılır.

Yurt Dışındaki Yabancılara Tebligat Yabancı ülke ile Türkiye arasında adli yardım ve tebligata ilişkin akdedilmiş ikili bir sözleşme varsa, tebliğ evrakı bu sözleşmede yer alan hükümlere göre düzenlenir ve sözleşmede yazılı usule ilişkin hükümler uygulanır.

Tebliğ usulü-4 Öncelikle tebligatın hangi konuda olduğu (hukuki ya da cezai) tespit edilecek ve gönderilecek ülke ile o konuda hangi tür sözleşme (ikili veya çok taraflı) bulunduğu araştırılıp, tebliğ evrakı o sözleşmeye göre hazırlanacaktır.

Türkiye'de Kendilerine Tebligat Yapılamayacak Kişiler Büyükelçiler ve elçiler, maslahatgüzar, elçilik müsteşar ve katipleri, elçilik ataşeleri ile bu sayılanların eşleri ve birlikte oturan çocukları ve diğer aile fertleri ile diplomatik ayrıcalık ve bağışıklıktan yararlanmaları kabul edilmiş kişilere Türkiye'de doğrudan Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebligat yapılamaz.