Ziyafet ve İkram Hizmetleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sunum Teknikleri Öğr. Gör. Mehmet Akif BARIŞ Aralık, 2010.
Advertisements

DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ. İÇİNDEKİLER  DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ OKULLARDA DESTEK EĞİTİM HİZMETİ NERELERDE VERİLİR? NEDEN DESTEK EĞİTİM? DESTEK EĞİTİM.
Materyal Hazırlama Yönergesi Nisan, Materyal Ödevi2 Materyal Hazırlama Hazırlanan materyal vize sınavı yerine geçecek. Materyal ödevlerinin en son.
SUNU HAZIRLAMA PROGRAMI: powerpoint
1 Boş ve Dolu Big-Bag’ler ile Çalışma Kuralları. Boş Big-Bag’lerin Stoklanması Belirli ve özel bir yer oluşturulmalıdır. Temiz bir ortam olmalıdır. Güneş.
SACLARIN VE PROFİLLERİN ŞEKİLLENDİRİLMESİ
Bağımsız Denetim ile Vergi Denetimi Arasındaki Geçişler
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ UYGULAMALARI I
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
6 Sigma Project, Istanbul June 2016 BORUSAN EnBW Enerji Improving the design of the Control Buildings in WEPPs.
KİRİŞ YÜKLERİ HESABI.
ANTROPOMETRİK AÇIDAN ÇALIŞMA YERİ DÜZENLENMESİ VE UYGULANMA ÖRNEĞİ.
JEOFİZİK ETÜTLERİ DAİRESİ
ARA Ş TIRMA YÖNTEM ve TEKN İ KLER İ Ö ğ r. Gör. Dr. O. İ nanç GÜNEY ADANA MYO.
KİŞİSEL HİJYEN.
MONTESSORİ EĞİTİMİ I Günlük Yaşam Beceri Materyalleri ve Çalışmaları
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
TBS’De görev tanımları
PROJE TABANLI ÖĞRENME ATÖLYESİ
MUTFAKTA ARANAN FİZİKSEL ÖZELLİKLER
MASA TENİSİ.
ETKİNLİK YÖNETİMİ Brief Oluşturma (Araştırma)
Ziyafet Servisi Yönetimi
ÖĞRENCİ YEMEK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ
Isıtma Çalışma alanlarında çalışanların terlememesi
ZİYAFETİN TANIMI VE ÖNEMİ
Öğretimin Uyarlanması
ARAÇ GEREÇLERİN EĞİTİMDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
Hayvan refahına uygun koşulların belirlenmesi
ADANA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Geleneksel Servis Türleri
Ziyafet ve İkram Dersi Soruları 1. ve 2. Hafta
Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?
KUVER AÇMA Diğer takımlar kuver tabağının çevresinde yer alır. Bazı restoranlarda kuver tabağı kullanılmayabilir. Bu durumda peçete kuver tabağından.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Yiyeceklerin soğuk ve sıcak kalmalarını sağlamak amacı ile özel saklama araçları (reşolar vb) kullanılmalıdır. Servis masaları üzerine konan yiyeceklerin.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
EĞİTİMDE MATERYAL TASARIMI VE HAZIRLAMA İLKELERİ
SAĞLIK KURUMLARINDA KARAR VERME YÖNTEMLERİ
AT BARINAKLARI (TAVLALAR).
HAVA PERSPEKTİFİ Doğada yakınımızda bulunan varlıklar gözümüze gerçek renk ve boyutlarıyla net olarak görünür. Oysa bizden uzaklaştıkça nesnelerin boyutları.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜTLERİ
CEYLANLI İLKOKULU ERİŞEBİLİRLİK SUNUSU
TEKNİK RESİM GÖRÜNÜŞ (12. HAFTA).
EĞİTİMDE MATERYAL TASARIMI VE HAZIRLAMA İLKELERİ.
BÖLÜM 7 SIVILAR VE GAZLAR. BÖLÜM 7 SIVILAR VE GAZLAR.
Yerleşim düzenini etkileyen genel faktörler
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
Cerrahi El Yıkama.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
Bilgisayar Bilimi Koşullu Durumlar.
Yaratıcı Strateji: Planlama ve Geliştirme
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ SINAV KOMİSYONU.
Veri ve Türleri Araştırma amacına uygun gözlenen ve kaydedilen değişken ya da değişkenlere veri denir. Olgusal Veriler Yargısal Veriler.
Kural - 2 Top.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Masa başına 8 kişi, odada 10 masa ve ek olarak baş masa
Ziyafet Servisi Yönetimi
Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Bitirme Çalışması Poster Hazırlama Kılavuzu Poster Boyutları:
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Sunum transkripti:

