İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAZAN YETİŞTİRİCİLİĞİ. Sazan (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758) ılıman iklim bölgelerinin ekonomik bir türüdür. Ekstansif, entansif ve yarı entansif yetiştiriciliğe.
Advertisements

TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
Dünya’da Türkiye’de Konya’da KOYUNCULUK Prof.Dr. Şeref İNAL.
28 Nisan 2014 EDİRNE Prof. Dr. Naim SAĞLAM Fırat Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü 23119, Elazığ.
TÜRKİYENİN İKLİMİ Türkiye'de gerek matematik konumun gerekse özel konumun etkisiyle birden fazla iklim görülür. Ülkemizde dört mevsim belirgin olarak görülür.
Yönetim biçimi Cumhuriyet olan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal önderliğinde 1923'te kurulmuştur. Resmî dili Türkçe‘dir. Demokratik, laik, sosyal bir.
Türkiye’de Tarım. Türkiye'de Tarım İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir.
SERA KURULUŞUNDA ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
BİYOM BİYOM; aynı iklim koşullarının yaşandığı ve bunun paralelinde aynı bitki örtüsüne sahip olan geniş coğrafi alanlardır. Canlıları ve yaşadıkları ortamı.
EGE BÖLGES İ Ege Bölgesi, Türkiye'nin yedi co ğ rafi bölgesinden biridir. İ smini kıyısında oldu ğ u Ege Denizi'nden alır. Kıyı Ege.
2016 Dünya Sağlık Günü Diyabeti (şeker hastalığını) Yenelim! Dr Pavel Ursu Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
COĞRAFİ KONUM COĞ®AFYA NOTLA®I COĞRAFYA FİZİKİ coğrafya -Doğa olaylarını konu alır. -Klimatoloji-Jeomorfoloji-Biocoğrafya -Matematik coğr. GENEL COĞRAFYA.
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
Türkiye'de Nüfusun Dağılışı Türkiye'de, 1997 nüfus sayımına göre, km2 ye düşen ortalama nüfus yoğunluğu 81 kişidir. Ancak, ülkemizdeki coğrafi bölgeler,
İKLİM NEDİR Türkiye,iklim kuşaklarından ılıman kuşak ile subtropikal kuşak arasında yer alır. Türkiye’nin coğrafik konumu ve yeryüzünün aldığı şekiller.
Çöl Biyomu Ve Tundra Biyomu
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
VOLKANİK DAĞLAR NEDİR? Bir yanardağ (ya da volkan ), magmanın (Dünya'nın iç tabakalarında bulunan, yüksek basınç ve yüksek sıcaklıkta ergimiş ya da erimiş.
5.Sınıf SOSYAL BİLGİLER 4. ÜNİTE ÜRETTİKLERİMİZ.
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
Örtü Altı Yapıları Malç Örtüler
Kuruluş Tchibo ,1949 yılında Max Herz ve Carl Tchillinghiryan(çilingiryan)tarafından Hamburg’da kuruldu. İkili iş hayatına öncelikle posta ile kahve satışı.
COĞRAFİ KONUM.
COĞRAFİ İŞARET DENETİMİ
Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Sinop
Deniz BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
B.KENANOĞLU1, T. ÇELİKKOL1, S.AKAN1, H.YETİŞİR2, D.KELEŞ3, İ. DEMİR1
ADI :Kuzey Eftal SESLİOKUYUCU
SBEP ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI TARIM
İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
Deniz BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
İÇSU VE DENİZLERDE AVCILIK YÖNTEMLERİ
Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.
Ördek Barınakları.
III. FEN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA SEMPOZYUMU
İÇSU VE DENİZLERDE AVCILIK YÖNTEMLERİ
Fare Biyomedikal çalışmalarda için uygun ve en çok kullanılan türdür. 400’ün üzerinde farklı soyu vardır. Başlıca kanser, antikor, ilaç ve aşı araştırmalarında.
Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI
DÜNYADA ORGANİK TARIM Günümüzden yaklaşık 1,5-2 milyon yıl önce ilk insanların dünya yaşamı içinde yer aldığı sanılmaktadır. Bu zamanda dünyada insan yaşamı.
Türkiye’nin Kaynakları Sunu
YAVRU YETİŞTİRME Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Temel Esasları
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
HAZIRLAYAN: FERİDE MÜRŞİDE ARSLAN
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 3. ÜNİTE: Bölgemizi Tanıyalım
Larva yetiştirme 6. Hafta.
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
ELEKTRİK ÜRETİMİNDE DOĞALGAZIN PAYI
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.
ÖRDEK YETİŞTİRİCİLİĞİ
İçsu Balıkları Yetiştiriciliği
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Hayvanlar Hayvan yetiştirme sistemlerinin yerini belirtirken en çok göz önüne alınması gereken iklim elemanlarından biri yağıştır.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Tarım Tarihi ve Deontolojisi Dersi 1.Hafta
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KONTROLLÜ KOŞULLARDA BALIK ÜRETİMİ BALIK BİYOLOJİSİ
TANIM Otlatma alanlarından yararlanmayı, vejetasyon, toprak ve diğer doğal kaynakların korunmasıyla beraber, devamlı maksimum hayvansal ürünü elde edecek.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sıcaklık Meyve ağaçlarının gelişmesi ve verimliliği sıcaklık ile yakından ilgilidir. Sıcaklığın yüksekliği veya düşüklüğü metabolik olayları farklı şekillerde.
TARIM EKONOMİSİ ve İŞLETMECİLİK DERS NOTLARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ 10. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Türkiye’de yetiştiriciliği yapılan türler: Sazan (Cyprinus carpio) Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss) Tilapia (Tilapia, Saratherodon, Oreochromis türleri) Yayın (Silurus glanis) 10. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Türkiye Alabalıkları Dağ Alabalığı (Salmo trutta macrostigma) Abant Alabalığı (Salmo trutta abanticus) Deniz Alabalığı (Salmo trutta labrax) Aras Alabalığı (Salmo trutta caspius) Alabalıklar, coğrafi kökenlerine göre 2 grup altında incelenirler; Avrupa kökenli alabalıklar; Kahverenkli Alabalık ( Salmo trutta fario) Alp Alası ( Salvelinus alphinus) Atlantik Alabalığı ( Salmo salar) Amerikan Kökenli alabalıklar; Gökkuşağı Alabalığı ( Oncorynchus mykiss) Kaynak Alabalığı ( Salvelinus fontinalis) Kayalık dağlar alabalığı ( Salmo clarki) Amerikan göl alabalığı (Salvenilus namayckus) Pasifik som balıkları ( Oncorynchus nerca, O.keta, O.garbuschca) 10. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Gökkuşağı alabalığının yetiştiricilikte tercih edilme nedenleri: Çevre koşullarına çok iyi uyum göstermesi, Yem değerlendirmesinin iyi olması ve hızlı büyüme göstermesi, Kısa süreli kuluçka dönemine sahip olması, Üretim sezonunun su sıcaklığına bağlı olarak kısa tutulabilmesi 10. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Sazan (Cyprinus carpio); Pullu sazan (Doğa sazanı) Aynalı sazan (Hibrit tür) Çizgili sazan Çıplak sazan 10. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Sazan (Cyprinus carpio); Sazan, Türkiye’nin bütün bölgelerinde bulunan ve içsu balıkları üretimimizin önemli bir kısmını oluşturan türdür. Üretimin büyük kısmı Ege, İç Anadolu ve Güney Anadolu bölgesinden sağlanır. Ege bölgesindeki bazı su kaynaklarında l. yılda 350 g, 2. yılda 1500 g’ın üzerine ve 3. yılda da 2.5 kg’ın üzerine çıkabilmektedir. Sazan pazar büyüklüğüne Ege bölgesinde ikinci yılın sonunda, Avrupa koşullarında ise, bunun iki misli sürede ulaşabilmektedir . 10. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Tilapia; Tilapia Saratherodon Oreochromis* üç cins altında toplanır. Sıcak su balığı Omnivor 6-12 ay cinsi olgunluk 20-23 °C yumurt.sıc. Opt. *Yetiştiricilik için en uygun tür, Oreochromis niloticus türüdür. 10. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Yayın balığı: Avrupa yayın balığı (Silurus glanis) Kara yayın balığı (Clarias lazera) Ilık su balığı Omnivor Mayıs-Haziran 20-22 °C yumurt. sıc. 30.000 adet/kg yumurta 10. Hafta

Kaynak: Su Ürünleri, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1242,Editör: Prof. Dr. Hijran YAVUZCAN 1. Hafta