Geleneksel Servis Türleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HASTA / YARALILARI TAŞIMA TEKNİKLERİ
Advertisements

T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü www
Basit Hareketler Bilgisayar kullanıcılarını uzun bir zaman sonra bekleyen tehlikelerden bazıları: - Disk Kayması - Bilek,Diz ve Dirsek Kireçlenmesi - Omuz.
SERVİSTE UYULMASI GEREKEN KURALLAR ve SERVİS TÜRLERİ
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM YİYECEK İÇECEK BÖLÜMÜ VE ORGANİZASYON YAPISI ZEYNEP ASLAN
RESTORAN EKİPMANLARI.
STEWARDİNG DEPARTMANI EĞİTİM
IMDA KONGRESİ GALA YEMEĞİ, GORDİON, POLATLI – ANKARA
HASTA VE YARALI TAŞIMA TEKNİKLERİ
Kısa Mesafede Süratli Taşıma Teknikleri
HASTA/ YARALI TAŞIMA TEKNİKLERİ ELAZIĞ UMKE.
Geçen hafta bir akşam arkadaşlarla yemeğe gittik..
SOFRADAKİ GÖRGÜ KURALLARI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN TANITIMI
HALİM FOÇALI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YARATICI SENARYO KONSEPT SUNUMU Müşteri : Varol Ticaret San.
BULAŞIK DOLAŞIMI Yıkama / Durulama Ön - ıslatma Basketlere dizme Ön - sıyırma Ön - ayırma Taşıma Teslim alma Depolama Porsiyonlama Taşıma Ayırma Makineden.
Temel Cimnastik Duruşları
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
ORDÖVR KISMI Yemek salonuna (restorana) yakın olur. Diğer kısımlara göre buranın çalışma alanı daha küçük olur. Soğuk mutfağa dahil veya ayrı bir yerde.
TBS’DE MUTFAK VE YEMEKHANE
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
MUTFAK PLANLAMASI VE ARAÇ GEREÇLERİ.
Basit Hareketler Bilgisayar kullanıcılarını uzun bir zaman sonra bekleyen tehlikelerden bazıları: - Disk Kayması - Bilek,Diz ve Dirsek Kireçlenmesi - Omuz.
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
OKULDA,SINIFTA VE SOSYAL ÇEVREDE UYULMASI GEREKEN GÖRGÜ KURALLARI
Geleneksel Servis Türleri
Ziyafet ve İkram Dersi Soruları 1. ve 2. Hafta
Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?
KUVER AÇMA Standart Kuver Malzemeleri : Molton Masa örtüsü Kapak örtü
4. SERVANTLARIN HAZIRLIĞI
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Yiyeceklerin soğuk ve sıcak kalmalarını sağlamak amacı ile özel saklama araçları (reşolar vb) kullanılmalıdır. Servis masaları üzerine konan yiyeceklerin.
Tranş, kesilip parçalanmadan bütün halde pişirilen et yemekleri, balıklar, tavuk ve diğer kümes hayvanları ile av etlerinin temizlenip dilimlenmesi ve.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Menü Planlama.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI
“Mizan Plas” (Mise en Place) nedir? Kısaca açıklayınız.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
MİZAN PLAS (MISE EN PLACE): SERVİSE ÖN HAZIRLIK Emir Hilmi Üner
Geleneksel Servis Türleri
ODA TEMİZLİĞİ.
KUVER AÇMA İki Bardak: Kuverde kullanılacak iki bardağın yeri sunulacak içkilere bağlıdır. Su bardağı ile birlikte şarap bardağı da kullanılacak ise.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
KAT HİZMETLERİNİN TANIMI ve ÖNEMİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
DAVET VE ZİYAFET PROTOKOLÜ
SERVİS.
Armada Usulü Kına Geceleri Teklifi.
TEMEL SERVİS BİLGİLERİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
ANESTEZI POZISYONLARı.  Hastaya pozisyon verme ve hastayı olası risklerden koruma anestezist ve cerrahi ekibin ortak sorumluluğundadır. Sağlık bakım.
YATAK İÇİNDE DÖNME EGZERSİZLERİ Zeliha IŞIK
Hors d’oeuvre (Ordövr). Hors d’oeuvre (Ordövr) Hors d’oeuvreler -Türkçesi ordövrler- iştah açıcı özelliği olan yiyeceklerdir. Bir öğünde ordövr yemeği.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
YATAK İÇİ DÖNME EGZERSİZLERİ Amacı: 1.Onu rahatlatmak, 2.Dolaşımı hızlandırmak, 3.Vücudun belirli bir bölgesinde uzun süre basınç, uygulamasını önlemek,
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Geleneksel Servis Türleri Emir Hilmi Üner

Fransız Servis Ana yemeğin servisi: Çorba servisinde olduğu gibi boş tabaklar sağdan masaya yerleştirilir. Geridonda hazırlanan yemekler servis tabaklarına (tepsilerine) yerleştirilir. Kayık tabak içinde çatal altta ters bir şekilde, kaşık da çatalın üzerine ters bir şekilde kapatılır, sapların konuğa ve sağ tarafa bakmasına dikkat edilir. Konuğun solundan yaklaşılır, servis tabağı konuğa uzatılır. Konuk kaşık ile çatalı ayrı ayrı tutarak yemeği kayık tabaktan kendi tabağına alıncaya kadar beklenir.

