Aile Atölyeleri Projesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Aile Atölyeleri Projesi
Advertisements

EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
KALİTE ETİKETLERİ VE ÖDÜLLER Ayşe SAYLIK TR Ulusal Destek Servisi.
DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ. İÇİNDEKİLER  DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ OKULLARDA DESTEK EĞİTİM HİZMETİ NERELERDE VERİLİR? NEDEN DESTEK EĞİTİM? DESTEK EĞİTİM.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
Avrupa Birliği Yaşamboyu Öğrenme Proğramı Grundtvig Learning Partnership Project.
UNI-SET Toplantı Notları
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
Page  1 BUCAK MEHMET CADIL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ COMENIUS PROJE TANITIMI.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
TEFTİŞ SİSTEMİ VE İKS İLİŞKİSİ. İlköğretim Kurumları Standartları (İKS) Teftiş Sisteminde de bazı değişimleri beraberinde getirecektir (?) İlköğretim.
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
Weblog! Eğitimde Günlük Uygulaması. İçerik »Weblog »Kavramsal Tanımlama »Sınıflandırma »Eğitimde Weblog Uygulaması »Eğitim Sisteminde Yaygınlaşmamasının.
KONYA BİLİM VE SANAT MERKEZİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.
Program Tasarım Modelleri
Sözsüz İletişimin Özellikleri
ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Ankara’da orta öğretim çağ nüfusu ’dir öğrencimiz orta okullarımızın 8. sınıfından muzun oldu. 9. sınıf.
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
M ESLEKİ E ĞİTİMDE D EĞİŞİM Eğitim Örgütlerinde Değişim Yönetimi Doç. Dr. Aydın BALYER Yalçın SEVER tinyurl.com/ degisimodevi.
MATHS: REAL OR FICTION (MATEMATİK: GERÇEK YA DA KURGU)
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU “VELİ UYUM” PROJESİ
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
OKUL- ÇEVRE İLİŞKİLERİ
Türkiye'deki Yasal Düzenlemeler
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMLARI
Kişisel-Sosyal Rehberlik
Bu BEP’in Geliştirildiği BEP Toplantısı
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ
Öğretimin Uyarlanması
Erasmus+ KA1 Projesi: Gelişim İçin Hareketlilik
ZAFER İLKOKULU BENGİ FAALİYETLERİ
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
ÖRGÜT SAĞLIĞI SADEGÜL AKBABA-ALTUN.
BİLSEM NEDİR? “Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
SarIyer beledİyesİ gençlİk eğİtİm merkezİ Aİle-eğİtmen buluŞmasI
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
VELİLER İÇİN ANKET GİRİŞİ
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI
Sağlık Bilimleri Fakültesi
ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR Sağlık Bilimleri Fakültesi
PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir.
GAZİKENT İMKB ORTAOKULU
OKUL-AİLE-ÇEVRE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
MBT-303 Özel öğretim yöntemleri-ı
Dünyanın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
Akademik Bilişim '08 İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN
EĞİTSEL VE DAVRANIŞSAL DEĞERLENDİRME- ASSESSMENT Ders 2: Yasal Düzenlemeler Prof. Dr. Tevhide Kargın.
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
HAZİRAN DÖNEMİ SEMİNER ÇALIŞMALARI
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Geliştirme Genel Müdürlüğü
ODTÜMİST MENTORLUK PROGRAMI
Etkileşime dayalı teknikler II
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
Geliştirme Genel Müdürlüğü
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
Sunum transkripti:

Aile Atölyeleri Projesi Okul-Aile İşbirliği Aile Atölyeleri Projesi Kapanış ve Değerlendirme Toplantısı 25 Haziran 2012

Aile Atölyeleri Projesi Nedir? İstanbul’da faaliyet gösteren 12 İş Okulu arasından seçilen 2 pilot okulda Aile Atölyeleri kurarak, eğitim çalışmaları yapmak ve aile-öğretmen-öğrenci iletişimini güçlendirme projesidir.

Proje Ayrıntıları Proje Ortakları İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Bölümü Yüksek Öğretimde Rehberliği Tanıtma ve Rehber Yetiştirme Vakfı/YÖRET Hollanda Başkonsolosluğu/İstanbul Pilot Proje Okulları Eram Fatih İlköğretim ve İş Okulu Ataşehir İş Okulu Proje Takvimi Eylül-2011/Temmuz-2012

Tamamlanan Proje Faaliyetleri 1. Okul Müdürleri Toplantısının Düzenlenmesi 2. İhtiyaç Belirleme Çalışmaları 3. Eğitim Programlarının Geliştirilmesi 6. İlk Aşama Eğitim Uygulamaları Öğretmen Eğitimleri Aile Eğitimleri 5. Aile Atölyelerinin Kurulması 4. Öğretmen/Veli Bilgilendirme Toplantıları 7. Eğitim Programı Revizyon Çalışmaları 8. İkinci Aşama Eğitim Uygulamaları ve Süpervizyon Çalışmaları 9. Proje Sonuç Semineri ve Raporlama

Değerlendirme Sonuçları (Somut çıktılar) 2 İş Okulu, 69 Veli, Eğitici eğitimine katılan 16 öğretmen, Grup açan 7 öğretmen, 15 Saatlik özgün bir «Aile Eğitim Programı» UDEMKO-2012 bildiri sunumu ile uluslararası boyut Görünürlük çalışmaları (açılış toplantısı, gazete haberleri, radyo programı, kapanış toplantısı, proje web sayfası yayını) Proje sonuç, değerlendirme raporu

Değerlendirme Sonuçları (Gözlenen çıktılar) Gönüllü öğretmen katılımları 19 Kasım Öğretmen Paylaşım Toplantısına katılım (16/29) Grup açma talebi (7/16) Ailelerin, eğitime devam çizelgeleri (%74) Çocuklarda elde edilen gelişimler Sorumluluk Tablosu Çalışılan Beceriler Formu Proje özel amaçları ile program sonuçları karşılaştırması

Müdürler Toplantısı Beklentiler İhtiyaç Belirleme (Aile Eğitim Programı toplanan bu veriler doğrultusunda yapılandırılmıştır.) Müdürler Toplantısı Beklentiler Okul Velileri Beklentiler Özel Eğitimde En Öncelikli Sorun f Ailelerin eğitime destek olamaması 16 Uzman personel açığı 11 Fiziksel şartlar/lokasyon Bürokratik engeller 5 Diğer 3   Eğitimden Neler Bekliyorsunuz? ERAM (f) ATAŞEHİ TOPLAM Bizleri bilgilendirin 5 11 16 Moral, motivasyon, destek verin 10 Çocuklarımız ayakları üstünde dursun 1 4 Çocuklarımızın haklarını koruyun - Çocuğum meslek edinsin

Öğretmen Değerlendirmeleri (16 öğretmen görüşü) Proje, öğrencilerimin gelişimine olumlu katkıda bulunacak. Hiç katılmıyorum Biraz katılıyorum Katılıyorum Oldukça katılıyorum Tamamıyla katılıyorum - 6 2 7 (%40) (%13) (%47) Proje, velilerimin kişisel gelişimine olumlu katkıda bulunacak. 4 5 (%27) (%33) Proje, okul-öğretmen-aile işbirliğini arttıracak.

Veli Değerlendirmeleri (42 veli görüşü) Program sayesinde ben de kendimi geliştirdim. (%96) Buradaki paylaşımlarla, sorunlarımızın "ortak" olduğunu fark ettim. (%91) Buraya gelmek rahatlamama, moral bulmama sebep oldu. (%91) Buradaki paylaşımlar, diğer velilerden de öğrenmeme fırsatlar yarattı. (%82) Burada yeni bilgiler edindim. (%82)

Proje Süreçlerinden Geribildirimler “Keyif aldım, mutlu oldum, öğrendim. Bu projenin umut verici olduğunu düşünüyorum. Teşekkür ediyorum.” “Sevgi - bilgi aktarımı. Bu iki duyguyu çok güzel yaşadım. Zaman aktı gitti. Teşekkürler.” 19 Kasım 2011/Öğretmen Paylaşım Toplantısı “Bu programa katıldığım için çok mutluyum. Hayatımda hiç böyle bir ortama katılmamıştım. Sizlerin ilgisi ve güler yüzü beni çok mutlu etti (ERAM’dan bir veli) “Bugün buraya katılmam kızımı çok mutlu etti. Şu an onun mutluluğunu bildiğim için onunla paylaşmak beni çok mutlu ediyor.” (ATAŞEHİR’den bir veli) İlk dönem uygulamaları, veli çıkış biletleri “İlk kez benden başka birinin velilerimle ilgilendiğini gördüm. Bu beni çok rahatlattı. Velilerin istekli hale gelmiş olması ve paylaşmalarını profesyonelce yapmaya başlamaları, bu Proje’nin yüzde yüz işe yarayacağını gösteriyor. İlk kez, ödevi kabullenen veliler gördüm.” ERAM’dan bir öğretmen, II. Hafta çıkış biletleri

Proje Kapanış Toplantısından Geribildirimler "Oyun oynadık, çocuk olduk ve çocuklarımıza çocuk gibi yaklaşabildik" "Aile atölyelerinde bilgi aldık, oyun oynadık, resim yaptık ve sonuçta herkes rahatladı" Proje kapanış toplantısı katılımcısı veli geribildirimleri "Aile eğitimi ayaküstü yapılacak, geçiştirilecek bir iş değil. " "Bir öğretmen olarak velilerimin nelere ihtiyacı olduğunu daha iyi farkettim." "Ailelere ve çocuklara yardım ederken, eğitimci olarak biz de öğrendik» Proje kapanış toplantısı katılımcısı öğretmen geribildirimleri

Sonuç ve Öneriler “Bu çalışmanın her okul bünyesinde gerçekleştirilebileceğini hep birlikte gördük, kesinlikle yaygınlaştırılmalı” “Yapılan bu çalışmanın Milli Eğitim tarafından programa konularak diğer özel eğitim okullarında da yaygınlaştırılması gereklidir. Bu program uygulamaları MEB tarafından takip edilmelidir. İkinci dönem uygulamaları, öğretmen geribildirimi

Emeği geçen herkese teşekkürler…