Kaynak Gösterme Teknikleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kaynak Gösterme Teknikleri
Advertisements

Bologna Sürecinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Deneyimi Doç. Dr. Sema ERGÖNÜL MGSÜ BEK üyesi MSGSÜ ADEK Koordinatörü 28 Mayıs 2010.
BLG 368 Yöneylem Araştırması Serkan Türkeli. İlk hikayemiz Biri Thales’e sorar: “Sana göre dünyada biricik devamlı olan şey nedir?” –“Ümit” der; “zira.
Eğitimde Hedefler ve Hedef Türleri
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
UNI-SET Toplantı Notları
TÜRKİYE ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA DERNEĞİ EN İYİ GENÇ ARAŞTIRICI ÖDÜLÜ-2010.
Ansiklopedi (Encyclopedia) Tanım : Bütün konularda kısa ve öz bilgi içeren bir çalışmadır. Belirli bir konu ile sınırlı yada genel kapsamlı olabilir.
AÇIK ERİŞİM ARAŞTIRMA İÇİN KATMA DEĞER YARATMAK Haziran 2014, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, BİLKENT - ANKARA İlkay HOLT Özyeğin Üniversitesi.
STRES VE SPOR Spor olgusu bireylerin stres yaratan durumlardan kurtulmasını sağlayan önemli bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır. Stresin etkisini azaltan.
1. Ders Bir, İki ve Üç Yazarlı Eserlerin Kataloglanması Prof. Dr. Bülent Yılmaz Arş. Gör. Tolga Çakmak.
Journal, Magazine, Periodical, Bulletin Dergi (Journal) Tanım:  Düzenli aralıklarla yayınlanırlar(haftalık,aylık vb)  Çeşitli yazarlar tarafından yazılmış.
Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi
WEBQUEST (WEB MACERASI)
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
Kur’an ve Tefsir Araştırmacıları Akademik Gelişim Programı
TED Üniversitesi Alt Başlık Tarih:.
Emine Hoşoğlu doğan İstanbul şehir üniversitesi Eylül 2014
Fatih YAZICI, Şeyda GÜL, Mustafa SÖZBİLİR
ÜSTÜN ZEKALI VE ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ ÜNİTE 2
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ
ÖĞRETİM YILI “SAĞLIKLI YAŞAM VE HEMŞİRELİK” DERSİ DEĞERLENDİRME SONUÇLARI EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
Erasmus+ KA1 Projesi: Gelişim İçin Hareketlilik
ESER ELEMENT ANALİZ METOTLARI
Bitirme Çalışması Konu Başlığı
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve İstatistik
Temel Bilgi Teknolojileri
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
MBT-303 Özel öğretim yöntemleri-ı
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
ÖDE5024 DAVRANIŞ BİLİMLERİNDE İSTATİSTİK Yüksek Lisans
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretimde Görsel-İşitsel Araçlar Görsel Materyallerin Katkıları Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi,
Sağlık Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri ve Literatür Araştırması
Farabi Değişim Programı
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Doktora eğitim programı
DAVRANIŞ BİLİMLERİNDE ARAŞTIRMA (YÜKSEK LİSANS)
İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME)
Kaynak Gösterimi.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
Poster Başlığı Birinci YAZAR Bulunduğu eğitim düzeyi (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora), Lisans için bulunduğu sınıf, öğrenim gördüğü kurum, lisansüstü öğrenciler.
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Kaynak Gösterme Teknikleri
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
Uluslararası Üniversite Sıralama Sistemlerindeki Tutarsızlıklar
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Marmara Üniversitesi Kütüphane Bibliyometri Uygulamaları
Açıköğretim e-Destek Hizmeti
Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Bitirme Çalışması Poster Hazırlama Kılavuzu Poster Boyutları:
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
ARAŞTIRMANIN YAZILMASI II: BİÇİMSEL KOŞULLAR
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Üniversite ve Akademik Dürüstlük Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
POSTER BOYUTLARI: Genişlik: 50 cm, Yükseklik: 70 cm
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Kaynak Gösterme Teknikleri Prof. Dr. Serap Kurbanoğlu’ nun 24 Ocak 2008 tarihinde Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanlarına yaptığı sunumundan alınmıştır.

