ADALET PSİKOLOJİSİ 2017- 2018 YILI GÜZ DÖNEMİ 3. Ders 13 Ekim Cuma.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNİN YARGILANMASI HAKKINDA KANUN
Advertisements

CEZA SORUŞTURMASI.
KULLANMAK İÇİN UYUŞTURUCU VEYA UYARICI MADDE SATIN ALMAK, KABUL ETMEK VEYA BULUNDURMAK TCK 191.
EKİZELDEN Hukuk Bürosu
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Türk Ceza Kanunu’nda Bilişim Suçları
SERMAYE PİYASASI KURULU HUKUK İŞLERİ DAİRESİ 22 Ekim
BİLİŞİM ALANINDA SUÇLAR
HUKUKSAL SÜREÇ Anayasamızın 60. maddesi sosyal güvenlik konusunda kesin hüküm getirmiştir. Anayasa Madde 60: “ Herkes, sosyal güvenlik hakkına sahiptir.
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
TCK 184 İMAR KİRLİLİĞİNE NEDEN OLMA
YAPTIRIM TEORİSİ IŞIĞINDA TÜRK CEZA KANUNU TASARISI HÜKÜMLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ İzzet ÖZGENÇ.
Uzlaşma Kapsamındaki Suçlar Ve İstisnaları
TÜRKİYE’DE MÜSADERE SİSTEMİ 23 MAYIS 2012
UYGULAMADA DENETİMLİ SERBESTLİK
HUKUKİ VE CEZAİ SORUMLULUK
T.C.K.'da meslek mensubuna uygulanabilecek cezai yaptırımların irdelenmesi Bekir BAYKARA Avukat.
4703 SAYILI KANUN 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun 11/07/2001 tarih ve sayılı Resmi Gazete’de.
5941 YENİ ÇEK KANUNU Resmi Gazete No : Resmi Gazete Tarihi :
T.C. YALOVA VALİLİĞİ BİLGİ İŞLEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2013.
BAĞIMLILIĞIN ADLİ YÖNÜ Doç. Dr. Duran ÇAKMAK
SİGORTALI TESCİL VE HİZMET DAİRE BAŞKANLIĞI
HUKUKUN DALLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
BİLGİ GÜVENLİĞİNİN HUKUKSAL BOYUTU BİLGİ GÜVENLİĞİ BİRİMİ
MEB – ÇİM İŞBİRLİĞİ SAMSUN ÇOCUK İZLEM MERKEZİ.
FİZİKSEL VE CİNSEL İSTİSMARIN YASAL BİLDİRİMİ
Bingöl Kamu Hastaneleri Birliği
Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar
ADLİ SİCİL VE İSTATİSTİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ADLİ SİCİL VE İSTATİSTİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ADLİ SİCİL SİSTEMİ GENEL ESASLAR
DENETİMLİ SERBESTLİK VE BAĞIMLILIK Kurum:5402 sayılı kanunla düzenlenmiştir. Denetimli Serbestlik Kurumu: Suca uygulanan yaptırım veya tedbirin ceza infaz.
FOTOĞRAF & TCK.
İNTERNET ORTAMINDA VE SOSYAL MEDYADA ETİK VE HUKUK DOÇ. DR. ARTUN AVCI
PROF. DR. YASEMİN IŞIKTAÇ
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Türk Yargı Sistemi
Müracaat ve Şikayetler
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİLEKÇE ve BİLGİ EDİNME HAKKI
Bilişim Suçlarına Yönelik Mevzuat. İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU YAYINLAR YOLUYLA İŞLENEN SUÇLARLA MÜCADELE EDİLMESİ HAKKINDA.
MEMURLARIN YARGILANMASI
TEKİRDAĞ BAROSU KADIN HAKLARI KOMİSYONU
4483 SAYILI MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİN YARGILANMASI HAKKINDA KANUN İLE İLGİLİ SORUN ALANLARI.
Eşitlik İlkesini Uygula
SUNUMU HAZIRLAYAN:STJ.AV.DENİZ GÖMRÜKÇÜ. Güncel Türkçe Sözlük’te “sır” sözcüğünün Arapça bir sözcük olduğu belirtilip, “Varlığı veya bazı yönleri açığa.
Ahmet ARDIÇ Tetkik Hâkimi ADANA. - TCK TCK ÖZEL AF - YASAMA DOKUNULMAZLIĞI - DAVA NAKLİ 2.
ŞÜPHELININ KORUMA TEDB İ RLER İ.  Bu tedbirler başarılı bir şekilde cezai kovuşturma yürütmek de ğ il, aynı zamanda yeni suç ve delil sa ğ layan önlemeyi.
Örgütlü Suçlar ve Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerinin Aklama Suçu İle Mücadele Stratejisi Koordinatör: R.Bülent TARHAN Başbakanlık Başmüfettişi.
Sosyal Güvenlik Hukuku Maluliyet Sigortası. UZUN VADELİ SİGORTA KOLLARI.
MAĞDURUN SUÇTAN DOĞAN ZARARININ GİDERİLMESİ VE UZLAŞMA
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI sayılı Kanunun 35 inci Maddesi Uyarınca Geçici Kadro Tahsisi ile Mecburi Hizmet Yükümlülü.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
Av. Bilge Aydın Temiz BİLGE AYDIN TEMİZ
Denetimli Serbestlik Müdürlüğü
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU
İdari Davaların Açılması
Görev ve Sorumluluklar
Doç.Dr. Yusuf Solmaz BALO
YAPTIRIM TEORİSİ Ceza hukuku yaptırımlarıyla güdülen amaç,
MEVZUATIMIZDA YAŞANAN DEĞİŞİKLİKLER
FİKRİ VE SINAİ HAKLAR MAHKEMELERİ
İŞ MAHKEMELERİ.
4483 MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNİN YARGILANMASI HAKKINDA KANUN.
KANUNİLİK İLKESİ HUKUKİ DAYANAĞI KAPSAMI İŞLEVİ
ADLİ PARA CEZASI İNFAZ ŞEMASI
DAVA İŞLEMLERİ 12 – 16 ARALIK 2016.
Levent Küçük İç Denetçi İstanbul, Temmuz 2018
T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ AYAŞ MESLEK YÜKSEKOKULU
ÜCRET GARANTİ FONU UYGULAMASI
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi
Sunum transkripti:

