Konfeksiyon Yardımcı Malzemeleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
Advertisements

Mastarlar.
Prof.Dr.Mehmet Tunç ÖZCAN
ÜNİTE : 7 IŞIK VE SES. IŞIK Işık, cisimleri görmemizi ve etrafın aydınlanmasını sağlayan bir enerji türüdür. Işık yayan cisimlere ışık kaynağı denir.
Prof.Dr.Mehmet Tunç ÖZCAN
İMAL USULLERİ KAYNAK TEKNOLOJİSİ BÖLÜM 5 KESME. Esası? Oksijen saflığının etkileri? Kesme üfleci ve çalışma şekli? Yüzey kalitesi değerlendirmesi?
Betonarme Yapılarda Deprem Hasarları
Hat Dengeleme.
6.SINIF FEN ÖDEVİ. Uygulanan yalıtım kalınlığına ve kullanılan malzemenin ısı iletkenliğine bağlı olarak, ısı kaybı % oranında azaltılır. Yoğuşma.
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
Mısır danatında resim ve heykel
SPORLA İLGİLİ HAREKETLER DÖNEMİ (7-12 yaş)
PAS PAYI ELEMANLARI Son yıllarda, “paspayı” olarak adlandırılan, donatı örtü tabakasının kalınlığının bazı ülkelerde (örneğin Almanya’da) 4-5 cm’ye kadar.
PLASTİK ŞEKİL VERME YÖNTEMİ
Tane Kavramının Öğretimi (Basamaklandırılmış Yönteme Göre)
ÖZÜRLÜLÜĞE YAKLAŞIM. Yanlış: Özürlü kişiler hastadır, tedavi edilip iyileştirilmelidirler. Doğru: Özürlülük hastalık değildir. Özürlü kişiler özürlü olmayan.
HERON & ZEPLİN İbrahim KURU SİVAS.
EĞİTSEL OYUNLAR DOÇ. DR. GÜLTEN HERGÜNER BÖLÜM: 2
Gereksinim Analizi ve Varlık Ba ğ ıntı Diyagramı Sibel SOMYÜREK.
GEOMETRİK CİSİMLER VE HACİM ÖLÇÜLERİ
TEMELLER.
ÇOK BOYUTLU SİNYAL İŞLEME
Pazarlama İlkeleri.
Seraların sınıflandırılması
Örtü Altı Yapıları Malç Örtüler
GEMİLERDE KULLANILAN SOLUNUM CİHAZLARI
Makinede düz dikiş.
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
DENİZ ÜZERİNDE YAĞIŞ ÖLÇÜMÜ
SU İTİCİ APRE TUĞBA DÜZAL.
Erken çocukluk döneminde fen ve matematik kavramlarının gelişimi
1. RİP Kıyıdan / Plajdan denize doğru olan bir akıntıdır.
Stokiyometri, element ölçme anlamına gelen Yunanca, stocheion (element) ve metron (ölçme) kelimelerinden oluşmuştur. Stokiyometri, bir kimyasal reaksiyonda.
DENEYSEL TERTİPLER VE PAZAR DENEMESİ
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
İMAL USULLERİ PLASTİK ŞEKİL VERME
AMAÇ Bu faaliyette verilen bilgiler doğrultusunda, uygun ortam sağlandığında, alçı şekillendirmede kullanılan pim çeşitlerini tanıyarak, teknik resim kurallarına.
BARALAR.
1.DİJİTAL BASKI MAKİNESİNİ BASKIYA
NOT VERME VE MEZUNİYET.
SAĞIM Sağım, süt ineği işletmelerinin en önemli, aşırı özen gerektiren ve aynı zamanda en zor işlerinden birisidir. Günde 25 kg süt veren bir ineğin el.
TEMİZLİK YÖNTEMLERİ.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
ETİKET.
Kumaş Dikiş İpliği Makine İğnesi Tela ve Çeşitleri.
Kumaşların Sınıflandırılması/Dokuma Kumaşlar
Tıkalı Boru Açma - Boru Açma - Tıkanmış Boru Nasıl Açılır?
Temel Haslık Testleri.
İŞLETME TÜRLERİ BÖLÜM 3.
*Tıraş çeşitleri Kıvırma Tıraşı Yakma Tıraşı Bindirme Tıraşı
*GOVA MODEL SAYANIN TEZĞAH İŞLERİ
*SAYA NEDİR ? Ayakkabının modeline göre çıkarılmış olan, ıstampalar yardımı ile kesilen deri parçalarına uygulanan tıraşlama, kıvırma, yapıştırma.
NET 207 SENSÖRLER VE DÖNÜŞTÜRÜCÜLER Öğr. Gör. Taner DİNDAR
OKUMA-YAZMA BECERİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
Maddeler doğada karışık halde bulunur
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
İMÜ198 ÖLÇME BİLGİSİ İMÜ198 SURVEYING Bahar Dönemi
İSTASYON YÖNTEMİ.
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
PLASTİK İŞLEME YÖNTEMLERİ
Düzlem Yüzeyler ve Prizmalar
ZTM321 MAKİNE ELEMANLARI 10.hafta
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
EÜT 252 ÜRETİM YÖNTEMLERİ PLASTİK ŞEKİL VERME.
Eğitim Önemlidir İKS kadrosunun ve çiftçilerin eğitimi İKS sürecinin önemli bir bölümüdür. Hedef çiftçilerin, ve proje çalışanlarının organik çiftçiliğin.
Sunum transkripti:

Konfeksiyon Yardımcı Malzemeleri Çıt çıt Rivet Agraf Kanca Kuşgözü

Çıt Çıt * Çıt Çıt birbiri içine basılarak girecek şekilde yapılmış bir çıkıntılı diğeri oyuk olan iki parçadan oluşan kapama malzemesidir. *Parçalar başlık-soket veya erkek-dişi kısım olarak adlandırılır.