Ziyafet ve İkram Hizmetleri Emir Hilmi Üner

Ziyafet Salonunun Hazırlanması Önemli bir husus da ışıklandırma ile o ortamda kullanılacak renklerin uyumlu olmasıdır. Masa örtüsü, peçete, çiçek vb. malzemeler duvar ve tabandaki renklerle uyumlu ve yaratılmak istenen atmosfere uygun olmasıdır. Zıt renkler iyi oranda ayarlanarak canlı atmosfer yaratılabilir.

Ziyafet Salonunun Hazırlanması Ziyafet salonunda renk kullanırken şu faktörlere dikkat edilmelidir: Ziyafet salonun büyüklüğü Tavan yüksekliği Kullanım alanının şekli Aydınlatma biçimi Ziyafet salonunda kullanılan malzemelerin türü Diğer malzeme ve eşyalardaki hakim renkler Müşteri profili Ziyafet salonundaki sabit eşyalar ve yer döşemelerinin görünümü

Ziyafetlerde Masa Düzeni Günlük yemek servislerindeki masa düzenlemesiyle banketler için hazırlanacak masa düzeni birbirinden çok farklıdır. Banketlerde masa düzenleri serbest ya da blok düzenleme seklindedir. Serbest düzende ev sahibi ve şeref konuklarının oturacağı masa, orkestra ya da kapıya yakın olan kısma yerleştirilir Diğer konukların masaları küçük gruplar halinde salona yerleştirilir. Blok düzenlemelerde ise tüm konukları bir masa etrafında toplamak esastır. Masaların düzenlenmesi sırasında salon sekli, giriş ve servis kapıları, sütunlar, sahne gösterileri göz önüne alınmalıdır

Ziyafetlerde Masa Düzeni Protokol masalarının yerleştirilmesinde masa şekilleri yuvarlak, uzun ya da her ikisi aynı anda kullanılabilir Uzun masalarda “I, U, T, E”, seklinde masa düzenleri oluşturulabilir.

Ziyafetlerde Masa Düzeni Masa düzenlemesinde birden fazla masa kullanılacaksa baş masa ve diğer masalar olmak üzere ikiye ayrılır. Baş masada, ziyafet veren konuk, adına ziyafet verilen konuk ve yakınları yerleştirilir. Diğer masalarda daha uzaktan ilişkisi olanlar oturur

Ziyafetlerde Masa Düzeni Masa düzeninin seçiminde amaca uygunluk oldukça önemlidir. Örneğin; Az misafirli ve konuşma yapılacak iş toplantıları için “U” seklindeki masa uygun olur, ve ya aile toplantısı türündeki yemekler için yuvarlak masa tercih edilebilir. Davetli sayısının fazla olduğu büyük organizasyonlarda ise daha çok dağınık masa şekilleri düzenlenir. Dağınık masa düzenlemesinde, ziyafetin amacı, ziyafete katılacak kişi sayısı ve salonun durumu dikkate alınır.

Ziyafetlerde Masa Düzeni Masa düzenlemesi yapılırken kuver aralığının minimum 80 cm, sandalyelerin oturma yerinin genişliğinin önden arkaya doğru 45-50 cm, servis personelinin rahat servis yapabilmeleri için servis koridorlarının minimum 1 metre genişlikte olması gerekmektedir.

Ziyafetlerde Masa Düzeni Düzenlemede, şeref konuğu ve ev sahiplerinin oturacakları masa pilot masa olarak değerlendirilir. Klasik türdeki masalarda, sofra protokolü kuralları genellikle sıkı şekilde uygulanırken, dağınık masa türündeki ziyafetlerde protokolün güçlüklerinden belli bir oranda da olsa kaçılabilir.