LEVREK Dicentrarchus labrax

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ULUS ÇANKAYA’YA BARİKAT KURDU!... Prof. Dr. Tülay Özüerman
Advertisements

TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
Mastarlar.
OKYANUSLAR. Okyanuslar kıtaları birbirinden ayıran engin, ve açık denizlerdir. Yeryüzünün yaklaşık üçte ikisini (%70) kaplarlar ve bu alanın yaklaşık.
TÜRKİYENİN İKLİMİ Türkiye'de gerek matematik konumun gerekse özel konumun etkisiyle birden fazla iklim görülür. Ülkemizde dört mevsim belirgin olarak görülür.
Türkiye'nin İklimi Türkiye, genelde Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Ancak bununla beraber, birbirlerinden belirgin farklarla ayrılabilen karasal ve.
ÇOCUK GELİŞİMİNE GİRİŞ
Yönetim biçimi Cumhuriyet olan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal önderliğinde 1923'te kurulmuştur. Resmî dili Türkçe‘dir. Demokratik, laik, sosyal bir.
Karakalem Tekniği ve Özellikleri
Türkiye’de Tarım. Türkiye'de Tarım İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
SERA KURULUŞUNDA ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
BİYOM BİYOM; aynı iklim koşullarının yaşandığı ve bunun paralelinde aynı bitki örtüsüne sahip olan geniş coğrafi alanlardır. Canlıları ve yaşadıkları ortamı.
Mısır danatında resim ve heykel
İklim ve İklim Elemanları SICAKLIK. Bilmemiz Gereken … Isı : Cisimlerim potansiyel enerjisidir. Sıcaklık : Isının dışa yansıtılmasıdır.Birimi santigrat.
COĞRAFİ KONUM COĞ®AFYA NOTLA®I COĞRAFYA FİZİKİ coğrafya -Doğa olaylarını konu alır. -Klimatoloji-Jeomorfoloji-Biocoğrafya -Matematik coğr. GENEL COĞRAFYA.
E R G E N L İ K ERGENLİK DÖNEMİ FİZİKSEL GELİŞİM
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
İKLİM NEDİR Türkiye,iklim kuşaklarından ılıman kuşak ile subtropikal kuşak arasında yer alır. Türkiye’nin coğrafik konumu ve yeryüzünün aldığı şekiller.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ.
HAYVAN YETİŞTİRME Prof. Dr. Tülin AKSOY
SOSYAL GELİŞİM Öğr. Gör. İdris KARA.
Çöl Biyomu Ve Tundra Biyomu
Hoş Geldiniz FEYAZ BİLGİ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ SULTANBEYLİ KIZ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ.
Adı=Kaplan Beslenme Şekli=Etçil Yaşadığı Yer=Kara Üreme Şekli=Doğurmak Çoğu kaplan kamuflajlarının uyduğu yerde yaşar Büyük kediler arasında iyi yüzücüdür.
BALARISI HASTALIKLARI PROF.DR. HAYRETTİN AKKAYA
GÜNEŞ SİSTEMİ VE ÖTESİ: UZAY BİLMECESİ. GÖK CİSİMLERİNİ TANIYALIM Bulutsuz bir gecede gökyüzünü gözlemlediğimizde irili ufaklı pek çok cisim görürüz.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
Örtü Altı Yapıları Malç Örtüler
TIBBİ BİTKİLERİN YAYGINLAŞTIRILMASI VE TARIMI
Savana(lar) Tropikal yağmur ormanları Tropikal yağmur ormanları Alpin tundrası Tundra Tropikal yağmur ormanları Çöl Çöl.
ÜLKEMİZ VE DÜNYA.
BİR BİTKİDE ÇİÇEKLİ ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
COĞRAFİ KONUM.
ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
GEZEGENLER bilgidagi.com.
E R G E N L İ K (BÜYÜME VE GELİŞME DÖNEMLERİ).
ADI :Kuzey Eftal SESLİOKUYUCU
SBEP ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI TARIM
AY.
Küresel ısınma.
HALİM GÜNEŞ.
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı μ arasında değişen, lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır.
KOBAY Araştırmalarda sadece kısa ve sert kıl yapısına sahip İngiliz kobay ırkı ve bu ırka ait Duncan-Hartley, 2 ve 13 soyları kullanılmaktadır. Duncan-Hartley.
ÖN BİLGİLERİMİZİ HATIRLAYALIM 
YAĞMURUN KARIN OLUŞUMU YERYÜZÜNDE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER
Fare Biyomedikal çalışmalarda için uygun ve en çok kullanılan türdür. 400’ün üzerinde farklı soyu vardır. Başlıca kanser, antikor, ilaç ve aşı araştırmalarında.
Kırınım, Girişim ve Müzik
HAZIRLAYAN AHMET KÜÇÜK
BESİ SIĞIRCILIĞI.
YAVRU YETİŞTİRME Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Temel Esasları
Dr. İbrahim ÇETİN Veteriner Hekim GTHB Bursa İl Müdürlüğü
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 3. ÜNİTE: Bölgemizi Tanıyalım
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
GYMNOSPERMAE Juniperus Phoenica finike ardıcı
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI.
ÖRDEK YETİŞTİRİCİLİĞİ
Şekilden de görüldüğü gibi yerkürenin neredeyse yarısını kat eden tam tutulma hattından gözlenecek 29 Mart 2006 tutulması 21. yüzyılın dördüncü tam Güneş.
ERGENLİK DÖNEMİ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ
Hayvanlar Hayvan yetiştirme sistemlerinin yerini belirtirken en çok göz önüne alınması gereken iklim elemanlarından biri yağıştır.
UYARI Lütfen masalarınıza yazı yazmayınız.
KALITIM VE ÇEVRE I. Kalıtım II. Çevre
Gövde Tatlı patateste gövde ince, uzun ve zayıftır. Bu nedenle kendi başına dik büyüyemez, toprak yüzeyine yayılarak gelişir. Gövde uzunluğu çeşitlere.
Türkiye'nin İklimi Türkiye, genelde Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Ancak bununla beraber, birbirlerinden belirgin farklarla ayrılabilen karasal ve.
Canlıların Büyüme ve Yaşamasına Etki Eden Faktörler
Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı μ arasında değişen, lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır.
LATİNCE İSMİ :Abies balsamea TÜRKÇE İSMİ : Balsam göknarı
YONCA HORTUMLU BÖCEĞİ (HYPERA VARİABİLİS)
Sunum transkripti:

