BİSİKLET SPORU NEDİR ? İki tekerlekli bisikletin gelişmesiyle oluşmuş bir spor dalıdır. Ülkemizde son yıllarda yaygınlaşmıştır. Her yaştan insan bu sporu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1. KADEME E ANTRENÖRLÜĞÜ İÇİN
Advertisements

TÜRKİYEDE VETERAN MASA TENİSİNİN GELİŞİMİ
TENİS KAREN TÖRK 3C SINIFI, NO:523.
T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ 3 AHMET ÇOLAK Doç.Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN MAYIS-2010.
ŞARKİKARAAĞAÇ KAYMAKAMLIĞI
TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR
Seydi Ali Reis Kupa Yarışları :
ATLETİZM FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU FAALİYET SUNUSU 1.
TÜRKİYE TRİATLON FEDERASYONU 5-6 EKİM 2013 KUŞADASI TRİATLONU
«KASTAMONU MASA TENİSİ OYNUYOR» PROJESİ
KAYAKLI KOŞU (Antrenman Bilimi) Ebru ÇETİN Erzurum 2011.
SPOR VE ÇEVRE KAMU KURUM VE KURULUŞLARIN SPORA ETKİSİ
POWERLIFTING.
Antik Olimpik Oyunlar MÖ 776 – MS 393 Dini temeller - Zeus
YOL KOŞULARI : - Maraton (42km 195m) - Yarı maraton (21km 100m)
Türk Balıkadamlar Kulübü
1 TÜRKİYE TRİATLON FEDERASYONU 7 EYLÜL 2013 YAŞ GRUPLARI İSTANBUL TRİATLONU TRİATLET BRİFİNGİ.
OLİMPİYAT SPORCU EĞİTİM MERKEZİ
Süleyman Demirel Üniversitesi
EMİNE DİLAVER NİSA GÜRBÜZ.  Pekin aralarından 2008 yaz olimpiyatları ve parlimbik oyunlarında da olduğu pek çok spor etkinliğine ev sahipliği yapmıştır.1990.
Barbell. A ğ ırlık kaldırma esasına dayanan bir spor dalı. Demir veya tahta bir sapla birleştirilen yuvarlak veya yassı iki kütlenin meydana getirdi ğ.
 DÜNYA'DA ATLETİZM Düzenli sporların en eskisi olan atletizmin temel dalları olan koşma, atma ve atlama ilk beslenme yolu olan avcılığın önemli birer parçalarıydı.
BEDEN EĞİTİMİ ÖDEVİ DOPİNG.
ATLETİZM FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU FAALİYET SUNUSU.
OKULUMUZ HAKKINDA. OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuz.
DOPİNG.
ATLETİZM.
AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU ( ). AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR AMATÖR TAKIMLARDA YAŞI BÜYÜK FUTBOLCU
KANO.
T.C MALATYA VALİLİĞİ GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ
ATLETİZM FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU FAALİYET SUNUSU.
1922 SALİHLİ GENÇLİK ve SPOR KULÜBÜ
BAYRAK YARIŞLARI 4x100 METRE 4x400 METRE 4X200 METRE.
İÇİNDEKİLER -KAPAK -BİSİKLETİN DOĞUŞU -İLK BİSİKLET -BİSİKLETİN TARİHİ
BESYO.
MARATON.
ETKİNLİK YÖNETİCİSİ. Etkinlik yöneticileri hangi etkinlik alanında çalışırlarsa çalışsınlar üç kategoride uzman olmalıdır. İşin doğasına aldırmayarak.
OLİMPİYATLAR.
UZUNLUK ÖLÇME.
Spor Tesis İşletmesi.
ENGELLİLER VE SPOR  Bilindiği gibi spor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam için gerekli bir uğraştır ve tüm insanlar için önemlidir. Ancak sporun, engelli bireyler.
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ SPORT; SPOR ETKİNLİKLERİ.
KIŞ SPORLARI BEĞÜM ŞEVVAL ÜNAL.