ADALET PSİKOLOJİSİ 2017- 2018 YILI GÜZ DÖNEMİ 3. Ders 13 Ekim Cuma

Bağımlılık Çeşitleri İlk olarak 1924 yılında Alman bilim insanı, farmakolog Louis Lewin derecelendirme yapmıştır. Keyif Vericiler: Kişiye geçici bir süre rahatlık, dirilik, zindelik ve keyif verici olan afyon, afyon alkaloidleri, morfin, eroin, kokain ve koka yaprakları Hayal Kurdurucular: Kullanan kişiye renkli ve hareketli hayaller kurmasını sağlayan, esrar, marihuana, haşhaş, peyote mantarı, ve ondan çıkan mescaline gibi maddeler. Sarhoşluk verenler: Alkol, koloroform, eter gibi maddeler. Uyku verenler: Kişide uyku ve sükunet hissi veren Klorahidrat, veronal, sufanol gibi maddeler. Uyarıcılar: Merkezi sinir sistemini uyaran, kişide gelip geçici akıcılık ve canlılık yapan, tütün, kahve, campre, betel, kola, khat gibi maddeler.

TCK md.191 (1) Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) Bu suçtan dolayı başlatılan soruşturmada şüpheli hakkında 4/12/2004 tarihli ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 171 inci maddesindeki şartlar aranmaksızın, beş yıl süreyle kamu davasının açılmasının ertelenmesine karar verilir. Cumhuriyet savcısı, bu durumda şüpheliyi, erteleme süresi zarfında kendisine yüklenen yükümlülüklere uygun davranmadığı veya yasakları ihlal ettiği takdirde kendisi bakımından ortaya çıkabilecek sonuçlar konusunda uyarır. (3) Erteleme süresi zarfında şüpheli hakkında asgari bir yıl süreyle denetimli serbestlik tedbiri uygulanır. Bu süre Cumhuriyet savcısının kararı ile üçer aylık sürelerle en fazla bir yıl daha uzatılabilir. Hakkında denetimli serbestlik tedbiri verilen kişi, gerek görülmesi hâlinde denetimli serbestlik süresi içinde tedaviye tabi tutulabilir. (4) Kişinin, erteleme süresi zarfında; a) Kendisine yüklenen yükümlülüklere veya uygulanan tedavinin gereklerine uygun davranmamakta ısrar etmesi, b) Tekrar kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alması, kabul etmesi veya bulundurması, c) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanması, hâlinde, hakkında kamu davası açılır.

(5) Erteleme süresi zarfında kişinin kullanmak için tekrar uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alması, kabul etmesi veya bulundurması ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanması, dördüncü fıkra uyarınca ihlal nedeni sayılır ve ayrı bir soruşturma ve kovuşturma konusu yapılmaz. (6) Dördüncü fıkraya göre kamu davasının açılmasından sonra, birinci fıkrada tanımlanan suçun tekrar işlendiği iddiasıyla açılan soruşturmalarda ikinci fıkra uyarınca kamu davasının açılmasının ertelenmesi kararı verilemez. (7) Şüpheli erteleme süresi zarfında dördüncü fıkrada belirtilen yükümlülüklere aykırı davranmadığı ve yasakları ihlal etmediği takdirde, hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilir. (8) Bu Kanunun; a) 188 inci maddesinde tanımlanan uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, b) 190 ıncı maddesinde tanımlanan uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, suçundan dolayı yapılan kovuşturma evresinde, suçun münhasıran bu madde kapsamına girdiğinin anlaşılması hâlinde, sanık hakkında bu madde hükümleri çerçevesinde hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilir. (9) Bu maddede aksine düzenleme bulunmayan hâllerde, Ceza Muhakemesi Kanununun kamu davasının açılmasının ertelenmesine ilişkin 171 inci maddesi veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin 231 inci maddesi hükümleri uygulanır.