Çıt Çıt * Başlık kısmı üzerine çeşitli desenler veya logolar basılabilmektedir.. * Çıtçıtlar da düğmeler gibi preslenerek veya dikilerek kumaşa tutturulabilirler.

Tutturma Şekline Göre Çıtçıtlar Dikilebilen Çıtçıt *Giysi üzerine tutturulabilmesi için her iki parça üzerinde de delikler bulunan;birbirine geçebilecek şekilde yapılmış bir çıkıntılı diğeri oyuntulu olan iki parçadan oluşan, küçük bir çift madensel veya plastik kapama malzemesidir. Bu parçalar birbiri içine girerek kilitlenmektedirler. Her iki parçada dikiş iğnesinin girebileceği dört delik bulunu. İğne bu deliklerin içinde çalışarak çıtçıtın kumaşa dikilerek tutturulmasını sağlar.

Çıt Çıtların kullanım yerleri *Yüksek gerginliğe maruz kalmayacak giysi parçalarında,küçük açıklıkları kapatmak amaçlı bölgelerde, *Çıkarılabilir Giysi Parçalarında, *Düğmeli patletlerde, düğme aralarında, *Gömleklerde, *Montlarda, *Genellikle bebek ve çocuk giyiminde Kullanılan bir çeşit kapama aksesuarıdır.

Çıtçıt Çeşitleri S Tipi Yaylı Çıtçıt Kalıcı Ve Yumuşak açılma-kapanma kuvveti sağlayan çift etkili S Tipi yay kullanılan bir çıtçıttır. *Çakıldıktan Sonra, erkek ve dişi tam olarak kapandığından kumaşta boşluk bırakmaz. *Farklı tipte kumaş, deri ve diğer materyallerde standart kalite ile çalışabilir ve çakılabilir. *Düşük ve orta derecede açma-kapama kuvveti istenen uygulamalar için en iyi çözümdür. *Genellikle Spor Giyimde Kullanılır.

Halka Tipi Yaylı Çıtçıt Halka Tipi Yaylı çıtçıtlar yüksek açma-kapama kuvveti sağlama özelliği bulunan ürünlerdir. *Genellikle mont ve kabanlarda kullanılmaktadır. Ayrıca Askeri kıyafet ve ürünlerde de kullanılabilir. *Kalın kumaş deri yada diğer materyaller için uygundur. *Yıkama,ütüleme ve kuru temizlemeye karşı dayanıklıdır. *Örme kumaşlarda kullanılması tavsiye edilmez.

Çıtçıtların Kalite Kontrolü İşletmeye gelen çıtçıtlar artikel numarası dikkate alınarak o artikele ait tela ve kumaş ütü ile yapıştırılır.Çıtçıt bunun üzerine monte edilir ve düğme mukavemet cihazı ile teste tabi tutulur.Ayrıca çıtçıtın boyasının soyulup soyulmadığına ve erkek,dişi kısmının rahat açılıp açılmadığına bakılır.

Rivet Kumaşa zarar vermeden çakılabilen ürünlerdir. *Yüksek Dayanım, *Farklı Dizayn, *Müşterilere Özel Logo, İmkanı sağlar.

Agraf(KOPÇA) Agraf,giyim eşyalarının gerekli yerlerini kapatmaya,birleştirmeye,alttan tutturmaya yarayan pirinç,paslanmaz nikel, kalay madenden veya naylondan yapılmış iki parçalı tutturucudur. Hazır renk çeşitlerinin yanı sıra istenilen renk çalışmalarıda yapılmaktadır. Biri çengel şeklinde diğeride çengelin iç kısmından geçecek şekildedir. Agraflar,giysiye çıtçıt ve düğmeler gibi dikilerek veya preslenerek monte edilir.

Dikilerek Monte Edilen Agraflar Pirinç veya demir telden yapılırlar.Sacdan yapılan kancaların dış yüzeyleri nikellenir.Veya siyah cila yapılır.Elle veya makine ile dikilebilir.Zikzak dikişle transport yapmadan düz dikiş makinelerinde, uygun ayak kullanılarak düğme makinelerinde dikilebilir.Bayan etek kemerlerinin kapatılmasında,bebek giysilerinde kullanılır.Agraflar piyasada metraj şerit üzerinde metraj agraf olarakta satılmaktadır.

Agrafın Kullanım Yerleri *Diğer kapama malzemelerine destek gereken noktalarda, *Giysilerin yaka ve bel açıklığında,fermuar üstünde, *Gerginliğe maruz kalan noktalarda, *Düğme ile birlikte kullanılır.

Kanca Genellikle kumaş pantolon gruplarında kullanılır. Otomatik çakma makinası mevcuttur. Yıkama ve temizlemeye karşı dayanıklıdır. Farklı kaplama ve renk seçenekleri mevcuttur.

Kuş Gözü *Uygulamaya göre farklı çap ve uzunlukta kuş gözleri mevcuttur. *Farklı materyallerde kullanılmaya uygundur. *Genellikle dekoratif,havalandırma ya da kord geçişi için kullanılır. *Normalde, ürünler çakılmadan önce kumaşın delinmesi gerekir. *Yıkama ve temizlemeye karşı dayanıklıdır. *Normalde örme kumaşlarda kullanılmaya uygun değildir. *Farklı kaplama ve renk seçenekleri mevcuttur.