Fransız Serviste Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar 1. Servis kapları servis peçetesi üzerinde sol elde taşınmalıdır. 2. Oval kaplar ön kol doğrultusunda tutulmalıdır. 3. Kapların üzerindeki maşaların sapları sağa bakmalıdır. 4. Sol ayak bir adım öne atılmalı, hafifçe öne eğilmeli, sağ el arkaya alınmalıdır. 5. Servis kapları misafirlerin omuz hizalarının üstünden masaya uzatılmalı; yemek tabağının kenarından bir iki cm. kadar içeride tutulmalıdır. 6.Servis sırasında sol el veya kol masaya dokunmamalıdır. 7. Aynı anda misafirin sağında ve solunda iki personel bulunmamalıdır

Geleneksel Servis Türleri İngiliz servisi: Geleneksel İngiliz aile yemek kültüründen doğmuş, Avrupa ve tüm dünyaya yayılmıştır. Geleneksel İngiliz aile yemeklerinde evin hanımı tarafından pişirilen ve masaya getirilen yemeğin porsiyonlaması ve tabaklara dağıtımı evin reisi tarafından gerçekleştirilir. Benzer şekilde, İngiliz servisinde yemeğin porsiyonlamasını ve bazen de konuklara servisini ev sahibi yapar, diğer işlemlerin tamamı servis personeli tarafından gerçekleştirilir.

Rus Servisi Temeli Çarlık Rusyası zamanında büyük ziyafet ve şölenlerde uygulanan servis şekline dayanmaktadır. Bu serviste salatalar, ordövrler, mezeler misafirler salona gelmeden önce masalara yerleştirilir. Konuklar oturduklarında ordövr tabaklarına maşalarla soğukları alırlar.

Rus Servisi Rus servisinin en önemli özelliği ana yemeğin yemek salonuna getirilişi ve konuklara takdimidir. Ana yemek salona gelmeden önce masa üzeri temizlenir ve ana yemeğe uygun bir hale getirilir.

Rus Servisi Garnitürlendirilmiş ve soslanmış yemekleri tepsiler üzerinde taşıyan servis elemanları bir sıra dahilinde yemek salonunu dolaşırlar. Daha sonra masalara gidilerek konuklara yemeklerinin prezantasyonu yapılır. Eğer yemek çok özel ise porsiyonlanmadan önce kısa bir süreliğine de olsa masaya bırakılır ve konukların izlemesi sağlanır. Rus servisinin en önemli özelliği ana yemeğin sunumudur.

Rus Servisi Ana yemek misafirlere sunulmadan önce mutfakta porsiyonlaması yapılmış ve bir bütün görünümü verilerek servis kabı içersine yerleştirilmiştir. Özellikle et yemekleri mutfakta parçalanmış, fazlalıkları alınmış ve servis tepsisine yerleştirilmiştir.

Rus Servisi Porsiyonlanan ana yemek iki şekilde misafirlere sunulabilir.: Bunlardan birincisi, porsiyonlama işleminden sonra yemek; tabaklara alınır ve garson yardımcısı tarafından misafirlerin sağ tarafından İngiliz servisi gibi sunulmasıdır. Diğeri ise daha basit ve hızlıdır. Ana yemeğin salonda prezentasyonu bittikten sonra gueridon üzerine alınır. Burada bozulmuş ise görünüşleri düzeltilir. Etrafına kişi sayısı kadar maşa ters olarak bırakılır. Konuklar kendileri tepsinin üzerinden yiyecekleri tabaklarına alır.

Rus Servisi Rus servisi, çoğunlukla ziyafetlerde uygulanan ve menünün daha önceden belli olduğu bir servis usulüdür. Ayrıca bu servis yöntemi için çok sayıda ve birbiriyle uyumlu çalışan, tecrübeli Personel gerekir. Servis bir ahenk içinde, aynı anda ve seri bir şekilde gerçekleşmelidir. Masalar hazırlanırken menüye göre servisi yapılacak beyaz şarap veya köpüklü Şaraplar soğukluğunu koruyacak şekilde masalara yerleştirilir.