ANNEM’E YAZARI: Zeynep DEĞER ses düğmesini açabilirsiniz

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOCUK NASIL ÖĞRENİR?.
Advertisements

UTANDIM ÇOCUK Yazı:Taner Yenidoğan Slayt tasarım: Mustafa Kaplan.
Bu gece en hüzünlü dizeleri yazabilirim
ASIL EKSİKLİK Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı.
HAYATIN İÇİN TALİMATLAR :  Çavdar ye.  İnsanlara istediklerinden fazlasını ver, ve bunu kalben isteyerek yap.  En sevdiğin şiiri ezberle.  Duyduğun.
Yaşamak için zaman kalmıyor
ses düğmesini açabilirsiniz
“İyice Düşün...”.
Yabancı! Ben doğmadan birkaç ay önce, babam Tennessee’de bizim küçük kasabamıza gelen bir yabancı ile tanışmış. Babam, ilk gördüğü andan itibaren bu yabancıya.
Kırk Satır.. Ziya Levent Topçuoğlu.
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
CANIM ANNECİĞİM Müzik:Kibariye(eller kader Kıymet bilmiyor ANNE
Türkçe Performans Ödevi
SES DÜĞMESİNİ AÇABİLİRSİNİZ
Benim biricik Canım Babacığım
SESLİDİR with the hope you to feel the pain before that you have not realized until the teror had reached to you. Terör size ulaşmadan anlayamadığınız.
Terentius, "Onunla her şeyi paylaşmak zevkinden
LÜTFEN Slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Sesli İzleyin..
DOĞAN CÜCELOĞLU'NUN EĞİTİMİNDEKİ KATILIMCILARLA BİR KONUŞMASINDAN:
Bu India’dan gelen TANTRA.
YAŞAMIMIZDAKİ İKİLEM.
Yalnız Olanlara; Müşfik KENTER‘ den...
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
Ağlarsam sesimi duyar mısınız
VEFA SADECE BİR SEMT ADI DEĞİLDİR!
ANNE-BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ
BİR SARI LİRA GİBİ SAKLANAN ÖMÜR….
BİR BABANIN ENGELLİ OĞLUNA MEKTUBU
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
BABALAR VE KIZLARI.
Aşağıdaki fiillerden hangisi birleşik zamanlıdır?
ANNECİĞİM.
SEVMEK Büyük,ağdalı,abartılı sözler değil,
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız.
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Şiir..; Alişan Yılmaz
KÜSMEYELİM KÜSTÜRMEYELİM
MEVLANA YOLUNDA ARALIK 2010 KONYA
Ben Bu Sebze ve Meyveleri Bir Yerden Tanıyorum Ama Nerden?
ZAMİR (ADIL).
ÖLÜMCÜL HASTALIK... Doğan Cüceloğlu'nun eğitimindeki katılımcılarla bir konuşmasından: Doğan Cüceloğlu: - Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var.
NOKTALAMA İŞARETLERİ ... ? . ‘’ , !.
SEVMEK Büyük,ağdalı,abartılı sözler değil,
ZİHİNSEL HAZIRLIK Çevrenizdeki insanların sizinle nezaket kurallarına uygun konuşmaları hoşunuza gidiyor mu? Niçin?
YAĞMUR İclal AYDIN Ses Düğmesini Açınız.
EDATLAR.
ÖNCE VATAN Bu toprağa nice canlar verildi, Haindir ülkemi satan diyorum, Zalimler ordusu yere serildi, Önce vatan sonra vatan diyorum. Toprağını sürdüm.
ÇOCUK İSTİSMARINI ÖNLEME
5 Dakikalık Sesli Sunum Kaydı
Değerler Eğitimi Sevgi-Saygı ayında. Bu konuda bir sunu hazırlayınız.
KURT AİLESİ.
KURT AİLESİ.
Fotoğraflar ve sunum: Öykücü ERIC CLAPTON Istanbul’da Sesi açınız.
KAVGAYI ağacın yaprağına yaz; Sonbahar gelsin yaprak KURUSUN diye.
Hazırlayan Hatice PAKSOY
Kaybetsem de Vazgeçmem
Bunu okursanız iyi olur. Bir şey kaybetmezsiniz....
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE ÇOCUK GELİŞİMİ VE AİLENİN ROLÜ
İSKENDERUN SAHİL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
Haberin Var mı? Haberin Var mı? Hakan Büyükdere'nin" Özür Dilerim Anne " adlı kitabından. "6 yaşımda kaybettiğim biricik anneciğime" şeklinde bir ithafla.
Yaşamak için zaman kalmıyor
Dostlarıma sunu: gülay.
“CAN” CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
Bu India’dan gelen TANTRA.
Helal ve Haram.
Rüzgarın kemanını çaldığı ve yağmur damlalarının pencerene vurduğu Soğuk bir gecede yatağına uzanıp hayalini kurduğun Ve keşke dediğin bütün güzellikler.
İSMAİL ACUN. ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜZ KUTLU OLSUN Başarımda sen varsın…Kalbim ismini ansın…Saygılar seninle olsun…Sevgili öğretmenim’miz 5 yaşında başlarsın.
ses düğmesini açabilirsiniz
Sunum transkripti:

ANNEM’E YAZARI: Zeynep DEĞER ses düğmesini açabilirsiniz LÜTFEN Slaytı kendi akışına bırakın…

böyle acıları dindiremez. Bazı acılar vardır ki ilacı,tedavisi ve telafisi olmaz . Ne yaparsanız yapın dünyada hiçbir şey böyle acıları dindiremez. Bir çoğumuzun yakınen tattığı, tatmadıysa da tadacağı cinsten acılar. “parayla değil sırayla” misali şeyler.