LEVREK Dicentrarchus labrax

LEVREK Dicentrarchus labrax Hayvanlar alemi (Regnum): Animale Hayvanlar alt alemi (Subregnum): Metazoa Kol (Phylum): Chordata Alt Kol (Subphylum): Vertabrata Üst Sınıf (Superclasis): Picses Sınıf (Clasis): Osteichtyes Üst Takım (Superordo): Teleostei Takım (Ordo): Perciformes Alt Takım (Subordo): Perciodei Familya (Familia): Maranidae Cins (Genus): Dicentrarchus Tür (Species): labrax

LEVREK Dicentrarchus labrax Levrek balıkları, tüm Akdeniz'den, İngiltere'nin kuzey sahillerine ve Kanarya Adaları'na kadar yayılım gösterir. Deniz fenogramlarının bulunduğu kumlu, çamurlu-sığ biotoplarda, sıcaklığa ve tuzluluğa karşı gösterdiği toleransı ile nehir ağızlarında ve lagüner bölgelerde yaşayan bir littoral bölge balığıdır. Karnivordur

Levrek Morfolojisi ve Genel Biyolojisi Vücudu lateralden hafif yassılaşmış ve derisi ktenoid pullarla kaplıdır. Sikloid pullar ense ve yanaklar üzerindedir. Operkulumda gri-siyah leke mevcuttur. Preoperkulum ve operkulum üzerinde sert diken ışınlar vardır. Göz kemiğinin üstünde siyah lekeler mevcuttur. Ergin bireylerin sırt kısmı lekesiz koyu renkte olurken, gençlerde bazen siyah lekeler olabilir.

