SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE BESLENME EĞİTİMİ
Advertisements

KANSER VE BESLENME.
SERVİS EĞİTİMİ 2.
RESTORAN EKİPMANLARI.
AŞIRI SICAKLARIN İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNE OLUMSUZ ETKİLERİ
FUTBOL VE BESLENME BESLENME
MADDENİN ISI ETKİSİYLE DEĞİŞMESİ
Tütün ve alkole karşı önlem. Tütün Psihoaktiv sübstans olan tütün,insanların ruh halini ve davranışlarını etkilemektedir. Sigara 4000 farklı kimyasal.
0-1 YAŞ DÖNEMİNDE BESLENME
İSKENDERUN NURAN YILMAZ Ç. P. LİSE
Fen ve Teknoloji Proje Ödevi
Ebru Keser(1102) Sıla Kahraman(1100) Beden Eğitimi Performans ödevi
OKUL ÇAĞINDA ÇOCUK BESLENMESİ
DÜNYA BESLENME KILAVUZLARI
DAĞCILIKTA BESLENME VE SIVI ALIMI
SPOR.
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ ALKOLLÜ İÇECEKLER.
HAZIRLAYANLAR MUSTAFA TATAR VEYSİ KOÇAK.
YAŞ GRUPLARINA GÖRE BESLENME
Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı
DİYET VE KİLO VERMEK.
ALKOL VE ETKİLERİ.
ALKOL VE ETKİLERİ.
ALKOL NEDİR? Alkol daha kesin bir ifade ile kimyada elementin

BESİNLER.
1 Her şekil 3 kişiyi gösterir. 3 Her şekil 3 meyveyi gösterir.
TÜRK HALK EDEBİYATI TARİHİ SUNUMU AYŞE İNCE
Bu sunuda TBM için hazırlanmış olan «Alkolsüz Bir Hayat İçin» adlı (Metin: Uğur Evcin, 2014, İstanbul: Yeşilay Yayını) broşürden yararlanılmıştır. Sunudaki.
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
BESLENMEMİZE DİKKAT.
1-3 yaş grubu çocuklarda beslenme
TAVUK YUMURTA CİVCİV.
Roka. Roka ‘nın Faydalari Roka iştah açıcıdır. Mideyi kuvvetlendirir ve hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürücüdür. Karaciğere faydalıdır. Karaciğer ağrılarını.
SEBZELER.
Uzm.Dr. Mehmet Zahit Çıracı
GIDA ZEHİRLENMELERİ.
Amerikan Yavru Çürüklüğü Paenibacillus larvae Sporlar; Toprakta 60 yıl, balda 1-10 yıl, erimiş balmumunda 5 gün, temel petekte 45 yıl canlı kalır. Laboratuar.
BESLENME VE BESİN ÖĞELERİ
Mayalar ve maya ürünlerinin endüstriyel kullanımı
ESRA CAFE BAR.
ÇAY ŞEKERİYLE ALDIĞIMIZ BİR KARBOHİDRAT:FRUKTOZ
OKULUMUZDA “BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ” UYGULANMAKTADIR.
KUVER AÇMA Standart Kuver Malzemeleri : Molton Masa örtüsü Kapak örtü
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Menü Planlama.
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI
MİZAN PLAS (MISE EN PLACE): SERVİSE ÖN HAZIRLIK Emir Hilmi Üner
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
BESLENMEMİZE DİKKAT.
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
KUVER AÇMA İki Bardak: Kuverde kullanılacak iki bardağın yeri sunulacak içkilere bağlıdır. Su bardağı ile birlikte şarap bardağı da kullanılacak ise.
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
TÜRK MUTFAĞINDA KOMPOSTO VE HOŞAFLAR
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
 BAŞARI: İnsanın içinde var olan hırsın, mücadele etme gücünün kısacası hayata tutunma gücünün ortaya çıkarılmasıdır.  ‘’Başarı’’nın karşılığı kişiden.
BESLENME ÇANTASINDA BULUNMASI GEREKEN SAĞLIKLI BESİNLER KAHVALTILIKLAR Peynir- Zeytin- Haşlanmış Yumurta Reçel-Bal-Domates Salatalık-Tost-Simit-Poğaça.
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Hors d’oeuvre (Ordövr). Hors d’oeuvre (Ordövr) Hors d’oeuvreler -Türkçesi ordövrler- iştah açıcı özelliği olan yiyeceklerdir. Bir öğünde ordövr yemeği.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İSKENDERUN NURAN YILMAZ Ç. P. LİSE
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
HAYVANLAR VE BITKILER 1-HAYVANLAR:HAYVANLARıN BIR ÇOK FAYDASı VARDıR.ETINDEN,SÜTÜNDEN YÜNÜNDEN VE GÜCÜNDEN YARARLANıRıZ. HAYVANLAR FARKLı YERLERDE YAŞAR.DEVELER.
Sunum transkripti:

SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ LİKÖR

LİKÖR Likör, aromatik tatlandırıcılarla tatlandırılmış, şeker, bal, yumurta, meyve, meyve suları, çeşitli esanslar ya da türlü bitkilerin (baharatların) veya bunların viski, cin, rom, votka gibi içkilerle harmanlamasıyla yapılan içkilerin genel adıdır.

LİKÖR Likörler yemeklerden önce aperatif olarak alındıklarında iştah açıcı özelliğe, yemeklerden sonra alındığında ise digestive (hazmı kolaylaştırıcı )özelliğe sahip içkilerdir.

LİKÖR SERVİSİ Likörlerin siparişi tam ve doğru alınmalıdır. Likörlerin özellikleri dikkate alınarak gruplandırılır. Likörlerin servis edileceği zaman, dikkate alınmalıdır(Yemekten önce veya yemekten hemen sonra mı verilecek?).

LİKÖR SERVİSİ Likörlerin özelliklerine göre yanında verilecek ikram doğru ayarlanmalıdır. Likörler özelliğine uygun ısıya getirilmelidir. Servis edileceği miktara dikkat edilmelidir.