YER FISTIĞI HAZIRLAYAN; ALİ İMRAN AKKAYA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Advertisements

T.C ÇATALPINAR KAYMAKAMLIĞI
YUMURTANIN BESLENMEDEKİ YERİ
SAĞLIKLI BESLENME VE ANTİ-AGİNG
UZUNKÖPRÜ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
saĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?
Gıda Mühendisliği Bölümü Beslenme Bilim Dalı Başkanı
Kuruyemİşler ve önemİ P.TAYLAN KÜMELİ.
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
Kalp Damar Hastalıklarında Beslenme
K RPUZ Yaz sıcağında en lezzetli serinleme yollarından biri olan karpuzun faydaları Kanser türlerine karşı etkisinin yanısıra kalp fonksiyonlarının.
HAZIRLAYANLAR HADİCE DEMİREL ZAFER DÜZGÜN DÜRDANE AYGÜL YUSUF YALÇIN
AHMET NURİ ERİKOĞLU İLKOKULU ALIŞKANLIKLARININ KAZANDIRILMASI
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
UZUNLU CUMHURİYET ORTAOKULU
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
MEYVELER Çilek Ananas Üzüm
BESİNLER VE ÖZELLİKLERİ
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ İVİ Kivi meyvesi folik asit, potasyum, krom ve E vitamini yönünden zengindir. Bir kivi meyvesi günlük C vitamini ihtiyacını fazlasıyla.
Besin ve İçerikleri.
BESİNLER İNORGANİK ORGANİK.
YAĞDA ÇÖZÜNEN VİTAMİNLER: A Vitamini D Vitamini E Vitamini K Vitamini
Tazesi yaz mevsimi sofralarında yaygın şekilde yer alırken, kurusu yıl boyunca çeşitli şekillerde tüketilmektedir. Dünyanın beş kıtasında elmayla birlikte.
VİTAMİNLER VE GÖREVLERİ.
Doğada, Klinikte ve Mutfakta Yumurta
DERS İÇERİĞİ 1.hafta = Beslenme, yeterli ve dengeli beslenme, spor ve beslenme 2.hafta = Egzersizde enerji sistemleri, enerjinin hesaplanması, enerji dengesi.
Kalbe ferahlık verir, kuluncu ve sindirim organı sancılarını giderir.
Şeftali Şeftali anayurdu Doğu Asya ve Çin olan meyvedir.Çiçekleri kabızlığı giderir ve bağırsak solucanlarını düşürür. Şeftalinin faydaları Vücudun hastalıklara.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Antioksidanlar Antioksidan nedir?
SAĞLIKLI BESLENME.
BESLENME REHBERİ 1.
BALIK ETİNİN İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ
Besinler Ve Dengeli Beslenme.
Sevdiğimiz sebze ve meyveler
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
PROJESİ.
Erik bol miktarda B vitamini içerir.
Hazırlayan: Begüm TOPRAK Psikolojik Danışman
Beslenmenin ABC’si Dyt. Ece Köprülü.
Beslenme İnsanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli ögeleri alıp vücudunda kullanmasıdır. Ayşe BAYSAL, Beslenme,
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
BESİN İÇERİKLERİ İlayda ASİL 9/E 416.
İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
VİTAMİNLER HASAN DEMİRKAPI 9/C 533.
LAHANA. Lahana Lahana grubu sebzelerin toplam ekim alanı yaklaşık 20 bin hektar üretim miktarı ise yıllara göre değişmekte olup ton civarındadır.
Yağlar (lipidler).
LİPİTLER (Yağlar).
BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE
Sağlıklı Beslenme.
Sağlıklı Beslenme / 32.
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR
Makarnanın kendi değil sosu kilo aldırır !
YAĞLAR Yağlar, CHO’ lar gibi karbon , hidrojen ve oksijen atomlarından oluşur. Ancak hidrojenin oksijene oranı yağda özellikle çok yüksektir. CHO için.
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
BESLENMEDE SÜTÜN ÖNEMİ
Harika bir fosfor kaynağı… Kolesterol düşürücü etki…
Sağlıklı Beslenme.
SAĞLIKLI BESLENME TUĞHAN YENİYOL 4 / A 391.
Vitaminler Suda eriyenler; B ve C vitamini Yağda eriyenler;
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
SAĞLIKLI BESLENME.
Limonun FAYDALARI VE ZARARLARI.Limon suyunun "MUCİZEVİ ETKİLERİ"
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
Sunum transkripti:

