Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞ KURMA SÜREÇLERİ.
Advertisements

GÜVENLİ CERRAHİ KONTROL LİSTESİ
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
Tane Kavramının Öğretimi (Basamaklandırılmış Yönteme Göre)
TEFTİŞ SİSTEMİ VE İKS İLİŞKİSİ. İlköğretim Kurumları Standartları (İKS) Teftiş Sisteminde de bazı değişimleri beraberinde getirecektir (?) İlköğretim.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
O R T L G İ M A A Ve Problem çözme.
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
SA Ğ LI Ğ IN GEL İŞ T İ R İ LMES İ VE İ L EYLEM PLANI.
Bilgi İşlem Departman Bütçelenmesi-1 Günümüzde Toplam Kalite kavramı yaygın olarak bahsedilmekte ve şirketler tarafından uygulanılmasına çalışılmaktadır.
GÖRÜŞ GELİŞTİRME TEKNİĞİ
KİŞİSEL HİJYEN.
Açlığını Gider Detaylı Kullanım Kılavuzu
ARAZİ TESVİYESİ.
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
TBS’De görev tanımları
MUTFAKTA ARANAN FİZİKSEL ÖZELLİKLER
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
NUMUNE BASKI Şablonla Baskı Yaparak Kontrol Etme 1.2. Baskıda Kalıp Sırası 1.3. Kalıptan Kaynaklanan Baskı Hataları 1.4. Desen Kayması.
MONTAJ.
ÖĞRENCİ YEMEK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ
Isıtma Çalışma alanlarında çalışanların terlememesi
TAHTA ÇANAK Haz. İlknur Eryiğit DEM 2011.
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
Vega Şefim Şezlong takip sistemi
1.DİJİTAL BASKI MAKİNESİNİ BASKIYA
SAĞIM Sağım, süt ineği işletmelerinin en önemli, aşırı özen gerektiren ve aynı zamanda en zor işlerinden birisidir. Günde 25 kg süt veren bir ineğin el.
Menü Planlama. Menü Planlama Menüyü tanımlayınız, önemi ve işlevlerini açıklayınız Menü, en basit tanımı ile bir yiyecek-içecek işletmesinin sunmuş.
Geleneksel Servis Türleri
Ziyafet ve İkram Dersi Soruları 1. ve 2. Hafta
KUVER AÇMA Diğer takımlar kuver tabağının çevresinde yer alır. Bazı restoranlarda kuver tabağı kullanılmayabilir. Bu durumda peçete kuver tabağından.
KUVER AÇMA Standart Kuver Malzemeleri : Molton Masa örtüsü Kapak örtü
4. SERVANTLARIN HAZIRLIĞI
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Yiyeceklerin soğuk ve sıcak kalmalarını sağlamak amacı ile özel saklama araçları (reşolar vb) kullanılmalıdır. Servis masaları üzerine konan yiyeceklerin.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
“Mizan Plas” (Mise en Place) nedir? Kısaca açıklayınız.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Geleneksel Servis Türleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Aile Sağlığı Birimleri İçin Başarılı Emzirmede 8 Adım
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
VARDİYALI ÇALIŞMA VE GECE ÇALIŞMASI
FİNANSÇI OLMAYANLAR İÇİN FİNANS
Temel Haslık Testleri.
TEKNİK RESİM GÖRÜNÜŞ (12. HAFTA).
VOLEYBOLDA MANŞET, PAS VE SMAÇ TEKNİĞİ ÖĞRENİMİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
Beslenmede Sağlık Kuralları Beslenmede Görgü Kuralları
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
GÖVDE ANALİZİ Bir ağacın fidan aşamasından kesim aşamasına kadar geçen süre içerisinde büyüme öğelerinde (çap, boy, göğüs yüzeyi ve hacim) meydana gelen.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TB’ de KARŞILAŞILAN SORUNLAR
KARIK SULAMA YÖNTEMİ Prof. Dr. A. Halim ORTA.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir? Molton ve masa örtüsü, Servis tabağı, peçete, Ana yemek çatal, kaşık ve bıçağı Su bardağı Menaj takımları

Alakart servis kuverinin en önemli özelliği nedir? Alakart serviste konuğun yiyecek ve içecek isteği, yemek sonuna kadar kademe kademe öğrenilir. Alakart servis kuveri, sadece ana yemek için gerekli olan servis hazırlığıdır. Siparişi alınan diğer yemeklerin servis takımları ilaveler yapılarak kuver tamamlanır, bu nedenle her kademede siparişe göre kuver hazırlamak gerekir.

Açık büfe kuverinin diğer kuverlerden en önemli farkı nedir? Açık büfe kuverde servis takımları diğer kuverlerde olduğu gibi konuk masasına değil büfeye topluca yerleştirilir.

Kuvere ilk olarak yerleştirilen ve diğer servis takımlarının da yerlerini belirleyen takım hangisidir? Kuver tabağı, tüm servis takımlarının ve kuver yerinin belirlenmesinde en önemli unsurdur. Diğer takımlar kuver tabağının yerine göre kuvere yerleştirilir.

Tabak servisi kuverinde kuver tabağının masadaki yeri nasıl belirlenir? Tabak servisi/Amerikan servis kuverinde kuver tabağı bulunmaz masada kuver tabağının bulunması gereken yere peçete yerleştirilir.

Alakart ve tabldot servis kuverlerinde kuver tabağının masadaki yeri nasıl belirlenir? Kuver tabağı sandalye arkalığının orta hizasına, konuğun tam önünde olacak şekilde konur. Kuver tabağı masaya konurken masa kenarından bir parmak (yaklaşık 2 cm) içeride olacak şekilde yerleştirilir.

Metal Servis Takımlarının Kuverde Yerlerine Yerleştirilmesinde temel prensip nedir? Metal Servis Takımlarının Kuverde Yerlerine Yerleştirilmesinde temel prensip kullanılacak takımların, yemeklerin servis sırasına göre, kuver tabağına doğru dıştan içe yerleştirilmesidir. Bu sıralama, servis edilecek ilk yemeğin takımının en dışa, en son yenecek yemeğin takımının servis tabağına en yakın yerleştirilmesidir.

Alakart servis kuverinde tatlı çatal ve bıçağı nasıl yerleştirilmelidir? Alakart servis kuverinde tatlı takımları ana yemek servisi tamamlandıktan sonra alınan sipariş doğrultusunda, diğer takımlarda olduğu gibi tatlı servisi yapılmadan önce kuver alanının sağına ve soluna (Bıçak sağ, çatal sol tarafa) masa kenarına dik olarak yerleştirilir.

Tabldot servis kuverinde çatal, kaşık ve bıçaklar kuver tabağının konumuna göre nasıl yerleştirilir?

Kuverde tek çatal kullanılacaksa kuver tabağına göre yerleşimi nasıl olmalıdır? Kuverde tek çatal olacaksa veya spagetti servisi yapılacaksa, çatal servis tabağının sağına yerleştirilir.

Tabldot servis kuverinde üç bardak bulunuyorsa kuvere nasıl yerleştirilir

Servis basamakları nelerdir? Konukların Karşılanması Konukların Yerlerine Oturtulması ve Menü Kartlarının Verilmesi Siparişlerin Alınması Siparişlerin Mutfağa İletilmesi Hazırlanan Siparişlerin Mutfaktan Alınması ve Konuklara Servisi Masa Kontrolü Masadaki Kirli Tabak ve Takımların Kaldırılması Hesabın Alınması