Ama bunlar bile örnek olmaz çoğumuza. Yani insanoğlunun ders almayı öğrenemediği tek şey belki de tahammül edemediği yada , Kayıp acısı. Daha dramatik ve tarifi zor bir anlatımla, Ölüm acısı. Yüce Allah’ın bize emanet bıraktığı canı bir gün verdiği gibi geri alacağını , Hani biliriz de hep bilmezden geliriz mi nedir? Tanıdığımız birinin bile bir yakını ölür de, onunla bizde üzülür ağlar sıkılırız. Ama ya kendi başımıza gelince ne olur?

İnanın bana Dünya başınıza yıkılır, yok olmadı. Bir çoğunuz bilir neler olduğunu ama ben yinede bilmeyenlere anlatmaya çalışayım. O kocaman dünya milyonlarca insanı, hektarlarca alanı ve uçsuz bucaksız çölleri, nehirleri,gölleri içine alan o kocaman dünya birden alaşağı olur ve gelir tam başınızın üstüne. Dünya başınıza yıkılır, yok olmadı. Bu tarif çok hafif o kaldı. Canınızın içinden binlerce can sanki çıkar, hepsi teker teker ölür belki de bu da çok hafif oldu. İnanın bana kelimelerle tarif edip izahatını bile yapamıyorum.

evladı uğruna her şeyden vazgeçebilecek Ananızsa. Biliyor musunuz? Hele bir de kaybınız, size canından can veren, yemeyip yediren, giymeyip giydiren, uyumadan uyutan ve evladı uğruna her şeyden vazgeçebilecek Ananızsa. Biliyor musunuz? böyle bir kaybın ve acının hiç tefalisi yok.

Kelimelerin kifayetsiz kaldığı tek nokta belki de son nokta. Uykunuzun ya da uyanıklığınızın yada varlığınızın hiçbir öneminin olmadığı tek kayıp. Bir çoğunuz benim gibi biliyor ama anlatamıyor. Aslında ben bile tarif edemiyorum. Ebedi istirahat. Dünyanın kuralı ,birileri gidecek birileri gelecek.Ve ölüm acısını her fani tadacak ve içi yanacak, iş ki kabullenmeyi bilmek, Bu acıya alışabilmek. Acınızın değeri hiç değişmiyor aslında sadece zamanla acıyla yaşamayı öğreniyorsunuz o kadar. Tam tersi zaman geçtikçe özlem alıyor sırayı.

“Allah’a şükür” şükrettiğinizi duyar gibiyim. İşte o daha beter. Özlüyorsunuz ama şöyle sıkıca sarılıp koklayabileceğiniz, başını göğsüne yaslayabileceğiniz, sevdiğiniz yada Ananız yok artık. Bunu fark edince acınız bin kat daha artıyor. “Allah’a şükür” benim Anam sağ dediğinizi şükrettiğinizi duyar gibiyim.

Ama sözüm hala şansı olanlara. Anaları sevdikleri sağ olanlara. Ya da bir çoğumuz benim yazarken yaptığım gibi gözyaşlarını tutamıyor. Yaranıza tuz basıyorum belki de. Kaybedenlere söyleyebilecek tek bir sözüm bile yok. Ama sözüm hala şansı olanlara. Anaları sevdikleri sağ olanlara.

Ölüm nasıl bir acı bir oyun biliyor musunuz? Belki kaybetmeden önce defalarca öpüp kokladığımız sevdiğiniz için bile , diyorsunuz ki keşke bir daha sarılsaydım. Ya da defalarca “Seni çok seviyorum” dediğiniz halde bile diyorsunuz ki keşke bir daha söyleseydim daha önce yaptığınız onca güzel şey yeterli gelmiyor.

”kocaman bir KEŞKE” Sevginizi ertelemeyin. Hele bir de kırdıysanız, üzdüyseniz bunun hiç telafisi yok. Bu insana ölümün oynadığı en acı oyun. ”kocaman bir KEŞKE” ya da hala yaşıyorsa sevdiğiniz “yarın uğrarım , yada ertesi gün ararım” diye ertelersiniz. Sevginizi ertelemeyin. Yarına çıkabilmenin senedi var mı?

Kimi parça tutuyor kimisi düşüp bir daha parçalanıyor. Ben defalarca öpüp kokladım ama ölümü kendi sevdiğime Anneme yakıştıramadım. Ta ki can bedenden ayrılana kadar. İşte o an film koptu. İçimdeki dünyamın her metrekaresi paramparça oldu. Şimdi iyi olmayan niyetlerimin hepsini bir bir yargılayıp asıyorum. Bu son olsun diye ve 10 gündür hiç durmadan kırılan her bir parçayı tek tek yapıştırmaya çalışıyorum . Kimi parça tutuyor kimisi düşüp bir daha parçalanıyor. Ve hiç biri asla eskisi gibi olmuyor.

KEŞKE BİR DAHA SÖYLESEYDİM ONU ÇOK SEVDİĞİMİ … Hala zamanınız var, kalkıp sevdiğinizi yada Annenizi arayın, helalık alın, ve sevginizi asla ertelemeyin. Bir daha öpüp koklayın . Bir daha bir daha… Çünkü kaybettikten sonra söylediklerimi 1000 defa bile yapmamış olmanın acısını hiçbir ilaç tedavi ve telafi etmiyor. KEŞKE BİR DAHA SÖYLESEYDİM ONU ÇOK SEVDİĞİMİ … Dostlar sağ olsun…

Canım arkadaşım acını paylaşıyor ve ANNENE rahmet kalanlara da sağlıklı uzun ömürler diliyorum. SAYGILARIMLA… ygurler2002@yahoo.com Bu slayt gösterisi 01.08.2005 tarihinde Y.GÜRLER tarafından hazırlanmıştır.