Levrek Morfolojisi ve Genel Biyolojisi 1 m'ye kadar uzayabilen boyu ortalama 50 cm olup, ağırlığı da 12 kg' a ulaşabilir (Tatlı sularda büyüyebilirler, fakat üreyemezler). Levrekler 5-28 °C arası sularda yaşayıp, 12-14 °C arasında yumurta bırakırlar. Optimum büyüme sıcaklığı ise 20-23 °C dir. %3 tuzluluktan %50 tuzluluğa kadar yayılım gösterir. 7-8 mg/lt O2 düzeyinde yaşarlar. Ancak bu oran 4,5 mg/lt’nin altına düşmemesi gerekir.

Çipura Chrysophrys aurata

Çipura (Chrysophrys aurata) Hayvanlar alemi (Regnum): Animale Hayvanlar alt alemi (Subregnum): Metazoa Kol (Phylum): Vertabrata Alt Kol (Subphylum): Pisces Sınıf (Clasis): Osteichthyes Takım (Ordo): Perciformes Alt Takım (Subordo): Percoidei Familya (Familia): Sparidae Cins (Genus): Sparus Tür (Species): aurata (Linneaus, 1758) Prof.Dr.Ergun AKÇAY, 2012

Çipura Chrysophrys aurata İngiltere kıyılarından tüm Akdeniz’e kadar yaygın bir türdür. Güney ve Ege Bölgeleri’nde daha çok, Verde Burnu’nda ve nadir olarak Karadeniz kıyılarında rastlanır. Genellikle tropikal, subtropikal ve ılıman kuşaklarda yayılım gösteren çipura deniz fenogramlarının bulunduğu kumlu–çamurlu ve çamurlu ortamlarda yaşamını sürdürür. Bunun yanı sıra nehir ağızlarına ve lagüner bölgelere de girer

Çipura (Chrysophrys aurata) Sırt yüksekliği fazla olup lateralden yassılaşmış simetrik bir yapıya sahiptir. Göz çukuru önündeki mesafe, göz çapından en az iki kat daha uzundur. Gözler arasında V şeklinde yıldızsı bir bant vardır. Dorsal yüzgeç anal yüzgeçten daha uzundur. Pektoral yüzgeç anüse kadar uzanır. Kaudal yüzgeç homoserk yapıdadır. Pektoral yüzgecin dorsalinde ve operkulum üzerinde kırmızı-menekşe renkli bir leke karakteristiktir.

Çipura Morfolojisi ve Genel Biyolojisi Üreme periyodu ülkemizde Ekim-Aralık aylarında, En iyi gelişim 22-25 C aralığında, Yaşayabilecekleri; Sıcaklık 3-34 C, Tuzluluk değeri %5-40 5-25 m arası derinliklerde yayılım gösterirler.

Üreme Fizyolojisi Deniz balıklarının hemen hepsi ovipar olup, external fertilizasyon (dış döllenme) görülür. 1 Yaşında gonadlar gelişir.(Kültür şartlarında 9 ayda). 13-15. aylarda testislerde ve ovaryumlar da farklılaşma başlar. Doğal şartlar altında levrekler hayatlarının ikinci yılında sperma verebilirler. Ancak 3. yılda dölverimi yüksek sperma üretebilirler.

Üreme Fizyolojisi Ovaryumlardaki farklılaşma, erkeklerde olduğu gibi 13-15 aylar arasında başlar ve nispeten daha uzun sürer. Erkek bireyler 2, Dişiler 3 yaşında pubertaya ulaşırlar (canlı ağırlığa bağlıdır). Akdeniz'de erkekler 2-3 yaş 25-30 cm boyda, dişiler 3-5 yaş, 30-40 cm boyda cinsel olgunluğa ulaşırlar. Akdeniz' de Ocak-Mart ayları arasında yumurta bırakırlar.

Üreme Fizyolojisi Sperma üretimini etkileyen esas nedenler; çevresel etkilerden ışık süresi ve su sıcaklığıdır. Akdenizin’in farklı kuluçkahanelerinde üretilen levreklerin %70-90 oranında erkek olduğunu bilinmektedir. Balıklar 10-15 kg/m3 olacak şekilde stoklanır. Dişi erkek oranı anaç balığın durumuna göre 1:1, 1:2 veya 2:3 kg olacak şekilde ayarlanır. Tanklara saatte %10-20 arası debi uygulanır. Su sıcaklığı levrekte 14-15˚C olmalıdır.