Turizm Türlerinin Oluşmasında Çevrenin Etkisi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ORGANİK TARIM.
Advertisements

PAZARLAMAYA GİRİŞ PAZARLAMANIN TANIMI
İŞ KALİTESİ VE MALİYET İLİŞKİSİ.
“Tüketim Alışkanlıklarımız”
TURİZMİN GELİŞMESİNE ETKİ EDEN UNSURLAR
EKOSİSTEMLERDE DEĞİŞKENLİK
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
İşletme-1/5.
DUYARLI TÜRK İŞLETMELERİNİN YAPAY İKLİM DEĞİŞİMİNİ ÖNLEMEDE ETKİLİ OLABİLECEK VE SOSYAL SORUMLULUK BAĞLAMINDA ELE ALINABİLECEK ÖRNEK UYGULAMALARI Gökhan.
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE YEREL KALKINMA
GIDA MÜHENDİSLİĞİ NEDİR? GIDA MÜHENDİSLİĞİ, gıdaların üretiminden tüketimine (tarladan sofraya) kadar ki bütün süreçlerde mesleki bilgi ve deneyimleri.
Turizm Çevre İlişkileri
İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı” GENÇLİK PROGRAMI.
Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü
Mert Güller - İTÜ │ Çevre Mühendisliği Ayşe Dilara Sur - Galatasaray Üniversitesi │ İşletme Z. Esra Oktay - MSGSÜ │ Mimarlık Cansu Üstündağ - İTÜ │ Çevre.
KONAKLAMA İŞLETMELERİ
TANITMA NEDİR Turizmde tanıtma; yurt içinde veya yurt dışında insanların ilgilerini bir ülkenin bölgenin ya da turistik bir yerin turistik ürünleri üzerine.
İKTİSADA GİRİŞ.
İnsan Sağlığına Etki Eden Etmenler Nelerdir?
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
BİZİM OLDUĞU HALDE BİZİM OLMAYAN ŞEY NEDİR?
EKO-OKULLAR.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
(c) Copyright 1 KURUMSAL KAYNAK YÖNETİMİ VE İŞ İSTİHBARATI STRATEJIK VE İŞLEVSEL PLANLAMA TEKNOLOJİSİ.
İKTİSADA GİRİŞ.
Hazırlayan: 6/A Sınıfı Kaynaklar: İnternet
Eğitim Fakültesi’nde Çevre Okuryazarlığı
T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
Yenİ NESİL IŞIKLI REKLAM SİSTEMLERİ
ÇEVRE DUYARLILIĞI ve GELİRİN YEŞİL ÜRÜN SATIN ALMA DUYARLILIĞI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ Arş. Gör. Emre YILDIRIM Arş. Gör. Merve TÜRKMEN Sakarya ÜNİVERSİTESİ
BÖLÜM 9 ÇEVRE MEVZUATI UYGULAMALARI. Mevcut Bilinen Uygulamalar Kirlilik Kontrol Programları Çevresel Sorumluluk Sistemi Tesislerin tasarım, yapım ve.
Pazarlama nedir? iki veya daha fazla taraf arasında gerçekleşen bir değişim/mübadele sürecidir. Marketing mübadele sürecinde insan istek ve ihtiyaçlarını.
Pazarlama nedir? iki veya daha fazla taraf arasında gerçekleşen bir değişim/mübadele sürecidir. Marketing mübadele sürecinde insan istek ve ihtiyaçlarını.
Turizmin Güncel Sorunları
27.1 GİRİŞ Bu ünitenin amacı, gelişmekte olan ülkelerde gerçekleştirilmiş başarılı teorik, kavramsal ve metodik çevre psikolojisi uygulamalarını.
SPOR ETKİNLİK ENDÜSTRİSİNİN ÖZELLİKLERİ
GİRİŞ GİRİŞ Turizm ve seyahatin geleceğine bakmak, dumanlı kristal bir küreye bakmakla eş değer anlam taşımaktadır. Sizlere geleceği gösterebilmemiz.
STATİK ETKİLER . Entegrasyon gerçekleştirildikten sonra üretimle tüketimin yer ve hacim olarak yeniden düzenlenmesini gerektirecek değişmeler statik etkilerin.
Eylem İçin Çevresel ÇağrıSürdürülebilir Yaşam Sağlama Maddiyatçılığın Ve Zenginliğin Sosyal Psikolojisi HANGİ ANA BAŞLIKLARI İŞLEYECEĞİZ :
HAVA KİRLİLİĞİ Tacettin İnandı. Kapsam Hava kirliği tanımlar Kirlilik nedenleri Önlem.
Öğr.Grv. Mehmet Ali ZENGİN
Abdülkadir KOÇER, İsmet Faruk YAKA, Afşin GÜNGÖR Akdeniz Üniversitesi Bir Konutun Elektrik İhtiyacının Yazılım Desteği İle Tespit Edilmesi.
İNSAN FALİYETLERİNİN EKOSİSTEMLERİN SÜRDÜREBİLİRLİĞİ ÜZERİNE ETKİLERİ
YÖNETİMDE YENİ GELİŞMELER YEŞİL İŞLETMECİLİK Hazırlayan: Ramazan ÇELİK
İŞLETMENİN EKONOMİK YAPI İÇİNDEKİ YERİ VE İŞLETMENİN ÇEVRESİ
Küresel Ticaretin Üç Elemanı
ADI SOYADI : YUNUS ERDOĞAN BÖLÜMÜ : TURİZM REHBERLİĞİ
TURİZMİN FİZİKSEL ÇEVRE ÜZERİNDEKİ OLUMSUZ ETKİLERİ
GRUP: VİTAMİNİ KABUĞUNDA
EKOLOJİK (= ORGANİK) TARIM TANIMI, İLKELERİ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü
ULUSLARARASILAŞMA.
TURİZM PAZARLAMASINDA GÜNCEL YALAŞIMLAR
TURİZM PAZARLAMASI Emir Hilmi Üner.
Toplum ve Toplumsal Yapı
Teknolojinin Çevreye Olumlu Ve Olumsuz Etkenleri
İŞ KALİTESİ VE MALİYET İLİŞKİSİ.
Çevre Biliminin Tarihsel Gelişimi
Gürültü görüldüğü alanlarda doğal dengeyi de olumsuz etkilemektedir.
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ. ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ.
Uluslararası İşletme Yönetimi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
KONULAR GERİ DÖNÜŞÜM NEDİR ? NASIL YAPILIR? TEKNOLOJİK ATIKLAR NELERDİR? TEKNOLOJİK ATIKLAR HAKKINDA NE BİLİYORUZ? E ATIK NEDİR? ELEKTİRİKLİ VE ELEKTRONİK.
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
Prof Dr Remzi ALTUNIŞIK
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Pazarlama İletişimi
 Yenilenebilir Enerji, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi,
Sunum transkripti:

Turizm Türlerinin Oluşmasında Çevrenin Etkisi Küreselleşme ve değişen sosyal, teknolojik ve ekonomik koşullar tüketim anlayışının da değişmesine neden olmuştur. Buna bağlı olarak turizm talebi de alışılmış pratiklerin dışına çıkmaya başlamıştır. Bu değişiklik kitle turizminden özel ilgi turizmine yönelimi arttırmıştır. Azade Özlem Çalık

İnsanlar artık havuz başı veya deniz kenarında günlerini geçirmek yerine kendilerine daha anlamlı gelen ve zamanlarını daha anlamlı kılacak deneyimleri aramaktadır. Turizm arz unsurları da bu durum karşısında talebe cevap verecek ürünleri pazara sunmaya başlamışlardır. Bu değişikler ışığında üretilen çevreye duyarlı yeni ürünler, “yumuşak turizm” , “ekoturizm”, “sürdürülebilir turizm” gibi yeni kavramların doğmasını sağlamıştır. Azade Özlem Çalık

Çevresel kaynaklara bağlı olarak gelişen ve çevresel duyarlılıkla işlenen turizm çeşidi olarak eko turizmden söz etmek mümkündür. Ekoturizm: çevreyi koruyan ve yerel halkın refahını gözeten, doğal kaynaklara karşı duyarlı seyahattir. Ekoturizm sürüdürülebilir kalkınma araçlarından biri olarak görülmektedir. Azade Özlem Çalık

Turizmin Çevre Üzerindeki Etkileri Olumsuz Etkiler: Su kirliliği Hava kirliliği Gürültü kirliliği Görüntü kirliliği Kalabalık ve izdiham Saha Kullanım Problemleri Ekolojik aksaklıklar Tarihi ve Arkeolojik Alanlara Verilen Zarar Uygunsuz Atık Yok Etme Azade Özlem Çalık