hazırlayan : Begüm Yılmaz

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
VARLIKLARA VERİLİŞLERİNE GÖRE ADLAR
Advertisements

SORULAR PERDEYESORULAR PERDEYE YANSITILCAK VE YANSITILCAK VE SUNUCU TARAFINDANSUNUCU TARAFINDANOKUNACAKTIR.
1 SÖZCÜKTE ANLAM ÖZELLİKLERİ TÜRKÇE / Sözcükte Anlam Özellikleri.
2-A SINIFI BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ Yarışmada; Hayat Bilgisi 5 soru Türkçe 6 soru Matematik 5 soru ve Genel kültür 4 soru olmak üzere Toplam 20 soru.
Varlıkların Özelliklerini Belirten Kelimeler (Sıfat – Ön Ad)
Değerli Arkadaşlar, aşağıdaki sorular 7. ve 8. sınıflar için özel hazırlanmış dil bilgisi kitabımızdan yararlanılarak oluşturulmuştur. Kendi okulumuzda.
NOKTALAMA İŞARETLERİ:Yazıda ” karışıklıkların önüne geçmek, yanlış okumayı önlemek, okumayı ve anlamayı kolaylaştırmak, cümlenin yapısını ve duraklama.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde genel anlamlı bir sözcük kullanılmıştır? A) Kamyonu buradan çekiniz. B) Otobüs öneki durakta bozulmuş. C) Araba insan yaşamını.
İSİM GRUBU. Bu konu için önerilen literatür: 1. İSİM TAMLAMASI: Leyla Karahan, Türkçede Söz Dizimi, Akçağ Yayınları, 2008, İYELİK GRUBU VE İSİM.
FAKÜLTEMİZ ÇOKTAN SEÇMELİ SINAVLARINDA YAPILAN ANALİZLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ Ölçme-Değerlendirme Kurulu Ve Sınav Merkezi.
DUYGUSAL VE ABARTILI İFADELER
ZAMİRLER.
NOKTALAMA İŞARETLERİ. 1.NOKTA(.) 1.NOKTA(.) Bitmiş cümlenin sonunda kullanılır: Okula geldim. Bitmiş cümlenin sonunda kullanılır: Okula geldim. İsimlerin.
Teknolojiden Yararlanmak İçin…. Keloğlan’ın düşünde, Kaf Dağı’nın ötesinde, korkunç devler ülkesinde gezinmeyen biri mi var? Saklambaç, köşe kapmaca,
BİLGİ YARIŞMASI 5. SINIF Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Başarılar dilerim.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
5.SINAV BAŞARILAR. TÜRKÇE: SORU 1 SÜRE DOLDU CEVAPLARINIZI İŞARETLEYİN..
TAMLAMALAR.
İSİM (AD) Canlı Varlık İsimleri Gül BalıkMehmet Elma Ayı MuratMuz BebekPapatya.
ARAPÇA BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ AHMET ARSLAN.
ZARFZARF (BELİRTEÇ) ZARF yer zamanölçüniteliksoru belirteçBir fiilin, bir fiil şeklinin (fiil ismi, sıfat-fiil, zarf-fiil), sıfatın veya kendi türünden.
Sözsüz İletişimin Özellikleri
Tatlı çocuk… Küçük Luis parkta oynarken Babasının arabasının İçinde Mari teyze olduğu halde ormana doğru Gittiğini gördü.Merak içinde arabayı takip etti.
Hazırlayan İSMAİL ŞAHİNER. SORU ÇÖZERKEN!!! Önce soru okunur. Daha sonra parça (metin) okunur. Önce soru okunur. Daha sonra parça (metin) okunur.
VARLIKLARI NİTELEYEN KELİMELER ( ÖN AD )
Anlamlarına Göre Tümceler Hikmet SIRMA. Deniz kitap okudu. Deniz kitap okuyor. Deniz kitap okuyacak. (Okuma işi yapılmış.) (Okuma işi yapılıyor.) (Okuma.
SIFAT ( ÖN AD) ÖRNEKLER: * Beyaz tahta * Görgülü kişi
40 ALTIN. Küçük Abdulkadir okumak, bilgili, kültürlü bir insan olmak istiyordu. Annesi, babasından kalan 40 altını kıyafetinin koltuğunun altına dikti.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır? A)Ahmetlerden kitabımı aldım. B)Adana’nın kuzey batısı karlıdır. C)Onu Nisanın 13’ünde.
FIRAT OZTURK Konu: Basit Cümle.
İSİM TAMLAMALARI  Tanımlı kavram haritası  Cevaplı test soruları (17 soru)
BİLGİ YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ. 1. SORU Türk dilinin ilk yazılı belgeleri nedir?
1. Aşağıdakilerin hangisinde yanıt cümlesi, dönüşlülük zamiridir? A) Hangilerinin durumu iyi? Bazılarının. B) Kimin saçları daha uzun? Bunun. C) Kaçının.
LYS’ye bir ay kala… Sorular ve Cevaplar
ZARFLAR (BELİRTEÇLER).
Hoş Geldiniz 3. Geleneksel Ankara Y.İ.B.O. lar Arası Bilgi Yarışması.
Sunularımız ALFABET98 fontu ile hazırlanmaktadır.
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ Sunu
Değerlendirme Soruları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni
TEOG.
FİİLLERDE ÇATI.
Fiilimsiler (Eylemsiler)
Fiilimsiler (Eylemsiler)
Eğitim Bilimleri Fakültesi
Hazırlayan: Eray POLAT Numara:
ÖZEL ADLARI VE TOPLULUK ADLARINI TANIYALIM DOĞRU YAZALIM
CÜMLE TÜRLERİ YÜKLEMİNİN TÜRÜNE GÖRE Fiil Cümlesi
TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş)
DOĞAL SAYILAR TEST SORULARI
Hazırlayan: Eray POLAT Numara:
Abant İzzet Baysal Üniversitesi
ZAMİRLER “Sen ve ben ve deniz Bizi anlamayan bir nesle aşina değiliz”
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ MAHALLİ YERLEŞTİRME SİSTEMİ(MYS)
Verilen cümlelere uygun şekilde cevap veriniz
2-B İnternet Anketi Sibel Payaslı.
PETKİM ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
PROBLEM ÇÖZME VE ALGORİTMALAR
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
HAZIRLAYAN: DAVUT DOĞAN
HAZIRLAYAN: DAVUT DOĞAN
Fiilimsiler Fiillerden türemiş oldukları halde bir fiil gibi çekimlenemeyen, cümlede isim, sıfat, zarf görevlerinde kullanılan ve yan cümleciklerin yüklemi.
KELİME TÜRLERİ FİİLLER.
Bir varmış bir yokmuş. Büyüdüğü zaman ne olacağını çok merak eden bir çocuk varmış…
DİL GELİŞİMİ KURAMLARI - I
7. Sınıf 2. Ünite: HAC VE KURBAN
CİHANGİR ÇAĞLAR ZAMİRLER
Hazırlayan: Eray POLAT Numara:
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
ÖĞRETMEN.
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Sunum transkripti:

hazırlayan : Begüm Yılmaz MİNİ TEST (TÜRKÇE) hazırlayan : Begüm Yılmaz

Merhaba arkadaşlar bugün sizi minik bir test yapacağım Merhaba arkadaşlar bugün sizi minik bir test yapacağım . Sizden güzel bir puan almanızı bekliyorum . BAŞARILAR DİLERİM …

Dargınlar , küsler barışsın , Kuşlar dallara konsun . BAYRAM OLSUN İsterim Hep Bayram olsun . Dede , nine , evlat , torun Bir sofraya otursun … Memleket Bereket olsun . Hep bayram olsun . Hastalar şifa bulsun … İsterim Hep Bayram olsun . Dargınlar , küsler barışsın , Kuşlar dallara konsun . Her günümüz Bayram gibi olsun … Enver Şevki BOTSALI

İlk 3 soruyu şiire göre cevaplayınız . 1 . Çocuk kimlerin şifa bulmasını istiyor ? A ) annesinin B ) kendisinin C ) hastaların

2 . Çocuk kimlerin barışmasını istiyor ? A ) küslerin ve dargınların B ) dedesi ile arkadaşının C ) annesi ile babasının

3 . Çocuk , hep ne olmasını istiyor ? A ) maç olmasını B ) oyuncakları olmasını C ) bayram olmasını

4 . Aşağıdaki tümcelerden hangisinde noktalama işareti yanlış kullanılmıştır ? A ) Yarın okula gelecek misin . B ) Annem evde yok . C ) İpek ‘ i gördün mü ?

5 . Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı sözcüğü sayı anlamında kullanılmamıştır ? A ) Annem bana altı kalem almış . B ) Altı günlük bir tatile çıktık . C ) Buse’nin sırasının altı düzenli görünüyordu .

6 . “ Annem çarşı… gitti . “ tümcesinde … yerine aşağıdaki eklerden hangisi yazılmalıdır ? A ) yı B ) ya C ) da

PUAN GRAFİĞİ 1 ve 2 doğru Biraz daha çalışmalısın . 3 ve 4 doğru İyi . Yanıt Anahtarı 1- C 2- A 3-C 4-A 5-C 6 - A PUAN GRAFİĞİ 1 ve 2 doğru Biraz daha çalışmalısın . 3 ve 4 doğru İyi . 5 ve 6 doğru Mükemmel .