SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ LİKÖR
LİKÖR Likör, aromatik tatlandırıcılarla tatlandırılmış, şeker, bal, yumurta, meyve, meyve suları, çeşitli esanslar ya da türlü bitkilerin (baharatların) veya bunların viski, cin, rom, votka gibi içkilerle harmanlamasıyla yapılan içkilerin genel adıdır.
LİKÖR Likörler yemeklerden önce aperatif olarak alındıklarında iştah açıcı özelliğe, yemeklerden sonra alındığında ise digestive (hazmı kolaylaştırıcı )özelliğe sahip içkilerdir.
LİKÖR SERVİSİ Likörlerin siparişi tam ve doğru alınmalıdır. Likörlerin özellikleri dikkate alınarak gruplandırılır. Likörlerin servis edileceği zaman, dikkate alınmalıdır(Yemekten önce veya yemekten hemen sonra mı verilecek?).
LİKÖR SERVİSİ Likörlerin özelliklerine göre yanında verilecek ikram doğru ayarlanmalıdır. Likörler özelliğine uygun ısıya getirilmelidir. Servis edileceği miktara dikkat edilmelidir.