Depolanabilinen yenilenebilir enerji

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ENERJİ KAYNAKLARI.
Advertisements

SU HALDEN HALE GİRER.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -.
Yenilenebilir Enerji Kaynakları
Baraj Rüzgâr Akarsu Dalgalar Jeotermal Petrol Su Güneş Doğal gaz Kömür
KAYNAKLARIN TÜKENEBİLİRLİĞİ VE ALTERNATİF KAYNAKLAR
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI: RÜZGAR ENERJİSİ
SU HALDEN HALE GİRER SUYUN SERÜVENİ GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
GRUP ENERJİ AYŞE SELMA DUYGULU NİHAL KURAKCI GÜLSEREN OKATAN
Çağımız insanının vazgeçilmez gereksinimlerinden söz ederken akla gelen ilk konulardan biri de enerjidir. Ancak enerji elde ederken hızla yitirdiğimiz.
ELEKTRİK ENERJİİSİ VE DAĞILIMI.
YENİLEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYMAKLARI
Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında.
ENERJİ VE ÇEŞİTLERİ.
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
ÜNİTE 6. CANLILAR VE ENERJİ İLİŞKİLERİ 3
ISI VE SICAKLIK.
RÜZGAR ENERJİSİ Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Cihan DÜNDAR
HAZIRLAYANLAR fethiye sayarer Cansu üçdemir
GÜNEŞ PANELLERİNİN OLUŞUMU
ENERJİ KAYNAĞI GÜNEŞ Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin büyük bir kısmı uzayda kaybolur.
GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
Temiz Enerji Kaynakları
Yakıtlar nelerdir ve nasıl oluşur?
ISI VE SICAKLIK.
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ
YAKITLAR Bulunduğumuz ortamların ısınmasını sağlamak için soba, kalorifer gibi araçlar kullanırız. Bu araçlar yakıtların yanmasıyla ısı verir. Yakıtların.
Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer. Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner. Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle.
ELEKTRİK KAYNAKLARI.
Yenilenebilir Enerjiye Giriş
C Creating A Awareness on R Responsible E Energy.
TEMİZ ENERJİ KAYNAKLARI
Çevre Kirliliği Hava Kirliliği Su Kirliliği Toprak Kirliliği.
NÜKLEER SANTRALLER Nükleer enerji, fisyon reaksiyonuna (çekirdek bölünmesi) dayanır. Zincirleme nükleer reaksiyondan sürekli, kontrollü ve güvenli bir.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
Biyoyakıtlar ve Gelişim Süreçleri
ENERJİ KAYNAKLARININ KULLANIMI
Suyun Yolculuğu.
FOTOVOLTAİK ERASMUS+.
RÜZGAR GÜCÜ. RÜZGAR GÜCÜ FİHRİST -Yenilenebilir Enerji -Fosil/Yenilenebilir Enerji -Artı yönleri-eksi yönleri -Rüzgar Enerjisi Nasıl ? Nerede ? Niçin.
GÜNEŞ ENERJİSİ.
HAREKETE GEÇİREN GENÇ İNSANLAR
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
DENİZDEKİ YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
KİMYA PERFORMANS ÖDEVİ KONU =TEMIZ ENERJI KAYNAKLARı.
DALGA ENERJİSİ Okyanus ve denizlerde oluşan gel-git dalga ve akıntıların kinetik potansiyel enerjisinden elde edilen elektrik Enerjisidir.
Yenilenebilir Enerji Nedir?
 Enerji kaynakları, herhangi bir yolla enerji üretilmesini sağlayan kaynaklardır. Gelin bu kaynakları daha yakından tanıyalım.
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
Helin su acer. C Creating A Awareness on R Responsible.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -. Enerji Tasarrufu – Enerji Kaynakları Aslında doğada yenilenemeyen enerji türü yoktur. Fakat bazı enerji.
Nükleer santral, yakıt olarak radyoaktif maddeleri kullanarak, elektrik enerjisi üreten sistemlere verilen isimdir. Ancak tanımından da anlaşılacağı üzere,
DENİZEL ENERJİ Deniz kökenli enerji elde etme yöntemlerinin tamamına denizel enerji kaynakları denir. Türleri: Dalga Gel-git Okyanus Akıntı Enerjisi Okyanus.
YENİLENEBİLİR YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI ENERJİ ÇEŞİTLERİ.
YENİLENEBİLİR YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI ENERJİ ÇEŞİTLERİ HAZIRLAYAN:KAĞAN ÖZKAN 6/C.
Dipl.-Ing.- Cemal ÇELİK Dipl.-Ing.- Cemal ÇELİK.
ENERJİ VE ENERJİ ÇEŞİTLERİ Hazırlayan: Burak TEMEL.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.Ç.1. ENERJİNİN DÖNÜŞÜMÜ VE TASARIM.
 Yenilenebilir Enerji, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi,
ENERJI DÖNÜŞÜMLERI. ENERJI NEDIR ?  Enerji kısaca iş yapabilme yeteneğidir. Tıpkı uzunluklar gibi skaler büyüklüktür. Toplamda 8 ana enerji çeşidi vardır.
Güneş enerjisini kullanan ilk bilim insanı Bernard flored belidor olmuştur 1728 yılında güneş enerjisiyle çalışan pompa üretmiştir. Güneş dünyamızı aydınlatması.
Gelgit Enerjisi Dipl. – Ing. Cemal ÇELİK Dipl. – Ing. Cemal ÇELİK.
YENİLENEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93 Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93.
Yenilenebilir Enerji Kaynakları
ELEKTİRİK NASIL DAHA VERİMLİ ELDE EDİLİR. Enerji kaynaklarının hepsi bize yaşantımızı devam ettirmek için gerek duyduğumuz enerjiyi sağlarlar.Enerji kaynakları:
Sunum transkripti:

Depolanabilinen yenilenebilir enerji Merhaba benim adım Windy ben rüzgarı temsil ediyorum. Rüzgar tribünü Dalga Selam! Ben dalga Gelgit İyi günler ben bay gelgit.

Ben suyun içinde yaşarım ve orda çalışırım. Gelgit enerjisi Bu nedir? Bu enerji türü suyun hareket etmesiyle elde edilir.güneşe ve aya doğru hareket eden sudan yararlanırım. Bu şekilde tribünler dönerek enerji oluşturur. Ben suyun içinde yaşarım ve orda çalışırım. Gelgit enerjisine örnekler

Okyanus üzerinde hareketi Bu küçük tribün, sular çekilmiş çünkü güneş ve ay yok. Şuan suyun üstündeki yol gözüküyor. İşte bu uzun tribün. Biz yolu göremiyoruz.sadece su gözüküyor.

Gelgit enerjisinin avantajları Bunlar benim avantajlarım Gelgit enerjisinin avantajları Doğayı kirletmez Rüzgar tribününden daha kolay kurulur.

Havada yaşarım ve görevim rüzgar gülünü çevirmektir. Rüzgar enerjisi Bu nedir? Havada yaşarım ve görevim rüzgar gülünü çevirmektir. Rüzgar gülü döndükçe üretilen enerji depolanır ve ana kaynağa gönderilir.

Rüzgar enerjisinin avantajları İşte avantajlarım Rüzgar enerjisinin avantajları Bedavadır Doğaya zarar vermez Çok yer kaplamazlar. Şehirlere yakın ve dağlar gibi yerlere kurulabilirler. bütün beldenin elektrik ihtiyacını karşılayabilirler

Ben güücmle enerji üretirim Dalga enerjisi Ben güücmle enerji üretirim Değişik yöntemler Bu nedir? Denizlere kurulan sistemler ile dalga geldikçe üretilen enerji şeklidir.

 !! Avantajlarımı okuyun !! Selaaam! İşte en iyi enerji  !! Avantajlarımı okuyun !! Doğa dostudur ve yenilenebilir. Dünya da zarar vermez Okyanusdan enerji üretmenin hem kolay hem ucuz hem doğa dostu olan bir diğer yöntemidir. Bir çok insan bunu kullanır

Enerji Kullanımları 42,6% nükleer enerji 30,1% petrol 14,0% Gasz 9,5% yenilenebilir enerji 3,4% kömür

Advantage/Disadvantage Avantaj: -yeni meslekler -yenilikçi -ucuz Büyük bir potansiyel Dezavantajs: -ses ve titreşim -kimyasal kirlilik -deniz kirliliği

Thank you Merci Danke Teṣekkürler Gracias Yapanlar: Audrey, Canem, Clement, Lara