*DİKİŞİN ÇEŞİTLERİ Ağız dikim teknikleri Arka çatma Filoto İçe çatı dikişi Dışa çatı Bindirme dikişi Tıranta dikişi Sota dikişi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TS EN ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Advertisements

SANAL KOMODİN YAPIMI.
ARAZİ TESVİYESİ.
ARALIK PROBLEMLERİ.
PERSPEKTİF PERSPEKTİF (İZDÜŞÜM) :Cisimlerin yükseklik, genişlik ve derinlik boyutları ile ön, üst ve yan görünüşleri aynı anda birlikte görünecek şekilde.
SELEN KORDON, sadece dardokuma üretmekle kalmaz, müşterilerinin bilinçli alış yapabilmesi için piyasadaki belli belirsiz terimler ile değil, dar dokuma.
izoBOZZ, A SINIFI KAZANÇ
DÖŞEME KESİTİNİN ÇİZİMİ
B-B KESİTİ İÇİN YARDIMCI ÇİZGİLERİN ÇİZİMİ:
DÖŞEME KESİTİNİN ÇİZİMİ
ÖRGÜ KONFEKSİYON ÜRETİM AŞAMALARI VE MAKİNALARI
MAKİNE ELEMANLARI DERS SLAYTLARI
FERHAT ÇAKMAK DİREK MONTAJI.
TKY 405 TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ CROSBY’ NİN KALİTEYE BAKIŞ AÇISI
MAKİNE TEKNOLOJİLERİ ALANI
Prof. Dr. M. Erdal GÜZELDEMİR
SARGILAR VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ
AÇI ÇEŞİTLERİ Açı: Başlangıç noktaları aynı olan iki ışının birleşim kümesine denir. Dar Açı: Ölçüsü 90° den küçük olan açılra denir.
YÜKSEK ENFLASYONLU EKONOMİLERDE FİNANSAL RAPORLAMA
Üçgenin Çevresi Ve Özellikleri”
EMNİYET KEMERLERİ Emniyet kemerleri, kromlu kalın kösele kayışlarından veya keten, pamuk dokuma veya uygun diğer bir malzemeden yapılmış olacaktır.
1/22 GEOMETRİ (Dikdörtgen) Aşağıdaki şekillerden hangisi dikdörtgendir? AB C D.
ÇELİK ÇETVEL ile ÖLÇME.
DUVAR BAĞLANTILI PANOLU KATLANIR YEMEK MASASI
İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2.Sınıf
TEL EREZYON TEZGAHININ. İŞLEME YÖNTEMLERİ. ve
Kalite Yönetimi Genel Tanımlar.
KONFEKSİYON TEKNOLOJİSİ
TAHRİBATSIZ MUAYENE YÖNTEMLERİ
HİZMET KALİTESİ.
DİKME ÇIKMA,İNME VE PARALEL İNŞA ETME
TEKNİK RESİM Perspektifler.
ÜÇGEN.
Üçgenin Çevresi Ve Özellikleri”
FİDE DİKİM TEKNİĞİ VE FİDE DİKİM ARAÇLARI FİDE DİKİM TEKNİĞİ VE FİDE DİKİM ARAÇLARI.
TEKNİK RESİMDE KESİT GÖRÜNÜŞ
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
İMAL USULLERİ KAYNAK TEKNOLOJİSİ BÖLÜM 1 GİRİŞ.
ÜÇGEN VE YARDIMCI ELEMANLARI
Standardizasyon.
İMAL USULLERİ PLASTİK ŞEKİL VERME
Doç. Dr. Hüseyin UZUN – Kaynak Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı
PERSPEKTİF.
shoe quality and testing standard AYAKKABI KALİTE KONTROL VE STANDARDİZASYON Yazar : MUAZ MESUD ERTÜRK Tarih :
BASKI YAPMA TUĞBA DÜZAL.
PATLAMA MUKAVEMETİ TESTİ
SÜPREM ÖRGÜ Ç..LBLBÇ HİLAL BAHAR
KİTAP: PROF.DR. BÜLENT KOBU
Konu 7 KALİTE KONTROLÜNDE MUAYENE VE ANALİZ
(DERİ/KÜRK HAZIR GİYİM) SEVİYE 3
ISO 9001:2015 standardı – 8. Maddenin Tanıtımı (devam)
ISO 9001:2015 standardı – 8. Maddenin Tanıtımı
BLUZ DİKİMİ.
BOYANACAK MATERYALİ KONTROL ETME
DÜĞME NEDİR ? Düğme ; kapama ve süsleme amaçlı giysiye tutturulan üç boyutlu bir malzemedir ve giysiyi kapamak için bir ilikten geçirilir . Düğmeler ,
ARAZİ TESVİYESİ Prof. Dr. A. Halim ORTA.
PAKETLEME MALZEMELERİ
Hazırlayan : Burcu TÜLÜCÜ
ISO 9001:2015 standardı – 8. Maddenin Tanıtımı (devam)
SAYA VE ASTAR KESİMİNDE DİKKAT EDİLECEK ANA MADDELER
TERLİK SAYA VE ASTAR PARÇALARININ KESİMİ
*Tıraş çeşitleri Kıvırma Tıraşı Yakma Tıraşı Bindirme Tıraşı
KALİTE KONTROL Bitmiş bantlı govanın, elle ve gözle sayada oluşabilecek hataların kontrolüdür. Elle kontrol: Sayada üzerinde uzun olarak kalan iplik.
BANTLI GOVA MODEL SAYA Bantlı gova saya normal gova sayadan farklı olarak sayanın iç tarafında bant dış tarafındada toka olmasıdır. Bant toka yardımı.
6. HAFTA KALİTE MALİYETLERİ.
REGÜLATÖR SU ALMA YAPISI KAPAĞI TASARIMI
28 N/mm2 (oda sıcaklığında)
Hazırlayan Recep Rüstem PERK 4/B Sınıf Öğretmeni
Sunum transkripti:

*DİKİŞİN ÇEŞİTLERİ Ağız dikim teknikleri Arka çatma Filoto İçe çatı dikişi Dışa çatı Bindirme dikişi Tıranta dikişi Sota dikişi

YAKA KIYILIK Kıyılık dikilecek saya parçasının kenarının 4mm içerisinden başlanır. Modeline göre farklı kalınlıkta olabilir.

TULUM KIYILIK Kıyılık kıvırma yapılabilecek inceliğe getirildikten sonra solüsyon sürülür, saya parçasının dikilecek tarafına kıyılık ve saya parçasının ciltleri gelecek şekilde konularak tulum kıyılık istenen kalınlıkta dikilir.

GİZLİ BİYE Kıyılığın bir kenarı kıvırma yapılır. Gizli kıyılığın kıvrılmamış olan tarafına cilde gelmeyecek şekilde yapıştırıcı sürülür, biye dönülecek parçanın da cildin ters tarafına yapıştırıcı sürülür. Yapıştırıcı kuruduktan sonra biye altta olacak şekilde parçanın altına istenen incelikte yapıştırarak işlem sonlandırılır.

ÇIKMA BİYE Kesilen kıyılığın eni 6mm genişliğinde olmalıdır. Biyenin ve biye dönülecek parçalar cilt tarafları birbirine gelecek şekilde tulum kıyılıkta olduğu gibi dikilir. Biyenin dikilmeyen tarafı dikilen tarafa katlanarak uc uca kıvırma yapılır. Diğer parçada katlanan biyenin üzerine getirilerek ek biyenin ucu istenen kalınlıkta görünecek şekilde dikilir. Dikme işlemi bittikten sonra kalınlıklar ara işi yapılarak inceltilir. Çekiç yardımı ile açtırma yapılarak kullanıma hazır hale getirilir.

*KALİTE KONTROL Kalite, malların sağlamlığı standardı ve tüketici isteklerine uygunluk olarak tanımlanabilir. Yani kullanıma ve şartlara uygunluktur. Kalite bir ürünün ya da hizmetin şartnamede belirtilen özellikleri ne ölçüde karşıladığına bakılarak ölçülür. Kalite kontrol ise kalite isteklerini sağlamak için kullanılan uygulama teknikleri ve faaliyetleridir (TS 9005). Üretimin her aşamasında olduğu kadar üretimden önceki ve sonraki çalışmalarda etkili olan geniş kapsamlı bir işletme fonksiyonudur.

SON KONTROL Atölye içinde imalatı biten ayakkabıların kutulanıp müşterilere iletilmeden önce yapılan kontrollere son kontrol denir. Elle ve gözle yapılır. Bir kusur bulunduğunda, düzeltilmesi sağlanır veya kusurun düzeltilme oranına bağlı olarak ikinci kalite ürün olarak ayrılır. Ürünün son üretim aşamalarında çizik kesik oluşabilir ya da ara kontrollerde hatalar görülmeyebilir. Son kontrollerde deri yüzeyi tekrar dikkatli kontrol edilir.

ELLE KONTROL İmalatı biten ayakkabılar tüketiciye sunulmadan önce birbirleriyle eşleştirme işlemleri ve yüzeyde bulunabilecek hatalar el ile kontrol edilir. Bulunan hatalar düzeltilir veya düzeltme işlemi yapılamıyorsa hata oranına bağlı olarak kalite grubuna ayrılırlar.

GÖZLE KONTROL İmalatı biten ayakkabılarda renk, biçim, görünüş, vb. işlemler yapılarak ayakkabılar eşleştirilir. Bulunan hatalar düzeltilecek gibiyse düzeltilir. Düzeltme işlemi olmazsa hata oranına bağlı olarak kalite grubuna ayrılır.