SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yanık, Donma ve Sıcak Çarpması
Advertisements

BÖLÜM 4 Finansal Tablo Analizi Bu bölümü okuduğunuz zaman, şunları yapabiliyor olmanız gerekir: Oran analizinin ne olduğunu açıklamak Beş grup oranın.
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
İLK YARDIM. Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun.
Yazdırılmak istenen model Solidworks, Autocad, Catia vb. Cad programlarında ölçülerine uygun olarak tasarlanır. 1 1.
Tane Kavramının Öğretimi (Basamaklandırılmış Yönteme Göre)
 Basınç, bir yüzey üzerine etkide bulunan dik kuvvetin, birim alana düşen miktarıdır. Katı, sıvı ve gazlar ağırlıkları nedeniyle bulundukları yüzeye.
NİSAN Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 94 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
BÖCEK İĞNELEME VE ETİKETLEME YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA NASIL OLUR? EYYÜBİYE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
ÖZEL TANIMLI FONKSİYONLAR
Deri Kıvrım Kalınlıkları
AŞI NEDİR ? İki bitki parçasını birleştirip kaynaştırmak ve tek bir bitki gibi büyüyüp gelişmesini sağlamaktır. Anaç : Aşının kök sistemini oluşturan.
BEBEKLERDE TEMEL YAŞAM DESTEĞİ MERT KIZIL 39 RAMAZAN ÇİL 11/A.
KİŞİSEL HİJYEN.
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME
Hİjyenİk El YIkama Normal sabunlar ve antiseptik özellikli sabunlar kullanılabilir. Bu şekilde geçici mikroorganizmalar uzaklaştırılır ya da öldürülür.
TEMEL YAŞAM DESTEĞİ TEMEL YAŞAM DESTEĞİ
BAPSİS ÜZERİNDEN ARA RAPOR VE SONUÇ RAPORUNUN YÜKLENMESİ
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
DENGE SICAKLIĞI (Td).
Basit ve Kısmi Korelasyon Dr. Emine Cabı
Çiti Kilim Örme.
ÇAMAŞIR TOPLAMA VE DAĞITMA
Hava Yolu Tıkanıklığı Sağlık Sunumları:
1.DİJİTAL BASKI MAKİNESİNİ BASKIYA
ABDOMEN.
Süt Sağma Teknikleri.
Geleneksel Servis Türleri
Ziyafet ve İkram Dersi Soruları 1. ve 2. Hafta
Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?
KUVER AÇMA Diğer takımlar kuver tabağının çevresinde yer alır. Bazı restoranlarda kuver tabağı kullanılmayabilir. Bu durumda peçete kuver tabağından.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Yiyeceklerin soğuk ve sıcak kalmalarını sağlamak amacı ile özel saklama araçları (reşolar vb) kullanılmalıdır. Servis masaları üzerine konan yiyeceklerin.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
4. GRUP KATYONLAR (Ba+2, Ca+2, Sr+2).
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
X-IŞINLARI KRİSTALOGRAFİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
DIGIKENT Kent Yönetim Platformu Elektronik Belge Yönetimi
KANAMALARDA İLKYARDIM
Temel Haslık Testleri.
TEMEL GEOMETRİK KAVRAMLAR VE ÇİZİMLER
sgk. gov. tr/sahis/pages/login
BİRİNCİ DERECEDEN BİR BİLİNMEYENLİ EŞİTSİZLİKLERİ ÇÖZME
BÖLÜM 1 Kuvvet ve Hareket. BÖLÜM 1 Kuvvet ve Hareket.
TEMEL YAŞAM DESTEĞİ.
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
TEMEL YAŞAM DESTEĞİ (SUNİ SOLUNUM VE GÖĞÜS BASISI)
KANAMALAR.
SICAK HASARI ve İLKYARDIM
Ölçü transformatorları
TEMEL YAŞAM DESTEĞİ (II)
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
SİNİR GERME TESTLERİ.
MİKROORGANİZMALARIN İNVİTRO ÜREME GÖRÜNÜMÜ
ELEKTRONİK BETON İZLEME SİSTEMİ EĞİTİMİ
YAYLAR.
(6.Ünite 2.Konu) 6.SINIF YENİ FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
III- SLS Klipsleri Kalite Tablosu
ZAMİRLER(ADILLAR) 6.SINIF.
CİHANGİR ÇAĞLAR ZAMİRLER
Baş immobilizasyonu.
BRANŞ BÜLTENİ.
TEMEL YAŞAM DESTEĞİ.
Sunum transkripti:

SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ ŞAMPANYA

ŞAMPANYA SERVİSİ Şişe kovasından çıkarılarak, çabukça bir bez peçeteyle kurulanır. Etiketi konuğun okuyacağı şekilde şişeyi sipariş edene gösterilir ve onayı alınır. Şişe bir yana hafifçe eğilerek emniyet telinin ucu bulunur ve yatık durumdan kaldırılarak tutulur hale getirilir.

ŞAMPANYA SERVİSİ Tutulur hale getirilen emniyet teli, aksi istikamete bükülerek gevşetilir. Gevşetilen tele bağlı olan ve üsten gelen yan teller yerinden oynatılarak, çıkacak pozisyona getirilir.

ŞAMPANYA SERVİSİ Şişenin mantarının yerinde sıkı durup durmadığı kontrol edilir ve kontrolsüz fırlaması emniyete alınır. Gevşetilen emniyet teli ve üzerini saran kapak jelâtini birlikte kaldırılarak çıkartılır (eğer mantar gevşekse, hepsi mantarla birlikte çıkarılır).

ŞAMPANYA SERVİSİ Bir elde şişeyi tutarken, diğer elin başparmağının mantarın üzerinde olmak üzere, diğer parmaklar şişenin ağzını ve mantarı saracak şekilde tutularak ve şişe ortasında tutulmak suretiyle çevrilerek, sessiz bir şekilde mantar çıkarılır.

ŞAMPANYA SERVİSİ Şişenin ağzı peçeteyle veya mantarın düz kısmıyla silinir. Mantar koklanarak, kötü bir koku olup olmadığı kontrol edilir. Şampanya, sipariş eden kişinin veya ev sahibinin bardağına tatması için bir miktar dökülür.

ŞAMPANYA SERVİSİ Şampanyayı tadanın onayını aldıktan sonra, sırayla diğerlerinin bardakları saat yönünde ve sağ taraftan doldurulur. En son olarak şampanyayı sipariş verenin bardağı da doldurulduktan sonra servis sona erdirilir.

ŞARAP SERVİSİ Konuğun onayı alındıktan sonra, önce bayanlar olmak üzere sağdan servisi yapılır. En son olarak şarabı sipariş edenin veya ev sahibinin bardağı doldurulur. Şarap bardakları 2/3 oranında doldurulur. Servis tamamlandıktan sonra şişe, tekrar kovasına konur.

BİRA SERVİSİ Çok fazla köpük doldurarak konuğa aldatıldığı hissi verilmemeli, eğer bardakta işaret varsa bu işarete kadar bira doldurulmalıdır. Eğer bira kulplu bir bardakta veriliyorsa, bardak masaya kulpu saat 17.00’yi gösterir şekilde konmalıdır.