Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

LÜTFEN Slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "LÜTFEN Slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz"— Sunum transkripti:

1 LÜTFEN Slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz
DOSTLAR Nalan BAŞEDEN Düşündünüz mü hiç, dostluk nedir, neyle özdeşleşir… Yada özdeşleştiği bir kavram var mıdır? İnsan önce kendi ile dost olmalı, kendini sevmeli bence. Neden mi? Kimse kendine yalan söylemez söyleyemez bu elde bir. Kimse kendini kandırmak için senaryo üretemez. Kaçamaklara baş vurmaz. Kendi kendini vurmaz.

2 Önce kendimizi sorgulayalım.
Ne kadar kendimize güveniyor, kendimizle barışığız. Bu aşamadan sonra hayatımızdaki birincil, ikincil ve sırayla çemberin en dışındaki insanlara kadar herkesi hal, hareket, sözel ve fiziksel boyutlarla kendi kendimize sorgulayalım. Çok şaşırtıcı sonuçlarla karşılaşacağımızı göreceksiniz inanın. Bu sorgulamayı kendi kendinize yaparken tanıdığınızı zannettiğiniz kişileri bile ana temalarda tanımadığınızı oysaki çemberin dışında diye düşündüğünüz kişileri çok daha iyi tanıdığınızı. Acıda olsa en önemli konularınızda sevinciniz, üzüntünüz, hastalığınızda hep yanınızda veya telefonunuzda veya ulaşabildikleri ne yolsa netinizde duyum aldıkları anda gerek sanalda gerek reelde yanınızda veya karşınızda bulmuşsunuz. Ama çok iyi tanıyorum dostum diye düşündüğünüz kişileri ise hiç bulamamışsınız.

3 Zaman tüneline girdiğinizde düşüncelerinizle yolculuk yaptığınızda bu acı gerçek yüzünüze dalgalı denizde dalgaların yüzünüze vurduğu gibi hem ıslak, hem nefes kesici, hem can yakıcı şekliyle vuracaktır. Canınız yanmayacak mı yanacak tabiî ki hem de nasıl. Ama her acı hem sizi olgunlaştıracak hem de yeni acılar eski yaraları sarıp hoş bir hatıra haline dönüştürecek. Hatta hatta nefretle düşündüğünüz insanları veya olayları bile daha bir yumuşak veya usul bir tebessümle anacaksınız. Bir bakacaksınız ki hayatlarını kurtardığınız insanlar var güçleri ile sizi yok etmeye çalışmışlar. Birde bakacaksınız ki diğer insanlara vakit ayırırken unuttuğunuz yada unutmayıp ta vakit ayıramadığınız kişiler hep yanınızda yanı başınızda olmuşlar halada yanınızdalar.

4 Utanacaksınız kendinizden ama bunu onlara söyleyemeyeceksiniz.
Sadece içinizde buruk bir sevinç, dudaklarınızda kırık bir tebessümle usulca içinizden İyi ki varsınız diyeceksiniz. Sık sık kendi kendimizle sohbet eder kendimizi dürüstçe yargılamayı tekrar edersek diyorum ki geç kalmadan gerçek dostlarımızı keşfeder ve beklentili, bencil dostları kendi vicdanları ile baş başa bırakabiliriz.

5 Dostça kalın Hadi şimdi sizde düşünün… Kısa veya uzun bir süre…
Gerçek dost veya dostlarınızı aramak için yarın çok geç olabilir. NOT: Düşünürken lütfen duygularınızı kapalı tutunuz… Yoksa aldanabilir hala daha YANLIŞ LİMANLARA sığınabilirsiniz… Dostça kalın Hazırlayan: yilmazgurler gmail.com Diğer byEFSaNE PPS Sunumlar için TIKLAYIN


"LÜTFEN Slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları