KUVER AÇMA Standart Kuver Malzemeleri : Molton Masa örtüsü Kapak örtü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MENÜ VE MENÜ PLANLAMASI
Advertisements

Limitsiz Yerli İçecekleri
SERVİSTE UYULMASI GEREKEN KURALLAR ve SERVİS TÜRLERİ
SERVİS EĞİTİMİ 1.
SERVİS EĞİTİMİ 2.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM YİYECEK İÇECEK BÖLÜMÜ VE ORGANİZASYON YAPISI ZEYNEP ASLAN
RESTORAN EKİPMANLARI.
STEWARDİNG DEPARTMANI EĞİTİM
Gıdalarımızı saklama kuralları
MÖNÜ.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
IMDA KONGRESİ GALA YEMEĞİ, GORDİON, POLATLI – ANKARA
Merkezi Kafeteryada günlük olarak Öğrenci, Personel ve Akademisyenlere dört çeşit yemek sunulmaktadır. Öğrenci Salonlarında saat 10:30-13:30 arasında hizmet.
YARDIMCIM KESİCİ Fatıma Aynur Silpağar 7-A 80 Teknoloji Tasarım.
ECE Öğretim HAZIRLAYANLAR Hülya KARAKOÇAK Gözde GÜLER
SOFRADAKİ GÖRGÜ KURALLARI
BESLENME REHBERİ 2.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN TANITIMI
TANTUNİİİİİİ .
1-3 yaş grubu çocuklarda beslenme
Sağlıklı beslenme dengeyle ilgilidir; ne kadar hareketli olduğunuza bağlı olarak belirli miktarda yemek yiyerek ve farklı yiyeceklerin tadını çıkararak,
Trakya Bölgesindeki Yiyecek İçecek Mesleki Eğitim Okullarında
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
ORDÖVR KISMI Yemek salonuna (restorana) yakın olur. Diğer kısımlara göre buranın çalışma alanı daha küçük olur. Soğuk mutfağa dahil veya ayrı bir yerde.
TBS’DE MUTFAK VE YEMEKHANE
MENÜ PLANLAMA ve MENÜ PLANLAMA İLKELERİ
Restoran Otomasyon Sistemi
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
Geleneksel Servis Türleri
Ziyafet ve İkram Dersi Soruları 1. ve 2. Hafta
Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?
KUVER AÇMA Diğer takımlar kuver tabağının çevresinde yer alır. Bazı restoranlarda kuver tabağı kullanılmayabilir. Bu durumda peçete kuver tabağından.
Geleneksel Servis Türleri
4. SERVANTLARIN HAZIRLIĞI
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Yiyeceklerin soğuk ve sıcak kalmalarını sağlamak amacı ile özel saklama araçları (reşolar vb) kullanılmalıdır. Servis masaları üzerine konan yiyeceklerin.
Tranş, kesilip parçalanmadan bütün halde pişirilen et yemekleri, balıklar, tavuk ve diğer kümes hayvanları ile av etlerinin temizlenip dilimlenmesi ve.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Menü Planlama.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI
“Mizan Plas” (Mise en Place) nedir? Kısaca açıklayınız.
MİZAN PLAS (MISE EN PLACE): SERVİSE ÖN HAZIRLIK Emir Hilmi Üner
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Geleneksel Servis Türleri
KUVER AÇMA İki Bardak: Kuverde kullanılacak iki bardağın yeri sunulacak içkilere bağlıdır. Su bardağı ile birlikte şarap bardağı da kullanılacak ise.
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SERVİS.
TEMEL SERVİS BİLGİLERİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Hors d’oeuvre (Ordövr). Hors d’oeuvre (Ordövr) Hors d’oeuvreler -Türkçesi ordövrler- iştah açıcı özelliği olan yiyeceklerdir. Bir öğünde ordövr yemeği.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Sunum transkripti:

KUVER AÇMA Standart Kuver Malzemeleri : Molton Masa örtüsü Kapak örtü Kuver tabağı Peçete Metal servis takımları; çatal, kaşık ve bıçaklar Ekmek tabağı ve tereyağı bıçağı Bardaklar Menaj

KUVER AÇMA Kuver Çeşitleri: Hazırlanış amaçlarına göre dört çeşit kuver bulunmaktadır: 1) Tabldot (Table de hote ) kuver 2) Alakart (A’la Carte) kuver 3) Açık büfe kuveri

Tabldot Kuver ( Table D’ Hote ): KUVER AÇMA Tabldot Kuver ( Table D’ Hote ): Menüsü önceden belli olan yemekleri yiyebilmek için gerekli olan masa üstü servis takımlarının kullanım sırası ve kolaylığına göre yerleştirilmesine tabldot kuver denir. Bir öğünde servis edilen tabldot mönüleri genel olarak başlangıç yemeği, ana yemek ve salata, tatlı veya meyveden oluşur. Tabldot kuverde mönü bilindiği için kuver önceden masaya yerleştirilir. Önemli olan mönüde bulunan yiyecek ve içeceklerin yenilmesinde, kullanılacak tüm masa üstü takımların eksiksiz konulmasıdır. Masaya yerleştirilecek takımların eksik veya fazla olması servis sırasında sorunlara neden olur.

KUVER AÇMA Alakart (A’la Carte ) Kuver : Menüsü önceden belli olmayan, misafirden sipariş alındıktan sonra hazırlanan yemekleri yiyebilmek için gerekli olan masa üstü servis takımlarının kullanım sırası ve kolaylığına göre yerleştirilmesine alakart kuver denir. Alakart sistem misafirlerin yiyecek ve içecek siparişlerini kendilerine sunulan menü kartından seçmelerine dayalı bir servis sistemidir. Alakart serviste, tatlılar için ana yemekten sonra ikinci defa sipariş alınır. Tatlı ve kahve siparişleri için gerekli olan servis takımı, ana yemek servisinden sonra masaya ilave edilir.

Servis öncesi alakart kuverde, şunlar bulunur: Molton Masa örtüsü KUVER AÇMA Servis öncesi alakart kuverde, şunlar bulunur: Molton Masa örtüsü Kapak örtü Servis tabağı Peçete Ana yemek bıçağı Ana yemek çatalı Ekmek tabağı Tereyağı bıçağı Su ve şarap bardağı konur. Menaj

KUVER AÇMA Alakart serviste konuğun yiyecek ve içecek isteği, yemek sonuna kadar kademe kademe öğrenilir. Bu nedenle her kademede siparişe göre kuver hazırlamak gerekir. Ancak servis sırasında sıkışıklığı önlemek, konuğa salonun hazır olduğunu göstermek ve personele zaman kazandırmak için servisten önce kuverleri hazırlamak gerekir. Bu kuver, sadece ana yemek için gerekli olan servis hazırlığıdır. Siparişi alınan diğer yemeklerin servis takımları ilaveler yapılarak kuver tamamlanır. Restoranda içki servisi de yapılıyorsa daha önceki tecrübeler göz önünde bulundurularak en çok tercih edilen içkiye uygun bardaklarda kuvere yerleştirilir. Bu bardaklar su ve şarap bardaklarıdır. Siparişler mutfak ve barda hazırlanırken servis elemanı bu siparişler doğrultusunda kuverde gerekli ekleme veya çıkarmaları yapar. Sipariş alma, kuveri tamamlama ve istenilen yiyecek ve içeceklerin servisi yemek süresince tekrarlanır.

KUVER AÇMA Açık Büfe Kuveri: Misafirlerin açık büfe servisi yapılan restoranlarda yemeklerini yemeleri için hazırlanan kuver çeşididir. Misafir salona gelmeden kuver hazırlandığı için fazla sayıda takım gerektirir. Açık büfe kuverinde her misafirin ordövr, çorba, ana yemek, tatlı ve meyve yiyeceği düşünülerek hareket edilir.

KUVER AÇMA Tabakların Kuvere Yerleştirilmesi: Kuver tabağı, tüm servis takımlarının ve kuver yerinin belirlenmesinde en önemli unsurdur. Kuver tabağı sandalye arkalığının orta hizasına, konuğun tam önünde olacak şekilde konur. Kuver tabağı masaya konurken masa kenarından bir parmak (yaklaşık 2 cm) içeride olacak şekilde yerleştirilir. Masada karşılık gelen kuverin tabakları da ilk konan tabağa simetrik gelecek şekilde yerleştirilir