Kaynak Göstermenin Önemi Bilim ahlakının gereğidir. Bilginin asıl sahibini belirtir. Araştırmacının katkısını açıkça ortaya koyar.

Kaynak Göstermenin Önemi Çalışmanın güvenirliğini arttırır. Çalışmanın derinliği konusunda fikir verir. Sunulan bilginin doğruluğunu destekleyen başka kaynaklar olduğunu gösterir. Denetim olanağı sağlar.

Kaynak Göstermenin Önemi Kullanılan kaynaklara erişim olanağı sağlar. Doğruluk Yeterlilik

Kaynak Göstermenin Aşamaları Çalışmanın sonunda kaynak gösterme: Kaynakça/Bibliyografi Çalışmanın içinde kaynak gösterme: Gönderme

Kaynak Gösterme Biçimi Olarak APA

Kitap Soyad, Ad. (Basım Tarihi). Eser adı. Basım yeri: Yayın evi. Baysal, J. (1982). Kütüphanecilik alanında yeni kavramlar. İstanbul: İstanbul üniversitesi Edebiyat Fakültesi. Gönderme: (Baysal, 1982, s. 56).

Kitap Tonta, Y., Bitirim, Y. ve Sever, H. (2002). Türkçe arama motorlarında performans değerlendirme. Ankara: Total Bilişim. Gönderme: (Tonta, Bitirim ve Sever, 2002, s. 59). veya (Tonta ve diğerleri, 2002, s. 59).

Not: Kaynakçada kaynağı gösterirken, çok yazarlı çalışmalarda yazarlar 6 yazara kadar tam olarak yazılır, 6. yazardan sonraki yazarlar “ve diğerleri” olarak yazılır.

Makale Soyad, Ad. (Basım Tarihi). Eser adı. Dergi Adı, Cilt Numarası, Bulunduğu Sayfa Aralığı. Uçak, N. Ö. (2000). Sosyal bilimler alanında nitel araştırma yöntemlerinin kullanımı. Bilgi Dünyası, 1, 255-279. Gönderme: (Uçak, 2000, s. 256-257).

Tez Soyad, Ad. (Basım tarihi). Tez adı. Yayımlanmamış doktota/yüksek lisans tezi, Üniversite adı, Basım yeri. Köprülü, D. (1994). Üniversite kütüphanelerinde kitap koleksiyonunun kullanımı üzerine bir araştırma. Yayımlanmamış doktora tezi, Hacettepe Üniversitesi, Ankara. Gönderme: (Köprülü, 1994, s. 78).

Web Sayfası Soyad, Ad. (Tarih). Eser adı. Erişim tarihinde www.hopetilmann/findq.htm adresinden erişildi. Tillman, H. N. (2003). Evaluating quality on the net. 15 Ocak 2008 tarihinde www.hopetilmann/findq.htm adresinden erişildi. Gönderme: (Tillman, 2003).

Alıntı “Ev ödevi, öğretim sürecinde öğrencinin herhangi bir konuya hazırlanması ya da öğretimin öğrenci üzerindeki etkisinin arttırılması ve kalıcılığın sağlanması amacıyla öğrenciye yaptırılan etkinlikler” şeklinde tanımlanmaktadır (Binbaşıoğlu, 1988, s. 82). Not: Alıntı 40 kelimeyi geçiyorsa blok alıntı olarak yazılır.

Gönderme Ödevler şu amaçlarla verilir. (Kleppinger, 1994, s. 10; Demir, 2000, s. 29): Öğrencilerin öğrendikleri bir konuyu uygulamalarına fırsat vermek, Öğrencileri yeni öğrenecekleri konuya hazırlamak, İyi anlaşılmayan konuların anlaşılmasını sağlamak.

Gönderme Ev ödevleri mutlaka verilmelidir. Ancak, zorunlu ve gönüllü ödevlerin bir karışımı en faydalı olanıdır (Demir, 2003, s. 202).

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM