28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SİVİL SAVUNMA.
Advertisements

B. HUKUK ALANINDAKİ İNKILAPLAR Türkiye’de Anayasalar 1921 Anayasası 1.İnönü Savaşı’ndan sonra yeni Türk devletine işlerlik kazandırmak amacıyla 20 Ocak.
İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Kurma Yükümlülüğü.
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI 1. İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur? İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevli iş güvenliği uzmanlarının nitelikleri, eğitimleri.
KONTENJANLAR Toplam Atama Sayısı Sınırları Merkezi Yönetim Bütçe Kanununda belirlenir.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü İÜ Engelli Kadın İstihdamını Tartışıyor Paneli
HİTAP (HİZMET TAKİP PROGRAMI)
İŞ KAZALARI VE MESLEK HASTALIKLARINDAN DOĞAN HUKUKİ SONUÇLAR
Page  1. İSİG KURULU 50 ve daha fazla çalışanın bulunduğu 6 aydan fazla süren işlerin yapıldığı tüm işyerlerinde, İş Sağlığı Ve Güvenliği Kurulu! İSG.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 6331
2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM MEVZUATI VE 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNLARINDA AYRILMA İŞLEMLERİ.
1 Konu 20: YENİ TARIM KANUNU. AMAÇ ; Tarım sektörünün ve kırsal alanın, kalkınma plân ve stratejileri doğrultusunda geliştirilmesi ve desteklenmesi için.
Deva Hastanesi 1. Hastane açabilmek için gerekli olan belgeler;  Faaliyet izin belgesi  Ruhsat  Özel hastaneler yönetmeliğine uygun belgeler.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
1 Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Şube Müdürlüğü ORTAK SINAVLAR.
TÜKETİCİ KONSEYİ HAKEM HEYETİ. TÜKETİCİ KONSEYİ NEDİR ? Tüketici sorunlarının ve ihtiyaçlarının belirlenmesi ile çıkarlarının korunmasına ilişkin gerekli.
Türk Standartları Enstitüsü ’ nün Belgelendir me Faaliyetler i Resmiye Kulu
1 Sınav Güvenliği ve Sınav Yönetimi Daire Başkanlığı Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
KESİN HESAP KANUN TASARISI
VERGİ DENETİM KURULU BAĞIMSIZ DENETİM İLE VERGİ DENETİMİ ARASINDAKİ GEÇİŞLER Mehmet Ali KAYA İSTANBUL ÖRTÜLÜ SERMAYE, TRANSFER FİYATLARDIRMASI VE YURTDIŞI.
RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGAJİK FORMASYON PROGRAMI Öğrenci Numarası: Mehmet Kürşat SOĞANCIOĞLU.
YUNUSELİ HACI NACİYE KANALICI İLKÖĞRETİM OKULU
OSMANLI İMPARATORLUĞU’NUN DEMOKRATİKLEŞME HAREKETLERİ
YOZGAT TAPU VE KADASTRO XXII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ Takım Lideri : Elvan SİVAS Takım Raportörü : İsmail AKSOY Takım Üyeleri :Seval ŞAHİNER Onur EREN Hakan.
#Geçici Koruma GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR YÖNETMELİK ve UYGULANMASI.
Bu slayt, ön lisans öğrencilerimize son sınıfta ya da mezun olduktan sonra başvuru yapabilecekleri sınavlar hakkında bilgi verme amaçlı hazırlanmıştır.
Mustafa Kemal,Kurtuluş Savaşı ile yurdumuzu düşmanlardan kurtardı.
ÖZEL EĞİTİMDE YÖNETSEL DÜZENLEMELER
DOÇ.DR.SAİM OCAK MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ
YIL SONU YEDEK ÖDENEK ÖDENEĞİ E-BÜTÇE UYGULAMASI.
GÜNEY CEPHESİ MARAŞ ANTEP URFA DESTANLAŞAN DİRENİŞ SÜTÇÜ İMAM
ATT ve PARAMEDİKLERİN AFET ALANINDAKİ ROLLERİ
BURAK KEMAL TANRISEVER
Bitlis Eren Üniversitesi
BİR HASTANE BİNASININ BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK (BYKHY)’E GÖRE UYGUNLUĞUNUN İNCELENMESİ Edip KAYA.
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
6745 SAYILI “YATIRIMLARIN PROJE BAZINDA DESTEKLENMESİ İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN”DA YER ALAN ÖNEMLİ.
28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ
Düzgün iş.
OKUL ADI ADI: SOYADI: SINIFI: NO: DERS: Ö Ğ RETMEN: KONU.
BİLSEM NEDİR? “Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında.
Yurtdışı Sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanlığı
ADALET PSİKOLOJİSİ YILI GÜZ DÖNEMİ 4. Ders 20 Ekim Cuma.
E-DEVLET AŞKIN KAYA
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ
Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanlığı
BANKALARIN ORGANLARI GENEL KURUL
YÜRÜTME.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Görev ve Sorumluluklar
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (2018 DGS) GÖREVLİ EĞİTİMİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ DERNEĞİ
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018 ALES/2)
2547 SK. GÖRE 40-b. MADDESİ GÖREVLENDİRİLME İŞ AKIŞ SÜRECİ
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (2018 DGS) GÖREVLİ EĞİTİMİ
TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ
REFAH SİSTEMLERİ DERS 2 DOÇ. DR. MEHMET M. ÖZAYDIN.
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018 ALES/3)
İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÜGD TEBLİĞLERİ ve TAREKS
ARAMA VE KURTARMA HİZMETLERİ
KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UYGULAMASI
9- BELEDİYELERDE TEŞKİLİ ZORUNLU GECEKONDU FONU İLE İLGİLİ TÜM İŞLEMLER :
TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMALARI
Devlet Maliyesi Açık Veri Uygulaması
Sunum transkripti:

28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ

BİLGİLER SİVİL SAVUNMA' NIN TANIMI VE ÖNEMİ Düşman taarruzlarına, tabii afetlere ve büyük yangınlara karşı, halkın can ve mal kaybının asgari hadde indirilmesi; hayati öneme haiz her türlü kamu, özel teşebbüslerin korunması, faaliyetlerinin idamesi için acil onarım ve ıslahı, savunma gayretlerinin sivil halk tarafından azami şekilde desteklenmesi ve cephe gerisi maneviyatın muhafazası için her türlü silahsız, koruyucu ve kurtarıcı tedbirlerin alınması ve faaliyetlerin yapılmasını sağlamaktır. Birinci ve İkinci Dünya savaşlarında cephede olduğu kadar cephe gerisindeki sivil halkın zayiatının fazla olduğu gözlemlenmiştir. Gelişen teknoloji ve dünyanın jeolojik yapısına bakılarak savaşlar ve doğal afetler karşısında halkın can ve mal emniyetinin sağlanması konusunda tedbir almaya gidilmiş ve bu kavrama Sivil Savunma adı verilmiştir.

BİLGİLER MÜKELLEFİYET 17 yaşını doldurduğu yılın ocak ayının birinci günü ile 60 yaşını doldurduğu yılın Ocak ayının birinci günü arasında doğmuş bütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan Türk vatandaşı erkekler ve 20 yaşını doldurduğu yılın Ocak ayının birinci günü ile 50 yaşını doldurduğu yılın Ocak ayının birinci günü arasında doğan bütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan Türk vatandaşı kadınlar Yasa gereği Sivil Savunma Mükellefiyetindedir.

BİLGİLER MÜKELLEFİYETTEN MUAF TUTULANLAR Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nda veya Emniyet Kuvvetlerinde hizmet etmekte olanlar. - Bakanlar Kurulunun tasvibi ile esas görevlerinde zaruret görülen servis personeli. - Sıhhi sebeplerden dolayı çalışamayacağı Sağlık Kurulunca tasdik edilen şahıslar. - Bakıma muhtaç hastası, güçsüzü veya 14 ve daha aşağı yaşta çocuğu olan ve bu hususta belge ibraz eden kadınlar. - Yasa dokunulmazlığı olan kişiler.

BİLGİLER SİVİL SAVUNMA MÜKELLEFİYETİNDE GÖREVLENDİRME Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nca serbest bırakılan personelin listesi her yıl Ocak ayı başında Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı'na gönderilmektedir. Sivil Savunma Bölge Müdürlükleri listede 'ki personelin Bölge Müdürlük hudutlarına göre tanzimini yaptıktan sonra çağrı pusulalarını göndermek suretiyle personelin kayıtlarının yapılması ve kayıtların tamamlanmasını müteakip Sivil Savunma Halk Örgütü kadrolarında görevlendirilmeleri sağlanmaktadır.

BİLGİLER SİVİL SAVUNMA MÜKELLEFİYETİNİN SONA ERMESİ (EMEKLİLİK) Sivil Savunma Mükellefiyetindeki personel 60 yaşını doldurduğu Ocak ayının birinci günü Sivil savunma Mükellefiyet süresini tamamlamış olur. Personele Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığında yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı, görevli bulunduğu Sivil Savunma Bölge Müdürlüğü tarafından Hizmet Belgesi Ödül Töreni düzenlenerek Hizmet Belgesi takdim edilmek suretiyle Sivil Savunmadaki görevini tamamlamış olur.

BİLGİLER Sivil Savunma Mükellefiyeti 1. 17 - 60 yaş arası erkekler 2. 20 - 50 yaş arası kadınlar 3. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları, 4. Yasa gereği Sivil Savunma hizmetinde görev yapmak zorundadır. 5. Esas hizmetteki personel kural ve tüzüklere göre eğitilirler.

BİLGİLER Sivil Hizmet Mükellefiyetinden Muaf Tutulacaklar 1. Güvenlik Kuvvetleri ve Emniyet Mensupları 2. Sağlık Kurulu Raporu Olanlar 3. Hastası ve 14 Yaş Altı Çocuğu Olanlar 4. Servis Personeli 5. Yasalarca Muaf Olanlar

RESİM

RESİM

RESİM

TEŞEKKÜRLER

HAZIRLAYAN ADI: SILA BAŞAK SOYADI: AKÇAL SINIF:4/B NO:241 OKUL: CUMHURİYET İ.Ö.O. ÖĞRETMEN: HAKKI TUFANER ŞEHİR: YOZGAT/ MERKEZ