Yüzme müsabakaları ve stilleri
DÜNYA'DA ATLETİZM DÜNYA'DA ATLETİZM Düzenli sporların en eskisi olan atletizmin temel dalları olan koşma, atma ve atlama ilk beslenme yolu olan avcılığın.
TÜRKİYEDE VETERAN MASA TENİSİNİN GELİŞİMİ
ENGELLİLERDE MASA TENİSİ
 Kış sporları olimpiyatlarda dalı bulunan, karlı zemin yada kapalı salonlarda buzlu zeminde takımlar halinde yada gösteri amaçlı (buz pateni dansı gibi)
Türkiye’de Spor Yönetimi
Dans Eğitmeni, TDSF A Klasman Dans Sporcusu
Yusup MAMETKULYYEV. SEĞİRTMENLİK SPORU
Beden Eğitimi Performans Ödevi İsimler Umut Güney Mert Ateş Ünal Aytar Yiğit Zaptiye Öğretmen Adı=Mustafa Güçlü Konu Atletizm.
Antik Olimpik Oyunlar MÖ 776 – MS 393 Dini temeller - Zeus
AY-TUR TURİZM SAN VE TİC A.Ş. TURUNÇ RESORT OTEL
ATLETİZM KOŞULARI MERVE ANDAÇ 9\D 932. ATLETİZM NEDİR ?  İnsanoğlunun yaptığı en eski spor dallarından biri. Fiziksel güç, dayanıklılık, çeviklik, hız.
TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR.
Triatlon Nedir? 1. Triatlon Atletizm spor dalları arasında gösterilen bir spor dalı olup üç yarışın birlikte yapıldığı spor anlamına gelmektedir. Triatlon.
Triatlon Nedir? :HAZIRLAYAN: ROJHAT DEMİR 1. Triatlon Atletizm spor dalları arasında gösterilen bir spor dalı olup üç yarışın birlikte yapıldığı spor.
Volleyboll Voleybol nedir? Nasıl oynanır? Saha ölçüleri? İbrahim koca 28 İbni sina okulu.
Olimpik Anneler, Türkiye’de çocukların sporla büyümesini ve gelişmesini sağlamak amacıyla P&G ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile birlikte oluşturulmuş.
Doping Dr. Yusuf Solmaz BALO.
OKUL AİLE BİRLİĞİ KERMESİ OKUL AİLE BİRLİĞİ KERMESİ
NAIM SÜLEYMANOĞLU NAIM SÜLEYMANOĞLU KİMDİR?. Naim Süleymanoğlu ■ Dünya halterinin efsane ismi, olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu,
 Vücudumuzun gücünü artıran, zi­hin güçlerimizi geliştiren, aynı zamanda eğ­lendiren, hoş vakit geçirten işlerdir. Deniz­cilik, avcılık, binicilik, kayak,
Voleybol nedir? Nasıl oynanır? Saha ölçüleri? SECEM ATEŞ 9/B606.
ATLET İ ZM NED İ R. Atletizm Nedir ? Atletizm; bir alan yada pistte yapılan dünyanın en eski sporlarından biridir. Atlet diye tabir edilen sporcu, koşu,
ATLETİZM.
ENGELİLERDE SPOR Engelli, diğerlerine göre kısıtlılığı olan (kişi) demektir, diye en basit tanımı yapabiliriz. Engellilik çeşitlerini bilimsel olarak.
Sunum transkripti:

BİSİKLET SPORU NEDİR ? İki tekerlekli bisikletin gelişmesiyle oluşmuş bir spor dalıdır. Ülkemizde son yıllarda yaygınlaşmıştır. Her yaştan insan bu sporu yapabilmektedir. İlk bisiklet yarışı 1896 yılında Atina’da düzenlenmiştir. Özellikle avrupa’da çok sevilmektedir. Amatör ve profesyonel bisikletçiler için çeşitli yarışlar düzenlenmektedir. Bisiklet yarışları özel pistlerde veya yollarda yapılmaktadır. Bir tur 250 metre veya metredir. Türkiye’de ilk bisiklet yarışı 1897 yılında Selanik’te yapılmıştır. Fenerbahçe SK 1912’de bisiklet şubesi kurarak destek olmuştur. Türkiye ilk uluslararası yarışmalara 1927′de Bulgaristan’da katılmıştır.

Türkiye’de yarışlara katılmak? Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun yapmış olduğu açıklama, ülkemizde düzenlenen bisiklet yarışlarına lisanssız katılmanın mümkün olmayacağı yönünde. Lisanslı bir sporcu olmak için ilk olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün (GSGM) istediği sporcu lisansının alınması gerekmektedir. Bisiklet sporu bireysel kayıt kabul ettiği için ise ferdi lisans veya bağlı bulunabilecek kulüp lisansı alınabilir. Sporcu olmanın ilk şartı sağlıktır. Bu nedenle hiçbir sağlık probleminin olmaması gerekmektedir. Lisanslar her yıl, ocak ayında yenilenmektedir. GSGM onaylı lisans ile Türkiyede’ki uluslar arası yarışmalara katılım sağlanabilir.

BİSİKLET YARIŞ TÜRLERİ Yol Yarışları Zamana karşı - Yarışçılar peş peşe çıkış noktasından hareket eder. Tek günlük yol yarışları km yarışlarda bitişe ilk ulaşan kazanır. Turlar - Çok etaplı yol yarışlarıdır. 3 gün yada 21 gün olabilir. Pist Yarışları Oval biçimindeki pistlerde yapılan bisiklet yarışları kısa mesafeli yarışlardır. Bir tur uzunluğu, 250, 333, 400 veya 500 metre arasında değişmektedir. Bisikletli Koşu Yarışları Bisiklet krosu inişli çıkışlı ve bozuk yollarda yapılır. Yarışçıların bazen inerek bisikletlerini omuzlarında taşımaları gerekebilir. Dağ Bisikleti Yarışları Olimpik Dağ Bisikleti Yarışı km arasında 2 saat kadar sürede tamamlanır. Dağ Bisikleti Maraton Yarışı - 80 km’den uzun parkurlarda yapılır. Dağ Bisikleti İniş Yarışı km uzunluğunda tamamı iniş olan yarışlardır. Dağ Bisikleti Dörtlü Eleme Yarışı BMX Yarışları BMX yarışı freestyle olarakta adlandırılabilir. Toprak zeminde çeşitli hareketler yapılır yılında ilk kez Pekin olimpiyatlarında başlamıştır. Yol Yarışları Zamana karşı - Yarışçılar peş peşe çıkış noktasından hareket eder. Tek günlük yol yarışları km yarışlarda bitişe ilk ulaşan kazanır. Turlar - Çok etaplı yol yarışlarıdır. 3 gün yada 21 gün olabilir. Pist Yarışları Oval biçimindeki pistlerde yapılan bisiklet yarışları kısa mesafeli yarışlardır. Bir tur uzunluğu, 250, 333, 400 veya 500 metre arasında değişmektedir. Bisikletli Koşu Yarışları Bisiklet krosu inişli çıkışlı ve bozuk yollarda yapılır. Yarışçıların bazen inerek bisikletlerini omuzlarında taşımaları gerekebilir. Dağ Bisikleti Yarışları Olimpik Dağ Bisikleti Yarışı km arasında 2 saat kadar sürede tamamlanır. Dağ Bisikleti Maraton Yarışı - 80 km’den uzun parkurlarda yapılır. Dağ Bisikleti İniş Yarışı km uzunluğunda tamamı iniş olan yarışlardır. Dağ Bisikleti Dörtlü Eleme Yarışı BMX Yarışları BMX yarışı freestyle olarakta adlandırılabilir. Toprak zeminde çeşitli hareketler yapılır yılında ilk kez Pekin olimpiyatlarında başlamıştır.