MALİ ANALİZ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BRS, Türkiye’de bir ilki başlatarak birçok firmadan alınacak hizmetleri tek bir kuruluştan alınmasını sağlayacak profesyonel bir kadroyla iyi bir hizmeti.
Advertisements

ULUTEK A.Ş TEKNOLOJİ GELİŞTİRME
İŞLETME - MUHASEBE Naim DENİZ.
İşletmelerde Eğitim İhtiyacının Belirlenmesi
Temel Ekonomi - Prof. Dr. Tümay ERTEK
MUHASEBENİN TEMEL KAVRAMLARI
N Para ve sermaye piyasaları n Yatırımlar n İşletme Finansı Finans birbiriyle ilgili üç alanı içerir:
HAZIRLAYAN: TANER KAYA
5. İşletme Dönemi Finansman Planının Hazırlanması
FİNANSAL ANALİZ.
Finansal (Mali) Tablolar Analizi
5. ÜNİTE Finansal Analiz Finansal Yönetim, 2. Baskı
3. YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK DENETİM VE TASDİK SEMPOZYUMU
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı
FİNANSAL ANALİZ.
SMMM Hasan Önder GÜVEN 1983 yılı İzmir doğumlu, İlk ve Orta Öğretimini Ankara’da tamamladıktan sonra 2005 Yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Ekonomi Bölümünden.
Türmob Yönetim Kurulu Üyesi Antalya YMM Denetim Ve Tasdik Sempozyumu
İŞ ANALİZİ – İŞ TANIMLARI İŞ GEREKLERİ
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
Finansal Planlama ve Kontrol
İŞLETMENİN FAALİYETLERİNE KAYNAK BULMA: FİNANSMAN
MUHASEBENİN UZMANLIK ALANLARI
GENEL MAKRO EKONOMİK DEĞERLENDİRME VE 2008 YILI BÜTÇESİ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI 3 Ocak 2008 – İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
FİNANS DIŞI ALANLARDA ÇALIŞANLAR İÇİN
ÜNİTE 5 (Bölüm 1) FİNANSAL ANALİZ
ÜNİTE 5 (Bölüm 1) FİNANSAL ANALİZ
MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ
MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ
Planlama Nedir? Planlama, işletmenin tümünü ya da herhangi bir birimini ilgilendiren, gelecekteki hareket tarzının ilkelerini saptama süreci veya işlerin.
MUHASEBENİN UZMANLIK ALANLARI
ÜNİTE 5 (Bölüm 2) FİNANSAL ANALİZ
MALİYET MUHASEBESİ MALİYET YÖNTEMLERİ Prof.Dr. İbrahim Lazol 2012.
MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI
FİNANSAL ANALİZ Finansal analiz, işletmenin iç ve dış kaynaklarından sağladığı veya sağlamayı düşündüğü fonları, kullanım alanlarına göre değerlendirmek;
İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ
GENEL MUHASEBE Prof. Dr. A.Vecdi CAN.
Dikey yüzdeler analizi
Finansal Tablo Analiz Teknikleri
EĞİLİM YÜZDELERİ (TREND) ANALİZİ İşletmenin uzun dönemler yada seneler itibariyle finansal durumunu ve çeşitli kalemlerin değişim trendini belirli bir.
MİKROİKTİSAT: Teori ve Uygulama Bölüm 1: Mikroiktisada Giriş By Edgar K. Browning & Mark A. Zupan John Wiley & Sons, Inc. 9 th Edition, copyright 2006.
NASIL VERGİ MÜFETTİŞİ OLUNUR ? VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
DENETİM İHTİYACI, DENETİM TÜRLERİ VE DENETİM BENZERİ KAVRAMLAR
Girişimcilik.
MUHASEBE DENETİMİ 2. HAFTA.
Karşılaştırmalı Tablolar Tekniği. Analizi yapan kişi analiz tekniklerini uyguladıktan sonra, mali tablolardaki değişimleri ve nedenlerini ortaya koymalıdır.
Eğilim Yüzdeleri Tekniği. İncelenen dönemde işletmenin muhasebe, değerleme ve fiyat politikalarındaki değişiklikler, fiyatlar genel düzeyinin yükselmesi.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
MUHASEBE DENETİMİ 6. HAFTA.
2008 KRİZİ SÜRECİNDE AB’DE MALİYE POLİTİKASI Avrupa Birliği Maliyesi Sakarya Üniversitesi/SBF-Maliye Yrd. Doç. Dr. Harun KILIÇASLAN.
Denetim Hizmetlerinin Geleceği Hüseyin Gürer Deloitte Türkiye CEO, SMMM 17 Mart
T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ POLATLI SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS, BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ MALİYE PROGRAMI.
GÜMRÜK BİRLİĞİNİN ETKİLERİ
İnceleme Dairesi Başkanlığı
MUHASEBENİN TEMEL KAVRAMLARI
MALİ ANALİZ.
MALİ ANALİZ.
Finans Nedir Finans, işletmenin gereksinim duyduğu fonların en uygun koşullarda ele geçirilmesi ve ele geçirilen fonların en etkin kullanımını sağlamaktır.
FİNANSAL ANALİZ.
RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ, EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
FİNANSAL YÖNETİM.
KKTC’DE GİRİŞİMCİLİK PROJESİ
Finansal Tablolar Analizi
Konaklama İşletmelerinde Finansal Yönetim
KEŞİF İŞLEMİ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
GİRİŞ Kapsamına Göre Mali Analiz Amacına Göre Mali Analiz
KKTC GİRİŞİMCİLİK PROJESİ - ÖNCELİK 2 İŞ PLANI
TÜTÜN – ALKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI. VİZYON: * Türkiye’de üretilen tütünlerin yurt içi ve dünya tütün kullanımı içindeki payının artırılmasına ve ülkemizin.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
1. BÖLÜM FİNANSAL YÖNETİMİN TANIMI VE AMACI
Sunum transkripti:

MALİ ANALİZ

MALİ ANALİZ TÜRLERİ 1-Analiz yapanın kimliğine göre; a)İç Analiz Bunlar; Yöneticiler, muhasebeciler işletme içi denetçiler olabilir. b) Dış Analiz; işletmeler ile ilişkili 3.şahıslarca yapılır.

MALİ ANALİZ TÜRLERİ 2-Analizin Kapsamına göre; a) Statik Analiz; Belirli bir döneme veya tarihe ait Mali Tablolar da yer alan kalemler arası mevcut ilişkilerin incelenmesi ile yapılan analizdir. b) Dinamik Analiz; Birden fazla döneme ait(bir birini izleyen)mali tablolarda yer alan kalemler arası ilişkilerin karşılıklı incelenmesidir.

3-Analizin yapılma amacına göre; a)Yönetim analizi; işletmenin sağlam bir finansman politikasına sahip olması için faaliyetlerini kontrol edebilmesi ve değerlendirebilmesi için yöneticilere yapılır. b)Kredi Analizi; c)Yatarım Analizi;

MALİ TABLOLAR ANALİZİNİN BAŞARI KOŞULLARI Şu ön şartlar gereklidir.(Mali T.A amacına ulaşmak) 1-Mali tabloların sağlıklı bir şekilde hazırlanması ve analize esas alınan verilerin, bilgilerin doğru olması 2-Analistin, muhasebe kavram ve uygulamasını iyi bilmesi. 3-Firma faaliyetlerini ilgilendiren (ticaret konusu, vergi konuları yasa ve düzenlemelerin bilinmesi. 4-Analize tutulan işletmenin ait olduğu sektörün ve işletmenin sahip olduğu özelliklerin kavranması.

MALİ TABLOLAR ANALİZİNİN BAŞARI KOŞULLARI 5-İnceleme dönemindeki ekonomik şartlar ve eğilimlerin saptanması çevre koşullarının bilinmesi. 6-İncelenen firmanın çeşitli politikalarının (üretim, fiyat, finansman, kar dağılımı v.b)ve muhasebe usullerinin analist tarafından bilinmesi,(buda iyi istihbarat dan geçer) 7-Analistin, yüksek öğrencinin görmüş olması, yaratma yeteneğine, muhakeme araştırmacı nitelikleri taşıması 8-Analistin birçok rakamla firma hakkında kesin hükümlere varmaması gerekir.

MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ 1-Karşılaştırmalı Tablolar Analizi 2-Yüzde Yöntemi ile Analizi 3-Eğilim (Trend Yüzdeleri)Yöntemi ile Analiz 4-Oranlar (Rasyonlar) ile Analiz. Mali Analiz Tekniklerinden çıkan sonuçlar ile işletmenin gelecekteki durumunu tahmine çalışılır. Bulunan sonuçlar geçen yıl veya yıllar, sektörün reklamları ve standart rakamlarla karşılaşılır. Bu tahmin ve karşılaşmalar, yorumlarla işletmede bundan sonra alınacak kararlara esas teşkil eder. Son ünitede ayrıntılı olarak ele alınacaktır.