Menü Planlama.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖNCÜ SALÇA yılında Gaziantep'in yerli halkından rahmetli İbrahim Halil Kozlu ve 5 oğlunun (Fahrettin, Hasan, Mustafa, M. Hanifi ve Bilal Kozlu)
Advertisements

Hafta 7: Öz Türleri ve Fonksiyonları BBY 306 Dizinleme ve Öz Hazırlama.
 1 – 5 Yaş Grubu  6 Yaş Anaokulu  7 – 16 Yaş İlk öğretim  Lise Eğitimi İSVEÇ EĞİTİM SİSTEMİ.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
Selçuk Üniversitesi Taşucu Meslek Yüksek Okulu Turizm Rehberliği Programı Türk Kültürü Ve Folklorü Dersi Kapadokya Bölgesi Yöresel Yemekleri
Besinleri yuttuğunuzda bunlar midenize nasıl ulaşır, hiç düşündünüz mü?
Sabah kahvaltısı Öğle Yemeği İkindi Kahvaltısı Sabah kahvaltısı Öğle Yemeği İkindi Kahvaltısı Sabah kahvaltısı Öğle Yemeği İkindi Kahvaltısı
HAZIRLAYANIN; ADI SOYADI; İLVE ÇEBİ NUMARA:
Defnem Anaokulu 2017 Nisan Ayı Yemek Listesi
KİŞİSEL HİJYEN.
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
TBS’De görev tanımları
BAR GÖREVLİSİ HİJYEN EĞİTİMİ
Yemek Listesi MAYIS 2017 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
Ezogelin Çorba, Hasanpaşa Köfte, Spagetti Makarna, Havuç Salatası,Muz
TOPLU BESLENME (TB) Çeşitli nedenlerle ev dışında çok sayıda kişinin bir yemekhane, restoran veya ayaküstü sunumla, belli işlemler yerine getirildikten.
Krep, Krem Peynir, Reçel, Yeşil-siyah Zeytin,Salatalık-Domates , Süt
ÖĞRENCİ YEMEK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ
Isıtma Çalışma alanlarında çalışanların terlememesi
KAVRAM HARİTALAMA Doç.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
Proje Dosyası - Belgeleme - Raporlama
Defnem Anaokulu 2017 Haziran Ayı Yemek Listesi
Defnem Anaokulu 2017 MAYIS Ayı Yemek Listesi
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
NOT VERME VE MEZUNİYET.
Menü Planlama. Menü Planlama Menüyü tanımlayınız, önemi ve işlevlerini açıklayınız Menü, en basit tanımı ile bir yiyecek-içecek işletmesinin sunmuş.
Geleneksel Servis Türleri
Ziyafet ve İkram Dersi Soruları 1. ve 2. Hafta
Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?
ZİYAFET VE İKRAM HİZMETLERİ BESİN ÖĞELERİ II
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Yiyeceklerin soğuk ve sıcak kalmalarını sağlamak amacı ile özel saklama araçları (reşolar vb) kullanılmalıdır. Servis masaları üzerine konan yiyeceklerin.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
KASIM 2017 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ İKİNDİ KAHVALTISI Çarşamba
ELİT SPORCULARDA BESLENMENİN ÖNEMİ VE DİKKAT ETMELERİ GEREKEN İLKELER
TÜRK MUTFAĞINDA KÖFTELER VE SAKATAT YEMEKLERİ
TÜRK MUTFAĞINDA DOLMALAR VE SARMALAR
Hazırlayan: Eray POLAT Numara:
Hazırlayan: Eray POLAT Numara:
TÜRK MUTFAĞINDA MAKARNALAR
Ders 8 Değerlendirme ve kavram öğretimi
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE BESLENME EĞİTİMİ
Yerleşim düzenini etkileyen genel faktörler
06/02/2017 KUŞLUK/İKİNDİ-Haşlan mış Yumurta,Kaşar Peyniri,
03/10/2016 S-Mini Sandviç,Beyaz peynir,Siyah Zeytin, Domates,Süt
NASIL BESLENMELİYİZ ?.
Armada Sünnet Dügünü Teklifi.
Armada Teras Yaz Düğünleri Teklifi.
Armada Usulü Nişan Daveti Teklifi.
Armada Salon Kıs Dügünleri Teklifi
Bölüm 6 Örgütsel Yönlendirme
Yemek Listesi HAZİRAN 2018 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ
KARIŞIMLAR Karışım, birden fazla maddenin yalnız fiziksel özellikleri değişecek şekilde bir araya getirilmesiyle oluşturulan madde topluluğudur. Karışımın.
1907 FENERBAHÇE DERNEĞİ LOKALİ
Yemek Listesi MUTLU YILLAR ÇOCUKLARIMIZLA BERABERCE…………………………
ÖZEL MARMARA İLKOKULU/ORTAOKULU
Masanın.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ŞUBAT 2019 Aylık Yemek Menüsü
Hazırlayan: Eray POLAT Numara:
Bilimsel araştırma türleri (Deneysel Desenler)
Sunum transkripti:

Menü Planlama

Öğle Menüsü :genel olarak a la kart ve tabldot menülerden oluşur Öğle Menüsü :genel olarak a la kart ve tabldot menülerden oluşur. Basitlik, Hız ve Çeşitlilik öğle menülerinde birbirini tamamlayan üç anahtar kelimedir. Çalışan kesimin öğle vakitleri kısıtlı olduğu için işletmeler öğle menülerini kolay hazırlanıp sunulabilen ve aynı zamanda hazımı kolay hafif yiyeceklerden oluştururlar. Hergün aynı yerde yemek yiyen bir kişi için farklı öğelerin sunumu menü monotonluğunu engeller.

Akşam yemeği menüsü: Akşam yemeğine ayrılan zaman gerek kahvaltıya gerekse öğle yemeğine ayrılan zamandan daha fazladır. Bu yüzden işletmeler akşam menülerini hazırlarken daha fazla özen gösterirler.

Etkinlikler ve Özel Günlere Göre Menüler  İş, düğün, toplantı, konferans, seminer, kutlama yemekleri vb. banket etkinlikleri kapsamında yer almaktadır. Menü etkinliğin temasını yansıtmalı, renk, dekor, yiyecekler ve servis etkinliğe uygun bir şekilde yapılandırılmalıdır. Bir davet için menüyü hazırlamadan önce ekipman, garson sayısı, hijyen ve gıda güvenliği unsurlarının ne şekilde sağlanacağı, seçilecek ürünlerin servisinin kolay olup olmadığı planlanmalıdır.

Ziyafet Menüleri Ziyafet menülerini üç başlık altında sınıflandırmak mümkündür: Kokteyl Menüleri Yemekli ziyafet menüleri Açık büfe menüleri

KOKTEYL MASALARI Karışık Lüks Çerez. Karışık Mısır&Patates Cipsi *KOKTEYL MASALARI Karışık Lüks Çerez * Karışık Mısır&Patates Cipsi * Dip Soslu Havuç & Salatalık & Cherry Domates & Paprika & Lollorosso * Renkli Peynir Topları * Edamame (Japon Mutfağından) * Mozeralla, Cherry Domates ve Fesleğen Şişleri KANAPELER * Dana Jambonlu - Kornişon Turşu, Baby Corn, Halka Zeytin, Biberli Zeytin * Piliç Jambonlu – Havuç, Tane Mısır, Paprika Biber, Salatalık, Yumurta ile * Kaşar Peynirli – Kuru Kayısı, Üzüm, Brokoli, Ceviz ile * Zeytin Ezmeli – Mozaik, Kornişon, Doğranmış Yeşil Zeytin, Baby Corn, Örnek Kokteyl Menüsü

Yumurta ile. Tulum Peynirli – Ceviz, Cherry Domates, Yeşil Biber ile Yumurta ile * Tulum Peynirli – Ceviz, Cherry Domates, Yeşil Biber ile * Meyveli – Muzlu, Narlı, Kivili, Portakal, Kiraz Şeker, Ceviz ile * Mezeli – Pembe Sultan, Paşa Meze, Rus Salata, Antep Ezme ile * Somon Fümeli ve Kaparili Kanepeler * Çin Kaşığında Füme Hindi ve Frambuazla Tatlandırılmış Mascarpone Peyniri Dolgulu Pancarlı Krep Dilimleri

ARA SICAKLAR. Mini İçli Köfte ARA SICAKLAR * Mini İçli Köfte * Mini Sigara Böreği (Peynirli, Ispanaklı, Pastırmalı) * Barbekü Sosuyla Mittite Köfte * Mini Muska Böreği * Tatlı Ekşi Sosuyla Patates Kroket * Pita Ekmeğinde Finger Piliç Flambe * Özel Sosuyla Piliç Satay MASALARDA SERPME ÜRÜN ÇEŞİTLERİ * Tropikal ve Kuru Meyvelerle Süslenmiş Karışık Peynir Tabağı * Zeytin Yağlı Yaprak Sarması Tabağı * Bademli-Meyveli Tatlı Topları * Panna Cotta – (Kabaklı – Böğürtlenli) İÇECEKLER * Alkolsüz Kokteyl, Coca ColaDiyet Coca Cola, Coca Cola Zero, Sprite, Fanta * Karışık Meyve Suyu * Taze Naneli Soğuk Limonata * Su, Soda Örnek Kokteyl Menüsü