YER FISTIĞI HAZIRLAYAN; ALİ İMRAN AKKAYA

Yer Fıstığı Nedir ? Bilindiği gibi albümin kanda önemli miktarda bulunan dokuların oluşumu ve onarımı için gerekli proteinlerden biridir. Çok zengin besleyici içeriğine rağmen kalori bakımından çok zengindir. 100 gram yer fıstığı yaklaşık 500 kaloriye denk gelmektedir ve yaklaşık % 50 oranında yağ içermektedir ama bunlara rağmen kolesterol içermemektedir. C ve A vitaminlerini de içermemektedir.

Yer Fıstığı Besin Değeri ; Karbonhidrat (g) 8.29 Protein (g) 25.25 Yağ (g) 48.1 Lif (g) 10.93 Kolesterol (mg) 0 Sodyum (mg) 11 Potasyum (mg) 660 Kalsiyum (mg) 40 Demir (mg) 1.82

Yer Fıstığı Nasıl Kullanılır ? Yerfıstığı, fıstık ezmesi yapımında kullanılmaktadır. Çerez olarak kavrularak yenmekte, çiğ veya kavrulmuş hali bazı tatlılara kullanılmaktadır. Ayrıca yağ yapımında da kullanılır. Bu yağ margarin yapımında kullanılır.

Yer Fıstığı Nasıl Kullanılır ? Ayrıca mayonez yapımında, pastanecilikte, hazır salata ve paket yemeklerde kullanılmaktadır. Esasında bu yağ ısıya dayanıklı olduğundan bu gibi amaçlarla kullanılmaktadır. Ayrıca E vitamini gibi antioksidan bir vitamin içermesinden dolayı kozmetik sektöründe de kullanılmıştır.

Yer Fıstığının Faydaları Nelerdir ? Yer fıstığı zengin bir E vitamini kaynağıdır. Ayrıca içeriğinde resveratrol adı verilen bir antioksidan da bulunur. Çok güçlü bir antioksidan olan resveratrolün vücuda etkisi çok yönlüdür. Ancak oran olarak, resveratrol en çok beklemiş üzüm çekirdeği ve üzüm içerisinde bulunmaktadır. Bu antioksidan madde kalp ve damar sağlığını çok yönlü korur ve kansere karşı savaşçıdır.

Yer Fıstığının Faydaları Nelerdir ? Yer fıstığı gerek bozulmayı ve küflenmeyi önleme gerekse bazı biyokimyasal olaylar nedeniyle kavrulmuş vaziyette tüketilmelidir. Bu haliyle kandaki iyi kolesterol seviyesini yükseltir ve kötü kolesterol seviyesini düşürmektedir. Hormonlara da etki etmekte ve düzgün çalışmasını sağlamaktadır. Göz sorunları içinde önleyici ve oluşumunu azaltıcı etkisi vardır. Özellikle katarakt gibi sorunlara karşı etkilidir.

Yer Fıstığının Faydaları Nelerdir ? Bunların dışında sedef hastalığına karşı yağının etkili olduğu iddia edilmiştir. İçerdiği magnezyum nedeni ile kemik sağlığı için de fayda sağlayabilir.

Yer Fıstığının Faydaları Nelerdir ? Mide sorunlarına da fayda sağladığı söylenmiştir. Ayrıca, aç karna makul ölçülerde yendiğinde tok tutucu peklik verici etkisi vardır. Bu nedenle kilo vermeye yardımcı olabilir.

Yer Fıstığının Faydaları Nelerdir ? Vücut geliştiricilerin yakından tanıdığı, hücre yapılanması ve kas sağlığı için önemli bir protein olan  L-Arginin yönünden en zengin gıdalardan birisidir.