Geleneksel Servis Türleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Advertisements

PROGRAMDA YAKLAŞIK MALİYETİ İKİ TÜRLÜ HAZIRLAMANIZ MÜMKÜNDÜR.
SERVİSTE UYULMASI GEREKEN KURALLAR ve SERVİS TÜRLERİ
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM YİYECEK İÇECEK BÖLÜMÜ VE ORGANİZASYON YAPISI ZEYNEP ASLAN
RESTORAN EKİPMANLARI.
STEWARDİNG DEPARTMANI EĞİTİM
Gıdalarımızı saklama kuralları
MÖNÜ.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
SOFRADAKİ GÖRGÜ KURALLARI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN TANITIMI
EVRAK KAYIT SİSTEMİ Öğr. Gör. Hakan YILDIZ.
1-3 yaş grubu çocuklarda beslenme
YARATICI SENARYO KONSEPT SUNUMU Müşteri : Varol Ticaret San.
ESER İSTEK (KİTAP SİPARİŞİNDE BULUNMA) Kütüphanenin ana sayfasından Giresun Üniversitesi Katalog Tarama tıklanır. Gelen ekranda Oturum Aç sekmesi seçilir.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
TBS’de yönetİm.
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
MUTFAĞIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ
ORDÖVR KISMI Yemek salonuna (restorana) yakın olur. Diğer kısımlara göre buranın çalışma alanı daha küçük olur. Soğuk mutfağa dahil veya ayrı bir yerde.
TBS’DE MUTFAK VE YEMEKHANE
STANDART TARİFELER.
(YEMEK LİSTELERİ OLUŞTURMA)
Tablet Menü.
Restoran Otomasyon Sistemi
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
Tablet Menü.
Geleneksel Servis Türleri
Ziyafet ve İkram Dersi Soruları 1. ve 2. Hafta
Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?
KUVER AÇMA Diğer takımlar kuver tabağının çevresinde yer alır. Bazı restoranlarda kuver tabağı kullanılmayabilir. Bu durumda peçete kuver tabağından.
KUVER AÇMA Standart Kuver Malzemeleri : Molton Masa örtüsü Kapak örtü
Geleneksel Servis Türleri
4. SERVANTLARIN HAZIRLIĞI
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Tranş, kesilip parçalanmadan bütün halde pişirilen et yemekleri, balıklar, tavuk ve diğer kümes hayvanları ile av etlerinin temizlenip dilimlenmesi ve.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI
“Mizan Plas” (Mise en Place) nedir? Kısaca açıklayınız.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
MİZAN PLAS (MISE EN PLACE): SERVİSE ÖN HAZIRLIK Emir Hilmi Üner
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
ODA TEMİZLİĞİ.
KUVER AÇMA İki Bardak: Kuverde kullanılacak iki bardağın yeri sunulacak içkilere bağlıdır. Su bardağı ile birlikte şarap bardağı da kullanılacak ise.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SERVİS.
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Hors d’oeuvre (Ordövr). Hors d’oeuvre (Ordövr) Hors d’oeuvreler -Türkçesi ordövrler- iştah açıcı özelliği olan yiyeceklerdir. Bir öğünde ordövr yemeği.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Geleneksel Servis Türleri Emir Hilmi Üner

Servis Basamakları: Konukların Karşılanması Konukların Yerlerine Oturtulması ve Menü Kartlarının Verilmesi Siparişlerin Alınması Siparişlerin Mutfağa İletilmesi Hazırlanan Siparişlerin Mutfaktan Alınması ve Konuklara Servisi Masa Kontrolü Masadaki Kirli Tabak ve Takımların Kaldırılması

Servis Basamakları: 1. Konukların Karşılanması Konuklar kapıda restoran şefi tarafından karşılanır. Rezervasyon durumları öğrenilerek uygun masaya yerleştirilir.

Servis Basamakları: 2. Konukların Yerlerine Oturtulması ve Menü Kartlarının Verilmesi: Hangi tür yemek olursa olsun, konuklar masalara yerleştirildikten sonra su bardakları açılır. Konukların sağ tarafından sıra ile soğuk su servisi yapılır. Menü kartları konuklara takdim edilir ve aperitif alıp almayacakları sorulur. Konuklar menüyü incelerken aperitif, ekmek ve tereyağı servisi yapılır.

Servis Basamakları: 3. Siparişlerin Alınması: Konuklar sipariş için hazır olduğunda siparişler alınır. Sipariş alma sırasında konukların talebi doğrultusunda yemekler hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılır. Önce çocuklar ve kadınlar olmak üzere siparişler alınır. Alınan siparişler sesli olarak tekrarlanarak onay alınır.

Servis Basamakları: 4. Siparişlerin Mutfağa İletilmesi: Alınan siparişler mutfağa üç ayrı şekilde iletilebilir 1. Sözlü olarak 2. Yazılı olarak 3. Elektronik sistem aracılığıyla

Klasik Servis Türleri Fransız Servis: Fransa’da doğan ve tüm dünyaya yayılan bu servis türü birinci sınıf restoranlarda, resmi davet ve ziyafetlerde, iş yemeklerinde uygulanmaktadır. Fransız sevisi bazı yemeklerin konuk masasında (gueridon) pişirilmesi, kesilip porsiyonlanması, alevlendirilmesi, balıkların temizlenmesi gibi uygulamaları da kapsar.

Fransız servisinde konuk yemeğini servis personelinin kendisine yaklaştırdığı servis tabağından çatal ve kaşık yardımıyla kendisi alır. Fransız servisinde yemeğin porsiyonlarını konuk kendisi belirler, başka bir deyişle kendi tabağını kendisi hazırlar. Bu yüzden konukların da bu servis hakkında bir parça bilgi sahibi olması gerekmektedir.

Fransız Servis Çorba servisine başlamadan önce ilk olarak gueridon hazırlığını yapınız. Kepçesi içinde olan tureen sağ tarafa, sıcak çorba kaselerini de sol tarafa yerleştiriniz. Eğer çorba ile birlikte kroton veya kaşar da servis edecekseniz guerido’nun konuk masasına yakın olan tarafına yerleştiriniz. Orta kısmı kaselerin doldurulması amacıyla boş bırakınız. Sol elinize aldığınız kaseleri yeterince doldurunuz. Yardımcınız “Demi Chef de Rang’a” servis etmesi için veriniz

Fransız Servis Sol elde tutulan pot, kol masaya ve servis tabağına değdirilmeden konuk tabağına yaklaştırılır. Sağ el ile potun kapağı açılarak pot konuğa uzatılır. Konuk pottan çorbasını alana kadar beklenir İkinci servis için kepçe tekrar düzeltilir ve potun kapağı kapatılır. Yaşlılar, çocuklar, servisi kendisi yapamayacak durumda olanlar ile servisi kendisi yapmak istemeyenler için servis personel tarafından gerçekleştirilir.