GIDA VE PERSONEL HİJENİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bitkiler, hayvanlar ve mantarlar dışında bir başka canlı grubu da mikroskobik canlılardır. Gözle görülemeyecek kadar küçük olan bu canlılar ancak mikroskop.
Advertisements

DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ. İÇİNDEKİLER  DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ OKULLARDA DESTEK EĞİTİM HİZMETİ NERELERDE VERİLİR? NEDEN DESTEK EĞİTİM? DESTEK EĞİTİM.
GERİ DÖNÜŞÜM.
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Materyal Hazırlama Yönergesi Nisan, Materyal Ödevi2 Materyal Hazırlama Hazırlanan materyal vize sınavı yerine geçecek. Materyal ödevlerinin en son.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Proje Bütçesinin Hazırlanması - -- Proje Bütçesinin Hazırlanması -
İLAÇ TRANSFERİ İlaçların firmadan eczane deposuna transferi sürecinde zarar görmesi durumunda yenisiyle değiştirilmesi ibaresinin tüm ilaç teknik şartnamelerinde.
 Tehlikeli atıklar; çevre ve insan için tehlike arz eden yanıcı, yakıcı, kanserojen, patlayıcı, tahriş edici ve zehirli atıkların tümüne verilen.
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
TEOG YAKLA Ş IRKEN 7. SINIF TEOG B İ LG İ LEND İ RME SEM İ NER İ.
PLASTİK ŞEKİL VERME YÖNTEMİ
6 Sigma Project, Istanbul June 2016 BORUSAN EnBW Enerji Improving the design of the Control Buildings in WEPPs.
DEPOLAMA KURALLARI Depolama Aşamasında Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar Ürünün, doğru ürün sıcaklık aralıklarında depolanması sağlanmalıdır.
KİŞİSEL HİJYEN.
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
2.DEKONTAMİNASYON Sağlık kuruluşlarında hizmet verilirken birçok alet ve malzeme kullanılmaktadır. Bu kullanımlar sırasında kan, vücut sıvıları gibi atıklarla.
İLAÇ KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
TBS’De görev tanımları
PİŞİRME BÖLÜMÜNDE BULUNAN EKİPMANLAR
TBS’de DEPOLAMA.
BAR GÖREVLİSİ HİJYEN EĞİTİMİ
MUTFAKTA ARANAN FİZİKSEL ÖZELLİKLER
ENERJİ TASARRUFU ...Egitimhane.com....
ÖĞRENCİ YEMEK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ
Isıtma Çalışma alanlarında çalışanların terlememesi
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
KİŞİSEL HİJYEN EĞİTİM PROGRAMI
7-14 YAŞ DÖNEMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
ÇAMAŞIR TOPLAMA VE DAĞITMA
DAİRESEL TESTERE KULLANIM TALİMATI
SAĞIM Sağım, süt ineği işletmelerinin en önemli, aşırı özen gerektiren ve aynı zamanda en zor işlerinden birisidir. Günde 25 kg süt veren bir ineğin el.
Geleneksel Servis Türleri
Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Yiyeceklerin soğuk ve sıcak kalmalarını sağlamak amacı ile özel saklama araçları (reşolar vb) kullanılmalıdır. Servis masaları üzerine konan yiyeceklerin.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Aile Sağlığı Birimleri İçin Başarılı Emzirmede 8 Adım
Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE BESLENME KASTAMONU HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE BESLENME EĞİTİMİ
BÖLÜM 7 SIVILAR VE GAZLAR. BÖLÜM 7 SIVILAR VE GAZLAR.
Yerleşim düzenini etkileyen genel faktörler
Bölüm 4: Tarımsal ürünlerin pazarlama fonksiyonları
YAVRU YETİŞTİRME Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Temel Esasları
Maddeler doğada karışık halde bulunur
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
Buğdayda Süne Zararı.
Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.
Oyun İçine Gömülü Öğretim
Hayvanlar Hayvan yetiştirme sistemlerinin yerini belirtirken en çok göz önüne alınması gereken iklim elemanlarından biri yağıştır.
Deneysel Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOMÜDAM)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Tarımsal Meteoroloji Prof. Dr. A. Nejat EVSAHİBİOĞLU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ATIK ve ATIK YÖNETİMİ LABORATUVAR ÇALIŞANLARI İÇİN BİYOLOJİK TEHLİKELERE KARŞI TEMEL BİYOGÜVENLİK KURALLARI Keep Lab Safety Keep You Healthy ( TR01-KA )
Sunum transkripti:

GIDA VE PERSONEL HİJENİ Emir Hilmi Üner

Depolama Sıcaklıkları Et ve tavuk 0-2°C, Balık 1°C, Yumurta 3-4°C Süt ve süt ürünlerinin 2-4°C, Meyve sebze 4-7°C

Depolarda Uyulması Gereken Kurallar Son kullanım tarihi yakın olanlar ön kısma, (FİFO) Bozulmuş, kullanım tarihi geçmiş, Ambalajsız veya üzeri açık ürünler kullanılmamalı Pişmiş gıdalar üst, çiğ gıdalar alt rafa konulmalı, Yerden ve duvardan mesafe bırakılmalı, Depoda temizlik malzemeleri, deterjan vb. saklanmamalı

Depolarda Uyulması Gereken Kurallar Raflar hava sirkülasyonu geçirecek şekilde krom çelik ve delikli olmalı Kiler olarak kullanılan yerlerde nem olmamalı, Kilerin kapısı açıldığında küf ve nem kokusu alınmamalı Toz şeklindeki gıdalar kapalı kaplarda veya tek tek paketler halinde uygun ambalajlarda olmalı, Yıkanan sebze ve meyveler tekrar aynı sandık yada kasalara konmamalı

Depolarda Uyulması Gereken Kurallar Et ve süt ürünlerinde gıda bilgileri eksik, tarım ve köy işleri bakanlığından üretim izni olmayan ürünlerin kullanılmamalı. Tesise alınan ürünlerden bu belgeler istenmeli ve dosyası tutulmalıdır. Dondurulmuş gelen gıdaların, çözülmüş olanları alınmamalı ve tekrar dondurulmamalıdır.

Depolarda Uyulması Gereken Kurallar Sebze dolabı, et dolabı, hazırlık dolapları mutlaka ayrı olmalı, Yumurta saklama dolabı ayrı olmalıdır.

Depolarda Uyulması Gereken Kurallar Mutfak içerisine kirli malzeme sokulmamalı, Malzemeler karton kutularda ise kutularından çıkarılarak mutfak içerisine alınmalıdır. Gıda kullanım izni olmayan gıda boyaları yiyecek, içecek üretiminde kullanılmamalı, Krema ve sütler açıldıktan sonra açılma tarihleri üzerine yazılmalı ve iki gün içerisinde tüketilmeli,

Hazırlanan yemekler sunum esnasında 60° C sıcaklığında sürekli olarak ısıtılmalı soğuk yemekler 10° C servis edilmelidir.