KİR ÇEŞİTLERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NANOLIFE 2 YIL ETKİLİ DUŞAKABİN KİREÇ VE SU LEKESİ ÖNLEYİCİ
Advertisements

KARIŞIMLAR AYRIŞTIRILABİLİR Mİ??
RESTORAN EKİPMANLARI.
Petra Clean - Zeynep Yüksel
Fe.
KİŞİSEL TEMİZLİK.
TEKSTİL HİJYEN EĞİTİMİ
Konular: 1-Kuvvet ve hareket 2-Mıknatısları tanıyalım
KARIŞIMLAR AYRILABİLİR Mİ?
HİJYEN ve SAĞLIKLI YAŞAM
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNURLAR
I.BÖLÜM TEMİZLİK MADDELERİ.
TEMİZLİK MADDELERİNİN KİMYASI
Bölüm-1 Temizlik Malzemeleri.
TEMİZLİK ÜRÜNLERİ ÜRÜN EĞİTİMLERİ.
Sağlıklı Deri İçin Kozmetik Kullanımı
HAZIRLAYAN: MESUT ŞENTABURLAR.
MADDE DÖNGÜLERİ.
YAĞLAR ( Lipidler) Nedir? Lipitlerdir.
YEDİNCİ HAFTA Deterjanlar, asitler ve temizleme tozları. 1.
Karışımların Özellikleri ve Sınıflandırılması
KARIŞIMLARI AYIRMA YÖNTEMLERİ
MADDE DÖNGÜLERİ.
CANLILARDAKİ ORGANİK BİLEŞİKLER
Temiz su kendi etkinliğimiz Temiz temizleyici. Deterjanların kullanılması sularımızı oldukca kirletmektedir.bizde bu yüzden kirletmeyen doğal ürünlerle.
MADDENİN HALLERİ.
MADDEYİ TANIYALIM.
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
Kİmya Temizlik Maddeleri.
DETERJAN NEDİR Petro-Kimya ürünlerinden elde edilen, temizleme ve arıtma gibi işlemlerde kullanılan, toz, sıvı ya da krem şeklinde olabilen kimyasal maddelere.
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDEDİR
Dışarıdan eve gelince, Tuvaleti kullandıktan sonra, Oyundan sonra,
MADDENİN HALLERİ KATI HALİ SIVI HALİ GAZ HALİ PLAZMA HALİ.
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
ÖZGEN DEMİR ÇELİK PASLANMAZ MAK.
EVAPORATÖRLER.
TEMİZLİK ÜRÜNLERİ. TEMİZLİK ÜRÜNLERİ PROFESYONEL TEMİZLİK ÜRÜNLERİ Ev, hol, mutfak, banyo ve salonlardaki tüm parke, fayans, duvar, yer karoları gibi.
Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi
1. ASTAR BOYA VE MACUNLAMA
İstanbul Tuzla Organize Sanayi bölgesinde, kendi binasında faaliyet gösteren üretim tesisimiz, 6000 m2 alandan oluşmaktadır. Üretici.
SULARDA SERTLİK GİDERME YÖNTEMLERİ
ewa
MADDE DÖNGÜLERİ
(HİDROLİZ).  Bir bileşiğin su vasıtası ile bölündüğü kimyasal bozunma reaksiyonu. Bu reaksiyonda su da bölünmeye uğrar. Hidroliz reaksiyonunun genel.
Temizlik Malzemeleri. Temizlik Malzemeleri(1) Bedenimiz, kullandığımız araç-gereçler ve yaşadığımız mekanlar zamanla kirlenir. Kir, suda çözünmeyen, yağ.
Temizlik Malzemeleri (1) Bedenimiz, kullandığımız araç-gereçler ve yaşadığımız mekanlar zamanla kirlenir. Kir, suda çözünmeyen, yağ ve benzeri maddelerin.
T EMIZLIK EĞITIMI Hazırlayan : Elif Demirci EĞİTİM HEMŞİRESİ.
Şeker Tüketİmİ ve SağlIk
Madde Saf Madde Karışım Element Bileşik Homojen karışım
MADDE DÖNGÜLERİ.
DOĞAL MADDE VE YAPAY MADDE.
BOYANACAK MATERYALİ KONTROL ETME
ASİT BOYARMADDELERLE BOYAMA
TEMİZLİK YÖNTEMLERİ.
YÜZEYLERİN TEMİZLİĞİ.
KİR ÇEŞİTLERİ.
YÜZEYLERİN TEMİZLİĞİ.
Doğada maddeler katı, sıvı ve gaz olmak üzere 3 halde bulunurlar.
KİŞİSEL TEMİZLİK. SAĞLIK Yalnızca hastalık ve sakatlığın olmayışı değil, fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir.
Kazancınıza Kazanç Katacak Yeni Ürünleri Tanımaya Hazır mısınız?
ASİT YAĞMURLARI. Asit Yağmuru Nedir O Asit yağmuru, asidik kimyasalların yağmur, kar, sis, çiy veya kuru parçacıklar halinde yeryüzüne düşmesine verilen.
TEMİZLİK MADDELERİ. Pek çok temizlik ürünü çeşidi vardır.Sabun ise eskiden beri temizlikte kullanılmaktadır. Günümüzde ise ; sabun, kireç giderici, yağ.
Kozmetikler
KULLANILMIŞ ALETLERİN STERİLİZASYONA HAZIRLANMASI: Aletlerin sterilizasyon öncesi yıkanması, sterilizasyonun en önemli aşamasıdır. Temizlenemeyen hiçbir.
METALLERIN ÖZELLIKLERI,DOĞADA VE CANLI VARLIKLARDA YERI,VE ELDE EDILMESI HAZIRLAYAN Abdurrahman Kahreman.
Sunum transkripti:

KİR ÇEŞİTLERİ

TEMİZLEME ŞEKİLLERİNE GÖRE KİRLER SU İLE TEMİZLENEN KİRLER: Bu kir grubunda suyla yıkanarak ya da silinerek temizlenen kaba kir, şeker, yağ, tuz, kan, nişasta türü kirler girer. Kirlerin önemli bir kısmı bu bölümde yer alır. AĞARTILABİLEN KİRLER: Ağartılarak temizlenen boyar maddeli kirlerdir. Meyve, çay, kahve, şarap, kola, yemek sosu gibi kirler bu gruba örnek olarak verilebilir.

TEMİZLEME ŞEKİLLERİNE GÖRE KİRLER ASİTLERLE ÇIKAN KİRLER: Pas, kireç, metal lekeleri gibi asit temizleyicilerle çıkan kir grubudur. Bunların temizlenmesi, çamaşır elyafına zarar vermeyecek asidik maddelerle yapılan özel yıkama işlemi ile yapılır. SOLVENTLERLE ÇIKAN KİRLER: Makine yağları, mumlar, kozmetik, boya gibi bazı kirler eritilerek çıkartılabilen kirlerdir. Bu kirler su ve yıkama maddeleriyle çözülmeyen kirlerdir.

TEMİZLEME ŞEKİLLERİNE GÖRE KİRLER ÖZEL LEKE ÇIKARTMA İŞLEMİ GEREKTİREN KİRLER: Bu gruba giren kirler, yıkama, ağartma ve yardımcı yıkama maddeleri ve solventlerle çözünmeyen leke türü kirler olup, ayrı bir uzmanlık dalı olan özel leke çıkartma işlemini gerektirir. Bu gruba tükenmez kalem, ayakkabı boyası, ruj lekesi örnek olarak verilebilir.

KAYNAĞINA GÖRE KİRLER Vücuttan kaynaklanan kirler (deri hücreleri, ter, cilt yağları), Çevreden, atmosferden gelen kirler (toz, is, yakıt artıkları, yemek artıkları), İş yeri koşullarından kaynaklanan kirler (hastane, ilaç, kan, restoran, yağ, meyve, şarap, çay).