KABA YEMLER.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇİM SAHALARDA BAKIM.
Advertisements

Kontrollü Otlatma Sistemleri
Dr. Ali KORKMAZ Ziraat Yüksek Mühendisi Samsun Tarım İl Müdürlüğü
KABA YEMLER.
KENELER Doç. Dr. Sırrı KAR Namık Kemal Üniversitesi
AKSARAY Fatih Sultan Mehmet İ.Ö.O.
KABA YEMLER.
Buğdaygil Yeşil Yemleri (Hasıl yemler)
Baklagil Yeşil Yemleri
KURAK VE YARI KURAK ALANLARDA MERA REHABİLİTASYONU Prof. Dr
HEYELAN: Toprak kayması
Doğu Anadolu Bölgesi.
Buğdaygil Yem Bitkileri
SBEP ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Türkiye’de değişik iklim tipleri ve Yeryüzü şekillerinin farklılığına bağlı olarak farklı farklı hayvancılık.
T.C ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BEDEN EGİTİMİ VE SPOR YÜKSEK OKULU DERS:İLT366 SUNUŞ TEKNİKLERİ HAZIRLAYAN:OSMAN ÖZTÜRK KONU: EROZYON.
FİĞ (Vicia L.) CİNSİ: Fiğler bir, iki veya çok yıllık otsu, çoğunlukla tırmanıcı bitkilerdir. Saplar hafif köşeli fakat, kanatlı değildir. Yapraklar, karşılıklı.
Türkiye’de Hayvancılığın Gelişmesi İçin:
TARIM-ÇEVRE İLİŞKİLERİ Prof. Dr. Murat ALTIN
KARADENİZ BÖLGESİ.
TÜRKİYE’NİN BİTKİ ÖRTÜSÜ
Erozyon Nedir. Erozyonun Zararları Nelerdir
Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük, Türkiye’nin ise 6
DIŞ KUVVETLER TOPRAK OLUŞUMU
ENDÜSTRİ BİTKİLERİ.
BEZELYE (Pisum L.) CİNSİ:
5.sınıf 3. ünite Bölgemizi Tanıyalım
EROZYON SUNUSU.
KIŞLIK ÜÇGÜL (Trifolium resipinatum L)
MELEZ ÜÇGÜL ( Trifolium hybridum L.)
DÜNYADAKİ BİTKİ TOPLULUKLARI
Tarla Bitkileri Yetiştirme
HİNTYAĞI Tak: Euphorbiales Fam: Euphorbiaceae Cins: Ricinus
Domuz ayrığı Dactylis glomerata
TÜRKİYE’NİN DOĞAL BİTKİ ÖRTÜSÜ
Karadeniz Bölgesinde Hayvancılık
TÜRKİYE’DE TARIM VE HAYVANCILIK
GÜNÜMÜZDE ve GAP Erdoğan GÜL.
Türkiye’de İklimler Adı: İsmail Soyadı: Akyol No:
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
Türkiye’de Tarım. Türkiye'de Tarım İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir.
MARMARA BÖLGESİ.
Türkiye'de Doğal Afetler ve Oluşturduğu Riskler
Tarım Türleri Öğrenme Hedefleri Tarımın Farklı Türlerini Tanımlamak
TÜRKİYE’DE GÖRÜLEN BİTKİ TÜRLERİ
ORMANCILIK UYGULAMA PROJELERİNİN ÇEŞİTLERİ İsmail KÜÇÜKKAYA Orm. Yük.Müh.
 NİSA NAZ KURT  449 5/A  KONU:HAVA DURUMU VE İKLİM  SOSYAL BİLGİLER DERSİ.
Kimyon Ciminum cyminum.
1.OTLATMA KAPASİTESİ Otlatma kapasitesi, belirli genişlikteki bir merada, belirli uzunluktaki bir otlatma mevsiminde uzun yıllar bitki örtüsü, toprak ve.
Tanım: Yem bitkileri Evcil hayvanların yeşil ot, kuru ot, tane yem, yumru yem, silo yemi vs. ihtiyacını karşılamak amacıyla tarla topraklarında yetiştirilen.
Ekili Tarla Alanlarının Dağılımı*
KABA YEMLER.
Sığır yetiştiriciliğinin önemi
EROZYON VE HEYELANIN YER KABUĞUNA ETKİSİ
Buğdaygil Yeşil Yemleri (Hasıl yemler)
YEM BİTKİLERİ. 1. Baklagil Yeşil Yemler 2. Buğdaygil Yeşil Yemler 3. Diğer Yemler.
Baklagil Yeşil Yemleri
Dolgu Maddesince Zengin Yemler
YEM BİLGİSİ.
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
ORGANİK YUMURTA ÜRETİMİ
SARITAŞ YONCASI (Melilotus officinalis)
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
Hakan Tankuş - Harran Üniversitesi - Şanlıurfa Koşullarında Ara Ürün Olarak Bazı Yem Bitkileri Farklı Hasat Zamanlarında Bitkisel Verim Sonuçları
KABA YEMLER.
TÜRKİYE’DE TOPRAK KULLANIMI COĞRAFYA MEHMET ORAL 10\D 1845.
Yeryüzünün herhangi bir yerinde hava olaylarının ortalamasına
KONU:TÜRKİYEDEKİ İKLİM TİPLERİ ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI:Emre Bayraktar ÖĞRENCİ NO:95 ÖĞRETMENİN ADI-SOYADI:TÜLAY KISA.
Bitki-hayvan Hastalık ve Zararlıları
Sunum transkripti:

KABA YEMLER

Kaba Yemlerin Sınıflandırılması Yeşil yemler Kök ve yumru yemler Dolgu maddesince zengin yemler Konserve yemler Endüstri kalıntısı yemler

Yeşil Yemler Çayır ve mera Baklagil yeşil yemleri Buğdaygil yeşil yemleri Diğer yeşil yemler

Çayır

Mera

Çayır ve meranın besleyici değerini etkileyen etmenler Bitki türü Toprağın yapısı ve gübreleme Vejetasyon dönemi İklim

Meraların Sınıflandırılması Dağ meraları Yalancı meralar Doğal Yapay Orman Alçak Orta Yüksek Nadas Anız Halaza Mera, Otlak, Yaylak

Çayır Otlarının Aylara Göre Besin Madde Bileşimi (KM’de) Mayıs ortası Haziran Haziran sonu Ham protein 18.9 11.2 8.4 Ham yağ 3.4 2.7 Azotsuz öz madde 43.9 43.4 Ham selüloz 24.7 34.7 38.2 Ham kül 9.0 8.0 7.3

Otlatma ve mera idaresinde dikkat edilecek Çayır ve Mera Otlatma ve mera idaresinde dikkat edilecek noktalar Kontrollü otlatma Erken otlatma yapılmamalı  İlkbaharda ot boyu en az 10-15 cm Ağır otlatma yapılmamalı Kışa girerken ot boyu en az 8-10 cm olmalı Suluk, tuzluk, gölgelikler yeterli olmalı Suni merada ilk yıl otlatma yapılmamalı Farklı hayvan türleri sıra ile otlatılmalı  Koyun  Alt kesici dişler Rotasyon ile otlatma yapılmalı Sığır  Dil Sulama At  Dudak Zararlı otlarla mücadele Gübreleme

Dönüşümlü Otlatma Yeni Otlanmış Alan Koyun ve Kuzular Gelişen Otlak Kuzular Gelecek otlak

Çayır ve Mera Meralarda hayvanların otlatılması sırasında dikkat edilmesi gerekli noktalar Zehirli bitkiler Eğrelti otu (Tiaminaz + Siyanik asit içeren glikozid) Yonca ve üçgül türleri (Östrojenik etki) Selenifer bitkiler (Selenyum zehirlenmesi) Timpani oluşumu Nitrat zehirlenmesi Parazitler (Bitkiler üzerindeki larvalar, keneler) Hastalıklar (Enterotoksemi, antraks)

Bitki Örtüsü ve Verim Gücüne Göre Yurdumuzdaki Meralarımızın Sınıflandırılması Mera, 21.7 milyon ha Toplam mera alanı içindeki payı, % Otlatma süresi, ay Kuru ot verimi, ha/kg Karadeniz ve Doğu Anadolu 30 5-6 8-9 Akdeniz ve Batı Anadolu 7 4-6 İç ve Güneydoğu Anadolu 40 6 3